Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני עומד בפני רכישת סקודה סופרב, ככל הנראה משנת 2012 (זה התקציב), ייתכן שאמצא רכב רלוונטי משנת 2013 אך הדבר יאלץ אותי להתפשר על רמת גימור אמבישן ולא אלגנס (דעות בקשר לזה?)

על הפרק עומדים מספר אקזמפלרים מדגם 1.8 tsi בעלי גיר DSG, ומנגד אקזמפלר במצב טוב מאוד בעל גיר פלנטרי 6 הילוכים.

קראתי מספר שרשורים בנושא אך לא הצלחתי להגיע למסקנה חד משמעית מה עדיף.

אשמח לקבל דעות מהמנוסים, מקוטלי ואג, מעריצי ואג וכו'.

מדגיש - מדובר ברכבים משנת 2012 ואילך, ככל הנראה מדובר בגירים שיוצרו לאחר הכרת המותג כי הגירים ששווקו בעייתיים (ומשנתונים אלה למיטב ידיעתי כבר אין אחריות של 5 שנים על הגיר, תקנו אותי אם אני טועה).

כל דבר נוסף לגבי הרכב יישמע בשמחה.

תודה רבה.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לאבא שלי יש רכב עבודה סקודה סופרב 2013,עם גיר 6 הילוכים פלנטרי,הרכב עבר 210 אלף קילומטר והגיר הזה עד כה הראה אמינות מופתית.

פורסם

לקרובי משפחה יש סופרב אוטומטית מ-2012 ברמת גימור אמבישן. הנסיעה ברכב יותר נעימה בעיקר בעיר ובפקקים כי אין הגיר הזה נטול היסוסים וקפיצות קטנות שיש ב-DSG.

הרכב שלהם ספציפית סבל בהתחלה מהרבה תקלות חשמל שבדיעבד הגיעו "בזכות" מערכת המולטימדיה שהורכבה בארץ.

הם אוהבים את הרכב ובסך הכל מרוצים. צריכת הדלק בנסיעה שרובה בין עירונית מהירה היא סביב 12.5-13 ק"מ לליטר.

פורסם

התשובה לשאלה מורכבת. במילה אחת אפשר לסכם ב-"תלוי". ז"א אופי הנהיגה שלך.

המשיבים למעלה כבר העלו חלק מהדברים בצורה נכונה.

לעצם העניין:

- מבחינת תצרוכת דלק: עדיף הDSG

- מבחינת כח מנוע (מה שקוראים "לסחוב"):עדיף הDSG

- מבחינת נסיעה בעיר: עדיף גיר רגיל

להבנתי, גיר הDSG סובל בעיקר מדעות קדומות אבל, בשורה תחתונה, ככל הנראה, לא סתם - הבלאי שלו יכול להיות גבוה מגיר רגיל וכן גם עלויות תיקון יהיו גבוהות.

לסיכום, אתה מתכוון לקנות לרכב בן-3. במידה ותחזיק אותו עוד 3 שנים יש סיכוי שלאורך זמן שגיר DSG יהיה פחות אמין ביחס לגיר רגיל(תלוי כמובן בקילומטרז' שתעשה).

למען "השקט הנפשי" אני הייתי מציע לך ללכת על הגיר הרגיל.

פורסם

הגיר הטוטומטי הפלנטרי הרגיל פשוט מעולה. ההבדלים הקטנים בהספק ובצריכת הדלק עדיין רחוקים מלהצדיק רכישת DSG במסגרת פרטית

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

DSG 7 בעייתי עד החלפת המצמדים,

לאחר מכן הוא מתפקד כראוי.

על הגיר יש 5 שנים אחריות או 150 אק"מ.

גיר מהנה וחסכוני מאוד.

למרות שכולם מעדיפים את האaq6 הייתי הולך על הdsg.

במיוחד היום שכמעט כל חברה נותנת לך אחריות.

פורסם

אחד הרכבים הספציפיים שבדקתי ירד מהפרק ועכשיו עומדים שניים שאני ממש מתלבט, אשמח לשמוע פלוסים ומינוסים:

1. סופרב 2012 1.8 עם גיר פלנטרי, יד ראשונה (פרטי) 50 אלף ק"מ, אלגנס - מחיר לקנות - 105 אלף ש"ח.

2. פולקסוואגן פאסאט 2012 1.8 DSG, יד ראשונה (פרטי) 65 אלף ק"מ, קומפורטליין - מחיר לקנות 95 אלף ש"ח.

חשוב לי מאוד נוחות של הכנסת עגלת תינוק לבגאז' ופה אין ספק שהיתרון המוחלט לסופרב...

בכל זאת הפרש של 10K ש"ח זה לא בטל, ולכן ההתלבטות לא פשוטה.

פורסם

לטעמי האישי הסופרב עדיפה כי:

1. תא מטען עדיף בצורת דלת חמישית (גם לפאסאט באגאג גדול ומספק)

2. באופן כללי הרכב יותר מרווח

3. גיר אוטומטי רגיל יותר אמין

4. שוק עתידי קצת יותר יציב

5. פחות ק"מ במובן של אפילו עוד לא עשו טיפול 60 אז כמעט לא נגעו ברכב.

הפאסאט:

יותר חסכונית, קצת יותר מהירה. לבסוף:

תעשה סיבוב על שתיהן, תיקח הצעות לביטוח מקיף ותחליט לבד. אף אחד כאן בפורום לא יבוא כל בוקר להסיע אותך לעבודה, לקשור לך את הילד בסלקל, או להעמיס לך את העגלה לבגאז'

פורסם

תודה. אכן הבגאז' של הפאסאט גדול ומספק אך פתח ההטענה די קטן. יש הורים בקהל שיש להם ניסיון הם העמסת עגלת תינוק לתוך הבגאז' המדובר? (ברור לי שאני 'בקלות' יכול לבדוק את זה אבל הרכב לא נמצא בסביבה שלי כדי שאגיע אליו כרגע עם העגלה והסופרב לעומת זאת מאוד קרובה גאוגרפית)

פורסם

אני העמסתי כמה פעמים בפאסאט 2012 של גיסתי ויש מספיק מקום גם לעגלה בומבסטית. אני שוב לא מבין למה אתה חוזר ושואל אחרים במקום לבדוק בעצמך?

• תוכן חדש...