Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי אמר שאנשים צריכים למות כחיילים? מי אמר שאין דרך אחרת?

מאיפה השנאה הזו לתל אביב (על הומופוביה אני כבר לא מדבר אפילו)? מה הופך את תושביה לחזירים?

לפעמים אני קצת מצטער שהמדינה לא מתחילה ומסתיימת באבן גבירול ובים. אולי פחות שטח, אבל לפחות שטח שנראה כמו משהו שלא מבוסס על שנאה בלבד.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צבא לא מתאים לכל אחד, זה מגוכח כל הגיוסב חובה הזה. עם הגועל נפש שעברתי וחברים שלי עברו בבסיס שלי, אין מצב שאני לא אנסה לשכנע כל אחד שקרוב אליי לא להתגייס.

לפני כמה ימים פגשתי מישהו מקנדה שהיה שמה בצבא מקצועי ואחרכך סוהר, הוא כל כך שיבח את המסגרת, שזה מה שנתן לו הכל כי הוא כנראה לא בא ממקום מבוסס. גם אמר שמוזר לו שכאן החיילים הולכים עם המדים ברחוב, שזה ממש מסוכן (אם בקנדה זה נחשב מסוכן, אז מה כאן??) המדינה שלנו פשוט תקועה בימי הקמת המדינה, התקדמנו מאז, אין סיבה שכולם יתגייסו כי גם ככה הרוב לא עושים כלוםםםם בצבא, אני אהיה מאושר אם יבטלו כל מני סובסידיות של לימודים ועזרות אחרות לצעירים, רק שיתנו לאותם צעירים בחירה אם להתגייס למי שמתאים, ולהשתכר כמו הייטקיסט, או שפשוט לוותר על התענוג, כמות הלוחמים תשאר זהה, פשוט הם יתוגמלו ויקבלו יחס של עובד ולא של עבד בימיי הבייניים שכאילו שייך למפקדים שלו שהם ילדים יפגרים שנתנו להם כוח בלתי מוגבל כי הם עברו קורס קצינים נוראי.

אז בטח שאני לא בעד חוק כזה, מה קשור הרשיון נהיגה לזה.

קראתי שכרגע יש חוק שאנשים בחובות להוצאה לפועל יכולים לקחת להם את הרשיון נהיגה, ועובדים כדי לבטל את זה. תאר לעצמך שנדפקת באיזה עסקה או שנאלצת להוציא כסף על מקרה קשה בלי ברירה, ואז גם המדינה לוקחת לך את הרשיון נהיגה. מה הקשר?

במדינה דמוקרטית העונש צריך להיות מתאים לעברה. בקשר לגיוס העבירה צריכה להתבטל, לא כל אחד צריך להיות בצבא!!! צבא זה לאנשים בכושר, שרוצים להלחם, שיכולים לראות את עצמם במקום כזה, שמאמינים בזה, אי אפשר לקחת כל ילד ולתקוע אותו בנגמש בכוח או לאיים עליו שהוא יהיה בנגמש אם הוא לא יחתום קבע מראש ויהיה במשהו טכני ויתקע במקום עם יחס של עבדים למשך 5 שנים, עלק מרצונו, כאילו זה צפון קוראה, בלי אפשרות לצאת משם.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
אבל אני מבין שקהל הנאור של המאה ה21 מעדיף את מצעד הגאווה על פני משא כומתה.

מה הקשר של המשפט הזה? למה הוא טוב?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
ההצעה הזאת רלוונטית בדיוק לאפס אנשים. בסופו של דבר, כל מי שלא משרת וממשיך בחייו ״קיבל פטור חוקי״. גם אם ניקח את המקרה הכי קיצוני של מישהו שמחליט פשוט להתעלם מכל המכתבים והפניות מהצבא - פשוט לא מגיע, ובסופו של דבר משטרה צבאית מופיע אצלו בדלת: אז הוא אולי ישב קצת בכלא, אבל בסופו של דבר הוא ישתחרר משם, ויקבל את הפטור שלו (על בסיס ״אי התאמה״ או לא חשוב מה). בערך כל מי שלא עשה צבא ו״סיים״ את הסיפור איתם (כלומר חי את חייו בלי משטרה צבאית ובלי עניינים עם הצבא) בעצם קיבל סוג של פטור מהצבא. אין אפשרות אחרת, עד כמה שאני מבין.

