Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, לאחר הרבה מחשבות החלטתי אולי ללכת על העניין ולשנות את ההתקנה הרגילה אצלי ברכב להתקנת BI AMP ורציתי את דעתכם בעניין ואיך לעשות זאת בצורה הטובה ביותר , בכללי יש ידע וניסיון בהתקנות כך שאין צורך לשלוח אותי למתקין, התקנת BI AMP זה משהו שמעולם עוד לא יצא לי לעשות ובגלל זה צריך את דעתכם ועזרתכם

הרכיבים שמותקנים ברכב :

רדיו דיסק : clarion DXZ-946MP שהוא עדיף לי ויש גם אפשרות ל- CLARION DXZ785USB

מגבר 4 ערוצים : PHASE EVOLUTION RS.4

מגבר מונו : JBL GTO 300RMS

סט קדמי : MAGNAT PRO 2160- 100WRMS ( קרוסים לא מותאמים ל BI AMP )

סאב : CERWIN VEGA 500WRMS שני סלילים ( אבל הסאב לא ממש רלוונטי )

פורסם (נערך)

אתה יכול לעבור לעבודה אקטיבית/חצי אקטיבית, ללא קרוסים כלל.

חיתוך דרך המגבר או ה-HU.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

את המחשבה שלי על לעבור להתקנת BI AMP התחלתי מכך שראיתי שבמגבר הזה יש אפשרויות טובות של חיתוכים , רק לא הבנתי מה הכוונה שלך לעבודה אקטיבית/ חצי אקטיבית ?

עוד המלצות וחוות דעת אשמח לשמוע !

פורסם

תבדוק אם יחידת הראש שלך מאפשרת חיתוכים ישירות דרכה, רמז.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ה-785 תומך בקונפיגורציית 3WAY לחלוטין, מתוך נסיון.

ה-946 גם לדעתי, אבל זה קצת פחות אינטואטיבי שם.

המגבר תומך ב-HPF/LPF עד 6000 הרץ.

פורסם

אתה יכול לעבוד פסיבי

אקטיבי מלא עם חיתוך מה -785

אקטיבי מלא עם חיתוך מהמגבר ,אין היגיון בלעבוד חצי אקטיבי בנסיבות העניין.

אתה כמובן תצתרך להעביר חיווט לטוויטרים ולמידבאסים בניפרד.

פורסם

להעביר חיווט נוסף זה לא הבעיה , המגבר עצמו תומך יפה מאוד בעניין וגם ה 785 שיש לו את כל החיתוכים הדרושים לעניין והוא גם נותן בהתחלה אופצייה לבחור בין התקנה סטנדרטית לבין התקנה של 2 אלמנטים או 3 אלמנטים , התקנתי אותו היום והתחלתי קצת לשחק איתו ונראה לי שאני אשאיר אותו בלי שום קשר אם אני אעבור ל BI AMP , יש לו פשוט 6V ביציאות וב 946 יש 4 וגם בשל העבודה שיש לו USB ובקיצור עוד כל מיני שטויות שמצאו חן בעיני .

פורסם

עוד התייעצות שלא קשורה ל BI AMP,

יש לי סאב סרווין ווגה דגם VMAX 122, הנתונים הם 500WRMS שני סלילים שכל סליל 2 אוהם, כרגע הוא מחובר בטור - 4 אוהם .

הסאב מחובר למגבר מונו של JBL דגם GTO301.1, הנתונים הם הספק ב 4 אוהם 204 RMS ו 2 אוהם 294 RMS .

המגבר PHASE נותן ב 4 אוהם בגישור 325 RMS , לא רשום כמה הוא נותן ב 2 אוהם אם בכלל הוא יכול .

מה כדאי, לחבר את הסאב במקביל ולקבל 1 אוהם ולחבר אותו ל JBL ואז לקבל לפחות 294 RMS ( כי אין נתון כמה הוא ייתן ב 1 אוהם , או שלהשאיר אותו מחובר בטור ולחבר אותו ל PHASE שייתן לו 325 RMS ?

מה דעתכם או אפילו מה המלצתכם ?

פורסם

אין נתוני 2 אוהם בגישור עבור הפייז ו-1 אוהם עבור ה-JBL מאחר והם אינם יציבים בחיבור כזה.

כך שלמעשה ההתלבטות שלך היא בין 325W של הפייז בגישור לבין 204W ב-JBL.

מעבר לכך שזה שולל ממך את האפשרות לעבודה אקטיבית, אני מאמין שלא יהיה הבדל לטובה משמעותי רק בגלל ההספק.

באופן תאורטי, הכפלת ההספק תספק עליה של 3dB מה שיתפס בקושי מבחינת האוזן.

אבל אתה יכול לנסות את הקונפיגורציות לעיל ולהחליט בעצמך.

פורסם

באופן תאורטי, הכפלת ההספק תספק עליה של 3dB מה שיתפס בקושי מבחינת האוזן.

תום-

אם מדברים על תדרים גבוהים יותר ובהשמעה דינאמית- יש משהו בדברך.

כאשר מדובר על תדרי באס, הבדל של 3 דציבל הינו מורגש ושמיע ברוב המוחלט של המקרים שיצא לי להיתקל בהם.

אני עדיין חושב שיהיה שווה לנסות את שתי האופציות ולהחליט מה נשמע יותר טוב מבחינת הסאבוופר, ל JBL יש כמה וכמה יתרונות, הוא יתאמץ הרבה פחות, השליטה באלמנט תהיה גבוהה יותר וגם היעילות תהיה גבוהה יותר, כך שסביר להניח שההבדלים ביניהם יצטמצמו.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

הפייז הוא מגבר טוב, לדעתי לשים סאב שמסוגל לתת דרישה פי שתיים ממה שהמגבר שהוא משודך אליו, זה מאוד גבולי בייחוד אם הסאב לא נציל.

אבל הייתי שומר את הפייז לסט הקדמי ומשדרג את המונו כשיתאפשר.

גם ככה אני לא אוהב את הרעיון של סאב שדורש יותר ממה שהמגבר יכול לספק ועוד בגישור ועוד על ספק כוח שצריך להרים עוד זוג ערוצים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

השלב הבא יהיה כמובן להחליף למונובלוק יותר חזק, לבינתיים חיברתי קרוסאובר אקטיבי שמצאתי בין כל הג'אנק שלי וחיברתי אותו לפני המגבר כמובן , ככל הנראה שהוא מוציא preout גבוהה כי הוא העלה את עוצמת הסאב ויש שינוי מהותי מאוד ולטובה !

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב , לבסוף החלטתי שאני אעבור ל BI AMP אבל קודם אני מעוניין להחליף את הטוויטרים למשהו יותר איכותי עם צליל יותר מפורט ונקי , משהו בסגנון של מורל MT23 .

אבטל את המונובלוק ואת הסאב אחבר בגישור ל PHASE שנותן 325RMS ב 4 אום שזה מעולה כרגע , את הטוויטרים אחבר גם ליציאות ב PHASE כי יש שם נתונים מעולים ל HPS ואת הוופרים אחבר למגבר אחר ככל הנראה ל MAC AUDIO Z4100 .

מה אתם אומרים ?

• תוכן חדש...