Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב, בזמן האחרון התחלתי לפזול לכיוון ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

מכיר את שתי השיטות- prk וlasik, וכך יצא שאני גם מתאים לשתיהן (למען הסר ספק, בשתי קליניקות שונות).

מה דעתכם על הסוגיה?

מכירים תופעות לוואי או השפעות לטווח ארוך?

האם הדבר עלול להחריף את הצורך במשקפי קריאה בגיל מבוגר יותר?

פורסם

אבא שלי עשה לפני כמעט עשור,כיום קרוב לגיל 60.

המצב אצלו היה פשוט יחסית,לא הרכיב משקפיים באופן קבוע,רק לקריאה וכו.

מאז לא לבש יותר משקפיים.

ההחלמה הייתה בסדר גמור,לא זוכר תקופת זמן מדוייקת אך גם לא זכור לי בעיות כלשהם.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

גם אני בהתלבטות, אם אבחר לעשות בסופו של דבר אעשה בשיטת PRK.

בדקתי את אסותא אופטיק בינתיים, בהמשך גם את "עיניים".

שמעתי על כמה הסתבכויות שראו לא כל כך טוב אחרי הניתוח, ומזה אני מפחד.

פורסם

יש לי חבר רופא עיניים מומחה שחובש משקפיים. שאלתי אותו פעם מדוע הוא לא עושה ניתוח והוא ענה שעדיין לא ידועות ההשפעות לטווח ארוך. וזה אדם שחותך עיניים על בסיס יומי ( הוא לא עושה תיקוני ראיה בלייזר).

פורסם

אני עשיתי ב-2006 באמריקן לייזר בשיטת ליטוש. מאז טפו טפו הכל פיקס.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

עשיתי ב 2009 בעיניים בעזריאלי, אצל דר. הירש. מלבד זאת שהבנאדם פשוט תותח על, ומשרה עליך ביטחון וידע עצום, אני חייב לומר שאין מאושר ממני - ושזו המתנה כי טובה שיכלתי לקנות לעצמי (אפילו יותר מפאנטום 2 עם גופרו !)

פורסם

מכיר אישית 3 אנשים שעשו את הניתוח. אחד מהם לפני כעשרים שנה כאשר השיטה היתה הרבה פחות משוכללת מהיום.

כולם היום רואים טוב ללא משקפיים וללא בעיות, למעט ענין של סינוור בלילה.

דני

פורסם (נערך)

רוב הסיכויים שאתה מחפש את הדעות החיוביות, כמו שאני חיפשתי ואתה תקבל אותן כשתחפש אותן. זו המטרה של גוגל.

רוב חברות הסרה בלייזר דואגות להסיר תגובות שליליות והעמודים הראשונים יספרו על כמה הניתוח הזה מופלא, זול, אמין וכל סופרלטיב שתוכל לזרוק לאוויר.

לפני 7 שנים בערך, מכר שלי עשה ניתוח לייזר אצל המומחה מספר 1 (פרופסור ממרפאה מפורסמת שצוינה כאן קודם) בעזרת המכשור הכי מתקדם.

לייזר הוא ניתוח לכל דבר ועניין וכך גם ההתאוששות של הגוף מהניתוח הזה.

בעת הניתוח אנחנו פוצעים את העין, כל אדם מגיב שונה לאיחוי של הפצע הזה.

הניתוח כשל לחלוטין אצל המכר - הוא התלונן על כאבים חריפים מיד לאחריו ונסע לאין ספור בדיקות, כאשר כמעט חודשיים הוא ישב בבית ולא ראה כלום. לאחר החודשיים האלו, חיכו שהעין תתאחה ולאחר מכן נתנו לו עדשות קשות מיוחדות ויקרות שבלעדיהן הוא לא רואה כמעט כלום, וכך הוא יצטרך לשים את העדשות הקשות והנוראיות האלו (מאוד לא נוחות בעין) עד סוף ימי חייו. אם זה לא מספיק, הוא גם צריך להסתובב עם טיפות מיוחדות, עד סוף ימי חייו.

