Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

אני גר בקומת ביניים של בנין בן שלוש קומות ביקנעם עילית וברצוני להקים פרגולה מאלומיניום במרפסת שגודלה כ-9 מטר.

יש לציין כי הבניין הוא מדורג ולכן כביכול מעל המרפסת המדוברת אין מרפסת של השכן (מדובר בדירת ארבעה חדרים כאשר הדירה מעל היא שלושה חדרים ולכן למעשה המרפסת שלי היא פתוחה לחלוטין).

כמו כן, מדובר במרפסת שלה יש שני קירות כך שהמרפסת היא למעשה בצורת ר.

כמובן שבתור איש שומר חוק אני מבקש לקבל את כל האישורים הדרושים מהעירייה אך אני נתקל במידע סותר באינטרנט.

כיום לאחר רפורמת התכנון והבניה, ניתן לבנות פרגולה ללא אישור וליידע לאחר מכן את הרשות המקומית ולקבל היתר.

על מנת שלא אפול ואקים את הפרגולה ולאחר מכן אקבל צו הריסה אני מנסה להבין את המגבלות שחלות עלי.

1. הבנתי שאסור לקרות את הפרגולה והיא חייבת להיות מצללה בלבד כאשר לפחות 40% ממנה צריך להיות פתוח. האם הדבר תופס לכל סוג של קירוי כולל פרספקס כמו שכולם שמים?

2. האם לצורך אישור הפרגולה צריכים לקבל את הסכמת השכנים?

3. האם לצורך אישור הפרגולה צריך להציג לעירייה אישור מהנדס לאחר הבניה?

4. האם בעקבות כך שיש שני קירות במרפסת (ועוד קיר נמוך שמפריד בין המרפסת שלי למרפסת של השכן לצידי) כאשר הקיר הימני ממשיך גם מעבר לקו המרפסת, ניתן לבנות את הפרגולה כאשר היא חורגת כחצי מטר מקו המעקה?

אני מצרף שרטוט פשוט של המרפסת להבנת החומר.

תודה לעונים ולעוזרים.

מרפסת.JPG

פורסם

היום עם התקנות החדשות אתה יכול טכנית להוציא אישור לפרגולה לבד.

גש עצמאית למנהל הנדסה של מקום מגוריך ותברר מה בדיוק הם הדרישות שלהם.

אחרי המידע קונקרטי שתקבל במחלקת המידע תוכל להעלות שאלות רלונטיות.

מקרה, חבר בהרצליה ניסה לקבל אישור עצמאי לפרגולה למרפסת שלו בבית משותף.

עירית הרצליה לא אישרה לו לבצע את זה עכב פגיעה בחזות הבניין.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם (נערך)

1. כן. זה תופס לגבי כל קירוי שהוא. המרווחים בין החלקים האטומים לפתוחים (אותם 40% מפורסמים) צריכים להיות מחולקים באופן שווה על כל הפרגולה.

2. בעקרון, לפי חת"ב המקורי, כן. בנוהל המקוצר אחרי הרפורמה, זה כבר לא רלוונטי, כי אתה מדווח בדיעבד. לא שמעתי עדיין על פסיקות לרעת מקימי פרגולות בעקבות התנגדות שכנים. אני לא יכול להבטיח לך שלא תהיה הראשון...

3. בהחלט כן. בחברות הרציניות (שמיים ירוקים וכד') , יש להם איזה הנדסאי בניין ריטיינר, שעושה כחלק מהעסקה חישוב סטטי שמספק את הפיקידונים. אם לא, זה יעלה לך עוד כמה מאות שקלים בודדים. (לצערי אין לי מישהו להמליץ לך בצפון הרחוק...)

4. צריך לבדוק ספציפית בהוראות התב"ע הרלוונטית. נראה הגיוני שלא (בד"כ ההגבלה היא 1.20 מקו מעקה).

שים לב ששטח הפרגולה לא יעלה על 1/3 משטח המרפסת, או 10 מ"ר, הגבוה מביניהם.

מחזק את ההמלצה לגשת למשרדי הולת"ב הרלוונטית בשעות הקבלה (למחלקת מידע רישוי) ולקבל הנחיות מדויקות.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

נאתכו, תודה.

