Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

היום בשעה טובה רכשתי יונדאי אקסנט יד 2.

מכנית הרכב בסדר גמור אך קוסמטית הוא זקוק ללא מעט עבודה שכוללת:

1. צביעת פגושים קדימה ואחורה

2. תיקון מכה בדלת ימנית קדמית.

3. טשטוש שריטות ותיקון מעיכות פח (עד כמה שניתן).

4. שטיפת מנוע

5. ניקוי ריפודים.

- כיצד אתם ממליצים לי לבצע את העבודה (הכל במקום אחד/ במקומות נפרדים וכו'..?).

- לאיזה סכום עלי לצפות מבחינת עלות כספית?

- האם יש מקום ספציפי שאתם ממליצים עליו לביצוע העבודות הנ"ל (אני גר באזור המרכז)?

תודה רבה,

איציק

פורסם

א. איזה שנה הרכב ? תיראה אם משתלם לך בכלל לבצע פחחות , זה לא זול כלל

שאר הדברים תוכל לבצע לבד , בנוגע לשטיפת מנוע , מה הסיבה שתירצה לשטוף אותו ?

פורסם

הרכב הוא שנת 2007 יד פרטית עם ק"מ נמוך.

מאחר ואני אדם שמאוד מעריך אסטיות מבחינתי פחחות וצבע זה חובה.

לדעתך ניקוי ריפודים אפשר לבצע לבד ולהגיע לתוצאה טובה?

אם כן, אשמח להכוונה למדריך כזה.

לגבי שטיפת מנוע- זה דבר שאני לא נוהג לעשות אך חלל המנוע מאוד מאובק וכבר אי אפשר לראות מי נגד מי בפנים.

פורסם (נערך)

קראתי ברשת שיש מקום בפתח תקווה שנקרא "יונייטד שיא" שעושה את כל סוגי העבודות האלה.

האם לדעתכם, לאור היעדר הידע שלי בתחום, עדיף לי לשים את הרכב במקום כזה (יחסוך לי זמן, עלות של תכשירים לניקוי, התרוצצות ממקום למקום וגם יבטיח עבודה טובה מזו שאעשה לבד)?

האם יש לכם מושג כמה פחות או יותר אמור לעלות כל העסק?

תודה

עריכה אחרונה על ידי itziks
פורסם

תתמקד קודם בדברים הבסיסיים, אבל כמובן שמומלץ, לסיים לפני ,עם הפחחות שלא תעבוד פעמיים . ובקשר לריפודים כמובן , יש בידך שואב אבק ? אולי אפילו שואב יבש רטוב ?

פורסם (נערך)

במה לדעתך כדאי להתחיל?

שואב אבק כמובן שיש, רגיל.

נוסף לכך, באיזה חומרים תמליצו להשתמש ע"מ לנקות פלסטיקה פנימית (דלתות דשבורד וכו'..)?

עריכה אחרונה על ידי itziks
פורסם

פגוש קדמי+אחורי ודלת נוסע מחייבים פחחות.

דלת נהג לדעתי פוליש יעלים את זה לגמרי.

אני חושב שתגיע ל1000 ש''ח ואולי יותר מהפחחות רק.

לגבי שטיפת מנוע וניקוי ריפודים-תבצע לבד עם APC בריכוזים שונים.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אחלה תודה.

ממה שהבנתי עלות של ניקוי ריפודים היא בערך 300 ש"ח.

לדעתי עדיף לתת למישהו לעשות עבודה מקצועית, כי אני מניח שרק התכשירים יעלו לי כמה עשרות שקלים.

שאלה נוספת- בכל מקום ברכב שיש בו מעיכת פח קטנה (כמו למשל על תא המטען) צריך לתקן ולצבוע את כל החלק או שיש דרך אחרת לתקן את זה?

לגבי שטיפת מנוע- לא מסוכן לעשות את זה לבד בבית?

תודה

פורסם

תעלה תמונות מצב פנים.

APC של שופרסל עולה משהו כמו 15 שקל ל4 ליטר וזה יספיק לך ל40 שנה של ניקיון :hihi:. אז עדיף לך לנקות את הפנים לבד.

את המנוע אתה גם מנקה עם APC.

בסה''כ 15 שקל לניקוי מנוע ופנים הרכב לבד,אם אתה מתעניין בשיטת העבודה והדילולים תן לנו לדעת ונדריך אותך.

לגבי המעיכות הקטנות-יש שיטה בשם PDR שזה תיקונים קוסמטים ללא פחחות,לעולם לא התנסתי בזה ואני לא יודע מה המחירים אז כדאי להריץ חיפוש או לחכות לתשובה מחבר פורום נוסף.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

PDR מתחיל ב 300 ש"ח לתיקונים בסיסיים ויכול להסתיים באלפים.

תלוי כמה כיפופים/מעיכות יש ובאיזה מצב הם. שים לב שזה לא מתאים לצבע מפוצץ או קילופי צבע.

לא צריך לשלם 300 ש"ח לניקוי ריפודי הרכב (באיזה מצב הם בכלל?) שנים ניקיתי אותם

עם חומרי ניקוי ביתיים, שבטוח יש לך משהו בבית. (פנטסטיק למשל) נסה לפני שאתה סתם זורק כסף.

בהצלחה.

פורסם

מעולה. בקרוב אעלה תמונות של פנים הרכב.

תודה רבה לכם על העצות :)

עזרתם לי רבות ונראה שגם חסכתם לי לא מעט כסף.

איציק

פורסם

את הטמבונים יש לצבוע, את הדלתות יתכן וגם תצטרך לצבוע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שאלה שקשורה לצביעה- האם בהכרח לאחר צביעת פגושים ודלתות ניתן יהיה לראות בעין הבדלי צבע? או שזה תלוי באיכות העבודה?

• תוכן חדש...