Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
mazda3,

זה בדיוק מה שאני לא מבין - אם החליפו את משאבת הגה הכח למה נגעו בשמן הגיר (גם אצלי וגם אצל הבחור הקודם) ? אין מצב לפרק את משאבת הגה הכח בלי לגעת בשמן הגיר ?

והשאלה היותר מעניינת האם אין סיכוי שהמוסך המורשה החזיר את אותו שמן הגיר שהוציא ? הרכב הוא מודל 2009, התיקון בוצע ב2011 והשמן דיי חדש...אז למה שיזרקו אותו וישימו שמן חדש כשלא משלמים להם על זה ? לכן יש לי הנחה שאולי החזירו את אותו שמן שהוציאו כדי לחסוך (וזה מצויין מבחינתי כי אז אני יודע שיש לי את שמן הגיר המקורי ברכב). האם מישהו יודע אם הם מחזירים במקרה כזה את אותו שמן שהוציאו ?

ועוד שאלה: יש צורך להכניס את הרכב לסבב של החלפת שמן גיר אם הוציאו והחזירו את אותו שמן גיר שהוציאו ?

בגדול המשאבת הגה כוח ממקומת ממול התושבת מנוע הימנית למטה (גליל מפלסטיק צהוב) הצינורות שיוצאים ממנו עוברים מצד ימין של תא המנוע אל המסרק הגה עצמו (נמצא בצד ימין עם כיוון הנסיעה) , אין קשר בכלל בין הגיר של הרכב למערכת של ההגה. מה שמוזר הוא , שיצרן ממליץ לבדוק את השמן כול 60 אלף ק"מ ויבואנים בארץ בכלל לא תומכים בהחלפה של השמן גיר (מה שדי חארטה, והחלפה של השמן גיר סידר לי החלקות בגיר). דייויד, אני באמת ממליץ לך ללכת למוסך היבואן ולשאול אותם על מה מדובר ? לי הסבירו ביבואן שיש איזה סוג של כספית בשמן גיר ששומר על המכלול של הגיר, ולכן לא מחליפים אותו, ואם אני מתעקש על החלפה , הם לא לוקחים אחריות על התוצאה, יכול להיות שגם זה איזה סעיף ששמו שם שלא קשור לעבודה בפועל, אם תבדוק, אשמח אם תעדכן, בהצלחה :)
פורסם
ועוד שאלה אחת - זה שמן של מרקון ? עד עכשיו הבנתי ששמן של מרקון הוא לא מקורי לא ?

מה שהצעתי לך זה מה שצריך, אני חיפשתי הרבה באזור חדרה ולא מצאתי, אז קניתי במוסך מאזדה במחיר שחיטה, אבל זה גיר שיהיה ראש שקט זה השקעה להרבה שנים.

אצלי הצבע אדום.

פורסם

אבסולוט,

אני מבין שבלנטיס שלך יש נוזל גיר אדום; אבל אצלי ברכב מאזדה 3 יש נוזל צהוב

הגריקן ממתכת שבתמונה משם מילאת ללנטיס ? בגריקן הזה יש נוזל אדום ? אם גןף הגריקן כנראה לא מתאים לי - מצד שני מספר המק"ט שמופיע בתחתית הגריקן הוא מספר המקט של שמן גיר אצלי ברכב.....

הכל תלוי בשאלה אחת פשוטה - האם בגריקן שצירפת יש נוזל אדום או צהוב ?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

Yוב אז ככה, לאחר בירורים בעניין: הסיבה שמופיע לכולנו במסגרת הריקול שהחלפנו שמן גיר פשוטה - כפי הנראה המדובר בבעיית מחשב; מאחר ולא נוטים להחליף שמן הגה כח אז אין במוסכים המורשים קוד לעבודה זו אז הם רושמים קוד של החלפת שמן גיר למרות שלא הוחלף שמן גיר !!!! אם ככה - לא החליפו שום שמן גיר....רק שמן הגה כח !

עכשיו לשאלתי הקודמת - האם מישהו יודע אם בגריקן שהוצוג מקודם http://www.626.ru/foto/M5.jpg - האם יש שם שמן צהוב או אדום ? הבנתי שיש שני סוגי שמן גיר - צהוב ואדום לא ?

פורסם
אבסולוט,

אני מבין שבלנטיס שלך יש נוזל גיר אדום; אבל אצלי ברכב מאזדה 3 יש נוזל צהוב

הגריקן ממתכת שבתמונה משם מילאת ללנטיס ? בגריקן הזה יש נוזל אדום ? אם גןף הגריקן כנראה לא מתאים לי - מצד שני מספר המק"ט שמופיע בתחתית הגריקן הוא מספר המקט של שמן גיר אצלי ברכב.....

הכל תלוי בשאלה אחת פשוטה - האם בגריקן שצירפת יש נוזל אדום או צהוב ?

אצלי אדום.

אבל אם אצלך זה צבע אחר אל תערבב.

• תוכן חדש...