Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי בפורום תקדים לשדרוג מערכת שמע במאזדה 6 החדשה אבל כל הנושאים נוגעים למאזדה 6 החדשה משנת 2010...ההודעות פה חיות לנצח ומסתבר ש-"חדשה" זה עניין יחסי...לעניינו:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?40880-%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%A7%D7%A9%D7%94-%D7%90%D7%95-%D7%91%D7%95%D7%90%D7%95-%D7%A0%D7%A2%D7%A9%D7%94-%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%A0%D7%95-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A8%D7%91%D7%94-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%9D!&p=1011959&viewfull=1#post1011959

אני מעונין לשדרג את מערכת השמע ברכב החדש (לא מדובר בדגם פרימיום עם המערכת של BOSE למרות שהקשבתי לה ברכב של חבר ולא יצאתי מגדרי!)

1. האם למישהו יש נסיון עם שדרוג מערכת במאזדה 6 החדשה?

2. מישהו יכול להעביר לי מפרט למערכת שיעיף את הסאונד קדימה ועדיין לשמור על עלות שפויה, ממה שקראתי וקראתי הרבה פה, יש רק מינימום אין מקס' אבל חשבתי להשקיע עד 5K ש"ח אם תתעקשו שצריך אוסיף ואקווה שאשתי לא קוראת בפורום גם..:-P

3. ממה שקראתי פה המינימום צ"ל קומפוננטים בדלתות קדמיות וסאב.

4. האם סאב מוגבר פנימית או חיצונית שני מגברים? אחד מונו +2 או 4 ערוצים?

5. האם סאב שאפשר לשים מתחת לכסא קדמי שווה משהו? מכירים את הפטנט של פיוניר? גם לזה לא מצאתי התייחסות בפורום http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?40880-%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%A7%D7%A9%D7%94-%D7%90%D7%95-%D7%91%D7%95%D7%90%D7%95-%D7%A0%D7%A2%D7%A9%D7%94-%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%A0%D7%95-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A8%D7%91%D7%94-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%9D!&p=1011959&viewfull=1#post1011959

6. אני שומע מוזיקה אלקטרונית ורוק מתקדם מה שאומר בסים הדוקים כפי שאני מבין אז גם 10" בא בחשבון

7. המלצה למתקין והיכן לקנות את הציוד ? אני מאזור חיפה

8. כמה תעלה התקנה כזאת?

9. מבטיח לצלם את הפרויקט ולשתף

10. בתודה וברכה ומחילה על הניג'וס מראש לעוזרים ולקוראים

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם אני קראתי נכון - ב6 החדשה (2015) יש מקום בדלתות הקדמיות לרמקולים בקוטר 9 אינטש!

ועל הדשבורד יש מקום למידריינג' וגם לטוויטר.

אני הייתי הולך על סט קומפוננט שלושה חלקים על קרוס פסיבי - במקרה הזה הייתי הולך על מוראל אלייט 903 החדש ובשאר התקציב פשוט הייתי הולך לעשות כווני מערכת אצל איש סאונד (ראה ערך רונן נאור) מקצועי בתחום. לאחר מכן - הייתי מבודד את הדלתות הקדמיות אבל זה כבר ידרוש תקציב נוסף.

יותר מאוחר - כשהאשה תירגע ויתפנה לך עוד תקציב -> :-P תשדרג את מערכת הראש לאחת שיש לה יכולת לבצע השהיית זמנים ואם ממש תרצה תוסיף מגבר 2 ערוצים חזק לסט הקדמי ומונובלוק ביחד עם סאב וופר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אם אני קראתי נכון - ב6 החדשה (2015) יש מקום בדלתות הקדמיות לרמקולים בקוטר 9 אינטש!

ועל הדשבורד יש מקום למידריינג' וגם לטוויטר.

אני הייתי הולך על סט קומפוננט שלושה חלקים על קרוס פסיבי - במקרה הזה הייתי הולך על מוראל אלייט 903 החדש ובשאר התקציב פשוט הייתי הולך לעשות כווני מערכת אצל איש סאונד (ראה ערך רונן נאור) מקצועי בתחום. לאחר מכן - הייתי מבודד את הדלתות הקדמיות אבל זה כבר ידרוש תקציב נוסף.

יותר מאוחר - כשהאשה תירגע ויתפנה לך עוד תקציב -> :-P תשדרג את מערכת הראש לאחת שיש לה יכולת לבצע השהיית זמנים ואם ממש תרצה תוסיף מגבר 2 ערוצים חזק לסט הקדמי ומונובלוק ביחד עם סאב וופר.

