Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני אמנם ותיק בפורום אך מעולם לא השתתפתי בתת פורום הזה מכיוון שההבנה שלי בתחום השמע והמולטימדיה ברכב שואפת לאפס.

קניתי רכב חדש ואני מבקש את עזרתכם וייעוצכם - מסכי מולטימדיה למשענות ראש, איך זה קורה?

איפה קונים? איך מתקינים? מאיפה המסך מקבל את האינפוט בעצם? מה טווח המחירים?

יש ברכב מערכת מולטימדיה ומסך מגע אך הייתי רוצה גם מסך למשענת ראש כדי שלילדה יהיה מה לראות בנסיעות ארוכות.

עד עכשיו הינדסתי טאבלט על משענת הראש אך כעת הייתי רוצה משהו קצת יותר נוח וקבוע.

אשמח לכל פיסת מידע.

תודה רבה מראש לכולם.

פורסם

אם כבר יש טאבלט והילדה מסתדרת איתו, יש מעמדים מיוחדים לצורך זה. זה יהיה הפתרון הפשוט ביותר והזול ביותר.

אם מערכת המולטימדיה של הרכב יודעת לעבוד ב-Dual Zone, אזי ניתן יהיה לנגן דרכה בנפרד עבור מסכים מאחור ועבור נוסעים קדמיים במקביל. אם אין לה את הפונקציה הזו, אבל כן יש לה יציאת וידאו/אודיו, כל הרכב יהיה מוגבל למקור ניגון אחד.

מעבר לכך ישנם מסכי ראש עצמאיים (בעלי נגן DVD ו/או כניסת USB מובנים), בין אם כאלו שמתלבשים על המשענת (ואז אני לא רואה סיבה להעדיף אותם ע"פ הסידור עם הטאבלט), ובין אם מובנים במשענת ראש ומחליפים למעשה את הקיימים.

יש גם מסכים שנתלים מהתקרה.

כדי לקבל מושג על מחירים, זאפ במרחק כמה קליקים.

שלא לומר אתרי ממכר מחו"ל. גם שם צריך לברור את המוץ :wink:

פורסם (נערך)

הכיהכי פשוט זה לקנות מעמד לטאבלט שניתן לתלות על המושב. ככה הילדה תוכל לקחת אותו איתה ולהמשיך במה שהיא עשתה בנסיעה גם אחריה וגם לשחק במשחקים ולא רק לראות סרטים. החסרון הוא שלא תוכל לשלוט על מה שהטאבלט מציג מכסא הנהג, אבל מצד שני לא תשעבד את כל נוסעי הרכב למה שהילדה רוצה לראות, כי היא תראה מה שתרצה בטאבלט ואתה תשמע את מה שאתה תרצה.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

תודה רבה לשניכם, אנסה לחדד קצת יותר את השאלה.

עניין הטאבלט לא נוח לי, זה אמור היה להיות פתרון זמני שהפך לקבוע ברכב הישן ובחדש הייתי רוצה להשתדרג באיכות החיים.

איך אני יודע אם המערכת ברכב יודעת לעבוד ב-Dual Zone?

אם לא, האם היא יכולה לנגן למסכים מאחורה את "קולילה ותות" אבל להמשיך להציג נתונים במסך הקדמי?

אין לי צורך להמשיך לראות או לשמוע משהו אחר כי בזמן שהיא רואה את מה שהיא רואה זה גם ככה עם סאונד, כך שאני לא צריך עוד סאונד ברקע.

לגבי חיפוש בזאפ, התחלתי שם דווקא, אבל מהר מאד הסתבכתי כי אין לי מושג בעצמי מה אני מחפש.

הילדה עצמה לא צריכה את הטאבלט איתה לאחר הנסיעה מפני שהיא בת שנה וחצי, כך שאפשר לחסוך את עניין הטאבלט שהוא מציק בפני עצמו - לזכור להעתיק אליו סרטונים, לזכור להטעין אותו, לזכור להוציא אותו לאחר הנסיעה, תופס מקום מיותר בתיק וכו'.

גם שם צריך לברור את המוץ :wink:

:hihi:

קבל עוד ח"ח!!!

פורסם

הבנתי שרכשת לאון חדשה.

אאל"ט, מערכת המולטימדיה שם היא התקנה מקומית של איזה מותג מדבקה שכזה (אין איזה מספר דגם עליה במקרה או משהו בסגנון?).