לכן רשמתי את מה שרשמתי ובניהם לגייס רק את מי שמתאים ולא את כל מי שרוצה ובטח לא לגייס את אלה שלא רוצים.

מצד שני, לתגמל ביד נדיבה את אלה שבחרו כן לשרת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
צבא לא מתאים לכל אחד....

הפכנו להיות מדינה של כוסיות, את המצב בגבולות קשה יהיה לפטור בהידברות, בעיקר כשהצד השני מסתובב עם חרב במקום עט, תתפלא אבל צריכים גם מכונאים/ פקידות/ מהנדסים ...

האינדיבידואל שלא מתאים למסגרת הצבאית נהדר, בעיקר כשהוא ממתין שמישהו אחר מה״אספסוף״ יספוג את הכדור במקומו.

אלה צריכים להיכנס ראשונים, עם עטים במקום נשק, ככה כשהצד השני יחפש מישהו ל״הידברות״ ימצא אותם.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם
הבעחה שצריך למות בשביל חזירים תל אביביים שגבולות המדינה שלהם בין אבן גבירול לים.

אחרי שאמרת את המשפט הזה, מבחינתי אתה באותה קבוצה כמו יאיר גרבוז.

פורסם
, כמות הלוחמים תשאר זהה, פשוט הם יתוגמלו ויקבלו יחס של עובד ולא של עבד בימיי הבייניים שכאילו שייך למפקדים שלו שהם ילדים יפגרים שנתנו להם כוח בלתי מוגבל כי הם עברו קורס קצינים נוראי.

אז בטח שאני לא בעד חוק כזה, מה קשור הרשיון נהיגה לזה.

במדינה דמוקרטית העונש צריך להיות מתאים לעברה. בקשר לגיוס העבירה צריכה להתבטל, לא כל אחד צריך להיות בצבא!!! צבא זה לאנשים בכושר, שרוצים להלחם, שיכולים לראות את עצמם במקום כזה, שמאמינים בזה, אי אפשר לקחת כל ילד ולתקוע אותו בנגמש בכוח או לאיים עליו שהוא יהיה בנגמש אם הוא לא יחתום קבע מראש ויהיה במשהו טכני ויתקע במקום עם יחס של עבדים למשך 5 שנים, עלק מרצונו, כאילו זה צפון קוראה, בלי אפשרות לצאת משם.

אולי אני מיושן, אבל אני בהחלט חושב שאם אדם לא יתגייס לצבא וגם האחר לא, אזי לא תהיה לנו מדינה. ולא, זו לא קלישאה או מנטרה חרושה. כך אני חושב באמת.

לפי התגובה שלך, אני מבין שלא היה לך נוח בצבא וצר לי על כך. אבל בסוף זה לא תוכנית כבקשתך. אין מה לעשות.

לא מסכים עם האמירות שציטטתי מהתגובה שלך.

צבא זה למי שבכושר ורוצה להילחם? יש המון תפקידי משמעותיים בצבא הזה שאינם לחימתיים.

במדינה דמוקרטית, כפי שציינת, יש חוק. גם במדינה שלו. קוראים לו חוק גיוס חובה. אתה תתגייס כי זה החוק. לא מתאים לך? בעיה שלך. רק אל תתבכיין אחרי זה שמטילים עליך סנקציות כאלו ואחרות.

בהקשר להצעת החוק הזו, נראית לי די תמוהה כיון שבראייתי יש סנקציות משמעותיות ומתאימות יותר למשתמטים מצה"ל.

זה שאתה עברת משהו לא נעים בצבא אז אתה אומר לאנשים לא להתגייס? נו באמת. אתה צריך להיות מעל זה.

פורסם (נערך)
הפכנו להיות מדינה של כוסיות

האינדיבידואל שלא מתאים למסגרת הצבאית נהדר, בעיקר כשהוא ממתין שמישהו אחר מה״אספסוף״ יספוג את הכדור במקומו.

