Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

היום בשעה 5 וחצי לפנות בוקר נתפסתי נוהג 144 קמ"ש (139 לאחר הפחתה) בכביש החוף באזור של 90 קמ"ש.

אני נהג חדש, בן 18(עוד לא סיימתי ללמוד), שנה וחצי רישיון ועבירה ראשונה.

הרישיון נלקח וקיבלתי זימון לבית משפט ל17.11.15. בנוסף ביום שני הקרוב אני צריך להגיע לקצין משטרה לשימוע ויכול להיות שאקבל פסילה מנהלית ל30 יום.

הבעיה הראשונה היא שביום שני הקרוב (ה29 לחודש) יש לי בגרות בשעות הבוקר בדיוק בשעות שכתוב לי להגיע לשימוע. באחד מהדפים שקיבלתי כתוב שאני יכול לפנות למזכירות יח' התנועה אך מספר הטלפון לא כתוב. חיפשתי באינטרנט ומצאתי רק מספר דיי כללי של מרכז לפניות נהגים ארצי לאגף התנועה. האם לשם אני צריך להתקשר בשביל לבקש להעביר את השימוע לתאריך אחר?

השאלה השנייה היא מה לדעתכם יהיה העונש? כאמור נהג חדש אך עבירה ראשונה כמעט בכל תקופת נהג החדש.

האם הפחתה היא לא 10 אחוז מהמהירות?

יש עו"ד מומלץ שאתם מייעצים לקחת? האם כדאי(זאת אומרת עד כמה הוא יכול להקל על העונש) ומה בערך טווח המחירים?

דיי מיואש כי זאת עבירה ראשונה שלי ומספיק רצינית.

אשמח לעזרה.

תודה.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צריך לדעת איפה נתפסת כדי שנוכל להפנות אותך ליחידת התנועה המתאימה.

אתה יכול להתקשר למפנ"א ולשאול אותם את מספר הטלפון הרלוונטי.

באופן עקרוני, אתה חייב להתייצב בזמן שזומנת אליו ואם לא תתייצב הקצין יכול לשלול לך את הרשיון גם בהעדר (ואז אם תנהג אתה תנהג תחת פסילה).

בכל אופן, גם השוטרים הם בני אדם ואם תתקשר או תגיע ביום ראשון ליחידה הרלוונטית הם יסכימו לדחות את ההתייצבות שלך ביום אחד (כמובן תבוא בגישה טובה).

לנהג חדש זו אכן עבירה חמורה שנכללת בתוספת השלישית, מה שאומר שככל הנראה רשות הרישוי תחליט על סנקציות נגדך (יכול להיות החל משתהיה נהג חדש לשנתיים נוספות ועד מבחן מעשי מחדש).

ההפחתה כאשר משתמשים בממל"ז היא 5 קמ"ש מהמהירות המוצגת במכשיר.

פורסם

נתפסת נוהג על 144 קמ"ש...אני מניח שמד המהירות באוטו היה באיזור 155 קמ"ש - 160 קמ"ש.

אני לא יודע איך לעזור לך אבל הבגרות האמיתית שלך היא לא בבית הספר עכשיו.

ברוך הבא לעולם האמיתי שבו משלמים על מה שעושים, ויצאת מאוד בזול ביחס לפוטנציאל הנזק.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אשתדל להיות מעשי

הסיכוי כי לא תקבל פסילה מינהלית שואף למינוס 271 צלסיוס ( האפס המוחלט )

לכן וותר לעצמך על השימוע ותעשה את הבחינה בראש שקט.

ומיום שני תפסיק לנהוג לתקופה שתיפסל אותה תוכל לברר טלפונית עם התחנה הרלבנטית.

לגבי ההמשך , עו"ד מומלץ בהחלט

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אמשיך עם הקו המעשי של ידידי ישה:

בשימוע אתה אמור לקבל תאריך למשפט, שכן העבירה שבה אתה נחשד היא אינה עבירה מסוג ברירת קנס. אלא אם חל כשל מטורף בהפעלת הממל"ז, אתה תקבל שלילה של כמה חודשים (אני מעריך לפחות ארבעה). שלילה של מעל ל-3 חודשים לנהג חדש פירושה סנקציות נוספות, שיכולות להיות תיאוריה וטסט חדשים, שלאחריהם מניין השנתיים להיותך נהג חדש יחל מההתחלה עם כל ההגבלות שקשורות אליו.

