Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מצאתי רכב למכירה שבדיקה ברשם המשכונות העלתה שהוא מושכן לבנק מרגע עלייתו לכביש, אלא שהוא עבר כמה ידיים מאז. האם אין ברירה אלא לנסות ולאתר את הבעלים הראשון ולבקש הוכחה לכך שהוא כיסה את ההלוואה? דיברתי עם הבנק וכצפוי הם לא מוכנים להסגיר מידע כלשהו ביחס למשכון.

אני פשוט רוצה לדעת האם, במקרה, המישכון הוסר אך הדבר לא נקלט אצל רשם המשכונות או שמא אכן הרכב עדיין ממושכן לבנק. איך עושים את זה?

תודה. :wink:

:idea:
פורסם

כאשר עושים העברת בעלות בדואר מתבצעת בדיקה מול משרד הרישוי, אם אין רישום על הרכב במשרד הרישוי ניתן להעביר בעלות. יכול להיות מצב שלא עדכנו את רשם המשכונות על הסרת השעבוד, זה עדיין לא מונע להעביר בעלות.

פורסם

הבעלים של הרכב פונה לבנק הרשום כממשכן ומבקש להסיר מישכון. ב 99.9% מהמקרים אי הסרת המשכון נבעה מתקלה, והבנק יסיר את המישכון מייד.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הנוכחי.

הראשון - לך תחפש אותו...

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הבעיה היא של בעל הרכב (הנוכחי).

תגיד לו לפעול להורדת המשכון וכשהוא יגמור לחזור אליך.

אל תקנה ככה את הרכב! אפילו שיש סיכוי טוב שהכל בסדר וזה רק טעות.

פורסם

לפני כמעט חודשיים כמעט וקניתי רכב, בבדיקה בדואר (לא ידעתי שזה פי שש זול יותר לבדוק לבד ברשת), יצא שיש על הרכב שני משכונים מבעלים קודמים (שאחד הממשכנים זו בכלל חברה), לא ידעתי שהרכב היה בשימוש של חברה.

אפשר להעביר בעלות על רכב ממשוכן, רק שאם בעל המשכון נכנס לחובות ולא יכול לפרוע את ההלואה בגינה היה צורך למשכן את הרכב- אז הרכב יעוקל ולא משנה מי הבעלים באותו הרגע, אם זה בעלים אחרים, הוא פשוט בבעיה.

אני לא לקחתי, שבוע אחרי בעל הרכב הודיע לי שהמשכונים בוטלו, אבל מצאתי כבר כבר אחר.

SCANSPEAK

פורסם

אפשר להעביר בעלות על רכב ממשוכן, רק שאם בעל המשכון נכנס לחובות ולא יכול לפרוע את ההלואה בגינה היה צורך למשכן את הרכב- אז הרכב יעוקל ולא משנה מי הבעלים באותו הרגע, אם זה בעלים אחרים, הוא פשוט בבעיה.

.

1. הרכב לא יעוקל מאחר ואין לבנק שום אינטרס לעקל רכב אשר משועבד מלכתחילה לטובתו...

2. משכון= שעבוד אשר נרשם במרשם המתאים- לדוגמא: משכנתא הינה שעבוד אשר נרשם בטאבו/מנהל.

בואו נעשה קצת סדר:

כנגד מתן הלוואה ללווה, הבנק רושם משכון ביחס לנכס המשועבד (כלי רכב במקרה הזה) ברשם המשכונות ובמשרד הרישוי. יש לשים לב כי הרישום במשרד הרישוי הנו דקלרטיבי גרידא ולכן אין להסתמך עליו לצורך קביעת בעלות קניינית (!!).

הרישום במשרד הרישוי נועד למנוע העברת בעלות בנכס "בעייתי", אולם בהחלט ייתכן מצב בו רכב מסוים משועבד לגורם מממן כלשהו, אך עקב טעות לא נמסרה הודעה למשרד הרישוי ועל כן אין מניעה להעביר בעלות על אף השעבוד.

מומלץ לבצע בדיקה כפולה- משרד הרישוי + רשם המשכונות.

פורסם

אני לא מבין בתחום הזה, אבל משכון לא יכול להפוך לעיקול באם ההלואה (שבגינה הרכב מושכן) אינה מוחזרת?

SCANSPEAK

פורסם
אם הרכב ״עבר ידיים״ אז בוודאות הוא לא ממושכן לבנק.

לפעמים בבנק מסירים את המשכון אבל מעצלנות של הפקידים הם לא מבקשים מרשם המשכנות לבטל את המשכון.

הבעיה היא שאם הרכב הולך טוטאל לוסט ואתה רוצה לקבל פיצוי מהביטוח- אתה תיתקל בבעיות (מניסיון שהיה לאבא שלי עם סיאט קורדובה כזו-

רק אחרי שהגענו לבעלים הוקדמים ובהתחלה הם סירבו להתייחס אלינו, איימנו בתביעה ואז הבעלים הלך לבנק שביקש מרשם המשכונות לבטל את המשכון...).

פורסם
אני לא מבין בתחום הזה, אבל משכון לא יכול להפוך לעיקול באם ההלואה (שבגינה הרכב מושכן) אינה מוחזרת?

אם ההלוואה לא משולמת כסדרה, הבנק פונה להוצל"פ ומבקש אישור לתפוס את הרכב. אם המשכון נרשם כדין, הוצל"פ יאשר את הבקשה והבנק יהיה רשאי לתפוס את הרכב בכל מקום ובכל עת.

משכון לא הופך לעיקול מאחר ומשכון "חזק" יותר מעיקול.

נדמה לי שאתה מתבלבל בין "עיקול" לבין "תפיסה".

פורסם

ברשם המשכונות אמרו לי לפנות אליהם עם טופס מיוחד ושהם ידברו עם הבנק לשם ברור. העניין הוא שאני חושש להעיר דוב ישן.. כלומר להגיע למצב שהבנק פתאם נזכר שיש לו רכב כנגד הלוואה שלא שולמה. לכן, אני לא רוצה לפעול שלא בידיעת בעל הרכב. מאידך, מהתרשמות שלי מבעל הרכב, אני חושב שהוא פשוט לא יטרח להסיר את המשכון ולא יסתכן בכך אלא יעדיף למכור למישהו אחר שלא יגיד על כך דבר.

:idea:
פורסם
אם ההלוואה לא משולמת כסדרה, הבנק פונה להוצל"פ ומבקש אישור לתפוס את הרכב. אם המשכון נרשם כדין, הוצל"פ יאשר את הבקשה והבנק יהיה רשאי לתפוס את הרכב בכל מקום ובכל עת.

משכון לא הופך לעיקול מאחר ומשכון "חזק" יותר מעיקול.

נדמה לי שאתה מתבלבל בין "עיקול" לבין "תפיסה".

אני לא קניתי רכב כיוון שהיו עליו שני מישכונים ישנים, מפחד שיבוא יום ויגידו לי שהרכב עבר להוצאה לפועל, ויקחו לי אותו.

צדקתי?

או שאין שום חשש לרכוש רכב ממושכן?

SCANSPEAK

• תוכן חדש...