Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לפחות אחת, דיזל 1.5 90כ"ס

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה לא עוזר, בטח הביאו אחת לבחינה. בקטלוגים היא לא מופיעה ולא נראה לי שאפשר להזמין.

מה שעוד אני לא מבין: מדוע הם לא מציעים את הלוגאן החדשה בארץ? (זו בעצם סנדרו 4 דלתות).

זו הייתה יכלה להיות תוספת חשובה לליין הדגמים שלהם.

פורסם (נערך)

אני ואשתי נסענו בסטפוויי נסיעת מבחן. חווינו חווייה שונה לחלוטין מפותח השרשור. פשוט אוטו פח. אתה נוסע באוטו חדש ומרגיש שאתה נוסע בגרוטאה בת 10. הנסיעה הזו הוציאה לאישתי את כל החשק מהאוטו והיא אפילו לא רצתה להישאר לנסיעת מבחן בדאסטר. בהתחשב בפערים שיש היום מקליאו ידנית ומהאיביזה, ובאפשרות לגשר על הפערים האלו בקלות במימון, אין שום הצדקה להתקרב לאוטוזבל הזה.

נסענו גם באיביזה הזולה, ופשוט אין מה להשוות.

אין ארוחות חינם - יש סיבה למחיר. אתה מקבל את מה שאתה משלם עליו.

דרך אגב - לא יודע למה ההתרשמות היא שהמנוע זריז. האוטו עגלה. הקלאץ' לא נוח, החלפת ההילוכים לא חלקה ולא נעימה. לא מבין למי הרכב הזה אמור לקסום.

עריכה אחרונה על ידי ranr
פורסם
אל תשכח שהיום ב-70 אלף ש"ח אפשר לקבל רנו קליאו ידנית. או פורד פיאסטה ידנית. או קיה ריו ידנית.

וב-80 אלף ש"ח אפשר כבר לקבל איביזה אוטומטית עם מנוע חזק משמעותית (אבל עם רמת אבזור סופר-נמוכה ורק שנתיים אחריות ועוד כמה סייגים).

כך שלדעתי הדיל הזה שנקרא "סנדרו סטפוואי" לא כל כך מרשים.

עוד פעם אנחנו נופלים למלכודת הזו?

איך כל הרכבים שרשמת קשורים ל"מיני קרוס אובר"?

אנשים קונים רכבים כאלה בעיקר בגלל תנוחת הישיבה הגבוהה, איזה תנוחת ישיבה גבוהה יש באיביזה? בפיאסטה?

ההשוואה הנכונה היא לסוזוקי SX4 קרוסאובר או לפיז'ו 2008 ודומותיהן.

אין ספק שהוא יפול מהן כמעט בכל סעיף וסעיף (אם לא בכולם) אבל הוא לפחות זול בפאקינ 30K ש"ח ממחיר המינימום של המתחרה שלו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נכון, הוא פשוט זול יותר משמעותית.

מה שכן, בנוגע לחוויה...

אמרתי שהגעתי עם סטנדרטים נמוכים וציפייה ברצפה ולבסוף היה - בסדר.

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם

אני מאמין שהסוד להבדלה וההבנה של העיסקה פה נמצא בתמהיל.

יש שיעדיפו חיסכון+אוטו+איבזור ויבחרו ספייסטאר.

יש שיעדיפו חיסכון+מנוע טורבו+איבזור ויבחרו סטפאווי.

יש שיעדיפו חיסכון+צורה+גודל ויבחרו בריו 1.2

אני מאמין שהנקודה ברורה, ובאמת בעיסקה שכזו חשוב להגיע עם מטרות והגדרות מאד ברורות.

פורסם
אבל הרעש, אבוי הרעש - אני נוהג היום באופל קורסה 2010 וזה הרגיש לי אותו דבר

רק מהסיבה הזאת הייתי יורד מהעיסקה.

גם קלאץ' גבוה זה משהו שאני מאוד שונא ברכבים (תסע עם זה בעיר כמה דקות - תבין למה).

