Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשורה התחתונה, מכונית משנתון 2007 לא תסבול מירידה ערך גדולה יחסית בינואר רק בגלל מעבר השנה, ממש כפי שמכונית משנתון 2010 לא תסבול?

:idea:
פורסם

שימו לב, אני לא מדבר על זה שמכונית שעלתה לכביש בינואר 2007 נהנית, בעוד מכונית שעלתה בדצמבר 2007 נדפקת. אני שואל, בהנחה ששתי מכוניות אלו הן משנתון 2007 - וזה חקוק בסלע ולא ניתן לשנוי לגביהן כי הן עלו לכביש לפני יותר מ-5 שנים - האם המעבר מדצמבר לינואר הקרוב ייתן מכה חזקה יותר למחירון מסתם מעבר בין יוני ליולי נניח?

אני מבין מכם שלא..

פורסם
האם המעבר מדצמבר לינואר הקרוב ייתן מכה חזקה יותר למחירון מסתם מעבר בין יוני ליולי נניח?

אני מבין מכם שלא..

הבנת נכון. ההפחתה מחולקת פחות או יותר לאורך השנה. אם תבחר דגם מסויים ותעקוב אחרי המחירון שלו כמה חודשים מהיום, תראה שבינואר 2015 (וגם בחודשים שאחריו) לא תהיה הפחתה פראית רק בגלל שעברה שנה.

פשוט לוי יצחק, או מי שלא החליט על השיטה, חשב שמשנה מסויימת (נניח נכון לכרגע 2009) ואחורה זה כבר לא משנה באיזה חודש הרכב עלה על הכביש, הוא מספיק "ישן" כדי לקבוע לו מחיר בלי קשר לחודש העלייה על הכביש.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

אני דווקא חושב שאם אכן ב-2015 המחירון לרכבי 2009 יהיה אחיד ללא תלות בחודש העליה יש אמת בטענה של פת"ש

עדיין לא ברור לי מה עושים במעבר השנה.. הקונה החכם יושב רגל על רגל וממתין לבוא השנה החדשה בעוד המוכר החכם מחפש בקדחתנות אחר קונה (טיפש) בזמן שנותר עד בוא השנה החדשה?

ההסבר לכך מאוד פשוט:

נניח שיש ברשותי רכב שעלה לכביש נגיד בדצמבר 2009. אם אני מוכר אותו היום אני מבקש את המחירון המשוקלל שזה אומר מחירון בסיס 2009 + תוספת עובר חודש עליה שזה כמעט מחירון בסיס של 2010. זה נכון שלא קל לקבל מחירון משוקלל מלא במכירה אבל עדיין יש פה הפרש של 4000-6000 ש"ח לרכב רגיל קבוצת רישום 2.

עכשיו, נניח החלטתי למכור בינואר 2105. המחירון ירד בגרושים (נגיד 600 ש"ח) אבל אין לי כבר את התוספת בגין חודש העליה ואף אחד לא יסכים לשלם על כך מלבד איזה 1000 ש"ח להרגשה טובה.

ובכן הפסדתי במכה 5000 ש"ח על כלום ומנגד אותו קונה חכם שישב רגל על רגל הרוויח עלי.

מה תגידו על זה?

כל האמור הוא בתנאי שהטענה שלא מחשבים את חודש העליה החל מלפני 5 שנים נכונה. אני אגב לא בטוח שזה נכון וזה לא נראה הגיוני.

פורסם
\האם המעבר מדצמבר לינואר הקרוב ייתן מכה חזקה יותר למחירון מסתם מעבר בין יוני ליולי נניח?

כן, הירידה של המחירים בינואר היא לרוב גדולה יותר מהירידה של המחירים ביוני, אוגוסט או מרץ. אבל לא בצורה מאוד מאוד משמעותית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אבל במחירון לא מתעדכן כל כמה חודשים.. עובדה שאין מידע על המחיר של המאזדה שהבאת כדוגמא על בסיס חודשי באף מחירון. מה אני מפספס?

אני אספר לך סוד, אבל אל תגלה לאף אחד - לפעמים המחירון לא יורד והמוכר משתמש תקופה מסוימת ברכב "בחינם".

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם (נערך)

אני רוצה להוסיף פרמטר לחישוב שכולכם התעלמתם ממנו והוא נושא הקילומטראז', תוהים איך זה קשור ? אסביר.

הבעיה שהועלתה כאן, אם אני מתמצת בדוגמא הבאה: הכיצד רכב מינואר 2008 זהה במחירון לרכב מודל דצמבר 2008 ? הרי יש ביניהם פער של כמעט שנה. התשובה היא: אם נשקלל את הקילומטראז נקבל שהמחירון של מודל דצמבר יקר יותר כי הוא נסע פחות.

הסבר: במחירון לרכב משנת 2008 כל 5000 ק"מ מפחיתים 1%, נניח הרכב נוסע 20,000 ק"מ בשנה, מדובר בהפחתה של 4%.

אם כן, בדוגמא שלנו שכאמור לקחנו את המקרה הקיצוני ביותר, ינואר מול דצמבר. מצד אחד ישנו פער של שנה ביניהם מה שעושה "חסד" עם מודל ינואר, מצד שני יש את הנסועה הנמוכה יותר שמוסיפה כ 4% למודל דצמבר, תוסיפו לזה את העובדה שלרכב בן 5 שנים הוא ממילא כבר בערך נמוך, שקלול כל הנתונים האלו מביא את השגיאה כאן לערכים נמוכים מאוד, ולכן יצחק לוי בשלב זה כבר יכול לרדת מעניין ה fine tuning שנותן התמחור החודשי ולעבור למחיר פשוט של שנת דגם.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם

ספרינג, אין לי בעיה עם זה שהמחירון הוא ביחס לשנתון עצמו ולא ביחס לחודש העלייה בתוך אותו שנתון, עבור רכבים מלפני 5 שנים.

השאלה שלי הייתה האם ירידת הערך של רכבים מלפני 5 שנים היא חודשית או שנתית. אני הבנתי שהיא חודשית גם עבורם מפני שהמחירונים מתעדכנים אחת לחודש.

פורסם
ספרינג, אין לי בעיה עם זה שהמחירון הוא ביחס לשנתון עצמו ולא ביחס לחודש העלייה בתוך אותו שנתון, עבור רכבים מלפני 5 שנים.

השאלה שלי הייתה האם ירידת הערך של רכבים מלפני 5 שנים היא חודשית או שנתית. אני הבנתי שהיא חודשית גם עבורם מפני שהמחירונים מתעדכנים אחת לחודש.

לרכב בן 5 שנים אין הבדל במחיר בין מודל ינואר לבין מודל דצמבר, העדכון עצמו מתבצע אחת לחודש עם פרסום המחירון, כלומר לשאלתך העדכון הוא חודשי ולא שנתי. אבל כך זה גם גבי לרכב שהוא פחות מ 5 שנים על הכביש.

ההבדל בין רכב מעל 5 שנים הוא שהתמחור הוא לשנת דגם ולרכב חדש יותר התמחור הוא לחודש דגם, בשני המקרים העדכון מתבצע בתדירות חודשית.

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...