היום הוא לא מסכים בשום פנים ואופן לדבר על הניתוח הזה, הוא לא מייעץ בעד או נגד ובכללי, בשבילו זו טראומה מאוד קשה.

תחשוב על זה עוד פעם, לפני הניתוח הוא ראה לא משהו, אך עם המשקפיים הוא ראה מצוין. הוא רצה לשפר את איכות החיים שלו (אסתטיקה ולוגיסטיקה של משקפיים שרובינו מכירים) ועכשיו הוא שילם הרבה יותר ממה שהוא תכנן להרוויח.

אין עוררין על המומחיות של המומחה המנתח - הוא גם בצירוף מקרים נדיר עשה השתלה מושלמת של 2 קרניות לחבר טוב ומאז (כמה שנים טובות) הכל מצוין. העניין הוא לא הניתוח עצמו אלא האיחוי של העין - איחוי שכנראה עובר בשלום אצל רוב המנותחים, אך מידי פעם יש גם נפילה ובמקרה אני מכיר את הנפילה הזו.

בלי שום קשר, להבנתי, הרופאים האלו מנתחים ותמיד בסוף מפתיעים אותך (כאילו בפרגון) ואומרים לך ש"הניתוח היה כל כך מוצלח, שאפילו עשינו לך יותר טוב מ6:6" (שאל את חברי הפורום שנותחו, יש לי הרגשה שרובם קיבלו ניתוח "מעל המצופה"). הסיבה לכך היא שרוב הניתוחים האלו עוברים רגרסיה מסוימת עם השנים - הראיה שלך ככל הנראה תיסוג לאחור לאט לאט ותחזור למצבה המקורי (לפני הניתוח). ככל שעובר יותר זמן מהניתוח, כך קטנות האופציות שלך להתלונן על ניתוח כושל ולדרוש החזרים\תביעה\תיקון וכו'.

ככל שמחזקים לך את הראיה, הנסיגה תהיה איטית יותר והמטרה היא ממש לא כדי לפרגן לך בעיניים חדות במיוחד (אחרת היו אומרים לך מראש שהם עושים לך ניתוח שאחריו תראה יותר טוב מ6:6), אלא כדי להרחיק את האחריות החוקית של המרפאה כמה שיותר מהכשלון שאתה תרגיש שחווית (יש סיכוי לא רע שזה יקרה). בנוסף, משיחות שלי עם אנשים שעברו את הניתוח, מי שמתעסק עם מחשבים ומאמץ את העיניים במהלך רוב היום (היום מדובר כמעט בכולם) - יזדקק הרבה פעמים למשקפיים, כך שזה בכלל לא פתר את הבעיה.

אל תשכח שהרבה אנשים שעוברים את הניתוח ינסו להסתיר את האכזבות השונות שלהן מהראייה לאחר הניתוח, כי מדובר באגו-בוסט עצמי והודאה בכשלון או סתירה עצמית ("חפרתי לאנשים כמה הניתוח הזה מצוין והנה הוא לא כזה") שיובילו לריסוק של הבטחון שלהם... יש לי חבר אחר שמתעסק במחשבים, הוא עשה את הניתוח ונאלץ לשים טיפות במשך שנתיים. הוא מאוד התגאה לאחר הניתוח כמה זה מצוין וטוב ופתאום אני רואה אותו יושב על המחשב ומרכיב משקפיים ומתחיל לתרץ לפני שבכלל שאלתי אותו...

אני מכיר עוד מישהי שעשתה את הניתוח בגיל 30 והיום היא בת 47 וברוב הזמן היא מרכיבה משקפיים.

