Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התעניינתי אצל כלמוביל מחלקת טרייד אין ברכישת יונדאי I-20. חזרו אליי עם הצעה אטרקטיבית לרכישת רכב מיד ראשונה פרטית ב-10,000 ש"ח מתחת למחירון, לטענתם ללא תאונות. מכיוון שההצעה נשמעת אטרקטיבית מדי, שאלתי אם אפשר יהיה לקחת את הרכב לבדיקה במכון ע"פי בחירתי. נאמר לי שכן, אבל רק אם זה יהיה באזור הסוכנות, היכן שהרכב נמצא. בנוסף, התעניינתי אם במידה שהרכב ייראה לי ומכיוון שיש לי לשלם את כל הסכום מיידית, האם אפשר יהיה לעשות את העברת הבעלות בדואר עוד באותו היום מייד לאחר שאעשה להם העברה בנקאית של הכסף. המוכר אמר שאפשר, אבל קצת גמגם ("אנחנו ממליצים ללקוחות שלנו להמתין 8 ימי עסקים, עד שיקבלו את הרכב לאחר ניקוי שלנו וכו'")

שאלותיי:

1. מה ידוע לכם על קניית רכב יד שנייה מכלמוביל? יש להם שם טוב בעניין?

2. האם העובדה שהם מתעקשים שאעשה בדיקה לרכב באזור הסוכנות וכרגע לא מסכימים שאקח למכון בדיקה שנמצא במרחק של גג 25 ק"מ מהסוכנות זו התנהלות תקינה ונקייה מצידם?

3. האם מקובל העניין הזה שמשלמים לסוכנות/יבואן את כל הסכום על הרכב ומקבלים אותו+העברת בעלות רק שבוע אחרי זה? כי לי זה נראה בעייתי

תודה

פורסם

מאוד מוזר מה שאתה מתאר כאן. דווקא לכלמוביל יש שם טוב (לפחות ממה שאני יודע ושמעתי מאנשים), אבל התנאים שלהם לא הגיוניים:

1. לא צריכה להיות להם בעיה לתת לך לבדוק בכל מכון שתבחר, ואם הם מגבילים אותך זה מעלה סימני שאלה.

2. אין שום סיבה בעולם לשלם את מלוא הסכום ולקבל את הרכב אחרי כמה ימים. מקובל לתת מקדמה קטנה (סביב 2,000 ש"ח), ואז לתת לסוכנות כמה ימים כדי לטפל וליישר קו ולשטוף. ביום שהאוטו מוכן, אתה עושה העברה בנקאית על מלוא הסכום, מעביר בעלות ואמור לקבל את המפתחות ליד באותו רגע.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

כל סוכנות גדולה מגבילה אותך לבדיקה באזור הגאוגרפי של הסוכנות. לא הגיוני לתת לך לנסוע עד באר שבע בשביל בדיקה של רכב מפתח תקווה. למעשה, זה נכון גם לגבי מוכרים פרטיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

1. כלמוביל הם סוכנות גדולה עם גב רציני - לא חאפרים. א-ב-ל גם לא יודעים יותר מדי על הסחורה שהם מוכרים אז יש לנקוט את כללי הזהירות הרגילים ולקחת את כל מה שמספים לך על מצב הרכב - בערבון מוגבל.

2. זאת דרישה הגיונית - ברדיוס של עשרה קילומטר מהסוכנות בפ"ת יש מספיק מכוני בדיקה טובים - אם אתה מתעקש להרחיק קצת - אתה יכול ללכת לדינמומטר ברעננה.

3. בעייתי זה לא, כי לא מדובר בסוחר מהרחוב, אבל לא נראה לי שיסרבו לכך שתבוא עם שיק בנקאי ביום המסירה, אבל קח בחשבון שתצטרך להמתין עד שיפקידו את הרכסף ויבצעו העברת בעלות שכן אינך מצפה מהם להעביר בעלות לפני ששילמת את מלוא הסכום. אם מה שמטריד אותך הוא הבטחון שתקבל את הסחוררה, זה מאד דומה לקניית רכב חדש, כי לא מדובר במגרש חאפרי אלא בגוף עיסקי גדול וממוסד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני רכשתי מהם רכב ולא הגבילו אותי במכון הבדיקה. בחרתי ברמת גן. סך הכל התהליך התנהל בצורה הוגנת וראויה. הם טיפלו ברכב והכינו אותו למבירה בדיוק כפי שסוכם.

פורסם

רכשתי מהם רכב בשנת 2011. הם היו בסדר גמור ונתנו לי לקחת את הרכב למכון בדיקה בצד השני של ירושלים (שעתים עם עובד שלהם לטובת נסיעה וכו').

כמו בכל מקום, אין להם באמת מושג מה הם מוכרים (בטח לא לסוכן שיושב מולך) ולכן צריך לבדוק.

A3

A4

פורסם

2. כמו ששאר המשתמשים ענו כבר, עניין המרחק נכון גם לגבי מוכר פרטי.

3. רכשתי ממש היום רכב מטרייד אין של סוכנות רכב והתאפשר לי לקחת את הרכב היום. ייתכן והרכב עדיין לא הגיע אליהם פיזית והם רק מוסרים לך פרטים שידועים להם ובנוסף לזה אני מאמין שהם לוקחים את הרכב לניקוי וכניראה לוקחים אותו לבדיקה במכון שהם עובדים איתו על מנת לנסות לחסוך זמן אחר כך.

פורסם

תראה, ממה שאני יודע, המוכרים שם חובבניים יחסית (ולאו דווקא מבינים ברכבים), אבל מה שכן - הם לא רמאים, ואם יש בעיה הם יעזרו לך שם... שם טוב יש להם

• תוכן חדש...