Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו שאני מכיר הגשים חלום מוטורי, לקח הלוואה גדולה וקנה את רכב חלומותיו. מהר מאוד הוא זומן לחקירה במס הכנסה כשבמכתב הזימון נכתב בפרוש בסיבות - קניית טובין שאינו תואם את רמת ההכנסות המוצהרת.

קח את זה בחשבון שהאח הגדול רואה ויודע הכל. אם הכל חוקי וכשר ותוכל להוכיח את זה אין בעיה אבל אז יכולים לבוא לאבא שלך ולהתחיל לשאול אותו שאלות למה הא רושם רכוש שלו על מישהו אחר. הם יודעים את העבודה שלהם ושמעו כבר את כל הסיפורים בעולם. לא לזלזל בהם.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לי יש שתי מכוניות שרשומות על שמי (פוקוס 05 ולנסר 07, לא זכור לי שאי פעם עשו לי בעיות בנושא מס), הבעיה היחידה שנתקלתי בה זה שכשאמא שלי קיבלה דו"ח מצלמה על אור אדום, קיבלתי את הנקודות על שמי.

אומנם העברנו את הנקודות אליה, אבל נאלצתי לעשות קורס נהיגה מונעת בכל מקרה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני לא מבין, רק אני רואה את הבעיה המוסרית במה שהבחור מבקש לעשות? למה שאחותך תקבל מלגה לצורך העניין על חשבון אדם אחר אם לא מגיע לה ע"פ חוק?

פורסם

מי אמר שלא מגיע לה?

הם משאירים רכב במשפחה וחשבו לרשום על שמה. את מי שמעניק מלגה לא מעניין אם הרכב רק "רשום" או שבפועל הוא שלה, מבחינתם יש לה רכב וזה לרעתה. בגלל זה היא צריכה לוותר על מלגה?

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם
מי אמר שלא מגיע לה?

הם משאירים רכב במשפחה וחשבו לרשום על שמה. את מי שמעניק מלגה לא מעניין אם הרכב רק "רשום" או שבפועל הוא שלה, מבחינתם יש לה רכב וזה לרעתה. בגלל זה היא צריכה לוותר על מלגה?

תקרא שוב מה הוא אומר. הוא רוצה לרשום את הרכב על שמו ולא על שם אחותו, למרות שאחותו היא זו שתשתמש ברכב, כדי שלא ייפגעו לה הסיכויים לקבל מלגה.

אני לא מתעסק ב"היא למדה קשה אז מגיע לה", אני מדבר על חוק נטו.

רכב זה נכס, ורכב זה כלי. אם נותני המלגות החליטו שרכב הוא פאקטור שפועל לרעתה כך זה צריך להיות.

פורסם

אבל שוב, כנותן מלגה אתה לא יודע אם היא קנתה את הרכב או קיבלה במתנה את הרכב.

בוא נאמר שאני עומד בכל הקריטריונים למלגה ואבא שלי החליט לתת לי במתנה את הרכב הישן שלו. למה שיפגעו לי הסיכויים לקבל את המלגה, כי החליטו לתת לי רכב במתנה? זה לא שיש לי 100 אלף שקל וקניתי רכב ואז ברור שלבקש מלגה זה חזירות.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

אני זוכר למשל שבטכניון (לפני כמה שנים טובות) אם היה ברשותך או בבעלותך רכב שמחיר מחירון שלו מעל 12.000 ש"ח, זה היה שולל לך אוטומטית את הזכות למעונות.

מבחינתם תמכור את הרכב ותשכור דירה, לא משנה אם קיבלת אותו בנתנה או רכשת מכספך.

פורסם (נערך)
אבל שוב, כנותן מלגה אתה לא יודע אם היא קנתה את הרכב או קיבלה במתנה את הרכב.

בוא נאמר שאני עומד בכל הקריטריונים למלגה ואבא שלי החליט לתת לי במתנה את הרכב הישן שלו. למה שיפגעו לי הסיכויים לקבל את המלגה, כי החליטו לתת לי רכב במתנה? זה לא שיש לי 100 אלף שקל וקניתי רכב ואז ברור שלבקש מלגה זה חזירות.