נשמע כמו עסקה טובה למי שמחפש קרוסאובר זול (אפילו עם יכולות שטח מסויימות), אבל אני לא הייתי משלם על זה 75 אש"ח.

ראשית כל, אני לא מת על קרוסאוברים, ושנית, בסכום הזה, משפחתית או מנהלים יפנית משומשת בת שנתיים-שלוש, תיתן תמורה גבוהה יותר למחיר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

שמתי לב שאתה מרבה לכתוב את זה, משפחתית יפנית תתן תמורה טובה יותר.

מזה תמורה בשבילך?

הצריכת דלק תהיה גבוהה ב30%, תצטרך להחליף צמיגים ומצבר, יהיה לך קשה יותר לחנות, אין אחריות, אי אפשר לנסוע בשבילי עפר, יש פחות איבזור. בקיצור לכל אחד יש סדר עדיפיות.

ולמי שלא צריך את הגודל, ולא נוסע כל היום בין עירוני, וגר בעיר צפופה יש יתרון מובהק לסטפווי.

אגב, גם אני בחרתי כמוך, אבל לי היו דרישות שונות.

עריכה אחרונה על ידי SHAI-SPORTWAGON
פורסם
שמתי לב שאתה מרבה לכתוב את זה, משפחתית יפנית תתן תמורה טובה יותר.

מזה תמורה בשבילך?

נוח יותר, מרווח יותר, מרגיש יותר רכב, אחזקה זולה יותר (לא צריך לטפל במורשה יבואן), גיר אוטומטי (אני מרבה לבלות בפקקים), ככל הנראה (לא בטוח) יהיה אמין יותר.

עם צריכת דלק של 11-13 קמ"ל אפשר לחיות בנסועה ממוצעת, פחות איבזור - לא בטוח (וגם אם כן - פחות דברים שיתקלקלו/אפטרמרקט זול בהתקנה מקומית, בכל מקרה, אני לא רודף אחרי איבזור, יותר חשוב לי הרכב עצמו), לגודל מתרגלים תוך יומיים. חוץ מזה, ראיתי את הסנדרו במציאות - רכב לא קטן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כפי שציינתי ׳ודם הכל עניין של תמהיל.

לי אישית אין בעיה עם ידנים היות ואני נוסע מהבית לרכבת וחזרה

ובעניי גיר ידני רכב חדש (עם מכלולים מוכרים) ואחריות מניח את דעתי בנושא האמינות

אבל זו דעתי האישית ושיקוליי האישיים.

טל

פורסם
כמו שכבר נאמר, כל סופרמיני אחרת בטווח המחירים הזה תהיה עם מנוע חלש משמעותית וברמת האבזור הכי מביכה שיש, שזה ממש לא המצב בStepway.

.

אתה בטוח שזה המצב גם לגבי האיביזה רפרנס ב-70000 שקל, כולל המולטימדיה?

פורסם

לא מוצא שום רפרנס למבצע על איביזה ב70K, אבל גם אם יש כזה (עם מולטימדיה בהתקנה מקומית) עדיין אני לא רואה איפה ההשוואה ל Stepway.

מנוע טורבו מול אטמוספרי, מולטימדיה מקורי עם ניווט, ג'אנטים מקוריים.. כמובן יש גם את עניין הביטוח, חלפים ואחריות שיותר יקרים באיביזה.

מצטער, לא "קניתי", הדאצ'יה עדיין עדיפה בעיניי

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

השאלה היחידה בקשר לדאצ'יה זה עניין החלודה, שמדובר אמנם לא מעט, אבל מסתבר שזה לא רק בדגמים שקיבלו הבריטים.. גם ברוסיה ואם אני לא טועה מישהו גם טען שבארץ הוא נתקל בזה..

זה תקלה רצינית.

פורסם

קודם כל הי... הודעה ראשונה שלי בפורום.

הזמנתי את הרכב ועדיין לא קיבלתי אותו אבל עשיתי לא מעט תחקירים באתרים בחו"ל וכמובן שגם לקחתי אותו לנסיעת מבחן לפני הרכישה.