הניתוח יכול לשפר חיים בצורה פנטסטית להרבה מאוד אנשים, אך מדובר בניתוח. זו לא החבילה המושלמת שמציירים לך בפלייר של המרפאות שמטרתן היא אך ורק, בראש ובראשונה להרוויח כסף. המרפאות האלו יודעות איך להניע עסקים, אם זה על ידי שמות גדולים של מנתחים, אם זה על ידי מרפאה יפה ומכשירים מגניבים שבעזרתם "בודקים אם אתה מתאים" (יצירת מועדון אקסקלוסיבי של מתאימים ועירוי הרצון שלך להצטרף למועדון הזה), כאשר חלק מהמכשירים בכלל לא קשורים לתהליך ההכנה לניתוח - כך נאמר לי על ידי מומחה בתחום. העניין הוא "תהליך ההתאמה" שבסופו רובינו המוחלט יהיה "מתאים". תחשוב על זה.

אני עשיתי מחקר עמוק בנושא הזה, תוך הכנסת התעמולה השיווקיות למשוואה, התייעצתי רבות ונאמר לי חד משמעית, אם אני מתעסק במחשבים - עדיף לי לא לנתח. הסיכון הניתוחי (הקטן מאוד) קיים, מי שמתעסק במחשבים בכל מקרה ירכיב משקפיים (סיכוי גבוה מאוד) והרגרסיה כמעט מתקיימת (בסיכוי גבוה) לאחר כמה שנים, בנוסף אולי תאלץ לשים טיפות (סיכוי בינוני-גבוה) במשך תקופה לא מבוטלת (בין חודש לכמה שנים טובות או אפילו שארית ימי חייך) ותסתנוור בלילה או שהראיית לילה שלך תפגע (סיכוי נמוך-סביר).

נ.ב. - אני חושב שמשקפיים זה אביזר יפה מאוד.

עריכה אחרונה על ידי שבלול
פורסם

מכיר אישית 2 אנשים שעבורם הניתוח היה פחות ממושלם.

האחד עשה את הניתוח לפני כ 12 שנה, הכל היה טוב, רק עם הזמן הראיה נחלשה ולאחר כ 10 שנים חזר למשקפיים בלית ברירה.

האחת עשתה את הניתוח לפני כ 5 שנים, התאוששות קשה, כאבים וחוסר נוחות בעין, חוסר יכולת לעבוד לחודש וחצי, כאשר בגמר ההתאוששות חזרה להרכיב משקפיים.

יש לי גם חברה שעשתה את הניתוח לפני 3 שנים ואין מאושרת ממנה.

לשיקולכם.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

אצלנו במשפחה התברכנו בראייה לא חדה, בלשון המעטה. לאחותי ולי מספרים מאוד גבוהים -

לה היה בסיבות 8-9 (עברה ניתוח) ולי 7.5-8. קשה לקיים חיים נורמליים עם מספרים כה גבוהים.

כמובן שמשקפיים ועדשות הן פתרון הכי טוב, אבל מאוד מפריע ולפעמים לא נגיש.

במספרים כאלו לתקן ראייה בעזרת ניתוח לייזר זה לא פחות מאשר חלום, למרות החיסרונות שבדבר.

עם זאת, תסכימו איתי שההבדל בין ליקוי ראייה במספר 8 לבין 1-2 אחרי ניתוח זה הבדל של ממש.

ניתן לבצע כמעט כל פעולה יום-יומית בקלות יתרה, למעט נהיגה/צפייה בטלוויזיה/קריאה.

אבא שלי ואחותי עשו את הניתוח. אבי היום משתמש במשקפיים אך ורק לקריאה בגלל הגיל,

חוץ מזה הכל תקין (עבר את הניתוח לפני 10 שנים אאל"ט). אחותי לעומת זאת עשתה את הניתוח

ב-2008 וחזרה לפני כמה שנים להרכיב משקפיים, במספר קטן מאוד יחסית למה שהיה לה.

אגב, אני הולך לאחד מהרופאים הטובים שיש בארץ, בעל שם עולמי. לפני כן הלכתי לאחד מהרופאים הנחשבים

באחת מהמרפאות המנתחות הפופולריות שצייונו כאן. אותו רופא הציע לי לעבור ניתוח של השתלת עדשה תוך

עינית. אגב, אני בן 22. הייתי בהלם מעצם הניתוח והמחיר האסטרונומי שלו. יצאתי בידיעה שלא אחזור לשם.

