Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

[TABLE=class: tborder, width: 100%, align: center]

[TR]

[TD=class: alt2, width: 175]Junior Member

הגלגלים שלי: פונטו ספייס דינמיק 16V

[/TD]

[TD=class: alt1]ספייס 16V נכבית ומשתנקת לאחר החלפת מצתים וחוטי הצתה

שלום,

ברשותי פונטו ספייס דינמיק 16V מודל 2005, תיבת הילוכים רציפה.CVT כמדומני.

השבוע הרכב התחיל לגמגם ומבדיקה קצרה שעשיתי גיליתי שבאחד מחוטי ההצתה בורח ניצוץ.

רכשתי 4 פלאגים מקוריים מפיאט, וארבעה חוטי הצתה מקוריים אף הם והחלפתי אותם ללא כל בעיה.

לאחר ההחלפה הגמגום נפסק והמנוע עבד יפה ועגול.

ביום למחרת התחילו הבעיות - הרכב פשוט נכבה לסירוגין בעמידה עם מנוע בסרק.

הבעיה החמירה עם הזמן ותדירויות הכיבוי עלו והיו אפילו גם בנסיעה איטית. בנסיון להבין מה גורם לבעיה, החלטתי לפרק את בית המצערת ולנקותו - וכך עשיתי. את כל הפיח השרוף ניקיתי עם מטלית ללא סיבים ומעט אלכוהול 99%. הרכבתי חזרה, חיברתי שוב את המינוס למצבר והנעתי. הרכב הניע כרגיל אך הבעיה לא נפתרה. נכון לעכשיו הבעיה אפילו חמורה יותר, אני מצליח להניע אותו רק מדי פעם באקראי ואם אני נותן יותר מדי גז הוא פשוט משתנק ונכבה, גם בנסיעה. תחושה שהוא מאבד כח ככל שאני לוחץ על הגז. יש לציין שבמהלך כל התהליך נדלקו לי גם כל מני נורות אזהרה אבל בעיקר נורת ה ENGINE FAILURE

מה לדעתכם גורם לכל זה??

האם ניקוי בית המצערת קשור לבעיה? כי היא התחילה עוד לפני שנגעתי בו.

יתכן ומדובר בחיישן חמצן תקול?

אודה לעזרתכם!!

עמי.

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פורסם

לי הייתה תקלה דומה ברכב אחר (ללא קשר לחוטי הצטה או פלאג)

הבעיה הייתה חוט מינוס שהשתחרר שגרם לאוטו להיכבות ולהדלק לסירוגין בעמידה או נסיעה איטית

תבדוק חיבורי מינוס שנגעת או נגעו בהם

פורסם

כדי לבדוק שזה לא נובע מחוט המינוס אז בזמן שהמנוע עובד תתפוס בעדינות החוט האדום שמגיע מהאלטרנטור ונכנס למצבר ותזיז אותו ותראה אם אין השפעה על הטורים. רצוי מאוד לעשות את זה עם כפפות עבודה ובכל-מקרה לא לגעת בהדקי המצבר או בגידי-נחושת חשופים.

לדעתי כדאי לפרק ולהרכיב מחדש את חוטי ההצתה משני הצדדים כי אולי עכשיו הם לא יושבים טוב. אתה בטוח שהרכבת אותם בסדר הנכון ?

כמובן שיש מצב שאחד מהחוטים או המצתים למרות שחדשים פגום ופה מאוד היה עוזר חיבור למחשב לזהות מה הבעיה, באיזה צילנדר/ים יש "החטאת-ירי".

כמו-כן תוודא שלא קרעת בזמן הפירוק את צינור האוויר הגדול שמביא אוויר אל בית המצערת מכיוון הפילטר. שכל האזיקונים סגורים שם היטב ושגם אין קרע באזור הנשם או החיבור שלו אל צינור האוויר הראשי.

אם הכל תקין אז זה או סליל-הצתה (אם במקרה אתה יכול להשיג לרגע אחד תקין אז שים אותו ותבדוק אם הגמגום נעלם, בדיקה הכי מהירה) או הכי-גרוע מחשב ניהול-מנוע שניזוק.

אפשרות קלושה - משאבת דלק. למה לא לדעתי, מפני שהכל התחיל אחרי שהתעסקת עם חוטי-ההצתה ואם כן אז זה יהיה צירוף מקרים מוזר.

אם הבעיה קורית על מנוע קר לגמרי אז זה לא חיישן חמצן כי ממש בדקות הראשונות המחשב מתעלם מהקריאות שלו, ברכב כזה ישן.

לגבי חוטי-ההצתה והמצתים - אני לא יודע אם זה מותר לעשות בכלל: להתניע המנוע שהוא חם כל פעם לנתק חוט אחר, לפני ההנעה ולראות אם יש או אין השפעה על הגמגומים. ניתוק החוט שלא ישפיע עליהם אז זהו החוט פגום. אבל פה חייב דעת-מומחה אם מותר בכלל לעשות טריק כזה. מבחינת נזק אפשרי למחשב, לסליל הצתה ולממיר.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תוכן חדש...