Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן היום עשיתי בדיקה במוסך מ.מ.מ בחיפה

לפיאט פונטו איבו 2011 mystyle רובוטי ואלו הם התוצאות

מנוע קרור ודלק - דו"ח בדיקות דחיסה מצורף לבבר זמן טיפול ומע' תיזמון

הצתה - תקין

פליטה - תקין

היגוי וסרן - חופש ונקישה בתיבת הגה

קפיצים - תקין

שילדה ומרכב משמעות נמוכה - לחיצות פח ושריטות בצבע + פגמים

בלמים - תקין

צמיגים - צמיגים קדמיים פגומים, צמיג ימני אחורי פגום, צמיגים לא זהים

חשמל - אור ערפל חופשי

העברת כוח - תקין

מחוונים - תקין

הערות - חוסר מבחן שנתי לרכב, מומלץ לפנות למכון גירים אוט', לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, אין אחריות לגיר אוטו' + מערכת חשמל.

את 3 הצמיגים הפגומים מחליפים לי, הרכב עומד על 60 אלף ק"מ וצריך לעבור טיפול שיהיה על חשבוני, טסט עושים לי, ואת הפנס ערפל האחורי מתקנים לי,

מה דעתכם על הבדיקה?

אשמח גם שתסבירו לי איך מפעילים את ה blue&me מכיוון שעשיתי סריקה בבלוטוט' של הטלפון ולא מצאתי אותו

וגם איך מפעילים את הstart&stop והאם בכלל מומלץ לעשות זאת?

כמובן שטיפים נוספים יתקבלו בברכה

עריכה אחרונה על ידי mat321
פורסם

בידקה טובה, אבל שיחליפו לך 4 צמיגים, נהוג להחליף צמיגים בזוגות (זוג בסרן, קדמי או אחורי). מה המחירון? מאיפה הרכב? האם ראית היסטוריית טיפולים?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הרכב מטופל במוסך הכוכב בחיפה למיטב הבנתי עבר טיפול 30000 וטיפול 45000 ה60 אלף שהוא צריך לעבור יהיה עלי

אני רוכש אותו ב52 אלף לגרסא הרובוטית

הצמיג הרביעי חדש שנת 2013 נראה תקין לגמרי לכן הם לא יחליפו

מחירון אני חושב 61 תקנו אותי אם אני טועה

פורסם
הרכב מטופל במוסך הכוכב בחיפה למיטב הבנתי עבר טיפול 30000 וטיפול 45000 ה60 אלף שהוא צריך לעבור יהיה עלי

אני רוכש אותו ב52 אלף לגרסא הרובוטית

הצמיג הרביעי חדש שנת 2013 נראה תקין לגמרי לכן הם לא יחליפו

מחירון אני חושב 61 תקנו אותי אם אני טועה

האוטו הזה עושה טיפול כל 30 אלף, לא? מה עשו בטיפול 45?

תוודא, ושוב תוודא שהאוטו מציג ק"מ ולא מיילים. בפיאטים זה עניין של חיצת כפתור כדי לעבור בין התצוגות.

פורסם

מי המליץ?

בעבר פיאט דרשו ביקור במוסך כל 20 אלף, הגדילו את זה ל30 אלף, ולמיטב ידיעתי החזירו ל20 אלף בדגמים החדשים.

למה דווקא 15?

פורסם

דיברתי בטלפון עם בעלים של מוסך הוא ממליץ להגיע לפני (לא חובה) כמובן שאפשר כל 30000

מה דעתכם על הבדיקה?

מזה בכלל אומר רוב הדברים שרשמו לי שם נראים לי כמו סינית זה רכב ראשון שלי

פורסם

לא ציפיתי שבעלים של מוסך יגיד אחרת...

לדעתי, אם יצרן מגדיל את טווחי הטיפול, צריך לקחת את זה בשתי ידיים. לא מדובר ברכב ישן או עדין שצריך להקטין את מרווחי הטיפולים בצורה יזומה. זו דעתי האישית כמובן.

הבדיקה נראית תקינה לחלוטין במסגרת הכסת"ח הרגיל של מכוני הבידוק.

כדאי שארבעת הצמיגים יוחלפו ולא רק 3. וודא שהם מוחלפים בחדשים ולא במשומשים.

בהמשך לשרשור שבוודאי ראית אודות סדק בדשבורד, כדאי לבדוק שהרכב הזה לא סובל מהתסמונת הזו.

פורסם

האמת שלא לא יצא לראות... במה מדובר?

אגב הבנתי שיש שם מערכת start&stop כמו שיש לי במזדה 3 אך היא לא פעלה כשנסעתי וגם לא ראיתי איפה מדליקים ומכבים אותה...

פורסם

פונטו וחיפה אצלי ישר מדליק אור אדום.

