Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעט מביך, מי שבעבר (הדי רחוק ולפני עידן חיישני המצערת) היה מוסכניק ולאורך השנים התעסק עם המון מכוניות (אספנות או וותיקות) לא יודע היום בעידן ה"אין קרבורטור" איך בעצם "נותנים גז" מתא המנוע כלומר ללא לחיצה על הדוושה.

רציתי היום לשמוע משהו בפנדה שלי, הרמתי מכסה מנוע ופתאום גיליתי שאינני יודע איך להרים סל"ד מתא המנוע (אין יותר כבל גז או מנוף הקשור לדדושת הגז ולסעפת/מצערת).

איך עושים זאת?

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

המצערת אלקטרונית. משמעות הדבר היא שהדוושה היא למעשה מתג.

במילים פשוטות: לדעתי מה שאתה מבקש לעשות כלל אינו ניתן לביצוע בתצורה הזאת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לא הכי קשור אבל אני לא מבין מה היצרנים עשו בזה שהם סיבכו ככה?

עוד משהו שיתקלקל? הייתה בעיה מיוחדת בכאבל גז שהיו צריכים להחליף הכל למחשבים?

פורסם

מצערת אלקטורונית מאפשרת ליישם מערכות כמו בקרתי יציבות, בקרת שיוט, מניעת סבסוב גלגלים ביתר קלות, מאפשרת להשיג רמת זיהום אוויר נמוכה יותר, מבטלת את הצורך במייצב סלד סרק/מנוע צעדים.

בנוסף מאפשרת ליצור תגובה לא ליניארית ללחיצה על הדוושה - לדוגמא תגובה איטית יותר בתחילת מהלך לטובת חיסכון בדלק ותמרונים נוחים במהירות נמוכה ותגובה מהירה יותר בחלק השני של המהלך לטובת ביצועים.

במכוניות מסויימות נהג יכול לבחור בין כמה מאפייני ניהוג (חיסכון, רגיל, ספורט) שכוללות גם שינוי בתגובת דוושת הגז. מצערת עם כבל לא מאפשרת שינוים כאלה, מצערת אלקטרונית - בקלות.

פורסם

כשהיתה לי פיאט הייתי מטפל במוסך שמשון ביהוד [מומלץ הפורום].

אבא של חיים, שמשון, הנה מכשיר מיוחד שבעצם מבוסס על אקדח סיליקון עם הארכות + מפרקים, שנתפס על דוושת הגז ומקבל קונטרה מההגה, וכך הוא יכול ללחוץ על הגז ולהשאיר אותו לחוץ במידה שהוא רוצה גם ללא ישיבה בכסא הנהג.

זה אחד הדברים שהופך מוסך מ"טוב" ל"מצויין".

חשיבה מחוץ לקופסא והתגברות על בעיות מבניות של היצרן.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
כשהיתה לי פיאט הייתי מטפל במוסך שמשון ביהוד [מומלץ הפורום].

אבא של חיים, שמשון, הנה מכשיר מיוחד שבעצם מבוסס על אקדח סיליקון עם הארכות + מפרקים, שנתפס על דוושת הגז ומקבל קונטרה מההגה, וכך הוא יכול ללחוץ על הגז ולהשאיר אותו לחוץ במידה שהוא רוצה גם ללא ישיבה בכסא הנהג.

זה אחד הדברים שהופך מוסך מ"טוב" ל"מצויין".

חשיבה מחוץ לקופסא והתגברות על בעיות מבניות של היצרן.

במקום להשתמש בחיבור למחשב, כמו שהיצרן התכוון? זה אלתור ישראלי מטופש, שבנקל יכול לגרום תאונה. זה לא ראוי לשבח בשום היבט. "להתגבר על בעיות מבניות של היצרן". שמשון מיהוד. אתה צוחק, נכון?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
במקום להשתמש בחיבור למחשב, כמו שהיצרן התכוון? זה אלתור ישראלי מטופש, שבנקל יכול לגרום תאונה. זה לא ראוי לשבח בשום היבט. "להתגבר על בעיות מבניות של היצרן". שמשון מיהוד. אתה צוחק, נכון?

האמת איפשהו באמצע. מצד אחד הכי טוב לטפל ברכב עם כלים יעודיים כמו מחשב ותוכנה מקורית של היצרן. מצד שני, היצרנים מתכננים את המכוניות בצורה כזו שתאלץ אותך לגשת למרכז שירות ומצמצמים כל אפשרות לטיפול עצמי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אתה רציני?

יש המון מצבים שמכונאי רוצה להעלות טורים תוך כדי שהוא נמצא בתא המנוע, בכל מצב כזה עליו להתחבר למחשב א]ילו שתכלית הפעולה הנוכחית לא דורשת זאת כלל?

שמשון מיהוד הוא מוסך מורשה פיאט, והוא הטוב והיסודי ביותר בארץ.

תברר עליו קצת לפני שאתה קוטל אותו.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
אתה רציני?

יש המון מצבים שמכונאי רוצה להעלות טורים תוך כדי שהוא נמצא בתא המנוע, בכל מצב כזה עליו להתחבר למחשב א]ילו שתכלית הפעולה הנוכחית לא דורשת זאת כלל?

שמשון מיהוד הוא מוסך מורשה פיאט, והוא הטוב והיסודי ביותר בארץ.

תברר עליו קצת לפני שאתה קוטל אותו.

אם הוא היה טוב, הוא היה עושה פרוצדורות כאלו בדיוק כמו שהיצרן תכנן.

מוסכניק ש"ממציא את הגלגל" בזוטות כאלה, כי הוא מתעצל להתחבר למחשב, לא רוצה לדעת בכלל מה הוא עושה סםעולות יותר מסובכות וחשובות שנראות לו לא הגיוניות. דין פרוטה כדין מאה.

מוסכניק עם שגעון גדלות כזה, שחושב שהוא יודע יותר טוב מכל המהנדסים, שומר נפשו ירחק.

פורסם

היצרן תכנן מצערת חשמלית בשביל המון סיבות. תופעת לוואי של התכנון הזה היא שאי אפשר להעלות את הסל"ד מבלי ללחוץ על הדוושה או להתחבר למחשב.

זנ לא תכנון של היצרן.

אני מקווה שהנקודה ברורה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לא רואה בכלי המאולתר הזה שום דבר פסול.

מי שמשתמש בזה הוא לא בהכרח חאפר, אני יכול לחשוב על כמה מצבים בהם הכלי הזה יהיה יותר נוח לעבודה מאשר מחשב אבחון, כאשר כל מה שנדרש זה לשחק עם סל"ד המנוע.

פורסם

מה עושים עניין ? בדרך כלל שרוצים לשמוע רעשי מנוע זה לאו דווקא בסלד קבוע אלא במגוון של סלדים או בסלד משתנה (מה שנקרה לגזגז)

שמים עמית / חבר /דוד / נכד /שוליה / אשתך /פילגשך שתשב במושב הנהג ותיתן גז כמה שאתה מבקש ואתה תשמע איזה רעש שתרצה

• תוכן חדש...