אוקי, ראשית תודה על תשובתך. אז שלחת אותי לעשות שיעורי בית וניסיתי לראות במה מדובר והתברר שיש לך טעם יקר! הסט הזה מפורסם באמזון ב-1800$ שהם 7000~ ש"ח האם אני מבין נכון?

אתה ממליץ להתקין את הרמקולים הללו בלי מגבר?

שינית לי לגמרי את כיוון החשיבה, היכן ניתן להתרשם מהרמקולים האלה?

אגב באופן פרדוקסלי אני לומד ממך על האוטו יותר ממה שאני יודע בעצמי שכן טרם קיבלתי אותו, כנראה אקבל אותו השבוע אז אני מקווה שעניין ה-9" מדויק ואם אכן יש גם מקום על הדשבורד, זה דווקא הגיוני שיהיה מאחר והמערכת של BOSE מותקנת שם בדגמים המפוארים, אזי כיוון החשיבה שלך מצוין.

אז נניח שאנחנו ממשיכים בכיוון הזה מה תהיה הבחירה לסט כזה ברמה קצת פחות גבוהה ועדיין איכותית דיה להוות שדרוג?

פורסם

זה סט של מוראל - הם עולים בארץ פחות מאשר בחו"ל - המחיר של הסט בארץ אמור להיות 4300 שקלים - תביט בZAP

האם זה עונה לך על הדרישות במחיר הזה?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הם אכן קיימים בזאפ במחיר של 4400 ש"ח שזה כבר הרבה יותר הגיוני, וכמו כל ישראלי לדעתי יש לי קשרים אצל המשווק הישראלי אז אבדוק הנחה נוספת.

אתה חושב שזה הפתרון האופטימלי ? האם מגבר ישדרג את הסאונד באופן משמעותי ואם כן מה יתאים ? והסאב ? אני מוטרד מהעומק של הסאונד אבל ככל הנראה בגלל שלא שמעתי את הרמקולים.

פורסם

קודם כל מדובר בסט רמקולים משובח - הוא פונה יותר לאוהבי הסאונד החם, רגוע - באס עמוק ומלטף, תחום מיד טבעי ולא צעקני ותחום עליון רגוע מאוד.

מגבר מן הסתם ישדרג את יכולת ניצול הסט הזה - לא יגיע לרוויה בשלב מוקדם מידי.

מדובר בוופרים 9 אינטש - הם בפועל סאב וופרים ויפיקו לך תחום באס נאה למדי.

הבעיה עם הסט הזה הוא שהוא איננו נציל - אך למצוא מגבר שני ערוצים במצב טוב ביד 2 עם נתון הספק שמן ובריא לכל ערוץ - איננו דבר יקר במיוחד ומסט כזה - אתה תוכל להתחמק ללא שימוש בסאב וופר ועדיין להנות מתחום באס טוב ולחכות לזמן מאוחר יותר בו יהיה לך תקציב להוספת השאר.

בעיני זה בסיס טוב להתחיל ממנו.

אם כבר סט רמקולים אז סט רמקולים טוב.

הגברה במובן הזה לא תהיה בעיה גדולה עבורך.

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

אדי,

אם הסט עצמו ייקח חלק שמן מהתקציב שלו, כ4000₪ +, מה לגבי יחידת הראש? הפלסטיקה שככל הנראה יהיה צורך להחליפה.

ומה לגבי כיוונים אצל רונן? כל זה ביחד עובר את התקציב המוגדר בלא מעט.. אני שואל מעצם היותי מסוקרן, איך הוא יכניס את כל זה לתקציב?

ובמחשבה נוספת למזאדות החדשות ישנם מסך טאצ׳ יפה ומרשים שקשה לוותר עליו.

אולי כדאי לו להביא פרוססור כמו ביט 1 שיבטל את הצורך בהחלפת יחידת הראש ברכב ויהווה מנחת (ההפרש הכולל בעלויות לא יהיה גדול - אם יד 2 בא בחשבון), בחשיבה שהרי הוא יילך לרונן.

ובעוד מחשבה שצצה לי כרגע, עלות ההתקנה, שגם אותה צריך לקחת בחשבון.

ליאור.

עריכה אחרונה על ידי Bentley

.The different between men and boys, Its the price of thier toys

----------------------------

Eclipse | ARC Audio | Eton | DC Audio

פורסם

נכון אתה צודק. אבל תחשוב על זה ככה - יש לו תקציב של 5K שזה תקציב התחלתי.