המרפסת היא בסך הכל 8.5 מטר.

כתבת שבד"כ יש הגבלה של 1.2 מטר מקו המעקה כלומר הפרגולה צריכה להיות במרחק של 1.2 מהמעקה כלפי פנים? נשמע לי מוזר כי כל האורך של המרפסת מהיציאה מהסלון ועד המעקה הוא בערך 2.5 מטר.

פורסם (נערך)

בגלל זה אני אומר "בד"כ...

צריך לראות תקנון תב"ע למצללות, אם יש כזה. (אם אין דווקא הרווחת, כי אז אתה צריך לעמוד רק בתת"ב, ושם כתוב קו בניין פחות 40%...)

רגע... זו מרפסת שיש מעליה קומות נוספות? (כלומר אינה מרפסת גג?)

אם כן, צריך לוודא שבכלל מותרת שם הקמת מצללות לפי התב"ע.

הפטור הוא רק בקומת קרקע, או בקומת הגג.

שלח לי גו"ח, אנסה לאתר לך מידע תכנוני ב"רישוי זמין".

פורסם (נערך)

מדובר בקומת ביניים אך מעל אין מרפסת כלל.

אפשר לראות כאן תמונה של הבנין: http://www.zoomap.co.il/search.asp?citiesText=%D7%99%D7%95%D7%A7%D7%A0%D7%A2%D7%9D+%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%AA&streetsText=%D7%94%D7%AA%D7%91%D7%95%D7%A8&buildText=29

(אמנם זה הבניין ממול אך מדובר במתחם של ארבעה בניינים שהם בניין משותף אחד והם נראים אותו דבר).

אפשר לראות בתמונה של הבניין שיש פרגולה קיימת בקומת הביניים ושם בדיוק נמצאת המרפסת שלי כאשר למעשה אין אף אחד מעל המרפסת.

גוש- 12774

חלקה - 70

תת - 15 (מה זה?)

שוב תודה.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם (נערך)

תת חלקה זה מס' הדירה שלך.

החדשות הטובות- אמנם יש במסמכי התב"ע תכנית שמסדירה את עניין המצללות. שמה יק/מק/02/297. אושרה ב-2012. אבל ממה שאני רואה ב"רישוי זמין" היא מאד חפיפית (מגדירה קווי בניין 0 לפרגולות מכל הצדדים. מה שבעצם אומר, שאתה יכול לבנות פרגולה עד הגדר של הבניין...)

הנה, תבלה בקריאה מעמוד 10. (ורק תתייחס לכך שהמסמך הוא מלפני הרפורמה, לעניין "שיקול הדעת של מהנדס הוועדה" וכל מיני "סמכויות" שנושלו מהפקידונים לאחרונה).

תקנון התכנית המצ"ב, יכול לעזור לך בעניין חומרים מותרים וכיוב'.

בקיצור- לדעתי, אם אתה מגיע (רצוי על מדים. כן, מותר לך לנצל זאת מידי פעם :-)) לפקידת הרישוי, מראה לה את התמונה שהעלית פה (ושיש בה כבר פרגולה קיימת אחת) אתה תקבל את ברכת הדרך.

פורסם

מצויין. אקפוץ היום אחרי הצהריים לוועדה ונראה מה הם אומרים.

בדיוק היום אחר הצהריים (ורק היום) יש להם קבלת קהל (עובדים קשה שם עם קבלת קהל של שעתיים אחר הצהריים פעם בשבוע ועוד שלוש שעות בבוקר פעמיים בשבוע).

תודה על כל העזרה.

פורסם

ספר לי על זה. חלק ניכר מ2652 הודעותי בפורום הזה נכתבו בהמתנה המייגעת במסדרונות הוועדות השונות :-P

אבל זה לא הפקידים אשמים. כשהם לא מקבלים קהל הם בודקים תכניות, יושבים במליאות, ישיבות פרטניות עם בעלי מקצוע...

מה שדפוק זו השיטה. הרפורמה המדוברת היא התחלה של הורדת עומס מהוועדות.

ברוך הבא לאחת החסמים העיקריים ביוקר הדיור...

