Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפשת אוטו בין 10K-25k עם קילומטרז' נמוך.

הסיאט עולה 25k עם קילומטרז' של 102. איך הדגם מבחינת אמינות? חסכוניות? (דלק/חלקים) וכו'

עדיף אולי ללכת על טויוטה קורולה בשנתון מוקדם יותר (2003) וקילומטרז' גבוה יותר (ראיתי אחת שהחליפו לה למנוע של 108 ק"מ - ולפני ההחלפה 170 ק"מ, עם רדיאטור וצמיגים חדשים).

או שיש משהו אחר שכדאי לי לשקול בטווח המחירים הזה?

חשוב לי רכב אמין וחסכוני.

גודל ומראה ממש לא קריטיים (אני נמוכה, אז רק שאגיע לקלאץ':)

בנתיים המליצו לי על הפונטו ספייס/גרנדה ידני, טויוטה מכל סוג, סוזוקי סוויפט (אולי יש עוד דגמים ושנתונים מומלצים?), ניסאן (לא ראיתי משהו מהם בתקציב שלי) ומיצובישי (שאני בכלל לא מכירה את הדגמים)

פורסם

אינני רואה סיבה לרכוש טויוטה 2003 שהוא רכב משפחתי - אם אינך זקוקה לאחד כזה.

גם טויוטה מזדקנת ולרכוש רכב בן 13 ב-25K - נראה לי מוגזם לגמרי.

איביזה לא מאד זולה לאחזקה, בתקציב הנתון הייתי הולך על פונטו גרנדה מ2008/9 או על יונדאי גטס ידנית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

האיביזה אחלה רכב, חפשי אחת מטופלת ושלא עברה הזנחהותזכי לרכב מעולה

בשנת 2006 המנוע זה 1.4, יש עם 75 כ"ס ואחת עם 100 כ"ס.

בשנת 2007 נוספו גם מנועי 1600

קני ידנית ולא אוטומטית! האוטומטית שלהם בשנים האלה זללניות של דלק וגם לא שיא האמינות.

אני מחזיק אחת כזאת טיפה ישנה יותר אבל אותה צורה, הרכב מצוין, טיפה קשיח על הכביש אבל משדר אמינות יחסית.

זה לא אמין כמו טויוטה! אבל חסכוני יותר מטויוטה! ככה שמה שתחסכי בדלק

סביר להניח תוציאי בטיפולים.

צריכת דלק של 1-14 בשקט בדגם ה 75 כ"ס.

המלצה,

לפני חצי שנה רכשתי אחת כזאת וראיתי מעל 10 מכוניות עד שמצאתי אחת טובה! הרוב שחוטות! יש כאלה שהם יד ראשונה ( ועדיין עברו אחזקת שבר נוראית ב 6 השנים האחרונות)

חשוב לבדוק שהוחלף טיימינג ומשאבת מים בזמן ( כל 60K או 5 שנים), כמו כן שימי לב שמנורות לא דולקות ( ראיתי עשרות כאלה עם מנורת EPC דולקת כשהתחלתי לברר למה גיליתי אין ספור קומבינות במערכת החשמל, מדליקים איתות לצד אחד כל ה 4 מופיעים, באמצע נסיעה האזעקה מתחילה להשתולל).

קלאץ!!! עסק לא זול בכלל, לשים קלאץ מקורי של LUK ברכב הזה מדובר על 3400 ש"ח במורשה, ( במוסך מדרכה 1400 ש"ח) קחי איתך בחור שמבין שייבדוק אם הקלאץ לא מחליק.

וחיישנים, חיישן למדה ועוד חיישן שנוטים להתקלקל גם סיפור של 1500 ש"ח החלפה.

בכל אלה נתקלתי לא מעט בחיפושים.

תעדיפי לשלם יותר על אוטו מטופל מאשר פחות על אחד לא מטופל ולטפל בו את! החלפים לא זולים ( המוכרים יודעים את זה ובגלל זה יורידם במחיר לא מעט ).