תקנה את הסט - נשאר לך 700 שקלים לכל השאר ונכון זה לא יספיק להתקנה ולכוונים - יחד עם זאת, לפי התגובות של פותח השרשור נראה שהוא מבין את זה אחרת הוא היה כבר שואל לגבי כל השאר.

בוא נחזור לרגע לכוון שאני הולך אליו - רכב טוב - אם כבר אז לשים גם סט טוב שהרכב הזה ללא ספק מאפשר להתקין בו - התחלת מקרקע טובה.

ב700 שקלים אני משוכנע שאפשר למצוא מגבר שני ערוצים שיתן את ה150-200 וואט לערוץ ויספק אותם ברמה סבירה - אני מדבר על יד2 במקרה הזה אבל מגברים - רכישה מאוד בטוחה ברוב המקרים גם כציוד משומש.

יחידת המקור ברכב הזה היא מספיק טובה - לפחות לשימוש בסיסי התחלתי אני לא רואה סיבה כרגע להשקיע מעבר לזה.

בשלב הבא - להשקיע סכום נוסף כאשר יתאפשר בלבודד את הדלתות הקדמיות ולבצע כיוון אצל איש סאונד - כאשר מדובר הפעם בוופרים 9 אינטש - הייתי מתחיל דווקא מכוון סאונד ורק אח"כ בידוד הדלתות הקדמיות.

לשלב השלישי אני בכלל לא בטוח שפותח השרשור יצטרך להגיע וזה מונובלוק וסאב וופר - יכול להיות שהסט הקדמי הזה יספק אותו.

הבעיה הכי גדולה כאן היא הוספת פרוססור אבל תן לי כאן פתרון שיהיה באמת זול וטוב למעט החלפת הרדיו דיסק המקורי ליחידת 1DIN ואז באמת צריך פלסטיקה ומתאמים וכל השאר - חבל, יש לו כבר יחידת ראש נאה ברכב הזה - מקסימום הייתי מוסיף לה פרוססור עם הזמן אבל בתור שדרוג ראשוני - סט טוב, מגבר שני ערוצים והתקנה ולאחר מכן כוונים אצל מקצוען.

כבר יצא לי לכוון כמה מערכות במהלך החיים שלי ללא יכולת ביצוע TC ורק בעזרת משחקי פאזות, באלאנס ואיקולציה הגעתי לתוצאות שרוב האנשים הנורמטיביים היו אומרים עליה תודה רבה ונוסעים לדרכם.

Pioneer TS-X150

פורסם

אין שום סיכוי שאני מחליף את ה- HU ויהי מה, אני חושב שאדי מבין זאת היטב והוא התייחס לתקציב של 5K עם אפשרות להרחבה אם בכלל בשלב מאוחר יותר.

בכל מקרה הוא הצליח להדליק אותי על הסט הנ"ל ואני מוכן להתאמץ ולהוסיף מגבר אבל איזה מגבר? אודה לקבלת מספר חלופות לצורך בניית אומדן.

פורסם
Mazda_6_Sound_System_44_1.jpgאכן 9" בדלתות מידים וטוויטרים בדש ויש אחד נוסף באמצע הדש מופיע כמספר 1 twiddler שזה כנראה הכלאה בין מיד לטוויטר בגודל 3" מה גם שהוא באמצע הדרך לכן מהווה איזה סוג של ממוצע לרמקולים בצידי הדש, בהנחה שזה אפשרי מה להתקין שם? יש 2 way בכזה גודל?
פורסם

קוראים לי אדי ולך?

בכל מקרה - תתמקד במגבר 2 ערוצים שמסוגל לספק בין 120 וואט לערוץ עד לאזור ה200 וואט לערוץ - לדוגמא - לפני תקופה מסויימת עשיתי עסקת ברטר על הסאב וופר שנמצא בחתימה שלי - כאחד הדברים שנתתי בעבורו היה מגבר מצויין של DLS מדגם RA20 שמפיק 140 וואט לערוץ ב4 אוהם

בעיני המגבר הזה הוא אחד השידוכים הכי נפלאים לסט שכזה - אני בזמנו הצאתי אותו למכירה ב1200 שקלים אם אני זוכר נכון למרות שזה מגבר שעלותו כחדש היא מינימום 2500 שקלים בארץ והוא סה"כ חדש - בקושי היה בשימוש וכשהיה בשימוש זה היה ברכב של אשתי.

