Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Volkswagen Golf 2005-2006 +עוד שאלה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש לי כמה שאלות חשובות ואשמח אם אנשים שמבינים עניין יענו לי ולא ילדים בני 13 שמושפעים מהיו טיוב.. בתודה מראש..

המשפחה שלנו מתרחבת, אז החלטתי עם זוגתי למכור את הדייהטסו 2007 שיש לנו ולקנות את הגולף, רציתי לשאול כמה שאלות ואשמח אם תענו לי ביקורת בונה.

1) מכיוון שיש הרבה דגמים של גולף בשנות ה-2005-2006 רציתי לדעת איזה דגם הכי מומלץ (גיר אוטומטי בלבד)?

2) מה ההבדל בין גולף לפולו? הם נראים אותו דבר.. מה יותר מומלצת?

3) במחיר באיזור ה-30 אלף (פלוס מינוס 5 אלף) איזה רכב עוד מומלץ בקטגוריה הזאת?

חשוב לציין שאנחנו מחפשים חיסכון בדלק, איבזור ונוחות נסיעה (חווית נסיעה) וכמובן בטיחות של הרכב, אלו הקרטריונים החשובים לנו ביותר. בתודה מראש.

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם

אבל למה לרדת בשנתון? זה בד"כ מתכון בטוח ליותר תיקונים בשל זיקנה או בלאי.

הגולף קצת יותר "גדולה" מהפולו בהכל, מקום לנוסעים, תא מטען, איבזור, מנוע, דלק וכו'.

פורסם
אבל למה לרדת בשנתון? זה בד"כ מתכון בטוח ליותר תיקונים בשל זיקנה או בלאי.

הגולף קצת יותר "גדולה" מהפולו בהכל, מקום לנוסעים, תא מטען, איבזור, מנוע, דלק וכו'.

כי כרגע יש לנו הוצאות חתונה, דירה וכו'.. אז אנחנו רוצים קצת להגדיל את הרכב ולא להוסיף במחיר לכן אנו מעוניין לרדת בשנתון-2.

מה שכן, הדייהטסו התחילה לעשות לנו בעיות מטורפות.. אני מאמין שאוכל למצוא גולף שמורה מיד שנייה.

אז מה עדיפה? פולו או גולף?

ואשמח לתשובה ליתר השאלות, בתודה מראש :)

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם

כתבת שההחלפה היא בגלל התרחבות המשפחה, וגם הזכרת הוצאות חתונה. אם רק זוגתך מצטרפת לנסיעות, סביר להניח שהפולו תספיק, אבל אם מדובר גם בילד/ים, זה כבר צפוף, כי תא המטען של הפולו קטן, וזה של הגולף לא גדול בהרבה.

כדאי לבדוק את הרכבים (ולא משנה איזה) שעומדים על הפרק, אם ניתן להכניס עגלת ילדים ו/או ציוד אחר/נוסף.

לפעמים (או בד"כ) מחיר הקניה הוא לא סוף ההוצאות, וצריך לקחת בחשבון גם אפשרות או צורך ביישור קו. גם רכב משנתון ישן יותר לא בהכרח יגרום ליותר הוצאות. הכל תלוי איך הרכב טופל, וזו המשימה שלך.

פורסם

אז מה עדיפה? פולו או גולף?

במקרה היו לי את 2 הרכבים (3 פולו אחת 2002, אחת 2003 ועוד אחת 2007 שכרגע עדיין נמצאת בשימוש המשפחה, בעבר גולף 99' 1.6 ידנית (הצורה שבין 99-2004) ולאון 2002 מנוע 1.6 ידנית שזו בעצם גולף רק בתחפושת). הם רכבים שונים לחלוטין שמיועדים לקהל יעד שונה. תחליט לאיזה קהל יעד אתה משתייך ואז תבחר ברכב, לא להיפך.

ממליץ לך לקרוא את המדריך שכתבתי ונמצא בחתימה שלי.

בנוסף, אם תציין את הדרישות שלך (אחרי שתקרא את המדריך שלי זה יעזור לך להתמקד בדרישות ולתת עדיפות לדרישות לפי סדר) נוכל לעזור לך לקבל את ההחלטה הנכונה.

פורסם
במקרה היו לי את 2 הרכבים (3 פולו אחת 2002, אחת 2003 ועוד אחת 2007 שכרגע עדיין נמצאת בשימוש המשפחה, בעבר גולף 99' 1.6 ידנית (הצורה שבין 99-2004) ולאון 2002 מנוע 1.6 ידנית שזו בעצם גולף רק בתחפושת). הם רכבים שונים לחלוטין שמיועדים לקהל יעד שונה. תחליט לאיזה קהל יעד אתה משתייך ואז תבחר ברכב, לא להיפך.

ממליץ לך לקרוא את המדריך שכתבתי ונמצא בחתימה שלי.

