Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מים רגילים במצבר - מסוכן ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המצבר של הרכב (שנפ) חוגג 3 שנים והיום בבוקר המצבר היה חלש. בבדיקה עלה שאחד התאים התייבש. מילאתי מים רגילים למרות שאני יודע שזה לא מומלץ וצריך למלא מים מזוקקים. מילאתי מים רגילים כי גם כך המצבר בדרך למות עקב גילו המופלג יחסית ולא אכפת לי אם זה יקצר את חייו. לאחר הנעה עם כבלים ועשרים דקות נסיעה המצבר נבדק באוטו דיפו עם מכשיר חשמלי (שנראה כמו רב מודד) והמצבר נמצא תקין.

האם מים רגילים במצבר מהווים סכנה כל שהיא ? שמעתי פעם על מצברים שהתפוצצו.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

ה"חוק" דומה לחוק של הרדיאטור ואומר שעדיף מים מאשר בלי מים בכלל, אם היה קצת היית צריך לשקול לא להוסיף.

מים רגילים במצבר גורמים לנזק בטווח הארוך ולא מיידית, הנזק הוא ללוחות העופרת אאל"ט

Miata ND2

פורסם

צריך לבדוק את המצבר בעומס.

מי ברז לא יגרמו למצבר להתפוצץ אבל המינרלים במים יפגעו במוליכות.

תתכונן לרכוש מצבר חדש. מצבר בן 3 שמגלה סימני עייפות לא יעבור את החורף.

פורסם

הוספתי כחצי כוס מים, לא נראה לי שזה הרבה. אין לי בעיה לרכוש מצבר חדש במידה ואצטרך. הבוקר הרכב הניע בקלות, נראה אם יחזיק מעמד. במידה וימות אני כנראה אקנה וורטא או בוש. תודה על התשובות.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• ספונסר פורום
פורסם
מים רגילים גם יכולים לפוצץ מצבר שכן מים רגילים מוליכים והם בעצם מקצרים בין הלוחות בתא המצבר!

עדיף לא להגיב אם לא מבינים מה כותבים, מים רגילים לא יפוצצו שום דבר, מים קדושים אולי, אבל זה כבר נושא אחר.

גם מים מזוקקים מולכים וגם חומצת המצבר מוליכה.

פורסם
עדיף לא להגיב אם לא מבינים מה כותבים, מים רגילים לא יפוצצו שום דבר, מים קדושים אולי, אבל זה כבר נושא אחר.

אם כך, למה עדיף מים מזוקקים?

1999-2001 - פורד אריקה 90'

2001-2008 - פולקסווגן פולו קלאסיק 00'

2008-2014 - יונדאי אקסנט - חדשה מהניילונים 08'

2014 - - שברולט קרוז - 11'

פורסם

קודם כל לא זורם זרם ב אלקטרוליט אלא ישנה תנועה של יונים( זרם חשמלי זה תנועה מכוונת של אלקטרונים חופשיים) שנית האלקטרוליט מייצר תווך חשמלי וכימי בין שני הקטבים וממש לא צריך לזרום בו זרם חשמלי!למעשה בגלל "יכולת הבידוד" ישנו הפרש פוטנציאלים שנקרא מתח נוסף על כך אם היה הנוזל היה מוליך לא היה לנו מתח כי כמו כל דבר בטבע האלקטרונים היו זורמים מקוטב אחד לשני בכדי לייצא איזון!

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון, המצבר הניע את הרכב בחודשיים האחרונים בקלות. בשבוע האחרון הוא שבק חיים והוחלף בחדש שגם הוא מבית שנפ.

fiat x1/9

פורסם
קודם כל לא זורם זרם ב אלקטרוליט אלא ישנה תנועה של יונים( זרם חשמלי זה תנועה מכוונת של אלקטרונים חופשיים) שנית האלקטרוליט מייצר תווך חשמלי וכימי בין שני הקטבים וממש לא צריך לזרום בו זרם חשמלי!למעשה בגלל "יכולת הבידוד" ישנו הפרש פוטנציאלים שנקרא מתח נוסף על כך אם היה הנוזל היה מוליך לא היה לנו מתח כי כמו כל דבר בטבע האלקטרונים היו זורמים מקוטב אחד לשני בכדי לייצא איזון!

אתה מדבר על אלקטרוליט-על, כלומר שאינו מוליך כלל. בפועל כל מים מזוקקים שלא תביא- מוליכים זרם במידה מסויימת.

פורסם

יש כאן רעיון ליזמות חדשה :)

מיים קדושים למצברים - ואני חושב שיש (אולי לא הרבה בארצנו) אבל יש הרבה שיתפתו ויקנו :twisted:

קובי

:-)

• תוכן חדש...