Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אין ניצוץ פיאג'ו SI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים!

תיקנתי מנוע בשביל חבר ורציתי לבדוק אותו על הטוסטוס שלי עם הוא מניע ותקין. למנוע שלי נשרף הקבל והחלפתי אותו ועדין אין ניצוץ. הרכבתי את המנוע של החבר וגם עם שלו אין ניצוץ. הפלג חדש אני חושד שהקוהל מקולקל מה אתם אומרים?

חוץ מזה רציתי לדעת מה כיוון המרווח של הפלטינה ואיך אני יכול לבדוק בפועל את המערכת?

(יש לי רב מודד)

תודה!

פורסם

קודם כל בדוק ניצוץ עם פלג חדש לגמרי, כבר ראיתי יותר ממקרה אחד שפלג מלוכלך לא נתן ניצוץ וברגע שהחלפנו לחדש הניע במכה ראשונה

מרווח פלטינה 0.4 ממ מקסימום

פורסם

תודה ערן! שלחתי לך גם הודעה פרטית בפולגז :-P. כמו שכבר כתבתי החלפתי לפלג חדש ועדין אין ניצוץ.

פורסם

אני לא מכיר את מערכת ההצתה שלך.

אבל, צריך לבדוק אם מגיע חשמל במתח 12 וולט לכוייל ואם החוט שבין הכוייל והדיסטריביוטור מוליך אף הוא זרם כזה.

צריך גם לבדוק את חוט המתח הגבוה בין הפלג לדיסטריביוטור. כבלים היום עשויים מפחם והם נשברים בקלות יחסית די בשבר קטן כדי לגרום לכך שלא יהיה ניצוץ.

צריך גם לראות שכל החוטים (מתח נמוך ומתח דבוההה) מבודדים כראוי ולא מקצרים.

כשהמערכת מחוברת לאספקת חשמל (מצבר + סוויץ פתוח) יש לבדוק אם יש ניצוץ בדיסטריביוטור על ידי הורדת המכסה וקיצור הפלטינה.

יכול גם להיות שהכבל החדש מקולקל וכך גם הכוייל.

יכול גם להיות שכיוון ההצתה מוקדם מידי או מאוחר מידי.

מקווה שעזרתי לך לעשות סדר כדי שתוכל לאבחן את התקלה.

זכור לספר לנו כשתמצא מה התקלה.

שלמה דן גדרון

פורסם

זו מערכת מגנטו,אין מצבר

מה שכן צריך לבדוק שהסלילים תקינים (בדיקת התנגדות)

לגבי בדיקת כל החיבורים והחוטים אכן צריך לוודא תקינותם

פורסם

זאת המערכת חשמל (בכישור המצורף) http://www.mopedriders.org/html/manuals/piaggio/sm/piaggiosism.htm (למי שנפתח הדף בלי תמונה ללחוץ על עמוד19)

המערכת היא 6 וולט.

בתכנון גם להחליף את הכבל בין הקוהל לפלג וגם את הקובע פלג.

ערן איך אני בודק התנגדות של הסלילים? ניסיתי בינתיים לבדוק רציפות כל מקום שנגעתי בו היה מקושר :wink:

פורסם

המערכת היא 6 וולט.

:wink:

למיטב זכרוני הסי הראשון הוא מבציר 1984+/-

אותו זכרון מדבר על 12V.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

בדוק את הכוייל (התנגדות) כמו כן קצר לגוף. יש מצב שהכבל שהרכבת לא תקין?

בכל אופן הסלילים הם מקור לבעיות בדוק רציפות וזליגה.

בהחלט יתכן שהכובע של הפלג או הכבל פגום ניתן זמנית לצורך בדיקה להחליף הכבל בכבל אנטנה

(לבן פשוט) מלופף על הפלג כדי לשלול תקלה בכיוון זה.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום חברים! לצערי אין חדש בנושא הניצוץ. אני מחפש מישהו/מוסך שמבין ומחזיק חלקים לטוסטוס (רצוי בצפון הארץ) יש המלצות?

פורסם

שלום חבר, לדעתי סלילי הצתה של DVX מתאימים בול, נסה להחליף אם אתה מוצא משהו באיזור שלך.

אם אתה לא מסתדר- יש בחור שקוראים לו משה באיזור שלך, הוא כבר יפתור לך את הבעיה.

פורסם

botzek1 חברים חדשים זה תמיד טוב! ותודה על התשובה! מה זה DVX אני לא מכיר? ומי זה משה מה הכתובת שלו?

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

התקלות תוקנו!