לא רק זאת, אלא שיתכן ופונקציות מסויימות בה נעולות.

מציע לבדוק את האפשרויות מול המתקינים של צ'מפיון (רדיו מילאנו ו/או גיל-קאר נדמה לי) - רק להתעלם מהמחיר הבומבסטי שם ימציאו.

המשמעות של דואל-זון היא בדיוק זו - הפרדה בין הנעשה מאחור לקדימה. התצורה העדיפה היא שימוש באוזניות מאחור, אבל נדמה לי שגם יש הפרדה בין הרמקולים מאחור לקדמיים (למרות הבלאגן שזה יכול לייצר).

אם אתה מעוניין לשלוט במה שמוצג על המסכים מאחור, אז תהיה חייב בעצם מערכת עם יציאת וידאו/אודיו (בלי קשר לדואל-זון).

אם ברגע שנכנסתם לאוטו, אתה פשוט מפעיל משהו וזהו, אז מסך/ים עצמאי יעשה את העבודה, והשאלה היא אם אתה מעוניין לחבר אותו למערכת ברכב לטובת הסאונד, להשתמש באוזניות, או שימוש ברמקולים פנימיים שאני מניח קיימים בדגמים מסויימים.

פורסם

למה אתה מתכוון בהתקנה מקורית? מערכת המולטימדיה בלאון מגיעה כסטנדרט מהיצרן.

ובוא נגיד שזו באמת הכוונה - להכנס לרכב, להפעיל משהו במסך ולשכוח מזה, אין באמת צורך לשמוע ברמקולים של הרכב או להשתמש באוזניות.

אתה חושב שמסך עצמאי יעשה את העבודה טוב יותר? יש מסך עצמאי שמתלבש על המשענת אבל נראה טוב ולא כמו סתם מסך שמודבק למשענת?

מאיפה מסך שכזה מקבל את הכוח? איפה מכניסים את ה-USB?

מצטער אם חלק משאלותיי הן של הדיוט גמור אבל זה באמת מה שאני בכל מה שקשור לתחום. :)

פורסם

התבלבלתי כנראה משרשור אחר שעסק בלאון.

נראה לי שאפשר לשכוח מחיבור בין המערכת המקורית למסך חיצוני במסגרת תקציב שפוי - אבל זה משהו לדבר עליו עם מתקין של החברה או אחר המנוסה איתה.

יעשה את העבודה טוב יותר ממה?

כנס לאתרים כמו http://www.bombuy.co.il ו- http://www.alexsander.co.il שבדר"כ יחסית זולים ותראה אם יש שם משהו שמוצא חן בעינך.

מכשירים לרכב פועלים על 12V, כך שאני מניח שהחיבור יהיה בדומה להתקנת מערכת רגילה.

יתכן שבעת ההתקנה ניתן להעביר את הכבל דרך הריפוד. במסכים שמובנים במשענת, החיווט עובר דרך הרגליים של המשענת למעשה.

השאלות שלך מעודדות אותי לחפש תשובות בנושא, אז זה בסדר גמור. :-D

איני מבין את היתרון של מסך עצמאי ע"פ טאבלט בתושבת ייעודית, ועם חיבור לחשמל קבוע, למעט ענין ההוצאה/הכנסה/סחיבה שלו.

לך תאכל טאבלט! :wink:

פורסם

תודה רבה על הקישורים.

ראיתי את המסך הנתלה הזה ואת מסך המשענת הזה ושניהם נראים כעונים על הצרכים שלי.

עכשיו השאלה היא כזאת - במסך שבו מחליפים את כל משענת הראש, עד כמה זה נראה טוב?

כי אני מעדיף משהו שיראה הומוגני ולא מסך שנתלה על המשענת.

האם זה משהו שניתן להתקין לבד או שחייבים התקנה מקצועית בשביל זה?

פורסם

עד כמה זה נראה טוב או עד כמה אתה מוכן להתפשר בענין זה - תלוי רק בך, אתה יודע.

אם יש קצת חוש טכני, אני חושב שזה לא יהיה מסובך מדי להתקנה עצמאית. למרות שלא בטוח שזה משהו יקר במיוחד, במקרה שלך, רק לחבר לחשמל בעקרון.

מה שכן, הייתי מוודא מראש שהמשענות בלאון הן לא אקטיביות (כפיצ'ר בטיחותי הכוונה) ושאין עוד משהו שעלול להפריע בדרך כמו כריות אוויר.