יש נוכל בחיפה והקריות שמוכר רכבים שחותים שמאושרים כרכב הטוב עלי אדמות ע"י מכון הרישוי שאיתו בקומבינה והרכב המועדף עליו זה...פונטו!

בצע חיפוש פה בפורום, תמצא לא מעט שרשורים עליו.

מי זה "הם"? אתה קונה מבעלים פרטיים, מגרש או סוחר?

וידאת חזור וודא שבעל הרכב שרשום ברשיון הוא האדם שמוכר לך את הרכב?

מערכת הסטארט&סטופ היא מערכת שבכל התנעה נדלקת מחדש, ניתן לבטל אותה אבל בהתנעה הבאה היא שוב תחזור לעבוד. אם אצלך היא לא עבדה, היא לא תקינה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא מכיר את אוטו דיל ולא מכיר את אזור הצפון.

המערכת אמורה לפעול תמיד, אלא אם נותקה בצורה ידנית. גם אז, היא תחזור לפעילות בצורה אוטומטית עם ההתנעה מחדש. אם המערכת תקולה, מופיעה נורית אזהרה. יש מקרים שבהן המערכת לא פעילה בשל תנאי הדרך ומצב הרכב (למשל עמידה ללא רגל על הבלם, רכב קר, מזגן בעוצמה מלאה וכו').

שרשור הדשבורד שכדאי להכיר לפני קנייה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?543278-%D7%A1%D7%93%D7%A7-%D7%91%D7%93%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%95-%D7%90%D7%99%D7%91%D7%95-2010-%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%94%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90%D7%9F

פורסם

לגבי טיפולים היצרן אומר כל 30K, מוסכים מורשים המליצו לי לבצע החלפת שמנים ב 15K ופילטרים וכו', וב 30K להגיע לבדיקה כללית האם צריך לבצע משהו נוסף, בכל אופן עדיף לבצע החלפה יזומה של שמנים באיזור ה 15K, לא מכיר שמן שמחזיק כל כך הרבה במנוע וזה לא נשמע בריא.

Opel Adam S 2017

פורסם
קניתי באוטו דיל

אם כבר קנית, אז מה המשמעות של חוות הדעת שלנו?

מה בדיוק יעזור שעכשיו, לאחר הקניה, אני אגיד לך שאני חושב שקנית רכב מוזנח בלי טסט, עם צמיגים גמורים, עם פנס אחורי מדלדל על החוט שלו, שהסטרט&סטופ לא עובד ושאת הבלו&מי אתה לא מוצא (מקווה שעקב חוסר הכרות שלך) וכל זה ברכב שבקושי 3 שנים על הכביש?

פעם הבאה, חוות דעת זה לפני הקניה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הייתה לי פיאט פונטו מולטיאייר..ואני יכול להגיד לך שאל תסתמך על טיפול כל 30k.. מערכת תזמון שסתומים נהרסה לי (המולטיאייר) 3 חודשים אחרי שנגמר לי האחריות על הרכב .. עלות התיקון 12000 שקלללל.אני יודע שלך אין את המערכת הזאת אבל בכל זאת אני כבר לא מאמין לזמני טיפול שמומלצים על ידי היצרנים..אני למדתי על בשרי להקדים טיפול.. לעשות כל 15 או 20 אלף..ותמיד תקפיד על שמנים איכותיים.

לגבי תוצאות הבדיקה בסך הכל נראה לי תקינה.

לגבי תצרוכת שמן יש בספר רכב נתון תצרוכת שמן תקינה (כזכור לי 400 גרם לכל 1000 קילומטר).

מערכת עצור-סע הינה מערכת אשר תפקידה העיקרי הוא לפחית את רמת הco2 שהמנוע מוציא ועל הדרך זה חוסך בערך כ10 אחוזים בתצרוכת הדלק. מערכת עצור וסע בפיאט מחייבת מצבר מיוחד שעומד במספר רב של הנעות מצבר זה יקר מאוד לעומת מצבר רגיל בערך 1600 שקל לפעמים יותר ולפעמים פחות.

מערכת עצור וסע תקינה בפיאט כשפועלת נותנת לך 2 דקות של דימום המנוע במידה והמערכת פועלת (מדוממת את המנוע בעת עצירה מלאה) ומיד נדלקת (המנוע מניע את עצמו מחדש) והמנוע בטמפרטורת עבודה של המנוע ללא עומסים (למשל מזגן low טמפרטורת קירור של המזגן פחות מ16 מעלות.סביר להניח שהמצבר מתחיל להיות עייף

אני הייתי בודק את תקינות המצבר ואם הוא מתאים למערכת עצור וסע.

מקווה שעזרתי.

עמית

• תוכן חדש...