לאחר שבועיים הלכתי לרופא אחר, מהמובילים בתחום בעל שם עולמי. הוא הציע לי לעבור ניתוח PRK,

וכשסיפרתי לו שרופא אחר הציע לי להשתיל עדשה הוא היה בשוק.

בכל אופן, המחיר לא זול בעליל (מעל 5 ספרות), אבל מבחינתי, במצב שבו אני נמצא עם מספר גבוה - הניתוח

הזה הוא שיפור חיים משמעותי. כמובן שהוא ציין בפני את העובדה שיש סיכוי שאחזור להרכיב משקפיים בעתיד,

אבל לא למספר 8, אלא בסביבות ה-1, הבדל של שמיים וארץ.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

אוקיי אז ככה:

גם אני עברתי ניתוח לייזר לפני כמה שנים מאז טפו טפו ברוך ה' הכל טוב.

אני וכל החברים שלי עשו ב"קאר לייזר-שירות מהיר מאוד תוך 2 דק יצאתי משם.

עשיתי שיטת השיוף (שחכתי איך זה נקרא) שהחלמה שלו יותר ארוכה 3 ימים עד שבוע.

בשיטה השנייה שזה החיתוך זמן ההחלמה הרבה יותר מהיר ותוך 24 שעות אתה רואה תוצאות(ומעט מאוד כאב).

אני מכיר גם 5 חברים שעשו לפני יותר מעשור וגם היום רואים מצויין !

דודה שלי בת 60 עשתה גם ולטענתה זה שינה לה את החיים.

אבל יש חסרונות :

-לנשים לפי מה שהבנתי המספר לא יציב בגלל הריון (הורמונים וכו') לכן מומלץ לעשות ניתוח לייזר אחרי ההריונות.

-לאנשים עם מספר גבוהה ממש, הסיכוי לחזור לראות ללא משקפים קטן .לכן אם המספר גבוהה בהתחלה נגיד 7 אז הוא ירד ל-1-2 שגם זה הבדל משמעותי.

-לאנשים מבוגרים העין והרשתית חלשה לכן הניתוח לא יתפוס לאורך כל חייהם אלא רק ל10-15 שנה.

פורסם

הנה לך מידע ממקור ראשון:

בשנת 2002 החלטתי ללכת ולעבור ניתוח לייזר (לאסיק), פניתי לרופא מנוסה, שאלתי אם יש סיכונים ונענתי שהניתוח בטוח לחלוטין ואין סיכוי שאראה פחות טוב.

נכון שהוסבר לי כי לקראת גיל 40 עד 50 הניתוח עלול להאיץ את הצורך במשקפי קריאה והוסבר לי שלפעמים באמת יש בעיית סינוור בלילה (הילה), את שתי ה"אזהרות" הללו ידעתי גם לפני שהגעתי לרופא.

המשכתי להקשות ולשאול האם עלול להגרם עיוורון או נזק בלתי הפיך ונענתי שלא.

היות ורכבתי על אופנוע (ומזה 30 שנים) היה לי חשוב להיפטר מהקטע של חוסר יכולת לחבוש ולהסיר קסדה מבלי להסיר משקפיים מה גם שהקסדה מחסלת את מסגרת המשפיים מהר מאד (אז גם לא היו מסגרות טיטניום ולפחות לא במחיר סביר).

אמרו לי אנשים שאעשה את הניתוח רק אם אראה ולו רופא עיניים אחד שעשה אותו, ידעתי שאין דבר כזה (ואין דבר כזה כנראה...) ובכל זאת ניגשתי לניתוח.

במהלך הניתוח אירעה תקלה במכשיר, לא אכניס אותכם לסרטים אבל התוצאה כיום היא שהניתוח לא הסתיים בכלל ואני נותרתי עם צלקת במרכז הקרנית וראיה ירודה בעין ימין גם עם משקפיים.

שורה תחתונה? אצל הרוב זה מצליח, האם אתם מוכנים לקחת את הסיכון ולהיות המיעוט?

תשאלו לדעתי? לא ולא!

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תוכן חדש...