Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר להחזיר קצת שפיות לשרשור הזה?

אולי כדאי להתחיל עם סט 2 חלקים בלבד ואז בעתיד לשקול שדרוג?

מחירו של האילייט 902 הוא סביב 3.3K או אם מתעקשים על 3 חלקים, לבדוק אם ניתן למצוא את הדור הקודם של האילייט שנמכר במחיר דומה.

מה עם תקציב למגבר?

יש בפורום יד 2 אודיסון SRX שני ערוצים, שיכול לספק לענין זה.

ואז את השאר עבור התקנה איכותית.

חשוב לוודא שיש גם מספיק עומק להתקנה.

לעבודה כזו הייתי ממליץ על יוסי אלפין או ישראל ג'וניור, חביבי הפורום.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אדי איך לדעתך תתנהג הדלת של המאזדה כתיבה לסאב?

צריך לבדוק את זה, יכול להיות שתצטרך איטום ואז ההוצאה גודלת, הייתי מבקש בפורום המלצה על מתקין טוב.

כל שורה נוספת שנכתבת פה עולה לי עוד 1000 ש"ח :cry:

ובכל זאת אני שמח על ההערות שלכם!

פורסם

קרא את הודעתי לעיל, למקרה שפיספסת. אני מנסה לשמור עליך בתחום התקציב שהגדרת. :wink:

אגב, תמיד אפשר (למרות שזה אולי די חבל במקרה זה) לעשות התאמה לגודל וופר סטנדרטי ולהסתפק אולי בדגם מסדרה נמוכה יותר כמו ההיבריד (ורק 2WAY), במידה ודבקים במורל.

פורסם

ראיתי ואני מעריך את זה.

אני מבין כעת שהתקציב שהקצבתי הוא רק בסיס למשא ומתן.

אני אגיד לך איך אני רואה את זה, אני כבר משקיע בהתקנה והרכב בא מוכן לסט 3 way אז בשביל 1000 ש"ח אני לא אלך על הסט של ה-3 ומאוחר יותר אשלם את זה בהתקנה, אז אולי כדאי כבר להשקיע את זה בפעם הראשונה ובסופו של דבר זה עולה פחות מאשר לשדרג כל פעם,כמובן בהנחה שהכסף זמין ואתה לא פונה להלוואות בשוק האפור, ביננו אני לא מוציא אוכל מהפה של הילדים שלי למרות שזה באמת לא נראה רציני להגיד 5000 ולגמור ב-8000 אבל החבר'ה פה משכנעים וגם מבינים עניין לכן אני נשאר פתוח להצעות ושמח על כל הערה.

פורסם

שלא תבין אותי לא נכון, אני לגמרי בעד על השקעה גבוהה אם הדבר רצוי ומצוי.

החזקתי בעברי מערכת מכובדת מאוד לטעמי (גם שם האילייט היה מעורב) בהשקעה "קצת" יותר גבוהה מהתקציב הראשונה שעלה פה.

אני רק אומר, שיכול להיות שניתן להגיע למשהו שהוא לרצונך במסגרת התקציב או קרוב אליה.

האם המצב כל כך גרוע ברכב כעת? מה בדיוק חסר לך שם?

פורסם

סט שני חלקים אז כבר ה602 וכאן כבר לא אמליץ על מוראל אלא על התנסות במגוון הרבה יותר רחב.

אבל הרכב הזה פשוט בנוי לסט שלושה חלקים וההתקנה כאן לא אמורה להיות יקרה במיוחד כי:

הדלתות שלו מוכנות מראש לקלוט רמקול בקוטר ענק ללא צורך בבניות.

המידים של מוראל לא זקוקים לנפח ולכן ההתקנה שלהם תהיה פשוטה כי יש מקום מוכן מראש.

נכון, בידוד זה בסיס לכל מערכת אבל תיקחו בחשבון שמדובר פה על תשיעיות, הן ידחפו המון אוויר רק הודות לשטח הממברנה. גם בלי בידוד אני צופה כאן נקודת התחלה נאה.

