Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

מדובר ברכב מסוג ניסן אלמרה 1.8 2003.

כבר בערך שנתיים בערך שהרכב סובל מגיר מחליק.

התופעה קורת אך ורק כאשר מבצעים קיק במהירות של 60-50 קמ"ש בערך כאשר הגיר מוריד להילוך ראשון (יש הרגשה כמו מצמד לחוץ עם גז בגיר ידני, הטורים עולים אך המהירות לא משתנה) כמו כן זה קורה גם בתאוצה מהמקום אם מושכים את ההילוך.

חוץ מזה הגיר מתנהג טוב מאוד, נסיעה חלקה, העברת הילוכים רגילה לחלוטין בכל ההילוכים.

ביקרתי אתמול במכון גירים, האופציות הם החלפת בלוק שסתומים, או שיפוץ גיר.

הבעל מקצוע טוען שלפי תחושת הבטן שלו החלפת הבלוק תפתור את הבעיה, אך אם לא אז יהיה דרוש שיפוץ במחיר כפול(5000 ש"ח).

האם מישהו יודע או שקרה לו אותה תופעה שאכן החלפת בלוק עזר?

מצד שני אני נוסע ככה כבר בערך שנתיים, נדיר מאוד שאני מבצע קיק ברכב אלה אם אני באמת חייב, מה כבר יכול להיות אם אני אמשיך לנסוע ככה?

פורסם

תתייעץ עם ספי מ - Girim.co.il הוא מומלץ כאן בפורום מאד,

אני מכיר אותו היטב, בחור נחמד מאד ישמח לענות לך על השאלה בנוגע לבלוק שסתומים.

(לדעתי, אתה בדרך לשיפוץ מלא. ואם כבר פותחים את הגיר ומתחילים לסדר, למה לעשות חצי עבודה?)

סכנות באי טיפול בבעיה, היא כזו שהגיר מתחיל להחליק זה קורה לאט אבל הקריסה עצמה היא "במכה". (ולכן אתה צפוי להיתקע עם הרכב)

עד כמה שאני יודע ומכיר, הדברים האלה לא מחזיקים שנתיים בד"כ.

וכשמתחילה החלקה הדרדרות היא די מהירה, כמה חודשים לכל היותר.

עוד משהו שכדאי לקחת בחשבון - ההחלקה היא בעצמם חיכוך של מכלולי הגיר - שיוצר חם.

הקירור של הגיר (שמיועד לעבוד עם גיר תקין) מקרר דיו בשביל רגע ההחלפה (כמה מאיות שנייה) - וזה העומס שהוא בנוי לעבוד איתו.

ההחלקה גורמת לחום רב בהרבה, דבר שכמובן מחמם מאד את הגיר -

נסיעה גם גיר מחליק עלולה לחמם את הגיר עד כדי כך (כמה מאות מעלות) שתהרוס את הגיר לחלוטין ואז גם לשפץ לא תוכל,

תאלץ לקנות גיר מפירוק, סיפור פחות נעים כי לך תדע גם מה הגיר ההוא עבר.

לסיכום, תתייעץ עם ספי. תשאל כמה עוד אפשר למשוך.. ולדעתי משם לשיפוץ מלא. בהצלחה!

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

שיפוץ מלא לא עולה 2500-3000. יותר קרוב ל-5. ממליץ גם על יניב וספי מסגולה. בעלי מקצוע שמכירים את העבודה וגם אנשים ישרים שלא מחפשים מאיפה לדפוק אותך.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

המכון גירים שביקרתי הוא של יניב וספי, אין ספק, שני בעלי מקצוע אמינים וישרים, הלוואי וכולם היו כמוהם!

את ספי הכרתי מלפני מספר שנים, הפעם הייתי מול יניב.

כנראה שבתור התחלה אחליף את הבלוק שסתומים.

פורסם

בגלל שהתמהמת עם התיקון אני ממליץ לפתוח גיר לבדיקה של המצמד קדמי כי אם הוא המחליק וגם אם הבלוק שסתומים הוא הגורם המצמד עבר התחממות ונשחק והוא יחליק בקרוב שוב גם אם תתקן את הגורם לתקלה

אגב למה להחליף בלוק ולא לשפץ ?

• תוכן חדש...