לגבי האופציה של איביזה(/פאביה), היתה לי אאודי חדשה לפני כמעט 20 שנה ואחרי שמכרתי אותה נשבעתי לא לקנות יותר רכבים של היבואן הספציפי. לפני 5 שנים, אחרי שאמרו לי חברים ומשפחה שהם השתנו/השתפרו אז קניתי מהם עוד רכב שגרם לי שוב פעם להצטער שעשיתי את השטות הזו. עד שהם לא מחליפים את היבואן בארץ אני לא מתקרב לרכבים של VAG.

לגבי הסנדרו, זה לא אוטו ספורט. המנוע הוא לא מנוע של אוטו ספורט, התיבה (+קלאץ') היא לא תיבה של אוטו ספורט והמתלים הם לא מתלים של אוטו ספורט... זו סופרמיני מוגבהת וטיפה מנופחת ולפחות לטעמי, המכונית יפה, הביצועים סבירים בהחלט והאבזור לא רע. הנתונים והמבחנים מצביעים על זה שהמנוע חסכוני ונראה לפחות שגם האחזקה צריכה להיות לא יקרה (הביטוח זול, 3 שנים אחריות עם הארכה ל5 שהוספתי והיבואן מזמר שהטיפולים והחלפים יהיו זולים - נחיה ונראה).

אני לא התבאסתי מאיכות הגימור של החומרים, הנדסת האנוש סבירה (למעט המיקום המטופש מקמצנות של מתגי פתיחת החלונות) והיה רעש אבל הוא היה יותר מנסבל. אותי אפילו קנתה העובדה שאף אחד לא שם בידיות קפיצים בשביל העוונטה כאילו שאני פותח איזו דלת של משוריין זחל"מי.

לגבי מושבי תינוקות, בפעם האחרונה שהייתי באולם תצוגה, היתה שם סנדרו שהם הניחו בה שלושה סלקלים במושב האחורי והרכב מגיע עם נקודות isofix בשני המושבים האחוריים הקיצוניים.

לגבי הג'נטים המקוריים, יש פה הנדסה רומנית של ג'נטים ברזל עם צלעות שמעליהם מונחות טאסות פלסטיק. זה רק נראה כמו סגסוגת אבל זה ברזל מבורזל. בהקשר הזה, הרכב מגיע עם גלגל רזרבי (ולא קיט ניפוח). לא בדקתי בעצמי אבל במכירות טענו שהגלגל הוא בגודל מלא.

לעניין החלודה, הרכבים הבריטיים שהיתה להם בעיית חלודה הגיעו ממפעל בהודו וגם הרכבים שנמכרים ברוסיה הם רכבים אחרים שמורכבים במפעל רוסי (ברוסיה היא נמכרת כרנו ויש שם כמה הבדלים נוספים/אופציות שלא קיימות ברכבים מייצור רומני).

כשעוברים על אתרים ופורומים בחו"ל אז ניכר מאוד שלמרות שהביקורות המקצועיות פושרות (והכל נכון), האנשים שקנו את הרכב מאוד אוהבים אותו ומאוד מרוצים מהקניה. מעבר לזה, אני אהיה יותר חכם אחרי שאני אקבל אותו.

פורסם
אתה בטוח שזה המצב גם לגבי האיביזה רפרנס ב-70000 שקל, כולל המולטימדיה?

אני הייתי מעדיף לקבל רכב עם חור בדשבורד, ולא עם המולטימדיה הזאת.

בעצם, לדעתי רכב שיש לו רמקולים, סלילה, וסלוט 1DIN/2DIN סטנדרטי להתקנת רדיודיסק, עדיף על כל המולטימדיה, או יותר גרוע, רדיו שמשולב בדשבורד (כזה עם מסך נפרד, ופיקוד של המזגן שנמצא ביחד עם כפתורי רדיו דיסק), ולא ניתן להחליף אותו במשהו אחר.

• תוכן חדש...