Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

אחד היתרונות של keyless system הוא שאני יכול להשאיר את האוטו מונע ונעול. זה מאפשר לי לתת למנוע לעבוד אם אני קופץ לרגע לקנות משהו, או לחילופין - על רקע הקיץ הכבד שהולך לתקוף בקרוב - מאפשר לי לשמור על תא נוסעים צונן בזמן שהאוטו ממתין לחזרתי.

האם אני מזיק למנוע בכך? מדוע וכיצד?

בהנחה שצריכת דלק אינה מדאיגה אותי, איפה עובר הגבול בין ההמלצה להשאיר מנוע דולק לבין לכבות אותו מבחינת זמנים?

תודה! :)

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם

אין שום סיבה להשאיר רכב מונע כאשר הוא לא נוסע ועל אחת כמה וכמה כשאתה לא בתוכו!

שום סיבה חוץ מההתפנקות המפגרת של המזגן (כמה זמן כבר לוקח להתקרר לרכב שעמד בשמש 5 דקות??)

פשוט אל!

יום טוב גם לך

פורסם

אני חושב שאפילו אסור ע"פ החוק.

אבל אם נבטל את ההביט הזה: ניקח מקרה בו הנהג יושב ברכב עומד ומשאיר מנוע מונע למשך 10 דקות? 5 דקות?

יש סיבה לא לעשות את זה ?

פורסם

אחד החסרונות הכי גדולים של keyless זה שמישהו יכול לפתוח את האוטו כשאתה בחנות. ואם הוא מונע, הוא גם יכול לנסוע משם.

לא רעיון טוב.

*אגב, גם בלי Keyless אפשר לעשות את זה. זה פשוט דורש שהמפתח השני יהיה עליך :)

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

למה כולם אוהבים לקנות מבוניות משומשות שנסעו רק בבינעירוני ולא אוהבים לקנות מכוניות שנסעו רק בעיר?

בעבודה בסרק מנוע מייצר יותר פיח שלא מתנקה, עובד עם לחץ שמן נמוך, מצבר נפרק מכיוון שאלטרנטור בסל"ד נמוך לא מסוגל לספק את כל צריכת החשמל של כל המערכות, שעות מנוע נצברות אבל ספידומטר לא מתקדם - כלומר יש בלאי שלא נלקח בחשבון לצורך ביצוע טיפולים תקופתיים.

פורסם

אז עכשיו אחרי שעברת סידרת חינוך ע''י מחנכי הפורום נענה לך שלא יקרה שום דבר לרכב אם הוא יעבוד בסרק למספר דקות, באופן כללי רכב ינזק בסרק מכיון שהמערכות לא מתפקדות בשיא היעילות במצב סרק, לכן אם תשאיר את הרכב שעות בסרק ותחזור על זה פעמים רבות, כנראה שהרכב ינזק

בכל מקרה Keyless הוא דבר מגניב במיוחד בחורף הירושלמי, אך אין לי אומץ להתקין אותו.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

הכוונה היא ל-keyless ignition בלבד. הייתי צריך להיות יותר מדויק..

ובכן, מתי עובר הגבול בין השארה לכיבוי? להזכירכם, דלק הוא לא קריטריון אלא הנוחות שלי מחד ואי גרימת נזק לרכב מאידך.

פורסם
למה כולם אוהבים לקנות מבוניות משומשות שנסעו רק בבינעירוני ולא אוהבים לקנות מכוניות שנסעו רק בעיר?

בעבודה בסרק מנוע מייצר יותר פיח שלא מתנקה, עובד עם לחץ שמן נמוך, מצבר נפרק מכיוון שאלטרנטור בסל"ד נמוך לא מסוגל לספק את כל צריכת החשמל של כל המערכות, שעות מנוע נצברות אבל ספידומטר לא מתקדם - כלומר יש בלאי שלא נלקח בחשבון לצורך ביצוע טיפולים תקופתיים.

היי,

למה באמת אין ברכב שעות מנוע כמו בכלים כבדים?

הרי בן אדם יכול לנסוע במשך שעה 60-80 קילומטר בבינעירוני.

ובן אדם שני יכול לנסוע במשך שעה 6-10 קילומטר בתוך העיר והבלאי שלו יותר גבוה.

אז למה אין לפי שעות מנוע או בלאי יותר גבוה?

תודה מראש.

רועי

פורסם

ובכן, מתי עובר הגבול בין השארה לכיבוי?

יהיה חסכוני יותר לכבות מנוע אפילו למשך עצירה של דקה-שתיים.

אם העצירה היא בתנועה (רמזור לדוגמה) האטה מוקדמת יותר תקצר לך את זמן העצירה משמעותית וכך גם את הלבטים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אמנם השאלה התייחסה לאספקטים המכניים של השארת רכב פועל ללא השגחה אבל כדאי לדעת שחברת הביטוח יכולה לראות בכך הפרה של תנאי הפוליסה במקרה של גניבה. יש לכך תקדימים רבים.

פורסם

קומנדר, לא רק יכולה, אלא בוודאות תעשה מאמץ כדי להתנער מתשלום בגלל זה. לא יודע איך הם יכולים להוכיח אם המפתח נשאר אצל בעל הרכב, אבל בכל זאת.

פלוקסטר, תראה, יש בלאי. כן. יותר מאשר אם הרכב לא מונע. כמה הוא קריטי? תלוי לכמה זמן אתה יוצא. אל תשכח שבכל בוקר בדרך לעבודה (ואל תתחיל עכשיו עם "אני לא עומד בפקקים") אתה עומד עם האוטו שלך מונע כמה דקות טובות בלי לנסוע (ואל תתחיל לי עכשיו עם "יש לי סטראט&סטופ זה אוטו פרימיום". אני מדבר על העיקרון). כאן זה על אותו משקל.

האמירות בסוגריים נקראות הומור, תכירו :)

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

כמובן שיש בלאי כשמנוע עובד אבל לפי דעתי הבלאי הוא מינימלי מאוד, דוגמה שקיימת וראיתי בצפון רוסיה בזמן החורף במקומות שטמפ' היא בסביבות מינוס 35 ויותר נהגי משאיות ורכבי שרות לא מכבים את המנוע שלהם לתקופה של חורף (3-4 חודש) מנועים עובדים 24 שעות ביממה, כשדיברתי איתם הם אמרו שאין סיבה לדאגה רק צריך להחליף את השמן בזמן.

פורסם

רק למען הסר ספק, אני מדבר על עמידה עם מנוע דלוק במשך דקה במקרה הטוב ורבע שעה במקרה הכי גרוע.. לא מעבר. עדיין אותן המלצות תקפות? (Spire, את מערכת ה-START/STOP Premium שלי אני מכבה בכל הנעה מחדש ;))

פורסם

אז מתי אני אמור לצפות לכל הבלאי הזה? אני עובד עם טויוטה היילקס שמונעת במקום בערך 2-3 שעות ביום בכלל צורך. שנת 2005 עם 540 אלף קילומטר

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תוכן חדש...