המגבר הזה מצא את דרכו אל חבר הפורום DUDUC אשר היה הבעלים של הסאב שהיום אני בעליו הגאים (אבל לא גאה! נשוי - עם ילדה :-D)

בכל מקרה - הנה המלצה אחת טובה מאוד - תפנה לחבר הפורום DUDUC בהודעה פרטית ותשאל אותו בכמה יהיה מוכן למכור לך את המגבר הזה.

וזה מגבר שבפועל התכנון הפנימי שלו והרכיבים הפמנימיים שלו וכל חוות הדעת של המגזנים שקראתי בהם עליו הוא פורסם - עומדות באותה הרמה מול סדרת האולטימייט של DLS שהיא סדרת היי אנד.

וזו בעיני דוגמא קיצונית יחסית לרמת המגבר - זו דוגמא שהיא אישית עבורי ואני יכול לערוב לה מהנסיון האישי שלי.

ויש כאן מגברים נוספים רבים למכירה ביד 2 שהם מעולים - חפש הודעות של חברי הפורום רועי FASTGT וגם סרול SROOL ועוד ועוד רצה כאן ביד 2 סחורה מטורפת!

מחברי פורום שהם פאנאטים לתחום ואוהבים ושומרים על הציוד שלהם.

אם יש לך סבלנות - באמת, אין סיבה לא ללכת על ציוד טוב ולהוסיף כל פעם לפי היכולת. אין לך כאן הרבה מה להוסיף גם ככה לאחר מכן - אולי פרוססור יהיה ההוצאה היחידה שתהיה מעבר לשני השלבים שמניתי מעלה - בכלל לא בטוח שמשם תמשיך הלאה.

האמצעי הוא רמקול סנטר - תשאיר אותו כפי שהוא.

אם יש ברכב מגבר ויתכן ואת זה פספסתי - אולי בכלל מעבר להתקנת הסט - אתה כבר לא תרצה להוסיף דבר - רק כוונים.

Pioneer TS-X150

פורסם

נעים מאוד אני אבישי.

אני אתחיל ברכישת הסט של מורל וככל שאני מכיר את עצמי אגיע למתקין ושם ארכוש מגבר חדש (הייתי שם פה 3 נקודות אבל מסתבר שזה נחשב כאן בפורום לסוג של פשע ועדות לאופי ילדותי וכל זאת ע"פ תורתו של רז (?!), לדעתי בגרמניה יש פורומים עם חוקים פחות נוקשים, אבל מאחר ואני אורח אני מכבד את חוקי המקום ללא קשר למה שאני חושב על זה.

אם אתה עירני ורואה משהו שאתה מחשיב מציאה ואיכשהו מאחורי הראש זוכר משהו בקשר אלי ולמגבר שאני צריך שלח לי טיפ ואבדוק אפשרות רכישה.

בכל מקרה אבדוק מול duduc ואעדכן, בניגוד לאינטרסים שלי אני מעיד על עצמי שאני סוחר קטן מאוד.

ובאשר לגאה כן או לא ממש לא משנה לי איש באמונתו יחיה! אלא אם כן זה נוגד את חוקי הפורום אגב 3 נקודות זה ילדותי וסמיילי זה ממש בסדר ובוגר אז קבל: :-D

פורסם

אני לא ממש מקפיד על חוקי הלשון העברית - אעיד זאת על עצמי ופעמים רבות בעבר קיבלתי התראות על כך (בעיקר אני בעצם - שלוש נקודות זו צורת התבטאות נורמטיבית אצלי ביום יום) אכן, רז קצת "רגיש" לנושא אבל זה לא פתוח לדיון ואלו הם חוקי הבית, אכן.

לדעתי מגבר חדש במקרה הזה יהיה בזבוז כסף רב - דווקא במקרה הזה של מגבר שני ערוצים - קל הרבה יותר למצוא משהו זול וטוב היות ואין ביקוש אז גם המחיר יורד.

לפני שאתה רץ לקנות את הסט תנסה לפחות לשמוע סט של מוראל מסדרה גבוהה מותקן להדגמה או רמקולים של מוראל - אפילו ביתיים - באולם תצוגה כלשהו של חנויות לקולנוע ביתי -> תוודא שסגנון וצוויון הצליל מתאימים לך.

אני כאן רוב הזמן במהלך שעות היום - מביט מידי פעם לפעם אשמח לעזור לך רק בבקשה, אל תעצבן לי את רז :-P

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי איך לדעתך תתנהג הדלת של המאזדה כתיבה לסאב?

צריך לבדוק את זה, יכול להיות שתצטרך איטום ואז ההוצאה גודלת, הייתי מבקש בפורום המלצה על מתקין טוב.

• תוכן חדש...