פורסם (נערך)

בוקר טוב,

ביקרתי אתמול בועדה לתכנון ובניה ביקנעם ולצערי נראה כי זה מסובך מכפי שחשבתי.

לפי משרד הפנים מותרת הקמת פרגולה בהליך מהיר רק בקומת קרקע או קומת גג ולכן אמרו לי בוועדה כי עלי להציג תכנון אדריכלי לכל ארבעת הבניינים שהם בנין משותף אחד בו תהיה מוצגת פרגולה בכל הקומות + אישור של 75% מהדיירים.

כמובן שתכנון אדריכלי ייקר את כל העסק וגורם לי לחשוב בשנית על כדאיות הנושא.

עברתי והסתכלתי סביב כל ארבעת הבניינים וראיתי כי בקומות הביניים יש 2 שכנים שעשו פרגולה ובקומות הקרקע יש שלושה שכנים עם פרגולה. לשאלתי מה יהיה עם אותם פרגולות לאחר שאגיש את התכנון האדריכלי המהנדסת ענתה שכנראה הם יורו להם לפרק את הפרגולות ולהקימן מחדש בהתאם למפרט התכנון האדריכלי (WTF?!)

מצד שני היא אמרה לי שהעירייה מעלימה עין ולא אוכפת פרגולות בעיר אלא אם מישהו מתלונן.

אמרתי לה שאולי זאת המדיניות היום אבל מי מבטיח לי שמחר המדיניות לא תשתנה והיא ענתה לי שזה סיכון שמי שבונה פרגולה לוקח.

כמו כן, היא אמרה שמבחינתם אין בעיה לקרות את הפרגולה עם פרספקט וזה לא מעניין אותם כל עוד אני לא מקרה בצורה קבועה כמו רעפים.

לאחר מכן, בערב הלכתי למשפחה אחת בבנין שהיא אדריכלית והוא מהנדס בנין והם אמרו לי שאחד השכנים שבנה בעבר פרגולה, בדק את הנושא בעירייה ואמר להם שבתוכניות בעירייה מופיע שיש אישור לפרגולות כי הקבלן אישר אותם מבעוד מועד.

בכל מקרה, הם יצרו קשר עם אותו אדם (שכבר לא גר בבנין) ויבדקו את הנושא.

האמת שאחרי הביקור בועדה די יצאה לי הרוח מהמפרשים והתקווה היחידה שנותרה לי הוא אותו שכן, כך שנחכה למוצא פיו.

פורסם

באסה.

זו אכן לשון החוק (כמו שכבר אמרתי לך בהודעה #5). אבל במקרה של בניין מדורג כמו שלכם, היא כן היתה יכולה להעביר את המרפסת שלך בתור "גג". זה בדיוק המקום הקטן לפרשנות שיש להם. הייתי בטוח שאם תבוא בגישה חיובית ועל מדים זה יעבור.

קשוחים שם אצלכם...

אם הבעיה שלה היא הקומה בבניין, ואם המטרה היא הצללה, אתה יכול לנסות להעביר את זה בתור "גגון או סוכך מחומרים קלים". (או בכלל לבצע מרקיזה מתקפלת, שפטורה מהיתר).

תראה פה עמוד 5 סעיף 11. זה שונה מסעיף 12 המדבר על מצללה, ורק בו יש הגבלה של הקומה בבניין.

ואל תדמיין לך סככת נגמש"ים בצאלים. אפשר עדיין לעשות את זה מרשים (נניח,מסגרת עץ חום-בהיר עם מפרשי בד לבנים מתוחים, אולי אפילו במשולשים, עם כבלים כמו מעין מפרשים).

אני מתפלא שהיא לא הציעה את זה.

אתה לא חייב להמתין לאותו שכן.

חבל שכשהיית שם, לא נכנסת לארכיון לעיין בתיק ההיתר של הבניין שלכם.

התיקים ביקנעם עדיין לא סרוקים ב"רישוי זמין", ואני לא יכול לראות האם באמת יש היתר לפרגולות או לא.

צריך לגשת פיזית לארכיון, להזמין את התיק, ולהסתכל מה מסומן שם.

פורסם (נערך)

נאתכו, תודה.