הו, כן. הפכנו למדינה של כוסיות. אנשים לא רוצים יותר להפוך לנכים נפשית או פיזית, או למות בגיל 18 כאידיאל - איפה נשמע דבר כזה?!

למה שמישהו לא יחלום מגיל 0 על לחימה בעזה, על פיצוצים של נגמשים ישנים למטרות סחיטת כסף מהמדינה, או על צלקות נפשיות, מהסוג שסוחבים איתם החברים ששיתפו את חוויותיהם מלבנון בשרשור המקביל?

באמת אנשים דפוקים.

סתם כמה שאלות כלליות: מכל האנשים כאן ששירתו - בכמה בסיסים יצא לכם לעבור? כמה אנשים ראיתם שבאמת עשו משהו מקרב עשרות אלפי הג'ובניקים שממלאים את הבסיסים השונים של צהל? למה צריך לגייס בכח אנשים, שתפקידם מסתכם בקריאת עיתונים וקימבון דברים שהם לא צריכים מהאפסנאות?

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
הפכנו להיות מדינה של כוסיות, את המצב בגבולות קשה יהיה לפטור בהידברות, בעיקר כשהצד השני מסתובב עם חרב במקום עט, תתפלא אבל צריכים גם מכונאים/ פקידות/ מהנדסים ...

אלה צריכים להיכנס ראשונים, עם עטים במקום נשק, ככה כשהצד השני יחפש מישהו ל״הידברות״ ימצא אותם.

לכל אחד יש מקום בצבא.

הצבא לא מתאים לאף אחד.

-----(קוצר מפאת מקום)-----

מה ההגדרה של משתמט, לדעתכם?

אני רק רוצה להבין על אילו אנשים מדברים :)

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
אחרי שאמרת את המשפט הזה, מבחינתי אתה באותה קבוצה כמו יאיר גרבוז.

א) אין לי מושג מי זה, אבל נראה לי אני אחיה עם התוית. אני לא מייצג אף אחד וזו דעתי האישית. היא יכולה להיות מקובלת או לא.

ב) אחרי שתציין לי שם אחד של תל-אביבי שנפל במלחמות אחרונות למען מתנחלים שיהיה להם נוח בבועה שלהם בגדה, אני אחשוב על שינוי עמדה.

גילוי נאות. גדלתי בשדרות שאול המלך, למדתי בעירוני א' ותיכון הנדסאים, אמא שלי עדיין גרה בבן יהודה, את הכדור הראשון בלעתי באלנבי 58 והורדתי את הסאטלה בפטיש ובTLV לאחר מכן וכמו תל אביבי אמיתי עזבתי את העיר בתחושת סלידה ממה שהולך בה עכשיו. תל אביבי אמיתי היום גר בראשון ופתח תקוה. הוא גם עושה צבא ולא חושב שצבא לא טוב למניקור.

פורסם

אני כל פעם מופתע מחדש עד כמה יש אנשים שכנראה חיים במדינה אחרת ממה שאני חי בה (מדינת תל אביב?).

יבגניפ, לך הייתי נותן להיות הנשיא שלה לפי דעותיך במגוון שרשורים שקראתי באוף טופיק עם השנים.

פורסם
אולי אני מיושן, אבל אני בהחלט חושב שאם אדם לא יתגייס לצבא וגם האחר לא, אזי לא תהיה לנו מדינה. ולא, זו לא קלישאה או מנטרה חרושה. כך אני חושב באמת.

לפי התגובה שלך, אני מבין שלא היה לך נוח בצבא וצר לי על כך. אבל בסוף זה לא תוכנית כבקשתך. אין מה לעשות.

לא מסכים עם האמירות שציטטתי מהתגובה שלך.

צבא זה למי שבכושר ורוצה להילחם? יש המון תפקידי משמעותיים בצבא הזה שאינם לחימתיים.

במדינה דמוקרטית, כפי שציינת, יש חוק. גם במדינה שלו. קוראים לו חוק גיוס חובה. אתה תתגייס כי זה החוק. לא מתאים לך? בעיה שלך. רק אל תתבכיין אחרי זה שמטילים עליך סנקציות כאלו ואחרות.

