Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש ברשותי יונדאי אקסנט שנת 2005 216,000 ק"מ אוטומט מזה שנתיים. אני עושה טיפול עשרת אלפים באופן קבוע ומשתדל לנהוג ברכב בצורה רגועה ונכונה. לאור הקילומטרג' הגבוה ולאור זה שאני סטודנט כרגע אני חושב למשוך עם הרכב עוד לפחות שנתיים שלוש או אפילו עד שיתפגר כי לא שווה לי כבר למכור אותו בגרושים. רציתי לשאול האם ישנם טיפולים תקופתיים שכדאי לעשות מעבר לטיפולי עשרת אלפים שאני עושה? אני תמיד מפחד על המנוע והגיר שלא הוחלפו ברכב ואני חושב על דרכים להאריך את חייהם.

אנשים שיש להם ניסיון עם סוג הרכב הזה ואולי יכולים להגיד לי האם הרכב יכול להחזיק מעמד עוד קילומטרים רבים? הבעיה היחידה שיש לי כרגע הוא שהמנוע בולע קצת שמן, אבל המוסכניק אמר לי שזה משהו נורמלי למנוע בגיל ובבלאי הזה ושטיפול בבעיית השמן עלולה להיות הוצאה ניכרת. אין לי בעיה להשקיע ברכב כל עוד זה מבטיח לי שהוא יאריך חיים.

אשמח לעצות ממכם אם אתם שמים את עצמכם עכשיו במקומי.

פורסם

כמה זה קצת שמן?

מאיפה השמן בורח? (נשרף, נוזל, האם רואים מאיפה?)

באיזה שמן אתה משתמש?

שום דבר לא יבטיח שהרכב יאריך ימים (בייחוד לא תיבת ההילוכים האוטומטית), אבל טיפול סדיר ונהיגה עדינה יעלו את הסיכויים לכך, והרכב יכול להמשיך בשקט עוד עשרות אלפי ק"מ, אולי יותר.

פורסם
כמה זה קצת שמן?

מאיפה השמן בורח? (נשרף, נוזל, האם רואים מאיפה?)

באיזה שמן אתה משתמש?

שום דבר לא יבטיח שהרכב יאריך ימים (בייחוד לא תיבת ההילוכים האוטומטית), אבל טיפול סדיר ונהיגה עדינה יעלו את הסיכויים לכך, והרכב יכול להמשיך בשקט עוד עשרות אלפי ק"מ, אולי יותר.

יורד רבע ממדיד השמן כל שלושה שבועות, ניראה לי שפשוט השמן נשרף בגלל שלא ידוע לי על נזילות ואני משתמש ב10W40

היי,

מה אתה עושה כל טיפול?

תחליף שמנים ומסננים מעבר לשמן מנוע לפי היצרן וזה יאריך לך את חיי המנוע.

מתי עשו טיימינג לאחרונה?

מתי החליפו שמן גיר ופילטר?

טיימינג החלפתי לפני שנה וחצי, שמן גיר לפני שנה, ופילטר שמן כל טיפול עשרת אלפים. מעבר לזה הטיפול הגדול היחידי שעשיתי לו הוא כשהמנוע נכבה לי במהירות של 10 קמ"ש, לפי התקלות שהמחשב הוציא החליפו לי חוטי הצתה, שסתום קניסטר, חיישן חמצן ותותב לחיישן חמצן.

פורסם

צריך לבדוק קומפרסיה של המנוע על יבש ועל רטוב, יש סוכוי שיש בלאי בטבעות אבל לפי ההיכרות שלי אם המנוע הוא די אמין.

רוב הסיכויים מדובר על גומיות שסתומים שבגללם השמן חודר לצלנדר.

פורסם

מסכים עם אנטון, זו גם המחלה של המנועים האלו בדומה לגטס.

תמשיך כך לטפל בצורה הזאת ברכב והוא ישאר לך עוד עשרות אלפי קילומטרים, במידה

וזה גומיות שסתומים זה בסביבות אלפייה במוסך.

רועי

• תוכן חדש...