למצוא אחת שנת 2006 בתקציב של 25K זה אפשרי אבל מאוד צפוף,בהצלחה בחיפושים, יש ביד 2 כמה מכוניות מפורסמות שלא תדעי ( ייצא לי לראות אותם כבר לפני חצי שנה )

בהצלחה!

פורסם

יש פה בחור בפורום שפרסם איביזה כזו שמטופלת במוסך רון עם כל הקבלות אם אינני טועה והק"מ יחסית נמוך. אם אני אמצא אני אשתף. כמובן כפי שכתבו יש להעדיף רכב עם היסטוריית טיפולים מלאה טסט ארוך ושכל המכלולים בו עובדים ולוודא מול המוסך מתי הטיפול הבא.

פורסם

נסעתי על איביזה כזו 5 שנים. 1.4 ידנית.

0 תקלות ! אוטו חסכוני ברמות, כיסאות נוחות (בגירסת ספורט) וגם במהירות של 110-120 מרגישים שהוא יציב, אם נשווה למאזדה 3 שהייתה לי.

הבעיה היחידה והכי מטרידה היא שכל שיבוש בכביש יורגש, מזעזע מהבחינה הזו.

בסך הכל אני מאוד ממליץ, הכי חשוב למצוא אוטו שלא התעללו בו.

פורסם

איתמר אני חושב שזה הרכב שעליו היא פתחה את האשכול.

המחיר במודעה לדעתי גבוה מדי אבל אם הרכב שמור באמת ויש הסטורייה מלאה והבדיקה טובה, להוריד קצת במחיר ותקבלי רכב מעולה.

עקרונית אם חשובה לך הבטיחות גרנדה 1.4 ידנית (מאוד נדירה) גם תהיה חדשה יותר וגם זולה יותר לאחזקה.

גטס גם אופציה טובה, החסרון היחיד היא הבטיחות - גרסאת GLF לא מומלצת כלל, GLI - יותר טובה אבל רק 2 כריות אוויר, GLS -הגרסא המפוארת והמומלצת, + 4 כ"א. אני מתייחס לגטס משנת 2006 ומעלה עם מנוע 1.4.

יש גם פג'ו 206, גם היא עם 2 כ"א בלבד, אבל הרכב די טוב.

אין יפניות ידניות בשנים האלה. אלא אם כן את מחפשת גם אוטמאט ואז זה משהו אחר.

פורסם

אם ככה לדעתי שווה לבדוק, הוא כותב שהרכב אחרי טיפול כולל טיימינג ועם טסט. היא יכולה לגשת איתו לרון ולאמת את זה ואם זה נכון והרכב במצב טוב, יכולה לקבל אחלה רכב עם ק"מ נמוך ועם היסטוריית טיפולים.

פורסם

דווקא קצת הורדתם אותי מהאיביזה.. נשמע שאו שיש איתה מזל (מטופלת מאוד) או שלא :)

מה לגבי הפונטו גרנדה אוטומאט? (בעצם רובוטית?) ראיתי אחת במחיר 22k עם קילומטרז של פחות מ100 ק"מ. שמורה מאוד. רק מחשיש אותי ההילוכים... הבנתי שפיאט מעולה בידני - פחות בגירסא הרובוטית שלה..

או שאולי בכלל כדאי לי לחפש איזה ספייס ידני עם קילומטרז נמוך? (כמעט קניתי אחת אתמול - אבל ברגע האחרון ביטל לי :-\ )

לגבי הגטס, הבנתי שהוא באמת לא כל כך בטיחותי.. סטייל הסיריון שחסכוני אבל עדין. אני אבדוק לגבי הדגם GLS.

ופג'ו206.. צרפתיה... הבנתי שיש תקלות.. לא?

בעיקרון אני בת 30. אומנם לא נשואה, אבל בשאיפה שכן תהיה משפחה ב5 שנים הקרובות, לכן לא פוסלת את המכוניות המשפחתיות (למרות שאין לי בעיה לקנות עכשיו קטנה - ולהחליף בשעת הצורך).