עו"ד אתה לוקח כדי להמתיק את עונשך ו/או במידה ואתה בטוח שלא ביצעת את העבירה, ומשלם לו סכום שיכול להגיע לכמה אלפי שקלים (עליך לצפות לכחמישייה).

עכשיו, ציינת שאתה בן 18. אני מרשה לעצמי להניח שבקרוב תתגייס לצבא. בהנחה שאתה הולך לקרבי, כנראה שבקרוב תצא הביתה פעם בשבועיים שלושה במשך תקופה מסויימת. האם בשביל יציאות כאלה שווה לך להשקיע סכום כזה בעו"ד על-מנת שיקצר לך את תקופת השלילה, שבמהלכה ממילא אינך יכול לנהוג מכיון שאתה בצבא?

עשה לעצמך את החשבון לפני שאתה שופך סכומים כאלה.

בהצלחה בכל אשר תפנה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תודה למגיבים. המקום שבו נתפסתי הוא מתחת לגשר של אזור התעשייה החדש בנתניה. עומדות שם ניידות באופן דיי קבוע.

לא הייתה בכוונתי לשבור שיא מהירות, בסך הכל להגיע הבייתה מבילוי. נסעתי ברכב של אבי שאני לא רגיל אליו לכן לא שמתי לב למהירות כי בדר״כ אצלי בפיאסטה מופיעים רעשי רוח מעל 110 קמ״ש. לא יודע איך לא שמתי לב למהירות. אני מודה לגמרי שזאת טעות טפשית ואין טעם להטיף לי מוסר כי אני מבין לגמרי את ההשלכות.

במשך עשרת החודשים האחרונים אני עובד כשליח, עם רכב (לא אופנוע) שישה ימים בשבוע, זאת אומרת נוסע המון. לדעתכם יעזור להסביר לקצין שהפרנסה שלי תלויה בכך ונשאר לי רק עוד חודש עד הגיוס ואני לא יכול לחיות על חשבון ההורים. בנוסף להסביר לו שעצם היותי שליח אומר שאני נוסע הרבה מאוד ותמיד שומר על החוק והוא רואה שזאת עבירה ראשונה שלי ולהסביר לו שטעיתי ואני מבין את חומרת המעשה.

בנוגע לעונש, מה העונש המרבי שיכולים להטיל עלי? שלילה לחצי שנה בערך + קנס כספי (כמה בערך) + תיאוריה + טסט + שנתיים נהג חדש?

האם דיי בלגשת לטסט בלבד או שצריך מינימום שיעורים?

פורסם (נערך)

אכן, המשטרה מציבה מלכודות בנקודה הזאת בערך מאז שהגשר הזה נבנה.

לעניין השלילה: ישנם שלושה גופים שרשאים להתלות את רישיון הנהיגה - קצין משטרה, בימ"ש ורשות הרישוי.

סביר להניח שקצין המשטרה ישלול את רישיונך באופן מנהלתי לחודש.

באותה מידה, סביר להניח שגם ביהמ"ש ישלול את רישיונך לעוד מספר חודשים - ההימור האישי שלי הוא לפחות ארבעה.

לאחר שתסיים לרצות את עונשך, גם רשות הרישוי רשאית להחליט שעפ"י העבירות שצברת בעת היותך נהג חדש, אינך עומד בתבחינים להסרת מגבלת הנהג החדש ולכן עליך לבצע תיאוריה וטסט חדשים, כמו גם לצבור עוד שנתיים נוספות כנהג חדש.

אף אחד משלושת הגופים הנ"ל אינו תלוי בהחלטת מי מהגופים האחרים. סתם לדוגמה: הקצין יכול להחליט לא לשלול את רישיונך, השופט ירשיע אותך בעבירה ויגזור עליך עונש שלילה לחודשיים בלבד, ורשות הרישוי עדיין תחייב אותך בטסט ובתיאוריה (כי העבירה שלך היא מהתוספת השלישית).

למיטב הבנתי, הסיכוי היחיד שלך לצאת מהסיפור הזה בשן ועין הוא להגיע עם התביעה להסדר במסגרתו ינוכו ממהירות נסיעתך 9 קמ"ש, דבר שיאפשר להאשים אותך בעבירה קלה יותר שעונשה 750 ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

זו ירידה ישרה, 3 נתיבים לכל כיוון, שוליים רחבים מאוד, תנועה דלילה בשעה שהיית שם, בקיצור מקום קלאסי לממל"ז.