אני מציע לבדוק גם מול החנות, או יותר טוב בפועל אם יש להם תצוגה למוצרים, אילו קבצים מנוגנים ע"י היחידה הזו (ולוודא שהאזור של ה-DVD מתאים). שלא "תיתקע" אח"כ עם המרות של קבצים וכיוצב'.

פורסם

זה מאוד תלוי במושבים של הרכב ובצורת משענות הראש.

ברוב הרכבים לא צריכה להיות שום בעיה להתקין את המשענות עצמן - איפשהו במהלך שנות ה2000 התחילו לעשות מושבים שבגב שלהם באחד הצדדים, יש רוכסן או סקוץ'

תבודק אם בגב המושבים שלך יש גישה שכזו לפנים המושב.

איך מתבצעת ההתקנה?

אתה מוציא את משענת הראש המקורית ומכניס במקומה את משענת הראש עם המסך - הדברים החשובים במשענת הראש עם המסך הם:

קוטר המוטות של משענת המסך צריך להתאים לקוטר הקדח של החורים במשענת המושב.

משענת הראש מוחזקת היטב בתוך התעלות ולא נופלת ישר על למטה (אתה מאבד את יכולת כוון הגובה שלהן אלא אם כן אתה תעשה אלתור מכוער שיבלום את המשענת בגובה הרצוי ואז אתה מאבד שוב - את יכולת השינוי של גובה המשענת)

למשענת יהיה חוט שיצא מתוך אחד המוטות - בדיוק בשביל זה - בכדי שלא תיאבק עם חוט השחלות (סטילבנד - דהיינו "סטלבנד" בשפה עילגת) אתה פותח את רוכסן המושב ופשוט מושיט את היד ומחבר את החוט שיוצא ממשענת הראש אל הקונקטור של החוט שימשיך משם עד למערכת הראש.

היתרון של מסכים עצמאיים הוא שכאן גם ההתקנה יכולה להתחיל ולהגמר - פשוט תמשוך את חוט הכוח שלהם לשקע המצת - חבר ושכח.

אבל אם אתה רוצה לחבר את משענות הראש ליחידת הראש בכדי שהיא תשלוט עליהן - עזוב עכשיו דואל זון או לא (רוב הסיכויים שבלאון חדשה המערכת תתמוך בכך - אני מתקשה להאמין שלא) אתה תצטרך לסלול מסלול מגב המושבים, כנראה דרך הקונסולה המרכזית אל מאחורי יחידת הראש ואז להתחבר שם לחיווט מתח כלשהוא וליציאות הווידאו של המערכת ראש - אולי יהיה צורך במפצל - לא כל מערכות הראש מגיעות עם שתי יציאות אלא אחת אחודה שיש לפצלה.

אז הדברים שיש לשים לב אליהם בעיקר הינם - שמשענות הראש מתאימות כמו המקוריות למושב הרכבים ולא נופלות כאשר מנענעים קצת את המושב.

שכל פעולות הרכב והפיקודים שלו נשארו תקינים לאחר ההתקנה.

מקווה שזה עוזר.

לי ברכב של האשה יש שתי משענות ראש שכאלו - לא עצמאיות, מערכת דאבל דין פשוטה של קנווד עם דואל זון וזה עובד נהדר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני יותר גרוע מהבת שלי - אני מסוגל לשמוע את ציפי שביט ברקע בערך עשר מיליון פעם ולא להתעייף מזה :-D

אצלי גם כן פרוייקט הטאבלט נקסוס 7 נולד בעצם מנסיעה לאילת שבה לא היה לי מושג איך לבדר את הילדה ולבחור בין להשקיע אלפיה על רכישת משענות ראש או להשקיע את אותו הסכום על טאבלט ומתקן למשענת ראש לטאבלט - בחרתי בטאבלט!

זה נגמר בזה שהטאבלט הפך למערכת סטריאו ברכב שלי (וכן, עד היום הוא עדיין מבדר את הילדה בדרכים כשצריך) ולאשה ולילדה יש עוד טאבלט כזה בדיוק!

ברכב של האשה העברתי את מסכי המשענות שהיו ברנו (אני עדיין בשוק שהיתה לי רנו - לא יוצא מזה, לפעמים אני מתעורר מזיע בלילה) למיצובישי - בלי מגברים, רמקולים מקוריים והן מאושרות - האמת גם אני - רכב שפוי - נכנס, מתניע - מסובב את הכפתור של הווליום - נוסע.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...