Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כתבה מגלובס לגבי הגברת סמכות לשוטרי תנועה.

אם השוטרים שיש לנו היום אני לא רואה שזה יביא לשיפור תנאים, להיפך רק הרעה.

כל יום מביאים לנו עוד ועוד סיבות למה כדאי לחיות "בברלין".

מה דעתכם?

עריכה אחרונה על ידי High Octane
פורסם

דעתי היא שאתה שוכח למה אתה כאן ובגלל מי יש לנו את כל מה שיש, ויש הרבה.

אני רוצה שתסתכל לזקן או לזקנה בעיניים, אלה שישבו ימים במשלט תחת השמש, אלה שייבשו ביצות בחוסר תנאים ואלה שאיבדו את חבריהם בקרבות נגד האוייב ובמלחמת העצמאות ותגיד להם שבגלל שקשה לך כאן, בגלל שיש כאן אי צדק במדינה או דברים עקומים - אתה עוזב.

אני מציע לך אגב לא לגלות את שם המדינה - גרמניה - כדי לא להכביד עליהם עוד יותר.

פורסם

ועוד משהו אני רוצה לציין בפני פותח השרשור: לא קראתי אפילו את הקישור שהבאת מהצהובון - גלובוס.

אבל אתה יודע מה היו שואלים בבוז בזמני, כשהייתי בגולני? - "קצת קשה אז נשברים?"

במקום לעזוב לגרמניה או השד יודע לאן, כלומר במקום להרים ידיים - תנסה לתקן. אל תגיד שאי אפשר.

אלה הזקנים שהפניתי אותך אליהם, אלה היה להם קצת יותר קשה ממך והם ניסו לתקן. לא ברחו.

פורסם

אולי אתה צודק, אני לא רואה את זה ככה.

אני רואה שכרגע במצב הנוכחי שכל פעם מפילים עלי עוד מיסים עוד משהו שיקשה עלי לקבל איכות חיים טובה אין לי שום זיקה להישאר פה.

במיוחד לאחר שתרמתי את שלי למדינה, שירתתי בצבא.

אז לסבים וסבתות היה חזון X, בפועל מה שקורה זה שונה לגמרי.

להזכירך כשסבים וסבתות ניהלו את המדינה הכל היה סוציאליזם, אז כבר אנחנו לא בכיוון שלהם.

ואיך אתה מציע לתקן?

פורסם (נערך)

המונח הנכון שנראה שהמדינה הולכת לקראתו הוא לא "קצת קשה אז נשברים?" אלא "מתי תישברו?".

וכמובן שהראשונים שישברו יהיו בעלי ההכנסות הגבוהות (אבל לא מאיון או אלפיון עליון), אלה שמרגישים שהמדינה לוקחת מהם הרבה הרבה יותר מדי, ולהם יש גם אופציות פתוחות בפניהם במדינות מתקדמות אחרות.

ואז כמובן בסוף יישארו פה הזקנים והחולים, ובעלי מקצועות פחות מכניסים, ואז יגידו "איך בעטנו לאזרחים בתחת עד שהם חטפו בעיטה שהעיפה אותם לארה"ב/גרמניה/אוסטרליה/קנדה/בחר מדינה?"

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני רוצה שתסתכל לזקן או לזקנה בעיניים, אלה שישבו ימים במשלט תחת השמש, אלה שייבשו ביצות בחוסר תנאים ואלה שאיבדו את חבריהם בקרבות נגד האוייב ובמלחמת העצמאות ותגיד להם שבגלל שקשה לך כאן, בגלל שיש כאן אי צדק במדינה או דברים עקומים - אתה עוזב.

אתה שוכח שהממשלה של אז הייתה אחרת לגמרי. החוקים היו שונים לגמרי, המיסים, המשכורות, שיטת חיים שונה לחלוטין.

אתה שוכח את ראש הממשלה שגר בצריף מתפרק, בלי כפית גלידה אחת לרפואה. למשל.

אתה יודע מה אתה מזכיר לי?

מזכיר לי הדבר מקומות עבודה. ומדוע?

יש מקומות שבהם המנהלים, במקום לתת דוגמא אישית, במקום להתנהל באחריות, מחליטים שבגלל שהם יכולים אז הם מתנהגים יותר גרוע מכמה מהפועלים הפשוטים- בורחים הבייתה מוקדם, שמים פס, לא נשארים כשצריך, לא עושים מה שהם צריכים לעשות, ובינתיים הפועלים מתפוצצים כי אין מי שיקדם את האינטרסים שלהם. כמו מנהל מחלקה בכיר, שכשאתה מבקש ממנו כלי עבודה בשעה 15:30 אומר לך "השתגעת? עכשיו?! תבוא מחר בבוקר". הכלי נועד אגב להקלה משמעותית על סגירה של דלת המחסן... שאמורה להיסגר בתוך 30 דקות.

הדור והממשלה של אז היה עם אחריות אישית וקבוצתית. הממשלה של היום מזכירה לי יותר את המנהלים שדיברתי עליהם קודם. וכשכולם רואים את הכיעור, את השחיתות, ממש "בשידור חי" ואפילו אין לאנשים בושה לנסות ולהסתיר את הדברים, זה מגעיל וזה נמאס. איך היית מרגיש אם היית הולך למסעדה, והמלצר היה מגיש לך פחית שימורי מזון לחתולים, מתיישב לידך לשולחן ומתחיל לפרק מנה של סטייק עסיסי עם פטריות כמהין?

הדור ההוא זה לא הדור של היום.

אגב, באותה הנשימה, תשאל אותם אם הם היו מעדיפים לעבור מפה לארץ אחרת, איפה שהם לא יצטרכו לבחור בין תרופות לבין אוכל. אני סקרן לשמוע את התשובות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...