לא רציתי להעלות שם כרגע בכלל באיזה בנין מדובר מהסיבה הפשוטה שאני לא רוצה לפגוע בשכנים במידה והפרגולות שלהם לא חוקיות (ו-99% שהן לא חוקיות).

היא אמרה לי שהיא ממליצה לי לשקול הקמת סוכך מתקפל אבל כמובן שהקמת הפרגולה באה גם כדי לתת פתרון נגד גשם ולא רק נגד שמש, מה גם שפרגולה היא עמידה משמעותית מסוכך.

מבחינת הארכיב שלהם, הם כרגע עושים בו סדר פסח וחצי ממנו נמצא במסדרון, כך שאין לי מושג איך הם היו מוצאים את התיק הרלוונטי. כמו כן, גם אם היו מוצאים לא בטוח שהייתי מבין בכלל מה אני רואה ואיפה לחפש.

כשחזרתי הביתה פתחתי את השרטוטים שהוצאנו בעת קנית הבית מהעירייה אך שם לא משורטט דבר שנראה כמו פרגולה.

אמרו לי שאני צריך לראות את שרטוט החזית שאותו אין לי בצילומים.

כנראה שאם אין אישור קיים בעירייה, אנחנו נעמוד בפני החלטה מה לעשות: לבנות פרגולה לא חוקית ולקוות לטוב (סיכוי קלוש שאוכל לישון טוב בלילה עם זה), להתקין סוכך זרועות או משהו בסגנון או להשאיר את המצב הקיים ללא שום דבר במרפסת.

אכן מבאס.

נ.ב - לפי הקישור שהבאת מותר להקים גגון או סוכך אך אסור שיבלוט מעל לשני מטר כך שלמעשה הוא לא יקרה את כל המרפסת ונשארנו רק עם אופציה של מרקיזה.

אני מניח שאתה התכוונת בהקמת סככת צל לפי סעיף 11(ג) אך אין לי מושג איפה להתחיל לחפש משהו כזה ואיך זה מתנהג בחורף וכמה זה עמיד בפני פגעי מזג האויר.

פורסם

נאתכו, כדי לסבר את האוזן, כמה בערך יכול לעלות תכנון אדריכלי של פרגולות לכל ארבעת הבניינים כאשר כל בנין הוא בן שלוש קומות?

היום הגשתי בקשה לעיון בתוכניות בועדה המקומית כדי לראות אם בטעות יש כבר אישור לבנין מהקבלן או מאחד הדיירים שכבר עשה פרגולה.

במידה ולא, ומחיר תכנון אדריכלי הוא לא מעמסה כלכלית גדולה, נשקול לעשות זאת.

פורסם

כדאי לקחת לצורך היתר כזה הנדסאי בניין ולא אדריכל. (הוא יהיה מוסמך לחתום במקרה פשוט כזה גם כעורך הבקשה וגם כקונסטרוקטור).

אני מניח שיגבה כ-6-10K עבור השרטוט והטרחה בעירייה.

יש חבר'ה כאלה שמסתובבים במסדרונות הוועדה שיהיו יותר יקרנים, אבל יותר מהירים (לשאול את פקידות הרישוי), ויש חבר'ה (בעיקר מהמגזר הערבי. זה לא פוליטקלי קורקט, אבל נכון עובדתית) שיש להם פחות קשרים, עובדים משולחן המטבח בבית, ויקח להם יותר זמן להעביר את זה, אבל יהיו יותר זולים משמעותית.

במאמר מוסגר- נראה לי הזוי שאתה לא יכול להגיש בקשה פרטנית לקירוי+שינוי חזית פשוט כזה (בכפוף להסכמת שכנים, כמובן) רק עבור עצמך.

אני מניח שאם תלחם, הגזירה של "כולם או אף-אחד" תבוטל. אבל להלחם בפקידי הוועדות זה מוצא אחרון ומאד לא מומלץ.

פורסם

6-10K? זה כמעט המחיר של הפרגולה...

טוב, כנראה שהמוצא האחרון הוא שבאמת לשכן יש כבר אישור לפרגולה, אם לא כנראה שנצטרך ללכת על סוכך זרועות או סוכת צל שלא צריכים אישור אבל גם לא יגנו מגשם.

• תוכן חדש...