הייתי בודק מראש אם הדופן הפנימית ברכב הזה מגיעה עם מחיצה סגורה או לא, אם כן נפח לא מהווה בעיה רק רזוננס.

בידוד נכון ויעיל מסתכם בהרבה פחות חומר גלם ממה שנוטים לחשוב כאן וזה כמו שציינתי לא בשלב הראשון.

השרשור הזה דווקא שפוי, יש כאן רכב יוצא דופן לתחביב שלנו. סוג של התגשמות חלום לאודיופיל הממונע.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש ספונסר פורום חדש "ארט סאונד" {ראה בדביק} שהוא גם עובד עם דרור מאודיוסיסטם

בתקציב הזה בלי חריגות הייתי מתעניין אצלו על :

מגבר 4 ערוצים massive audio bx4

סאב hertz es300.5

קומפוננט hertz hsk 163

מנחת קונקשן מבית אודיסון SLI4

----------

עומד בתקציב

אם אתה יכול להרשות לעצמך להוסיף עוד 1000 ש"ח לתקציב

אז הייתי מחליף את המנחת בפרוססור אודיסון BIT TEN.

פורסם
שלא תבין אותי לא נכון, אני לגמרי בעד על השקעה גבוהה אם הדבר רצוי ומצוי.

החזקתי בעברי מערכת מכובדת מאוד לטעמי (גם שם האילייט היה מעורב) בהשקעה "קצת" יותר גבוהה מהתקציב הראשונה שעלה פה.

אני רק אומר, שיכול להיות שניתן להגיע למשהו שהוא לרצונך במסגרת התקציב או קרוב אליה.

האם המצב כל כך גרוע ברכב כעת? מה בדיוק חסר לך שם?

אני לא יודע עוד לא קיבלתי אותו :lol: הרכב יגיע כנראה השבוע אבל נסעתי במאזדה החדשה ויש מקום לשיפור נכון עוד לא השמעתי שם את המוסיקה שלי אבל יש מקום לשיפור.

אני אהיה יותר חכם בהמשך אבל מעוניין להתביית על הפתרון והאומדן ולתכנן כבר את דרך הפעולה, מה שנקרא במקומותינו מתלהב:wink:

ביננו כבר הזמנתי לו תוספת לדים לפנסי ערפל עוד לפני שאני יודע את מספר הרישוי שלו אבל זה כבר לפורום אחר וגם שם אצטרך עזרה!

פורסם
יש ספונסר פורום חדש "ארט סאונד" {ראה בדביק} שהוא גם עובד עם דרור מאודיוסיסטם

בתקציב הזה בלי חריגות הייתי מתעניין אצלו על :

מגבר 4 ערוצים massive audio bx4

סאב hertz es300.5

קומפוננט hertz hsk 163

מנחת קונקשן מבית אודיסון SLI4

----------

עומד בתקציב

אם אתה יכול להרשות לעצמך להוסיף עוד 1000 ש"ח לתקציב

אז הייתי מחליף את המנחת בפרוססור אודיסון BIT TEN.

ואם לצורך העניין אנחנו עוזבים לרגע את התקציב על איזו מהאופציות הייתם הולכים המוראל אלייט 903 עם מגבר דו ערוצי או הקומבינציה הנ"ל עם ה-bit ten? אגב האם הפרוססור המדובר מאפשר TC?

והאם בכלל יש תשובה נכונה? או שזה עניין סוביקטיבי ?

פורסם

סובייקטיבי לחלוטין.

וופר בגודל 8 או 9 אינץ' מקדימה מייתר לכאורה שימוש בסאב.

הסיבה שאדי לדעתי רשם שבמקרה של סט שני חלקים, הוא ממליץ דווקא על ה-6.5 אינץ' הוא ענין של היענות התדרים (שמבקרה של וופר גדול יותר יתקשה לעלות למעלה לעבר הנמוכים של הטוויטר ולהפך).