בנוסף, אם תציין את הדרישות שלך (אחרי שתקרא את המדריך שלי זה יעזור לך להתמקד בדרישות ולתת עדיפות לדרישות לפי סדר) נוכל לעזור לך לקבל את ההחלטה הנכונה.

קראתי את המדריך ולכן החלטנו על הגולף.

כתבת שההחלפה היא בגלל התרחבות המשפחה, וגם הזכרת הוצאות חתונה. אם רק זוגתך מצטרפת לנסיעות, סביר להניח שהפולו תספיק, אבל אם מדובר גם בילד/ים, זה כבר צפוף, כי תא המטען של הפולו קטן, וזה של הגולף לא גדול בהרבה.

כדאי לבדוק את הרכבים (ולא משנה איזה) שעומדים על הפרק, אם ניתן להכניס עגלת ילדים ו/או ציוד אחר/נוסף.

לפעמים (או בד"כ) מחיר הקניה הוא לא סוף ההוצאות, וצריך לקחת בחשבון גם אפשרות או צורך ביישור קו. גם רכב משנתון ישן יותר לא בהכרח יגרום ליותר הוצאות. הכל תלוי איך הרכב טופל, וזו המשימה שלך.

חושבים על ילד בעתיד לכן החלטנו להגדיל את הרכב.. כמובן לא למשפחתית אלא לקטגוריית המיני במקום הסופרמיני שיש לנו. תא מטען פחות חשוב לנו.. יותר רלוונטי כמו שכתבתי זה ההוצאות של הדלק שלא יגדלו ביותר מדי מהדייהטסו (ברור שזה יעלה יותר אבל לא בהרבה מדי), רכב יותר בטחותי לנסיעה (הדייהטסו על הפנים עם הברקסים) ויותר אבזור וחווית נסיעה.

תודה :) אנסה למצוא משהו איכותי ביד 2.. כמו כן תודה על תגובתך ואשמח לתשובות ליתר השאלות.

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם (נערך)

יובל, נראה לי שאתה קצת מבולבל.

קטגורית המיני היא הקטנה ביותר (מכוניות כמו סוזוקי אלטו, קיה פיקנטו), אחריה הסופר מיני (דייטסו סיריון, פולו) ומעליהן המשפחתיות הקומפקטיות (גולף, פוקוס, מזדה 3 וכו).

למכור מכונית יפנית קטנה, חסכונית ואמינה ולהחליפה במכונית גרמנית ישנה יותר, גדולה ובזבזנית יותר, ועוד אחת שיש לה מוניטין של עלויות אחזקה גבוהות לא נראה לי צעד חכם מבחינה כלכלית.

אני חושב שעדיף להישאר עם הדייהטסו עד שבאמת תהיו חייבים רכב גדול יותר.

במידה ובכל זאת אתם רוצים להחליף, הייתי מחליף למכונית לא "ממותגת", שתהיה חדשה יותר ותעלה פחות במוסך, משהו כמו פורד פוקוס, סוזוקי SX4, מיצובישי ונסר וכדומה.

עריכה אחרונה על ידי עומר ב
פורסם
יובל, נראה לי שאתה קצת מבולבל.

קטגורית המיני היא הקטנה ביותר (מכוניות כמו סוזוקי אלטו, קיה פיקנטו), אחריה הסופר מיני (דייטסו סיריון, פולו) ומעליהן המשפחתיות הקומפקטיות (גולף, פוקוס, מזדה 3 וכו).

למכור מכונית יפנית קטנה, חסכונית ואמינה ולהחליפה במכונית גרמנית ישנה יותר, גדולה ובזבזנית יותר, ועוד אחת שיש לה מוניטין של עלויות אחזקה גבוהות לא נראה לי צעד חכם מבחינה כלכלית.

אני חושב שעדיף להישאר עם הדייהטסו עד שבאמת תהיו חייבים רכב גדול יותר.

במידה ובכל זאת אתם רוצים להחליף, הייתי מחליף למכונית לא "ממותגת", שתהיה חדשה יותר ותעלה פחות במוסך, משהו כמו פורד פוקוס, סוזוקי SX4, מיצובישי ונסר וכדומה.

תודה על תגובתך, אך את השיקולים אנחנו עושים לגבי זה.

אשמח תשובה לשאלות הללו:

מכיוון שיש הרבה דגמים של גולף בשנות ה-2005-2006 רציתי לדעת איזה דגם הכי מומלץ (גיר אוטומטי בלבד)?

פולו או גולף, מה יותר מומלצת?

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם

תקרא את התגובה שלי, לא נכון להשוות בין פולו לגולף. אם כבר בין פולו לסיריון. הגולף גדולה יותר, היא משפחתית קומפקטית. הפולו כמו הסיריון - סופר מיני. מה התקציב?.