מבחינת הטפת מוסר: הכביש בחלק שבו נתפסת לא נופל באיכותו מכביש 6, ומלבד נתיב ההשתלבות הקצר אחרי הגשר אין שם באמת סכנה ממשית במהירות שבה נסעת, בהנחה והיית ערני ושלטת ברכב היטב. אחרי שזה נאמר, אתה חייב להבין שנהג חסר ניסיון כמוך, במהירות כזו ואחרי בילוי לילי זה רחוק מאוד ממצב אופטימלי, ועל כן קיבלת ביקורת, שבעיניי מוצדקת. ולראייה, גם ידעת שזה מקום שבו עומדים ולא האטת - חוסר ריכוז/עייפות, וגם לא שמת לב לניידת [ואפשר לראות אותן מראשית העלייה, מרחק של יותר -300 מטרים]. בקיצור, המלצה חברית, קבל ביקורות בהבנה - זה רק יועיל :)

בקשר לשימוע, אתה יכול לבקש לשנות תאריך ולהתחנן לקצין שמדובר ברישיון שהכרחי עבורך. תסביר לו שאתה מודע לכך שנהגת בחוסר אחריות, ושלמדת מהמקרה ומאז אתה נוהג היטב. אולי אפילו תגדיל לומר שאתה לא נוהג אחרי בילויים ארוכים ושאר תחנונים. בקיצור, תתחנן איך שבא לך. אם ישה כתב שזה סיכוי אפסי, אז מי אני שאומר אחרת, אבל גם סיכוי אפסי הוא סיכוי; ואולי כן כדאי לנסות את מזלך בשימוע.

בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה לכולם על המענה.

אשמח לקבל את מספר הטלפון אליו עלי להתקשר בשביל לבקש לשנות את תאריך השימוע והאם מבחן מעשי מחייב מספר מינימום של שיעורים?

פורסם

לפי המיקום ובהנחה שמי שתפס אותך הם משטרת תנועה ארצית שרון (אתה יכול לראות את זה בדו"ח עצמו), מספר הטלפון שלהם הוא 09-7473444 שלוחה 3.

פורסם

תודה רבה אייל!

יש לך אולי תשובה בנוגע לשאלה השנייה, האם מבחן מעשי מחייב מספר מינימום של שיעורי נהיגה?

ועוד שאלה אחת, ראיתי שבדו"ח כתוב שקיבלתי 10 נקודות. למיטב הבנתי רק מ12 נקודות אני צריך לעבור הכל מהתחלה נכון? האם זה מספר הנקודות שיהיה לי או שהשופט רשאי לשנות?

פורסם

מספר הנקודות לא קשורות לבית המשפט אלא לרשות הרישוי והן נקבעות לפי העבירה וקבועות לכל עבירה.

עבירה זו גוררת בחובה 10 נקודות חובה.

לכל נהג 12 נקודות גוררות אמצעי תיקון (קורס נהיגה מונעת) אך לנהג חדש יש בנוסף את העבירות שמופיעות בתוספת השלישית ובינהן עבירת מהירות:

נהג חדש שבתקופת השנתיים מיום קבלת רשיון הנהיגה הורשע בעבירה המופיעה בתוספת השלישית לפקודת התעבורה או נפסל לשלושה חודשים, רשות הרישוי רשאית לקבוע תנאים לחידוש הרשיון, קרי, בחינות ובדיקות שתקבע. היה ורשות הרישוי חידשה את רשיון הנהיגה בתנאים שקבע, ישוב הנהג ויהיה נהג חדש.

אינני יודע האם יש צורך לעבור את כל התהליך כולו אך אני מעריך שכן.

פורסם

מספר הנקודות אינו רלבנטי אליך, מכיון שאתה נהג חדש והעבירה שלכאורה עברת (לכאורה - מפני שביהמ"ש טרם פסק בנושא) נמנית בתוספת השלישית.

עריכה: אייל הקדים אותי.

פורסם (נערך)

לא קיבלתי פסילה מנהלית. נשאר רק המשפט בנובמבר.

אתם ממליצים אמצעי מיגון כלשהם לעתיד? חוץ מלנסוע לאט ;)

עריכה אחרונה על ידי DanielD2701

• תוכן חדש...