Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הציעו לקרובת משפחה שלי לעשות ביטוח מקיף ב-AIG עם ה-Safe Drive או UBI (מסתבר שאלו שמות שונים לאותו הדבר) במקום האיתורן שיש לה היום.

היתרונות - עלות חד פעמית של 204 ש"ח במקום 60 ש"ח לחודש לאיתורן ואופציה להנחה של עד 30% במחיר הביטוח בשנה הבאה בהנחה והיא תנהג בצורה רגועה (והיא אכן נוהגת כך).

מישהו מכיר? ניסה? יודע אם זה טוב או שזה מתכון לצרות?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הציעו לקרובת משפחה שלי לעשות ביטוח מקיף ב-AIG עם ה-Safe Drive או UBI (מסתבר שאלו שמות שונים לאותו הדבר) במקום האיתורן שיש לה היום.

היתרונות - עלות חד פעמית של 204 ש"ח במקום 60 ש"ח לחודש לאיתורן ואופציה להנחה של עד 30% במחיר הביטוח בשנה הבאה בהנחה והיא תנהג בצורה רגועה (והיא אכן נוהגת כך).

המכשיר שהוצא לה אינו קשור לאיתוראן, איתוראן זאת מערכת איתור, UBI זאת מערכת שמתריעה לך על מרחק מרכב אחר, שניהם עושים עבודה שונה

פורסם

כן. ב AIG אמרו לה שהיא יכולה לנתק מבחינתם את האיתורן ולהתקין את ה UBI במקום.

השאלה אם זה כדאי, או שעדיף ללכת על ההצעה של 9 מיליון שכן דורשים איתורן ועולים כ-400₪ יותר לשנה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)

עבדתי בAIG תקופה ממשוכת עד לא מזמן ואנסה לעזור.

עקרונית אלו רכיבים שונים שפועלים באותו העיקרון. המטרה היא לספק יותר בקרה על צורת הנהיגה ברכב, המכשיר הוא מבית UBI אך אינו קשור למערכות בסגנון המובילאיי שקיימות.

שני המכשירים אמורים לספק מידע על צורת הנהיגה של הנהג, בלימות חירום, פניות חדות ומהירות, התנגשויות וכו'.

ובמידה וזו מספקת (המערכת מדרגת את הנהיגה של הנהג), בשנה לאחר מכן בחידוש,

בהתאם לציון שקיבלת תהיה זכאי להנחות בפוליסה של עד 30%. ייתכן ופחות בהתאם לניקוד.

הרכיב משמש גם תחליף לאיתורן ומהווה מערכת איתור פסיבית.

אני הייתי ממליץ במידה ומדובר בנהגת רגועה.

מה גם שמבחינת הפוליסה, על אחת כמה וכמה שאם AIG נתנו הצעה זולה יותר מ9מיליון

(לא קורה הרבה :p) העניין מאוד משתלם, היות ורמת הכיסוי והשירות בAIG גבוהים יותר, בצורה די משמעותית.

ולא, אני לא אומר זאת מתוך נאמנות לחברה שבה עבדתי, אפשר לבדוק את הפוליסות :)

הרבה בהצלחה, תעדכן מה נסגר.

עריכה אחרונה על ידי Quntix

2015 - Mazda 3 Spirit - 2.0L

פורסם

UBI = USER BASED INSURANCE

מתחיל להיות נפוץ למדי בארה"ב. וכנראה גם מתחיל להיכנס לארץ.

הרעיון להתקין ברכב רכיב שכולל GPS ומשדר סלולרי, ובדרך כלל גם מחובר לחיבור ה- OBD.

במקרים רבים מדובר בסה"כ בדונגל שמתחבר ל- OBD אבל כולל גם חריץ לכרטיס סים ו- GPS פנימי. אולי המערכת שאיתוראן מתקינה ל- AIG שונה.

על סמך כל הפרמטרים שמתקבלים, התוכנה נותנת ציון/דירוג לנהג ולפי הדירוג קובעים את עלות הביטוח.

עד כאן הכל טוב ויפה אבל קחו בחשבון שחברת הביטוח יודעת עליכם הכל. מתי אתם נוסעים, באיזה מהירות וכמה זמן נשארתם אצל המאהבת.

מעבר לכך זה מעלה את השאלה - האם חברת הביטוח תוכל להתנער מתשלום במקרה של תאונה למשל על סמך הנתונים שיש מהמערכת.

דוגמאות:

1. למשל נהג נסע במהירות מופרזת ושפשף את הרכב בגדר הבטיחות. חברת הביטוח תוכל לבדוק שבזמן האירוע הנהג נסע 30 מעל המותר. האם זה יכול לתת להם עילה לא לשלם את הנזק (בתביעה עצמית)?

2. נהג עושה תאונה וחברת הביטוח מגלה שהוא נסע ברכב עם נורת תקלה דולקת שיתכן והייתה הסיבה לתאונה (קבלו את הנתון מה- OBD). האם יכולים להתנער מהביטוח בטענה שהנהג לא היה אמור לנסוע ברכב הלא תקין לפני תיקון התקלה.

סתם תהיות למחשבה בנושא.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
תודה רבה לכם על התשובות.

נסגרה היום הפוליסה אצל AIG, נקווה לטוב.

האם תוכל לעדכן על נסיונך בשנה שהיית עם הרכיב אצל AIG?

האם קיבלת הנחה, וכמה?

האם המערכת דיווחה על חריגות סבירות או שהיתה לא הגיונית?

אשמח אם לעוד מישהו יש תובנות בנידון.

פורסם

שני המכשירים אמורים לספק מידע על צורת הנהיגה של הנהג, בלימות חירום, פניות חדות ומהירות, התנגשויות וכו'.

ובמידה וזו מספקת (המערכת מדרגת את הנהיגה של הנהג), בשנה לאחר מכן בחידוש,

ממש רכיב שלא מתאים להנעה אחורית. :)

בנוסף, אני משתמש ב שקע ה OBD שלי למטרות הרבה יותר חשובות.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...