זה לא משנה אם היא קנתה את הרכב או קיבלה במתנה. המהות היא שהיא מחזיקה בנכס השווה סכום מסויים של כסף. רכב נחשב מותרות. עם הכסף ששווה הרכב אולי היא תוכל לממן לעצמה הלימודים, מה שאדם אחר, שאינו בעל רכב,לא יכול לעשות. לכן מן הראוי שאם מחליטים בין שתיהם, הוא זה שצריך לקבל את המלגה.

עריכה אחרונה על ידי amit94
פורסם

זכור לי כשביקשתי מלגה למכללה פרטית גם כן שאלו אותי אם יש רכב, זה שינה בכמות הסכום אותו נתנו, אבל זו מכללה פרטית

Opel Adam S 2017

פורסם
הוא רוצה לרשום את הרכב על שמו ולא על שם אחותו, למרות שאחותו היא זו שתשתמש ברכב, כדי שלא ייפגעו לה הסיכויים לקבל מלגה.

איפה בדיוק הוא רשם שאחותו תשתמש ברכב?

זאת ההודעה היחידה שבה מוזכרת האחות:

אהלן

אבא שלי עומד לפני קניית רכב, רצה לרשום את הרכב על אחותי אבל אם זה יהיה כך כנראה שהיא תקבל פחות פריווילגיות בתור סטודנטית לעתיד (אי קבלת מלגות וכאלה)

אומנם אף פעם לא קיבלתי מלגה מסוג כלשהו, אבל ידוע לי על שני סוגים.

מלגות עקב מצב כלכלי קשה. זכור לי מקרה מהטכניון שבו בדקו את המצב הכלכלי של ההורים של חבר טוב שלי, כאשר מדובר בבן אדם נשוי ששוכר דירה עם אישתו בחיפה והוריו גרים בירושלים (לא הייתה אופציה של מגורים בבית הורים למשל, הבן אדם היה נשוי אבל זה לא עיניין אף אחד).

מלגות תמורת התנדבויות שונות, במקרים האלה לרוב לא ממש מתעמקים במצב הכלכלי של הסטודנט או משפחתו.

בכל אופן, הבחור הזכיר את זה שאחותו תהיה סטודנטית בעתיד ועצם העובדה שרכב (שכנראה שהיא בכלל לא משתמשת בו) עלול אולי לפגוע בסיכוי של קבלת מלגה כלשהי, אין צורך לגשת מיידית לרצח אופי והוצאה של כל המשפחה כנוכלים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

רשומים על שמי 4 רכבים .

עד עכשיו לא נדרשתי להסבר לשום מקום.

החסרון הגדול ביותר הוא שברגע שיש מקרה ביטוחי באחד הרכבים זה אוטומטית משליך על השאר מבחינת הנחת היעדר תביעות.

כך הגעתי למצב שאני מתקן על חשבוני תיקונים של אלפי שקלים כי בחישוב כולל לא כדאי לי להפעיל ביטוחים.

עריכה אחרונה על ידי Ahbarony
פורסם
אני לא מבין, רק אני רואה את הבעיה המוסרית במה שהבחור מבקש לעשות? למה שאחותך תקבל מלגה לצורך העניין על חשבון אדם אחר אם לא מגיע לה ע"פ חוק?

אין לי מושג למה הגעת למסקנה שהרכב הולך להיות שלה, הוא יהיה של אבא אבל מן הסתם זה הרכב היחיד במשפחה אז היא תנהג בו מדי פעם (או גם אני).

מילא היית אומר משפחה עשירה עם 4 רכבים שלא רשומים על שמה כדי שתקבל עוד מלגה "על חשבון אחר" הייתי מבין ואומר שאתה גם צודק, אבל זה כאן ממש לא קרוב לעניין (הרכב הנרכש משנתון 2009)

Opel Adam S 2017

פורסם
אין לי מושג למה הגעת למסקנה שהרכב הולך להיות שלה, הוא יהיה של אבא אבל מן הסתם זה הרכב היחיד במשפחה אז היא תנהג בו מדי פעם (או גם אני).

מילא היית אומר משפחה עשירה עם 4 רכבים שלא רשומים על שמה כדי שתקבל עוד מלגה "על חשבון אחר" הייתי מבין ואומר שאתה גם צודק, אבל זה כאן ממש לא קרוב לעניין (הרכב הנרכש משנתון 2009)

אז ראו את כל הודעותיי בשרשור כמבוטלות :lol: וקבל את מחילתי.

• תוכן חדש...