אחרי שלא ידעתי אייך להמשיך וביקשתי הכוונה לאדם שמבין בחשמל של הטוסטוסים שאני יסע אליו שיתקן לי בתשלום. אחד מחברי הפרום אמר לי לנסות ליצור קשר עם יגאל גל ושהוא יודע לתקן. חיפוש קטן בגוגל הראה תוצאת שהוא משפץ טוסטוסים וטילונים ברמה גבוהה. השגתי את מספר הטלפון שלו התקשרתי אליו ענה אדם חביב שלצערי ולצערו לא היה לו זמן לתקן לי. אבל הוא אמר שהוא ינסה לעזור לי דרך הטלפון ולהדריך מה לעשות ואיך לבדוק. הוא אמר קודם תבדוק שהסליל טוב תחבר מנורת ביקורת האלו הקניות שנראות כמו עט (שבמקרה יש לי) לחוט שיוצא מהסליל ותסובב את המנוע ותראה עם המנורה נדלקת ככה תדע עם הסליל תקין או לא. בגלל שחשבתי שהבעיה בכוייל חיברתי את המנורה לחוט שמתחבר אליו (לפניו) וסובבתי את המנוע והאור נדלק! כמה ימים אחר כך נסעתי לחבר עם הטוסטוס להרכיב את המנוע בחזרה. מרכיב את המנוע מסובב את המנוע (עם חוט שחכתי להביא רצועה) לבדוק עם יש ניצוץ מסובב וכלום אין ניצוץ אמרתי לעצמי שלא הגיוני אולי כיוון הסיבוב לא נכון מנסה לסובב לצד שני ויש ניצוץ! (למרות שזה נראה לי מוזר כי זה נגד כיוון סיבוב הגלגל) ממלא דלק במיכל מנסה להניע ואין שום רעש של הנעה. מתקשר ליגאל מעדכן אותו. והוא אומר לי כיוון סיבוב המנוע הוא עם כיוון השעון ואני אומר לו שרק שאני מסובב נגד יש ניצוץ! ויגאל אומר לי טוב כנראה לא תהיה ברירה אלה שאני יבדוק ואם אני יהיה באזור מגוריך אני יבוא אליך אמרתי לו שנראה לי שעדיף שאני יבוא אליו ככה יהיה לו את כל הכלים שלו שהוא צריך ומכיר. בלית ברירה מפרק את המנוע לוקח גם את הכוייל ונוסע הביתה. בבית אני שוב פעם מנסה להניע על המלחצים מסובב עם כיוון השעון כלום נגד יש ניצוץ ממלא דלק ומנסה והטוסטוס מניע לשניה שתים ונכבה! (כנראה שניסיתי להניע על הטוסטוס הדלק התלכלך עם הדלק הישן שהיה במיכל) מנסה שוב ושוב להניע עד שנשבר לי השגם (פתאום הגלגל תנופה הסתובב בגלים) מחליף מנסה להניע שוב ואותו דבר מניע נכבה ועוד פעם נשבר השגם! חשבתי לעצמי שיש לי רק עוד שגם אחד אני חייב לפתור את הבעיה ליפני שגם הוא ישבר. מוריד את הגלגל תנופה ומביא את שני מנועים שמהם פירקתי את השגמים ומסתכל להשוות מה יראה לי שונה. לאחר כמה שניות אני רואה שהפלטינה לא אותו הדבר בדיוק מבט מעמיק יותר מגלה שהקפיץ שבור והוא נוגע ברוטור שאחראי על הפתיחה והסגירה של הפלטינה. (בפעם הראשונה שהסתכלתי חשבתי שזה תקין) מחליף אותו בודק ניצוץ עם סיבוב מנוע נגד כיוון השעון ואין. מנסה לסובב עם כיוון השעון ויש ניצוץ! מחבר את הפלג והמנוע מניע!

אחרי שהנעתי את המנוע היה לי חשק להמשיך ולנסות לפתור גם את הבעיה של המנוע שלי פירקתי את המגנטו והחלפתי למנוע שוב את קבל ואז ראיתי (אחרי שבחנתי במנוע השני והתורמים את המבנה של מערכת ההצתה) שחוט אחד לא יושב במקום שלו ואולי הוא נוגע בגלגל תנופה ומקצר התחלתי להוזיז אותו ולנסות להשים אותו במקומו והיה צריך להעביר אותו מתחת לפלטינה אז פירקתי אותה וראיתי שהקצה שלה שנוגע ברוטור משוחרר. מחליף אותה ומרכיב את הכל מסובב לבדוק ניצוץ ויש! ההנעה של המנוע הזה תדחה קצת כי אני רוצה להחליף לו מיסבים בקראנק.

תמונות של הפלטינות

DSC_1547.jpgDSC_1548.jpgDSC_1549.jpg

תודה לכל מי שעזר וניסה לעזור!

פורסם

בלי לפגוע - הצלחתי לא לסיים לקרוא...

קריאת הפוסט יכלה להיות יותר ידידותית עם קצת הקפדה על כללי תחביר ראויים- ולא כתוב כמו שיחה...

חבל כי העניין נשמע מעניין (שוב- מבלי לפגוע)

• תוכן חדש...