אני מציע שקודם תקבל את הרכב, תראה בדיוק שהדשבורד אכן ערוך לקבל שני חלקים שם (שמא הוא שונה מרמת גימור גבוהה יותר), האזן למערכת כמו שהיא (והכיוונים האפשריים בה) ונסה לאבחן מה בדיוק חסר לך בה, ואז נמשיך מאיפה שעצרנו.

פורסם

ה BIT TEN הוא מנחת\פרוססור אינטגרציית OEM

מעבר לעובדה שהוא מנחת איכותי הוא כולל גם קרוס אובר ,אקלייזר ,טיים קורקשן ,כניסת AUX להתקנים ניידים

הוא משמש גם כליין דרייבר ,מספק שליטה על גיינים ,פאזות ,ומגיע גם עם בקרת קליפינג.

יש בו את כל מה שצריך כדי להפוך מערכת OEM פשוטה {שמספקת סיגנל איכותי} למשוכללת הרבה יותר.

לדעתי לא מדובר בעניין סובייקטיבי

מערכת צריכה להיות מאוזנת ובנויה באופן מסויים ,אין מקום בתקציב לסט כמו אילייט 903

אלא אם כן אתה רוצה להכפיל את התקציב על מנת לשדך לסט הנ"ל רכיבים שראויים לו.

אגב הוופרים 9 של אילייט למרות היותם בקוטר הנ"ל הם אינם

וופרים "שוברי דלתות" כמו HAT L8 למשל ,ובהחלט לא הייתי בונה עליהם כתחליף לסאב.

פורסם

נכון שיש "כללים" בבנית מערכת, אבל כשאמרתי סובייקטיבית, התכוונתי לכך שכל אחד שואף לרמה אחרת, כל אחד שומע מעט אחרת, כל אחד מעדיף ציוויון שונה ו/או הבלטת תחום תדרים אחר וכיוצב'.

פורסם

לשים כמעט את כל התקציב על סט "מפונק" כמו האלייט זה נשמע לי קצת הזוי. מה עם התקנה נכונה של סט כזה? אני לא בטוח שפותח השרשור מבין מה צריך לעשות על מנת להתקין סט כזה. אני לא בטוח שיהיה מוכן לבצע חיתוכים ושינויים ברכב החדש שזה עתה קיבל שלא לדבר על עלות של התקנה נכונה של סט כזה.

יותר נכון להתחיל עם סט 2 חלקים שמותקן טוב ולא להשתעשע עם סט 3 חלקים שמותקן לא נכון. במקרה הזה מורל הייבריד עם סאב יהיה עדיף.

פורסם
לשים כמעט את כל התקציב על סט "מפונק" כמו האלייט זה נשמע לי קצת הזוי. מה עם התקנה נכונה של סט כזה? אני לא בטוח שפותח השרשור מבין מה צריך לעשות על מנת להתקין סט כזה. אני לא בטוח שיהיה מוכן לבצע חיתוכים ושינויים ברכב החדש שזה עתה קיבל שלא לדבר על עלות של התקנה נכונה של סט כזה.

יותר נכון להתחיל עם סט 2 חלקים שמותקן טוב ולא להשתעשע עם סט 3 חלקים שמותקן לא נכון. במקרה הזה מורל הייבריד עם סאב יהיה עדיף.

פותח השרשור, להלן אני, חושב שהאוטו בנוי לסט 3 חלקים אבל העניין ייבדק לאשורו בקרוב מאוד!

פורסם

אני שמח שאני לא בדעת יחיד פה :wink:

אבישי, קודם כל, אין צורך לצטט הודעה אחת מעליך.

שנית, alpine שהגיב לך הינו יוסי שהמלצתי לך עליו למעלה, והוא מתקין בחסד!

יש מספר שרשורים של ההתקנות שביצע כולל שרשור בדביק של הספונסר ARC Audio שהוא מפיץ מורשה שלהם.

• תוכן חדש...