Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם,

אני רוצה להתחיל לתחזק את הרכב שלי בבית באופן עצמאי - התחלתי ללמוד ולחקור ועד כאן הכל טוב.

לגבי כלים אני תוהה אם יש איפשהו הוראות של היצרן איזה גדלים בדיוק של הכלים צריך ?

יש איזהשהו סטאנדרט של כלים\סוגי ברגים שברוב הרכבים משתמשים ? (אני מתכוון לגודל של הפיליפס\אלן\וכו')

או מקום שבו היצרן מפרסם עם איזה סוגי וגדלי ברגים הוא השתמש ברכב ?

ברוב החנויות כלים שהייתי לא יכלו לעזור לי ללא מידות מדוייקות.

חוץ מיזה, הרכב שלי הוא פלקסוואגן פולו שנת 2006,

ובכל אתר שמכיל How-To's, Guides, וכדו' כמו:

AutoMD ועוד כמה, נראה שאין את הדגם הזה.

ניסיתי לחפש לפי הפלטפורמה או שמות דגם פנימיים יותר ופשוט לא מוצא כלום - יש רעיונות ? זה דגם פופולארי סה״כ.

* מצטער מראש אם אני מפספס קצת במושגים.

תודה מראש לעוזרים

פורסם

בספרי האחזקה היצרן מפרסם רשימה של "כלים מיוחדים" הנדרשים לביצוע פעולות כאלה ואחרות ברכב.

רשימה של כלים סטנדרטים כמו בוקסות מברגים וכו' ככל הניראה לא תמצא.

אם אתה קונה סט כלים סטנדרטי שים לה שאתה צריך כלים במידות מילימטריות לרכב שלך

יום טוב גם לך

פורסם

יגאל,

לגבי המידות בדיוק לזה התכוונתי, יש מידות סטנדרטיות של הכלים ? או שאין ברירה מאשר לפתוח ולראות ?

רועי,

בדיוק זה העניין, אני רוצה להימנע מלגלות עבור כל רכיב את מידות\סוג הכלי הנדרש.

אז השאלה אם יש את הפרטים האלו איפשהו או שכמו שאמרתי קודם - אן ברירה מאשר לפתוח ולראות...

פורסם

שלום,

קודם כל רועי, גם אם הוא בתא המנוע צריך כזה, יהיה הרבה יותר קל להוציא אותו.

עכשיו לשאלותיך, תקנה כלים לאט לאט אל תמהר תחפש מבצעים בלי לחץ, אני ממליץ תקנה סט

בוקסות שיש בו עוד ביטים חוץ מבוקסות.

לגבי מפתח פילטר שמן אני ממליץ לך לקנות ''עכביש'' הוא עושה חיים קלים.

אם עוד לא טיפלת ברכב אז בפעם הראשונה תראה מישהו עושה זאת ובפעם השנייה תעשה אתה בהשגחה

של מישהו אם חס וחלילה קורה משהו.

הנה לינק לסט שאני קניתי וממליץ בחום רב:

http://www.justmotor.co.il/products/715915/%D7%A1%D7%98-%D7%91%D7%95%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%AA-96-%D7%97%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7%9D

כמובן תצטייד בג'ק עגלה, זוג בוקים.

עוד שני כלים שלדעתי חובה הם ידית כח וידית מומנט.

ואם אתה תטפל רק לעצמך ברכב אז הסט הזה יספיק לך, אם יהיה חסר משהו תמיד אפשר לקנות כלי בודד.

ולינק אחרון לפתוח\סגור:

http://www.justmotor.co.il/products/675598/%D7%A1%D7%98-%D7%9E%D7%A4%D7%AA%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%A4%D7%AA%D7%95%D7%97-%D7%91%D7%A0%D7%A8%D7%AA%D7%99%D7%A7

וישנם כלים שהם בונוס לדוגמא: פתץוח\סגור ראצ'ט, מיכל לקיבול שמן וכו...

מקווה שעזרתי, ואם אתה מעוניין שאזמן אותך לטיפולים על מנת שתילמד אז בכיף, שלח הודעה בפרטי.

רועי

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

אז לפני שלושה שבועות לא ידעתי אפילו מזה ראצ׳ט ומזה בוקסה ועכשיו כבר עשינו טיפול קטן לפולו שלי..

תודה לאסף מכנופיית הטיפולים השוטפים על הליווי והעזרה ! :)

יש ג׳ק, יש בוקים ובקרוב גם סט כלים!

image.jpg

עריכה אחרונה על ידי Ron Tal
  • תוכן חדש...