בהקשר להצעת החוק הזו, נראית לי די תמוהה כיון שבראייתי יש סנקציות משמעותיות ומתאימות יותר למשתמטים מצה"ל.

זה שאתה עברת משהו לא נעים בצבא אז אתה אומר לאנשים לא להתגייס? נו באמת. אתה צריך להיות מעל זה.

אם יש חוק במדינה דמוקרתית אז אפשר וצריך להעביר עליו ביקורת, להקשיב לכל חוק בעניים עצומות זה דיקטטורה במסווה של דמוקרטיה.

עכשיו כמו שאתה יודע אחוז הלא מתגייסים גבוהה מאוד, ומתוכם אחוז האלו שעושים משהו (לוחמים, תומכים שבאמת צריך, מודיעין) הוא אולי במקרה הטוב 30% ? זה לא סוד, הרי כולנו היינו בצבא וראינו את זה. בנוסף לזה החלק הגדול של אנשי הקבע הם תופסי תקנים שלא באמת צריך או שהם מנהלים עוד חיילים שלא צריך. כל חייל מיותר כזה עולה כסף בשכר המצחיק שהוא מקבל, אוכל, מבנים, ביטוח, בריאות, הפסד של המדינה ממיסים בזמן שהחייל לא יכול לעבוד, תשלומי תש לעניים יותר שבצבא ועוד הרבה דברים אחרים.

תחשוב כמה כסף היה נחסך אם בצבא היו רק אלו שצריך באמת, אם לא היו קיימים עשרות בסיסים שלא באמת תורמים משהו, או שתורמים כל כך מעט שזה פשוט מפגר לא לעשות לזה מיקור חוץ באיזהשהי צורה.

תחשוב שחלק מזה היה משלם שכר גבוהה ללוחמים שמסכנים את החיים שלהם, למודיעין שלחשובים מבינהם אין זמן לנשום, למעט אנשי קבע שהם לא אפסים, שכר גבוהה היה אולי מושך אוכלוסיה טובה יותר.

זה win win מי שצריך יהיה שמה ויתוגמל בהתאם ומעבר לכך, מי שלא מתאים יהיה חופשי ומאושר ויוכל לאהוב את המדינה שלו, ולא להגעל ממנה וממי שמייצג אותה במסגרת המיותרת הזאת, ומהחוק גיוס חובה הנוראי הזה שמזכיר שנים שכבר עברו ממזמן מהעולם.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
א) אין לי מושג מי זה, אבל נראה לי אני אחיה עם התוית. אני לא מייצג אף אחד וזו דעתי האישית. היא יכולה להיות מקובלת או לא.

ב) אחרי שתציין לי שם אחד של תל-אביבי שנפל במלחמות אחרונות למען מתנחלים שיהיה להם נוח בבועה שלהם בגדה, אני אחשוב על שינוי עמדה.

גילוי נאות. גדלתי בשדרות שאול המלך, למדתי בעירוני א' ותיכון הנדסאים, אמא שלי עדיין גרה בבן יהודה, את הכדור הראשון בלעתי באלנבי 58 והורדתי את הסאטלה בפטיש ובTLV לאחר מכן וכמו תל אביבי אמיתי עזבתי את העיר בתחושת סלידה ממה שהולך בה עכשיו. תל אביבי אמיתי היום גר בראשון ופתח תקוה. הוא גם עושה צבא ולא חושב שצבא לא טוב למניקור.

מוזמן לבקר בדף הבא: http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-11584,00.html

בצוק איתן לבדו, 3 חיילים מתל אביב נהרגו. ועוד עשרות מחולון, ראשל"צ, כפר סבא, רעננה ורמת גן.

אני שירתתי בשריון ואיתי שירתו חברים מכל הארץ (כן, גם תל אביב). אף פעם לא חשבתי אם בשביל הקיבוצניק שווה למות ובשביל המתנחל לא.

דעתך האישית יכולה להישאר דעתך האישית, אבל היא חשוכה ונבערת ולא תוביל אותך לשום מקום בחיים.

• תוכן חדש...