פורסם

איביזה ידנית זה אוטו מאוד אמין. המלצתי על אוטו מטופל ונקי כי קהל היעד בד"כ הוא אנשים צעירים, ובלשון המעטה יש כאלה שקורעים את המנוע למרות שהוא לא מיועד ללחיצות ושגעונות. (ממש לא)

אך אם זה אוטו מטופל ברמה סבירה אין סיבה שיעשה לך בעיות. לי לפחות, לא ידועות מחלות.

פורסם

אם את קונה גרנדה רובוטית עדיף מסוף 2008 ומעלה, ועם מנוע 1.4.

2007 ותחילת 2008 נוטים לעשות בעיות עם הגיר.

באופן כללי הרכב גדול וגם יתאים למשפחה קטנה, וגם בטיחותי בגרסאות של 6 כ"א (אם אני לא טועה כל הרכבים עם מנוע 1.4).

יכול להיות שבהתחלה העברת ההילוכים תציק לך ויהיה חשוב לעשות נסיעת מבחן ו לראות עד כמה זה מפריע.

לגבי האיביזה - לא חושב שצריך לרדת ממנה אבל לוקח זמן למצוא כזאת שמורה. יכול להיות שהזו במודעה כזו אבל אז היא הייתה נחטפת.

פורסם

יש לנו קורדובה 2007 שזאת בעצם איביזה עם בגאז'. הרכב אצלנו מהניילונים, ידני 1400, 100 כ"ס.

פלא על 4 גלגלים. אמינות ממש יפנית. 200 אלף ק"מ וכמעט בלי תקלות. (לא, הוא לא למכירה)

כמו שנאמר, חשוב לוודא טיפולים במוסך מורשה ובזמן.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

לנו במשפחה היו 2 סיאט קורדובה 1.4 שנת 2005 ידניות שהיו מאוד מוצלחות, 3 פולקסוואגן פולו 1.4 ידניות, 2002, 2003 , 2007 שנמצאת עד היום במשפחה.

הפולו 2002 יצאה כלא מוצלחת אבל השאר מאוד מאוד מוצלחות מבחינת אמינות ונכנסו למוסך מטיפול לטיפול. אם מטפלים כמו שצריך - אין שום בעיה.

אם הבחור במודעה באמת השקיע כמו שהוא כתב על טיימינג טיפול וטסט, זו חתיכת השקעה וכניראה שהרכב (בהנחה שהוא טופל כראוי כל השנים) יפגין אמינות טובה אם ימשיכו לטפל בו כראוי.

פורסם (נערך)

אוקי אז לאחר עוד בדיקות ותחקירים:

פג'ו 206 - אין לה את בעיית האמינות/תקלות שיש לשאר הצרפתיות?

הגטס לפי ביקורות שקראתי לא כזו חסכונית בשביל רכב קטן. גם הידנית אחרי שנת 2006 עושה ממוצע רגיל של 1/12+-.. ובכל זאת, יש אחת ביד 2 שנת 2007 ידנית, קילומטרז 100000 במחיר 18,000 - מה דעתכם?

איביזה אני עוד בודקת אופציות - ללכת רק על שנתון 2006 ומעלה?

מהגרנדה אני מחפשת רק ידנית - יש אחת של 90,000 קילמוטרז', שנת 2008 ב29 אלף. שווה לעלות את התקציב בשבילה?

או באותו מחיר בערך את הניסאן מייקרה שנת 2007?

ויש גם מלא סיריון שנת 2008 שגם נמכרים בסביבות ה25k. האם היא באמת לא בטיחותית כפי שאמרו לי?

ואשמח לשמוע מה דעתכם גם על:

הסוזוקי ליאנה?

סקודה פאביה? אוקטביה?

ניסאן אלמרה?

שוב תודה רבה רבה לכם.. אתם אלופים.

עריכה אחרונה על ידי danit84
  • תוכן חדש...