פורסם
תקרא את התגובה שלי, לא נכון להשוות בין פולו לגולף. אם כבר בין פולו לסיריון. הגולף גדולה יותר, היא משפחתית קומפקטית. הפולו כמו הסיריון - סופר מיני. מה התקציב?.

התקציב הוא המחיר של הסיריון (סביבות ה-30K פלוס מינוס 5 אלף)

בגלל זה כאחד שלא כ"כ מבין בפולסווגן שאלתי את ההבדל.

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם

עצה אישית מנסיון רב עם פולו וגולף- תישאר עם הסיריון.

אם אתה מחליף לפולו אתה לא עושה שום דבר מלבד להחליף לרכב סופר מיני (הסיריון והפולו באותה קטגוריה).

גולף- ירידה בשנה= סיכוי גבוהה יותר לתקלות.

זה לא שהסיריון שווה 70K ואתה רוצה לעשות שנמוך לרכב של 20K ולהשאיר את הכסף בבנק, אני פשוט לא רואה פה שינוי לטובה, להיפך.

אגב, גם עם סופר מיני אפשר להסתדר עם ילד אחד. ביונדאי I20 עגלה נכנסת בכייף לתא המטען (לא העגלות המגושמות שאחרי 3 חודשים לא מועילות גם ככה אלא עגלה סטנדרטית).

ומילא הגולף היתה ידנית, אבל אתה רוצה אוטומט וזה מתכון לתקלות במיוחד בתקציב נמוך ושנתון ישן.

לדעתי- תישאר עם הסיריון, אתה ידוע בדיוק מה המצב המכאני שלה.

רכבים תמיד יש ויהיו והמחירים של המכוניות רק יורדים. עוד ככמה שנים תשדרג לרכב משנתון מתקדם ובטיחותי.

פורסם

אשמח לדעת את ההבדלים בין הדייהטסו לגולף מבחינת טיפולים, דלק והוצאות

האם בגלל שהחלקים של הגולף עולים יותר הם אמינים לאורך זמן?

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם (נערך)

לא היתה לי סיריון אז אני לא יודע להגיד לך בקשר להשוואה. הבעיה ברכב ישן שיכולות להיות הרבה הפתעות שעולות הרבה כסף (בלי קשר לגולף או לא גולף, בולמים מתיישנים ועולים לא זול, בהונדה סיויק 2004 שהיתה לי עלות החלפת בולמים בילשטיין במוסך לא מורשה עלתה סביב 1500 כולל מע"מ ועבודה (במרכזי רצו כפול מזה, הרכב היה 7 שנים על הכביש ובלי הרבה ק"מ מטופל כמו שעון במורשה הונדה) חיישנים זה חלקים שמתקלקלים ועולים המון כסף, מזגן שמתקלקל עולה המון כסף....בקיצור- לרדת בשנה זה לא כלכלי במיוחד במקרה שלך שאתה לא הולך להשאיר בבנק עודף של כמה עשרות אלפי שקלים.

שורה תחתונה- יש לך רכב טוב. אני לא רואה סיבה להחליף. שיגיע ילד בע"ה תחשוב על שדרוג...ללכת על גולף, ועוד אוטומטית משנתון ישן- זו הרפתקאה שיכולה להיגמר בהרבה דמעות במוסך :).

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
לא היתה לי סיריון אז אני לא יודע להגיד לך בקשר להשוואה. הבעיה ברכב ישן שיכולות להיות הרבה הפתעות שעולות הרבה כסף (בלי קשר לגולף או לא גולף, בולמים מתיישנים ועולים לא זול, בהונדה סיויק 2004 שהיתה לי עלות החלפת בולמים בילשטיין במוסך לא מורשה עלתה סביב 1500 כולל מע"מ ועבודה (במרכזי רצו כפול מזה, הרכב היה 7 שנים על הכביש ובלי הרבה ק"מ מטופל כמו שעון במורשה הונדה) חיישנים זה חלקים שמתקלקלים ועולים המון כסף, מזגן שמתקלקל עולה המון כסף....בקיצור- לרדת בשנה זה לא כלכלי במיוחד במקרה שלך שאתה לא הולך להשאיר בבנק עודף של כמה עשרות אלפי שקלים.

שורה תחתונה- יש לך רכב טוב. אני לא רואה סיבה להחליף. שיגיע ילד בע"ה תחשוב על שדרוג...ללכת על גולף, ועוד אוטומטית משנתון ישן- זו הרפתקאה שיכולה להיגמר בהרבה דמעות במוסך :).

אשמח לדעת את ההבדלים בין הדייהטסו לגולף מבחינת טיפולים, דלק והוצאות

האם בגלל שהחלקים של הגולף עולים יותר הם אמינים לאורך זמן?

תודה על התגובות שלכם, תראו להחליף רכב כבר החלטנו כי באמת שנמאס לנו מהדייהטסו.. אז אם אתם לא ממליצים על הגולף השאלה לאיזה רכב עדיף..

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

• תוכן חדש...