Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מזגן עילי של תדיראן, בן פחות משנה. המזגן מצויין ועושה את עבודתו נאמנה, אממה - העוצמה הכי נמוכה שלו פשוט לא מספיק נמוכה.

הוא מאוד חזק וזה אחלה כשמאוד חם והוא מקרר בדקות ספורות את כל הבית, זה קצת פחות אחלה כשבא לי עוצמה ממש נמוכה של אוויר, והוא פשוט לא מאפשר את זה.

האם יש דרך להנמיך את העוצמה מעבר להכי נמוכה שהאופציות בשלט מאפשרות? (ניסיתי גם עם auto וגם כיוון עוצמה להכי חלשה, ואגב- כשהוא ב-auto ומגיע לטמפרטרת היעד הוא מנמיך את המאוורר לקצת יותר חלש מהאופציה הכי חלשה, אך זה עדיין לא מספיק חלש עבורי).

פורסם

כן, ולא בציניות , פשוט לפתוח חלון כמובן עם רשת, זה מה שאנחנו עושים כשהוא מתחיל להיות ממש קר .

אגב, מה הבעיה פשוט להעלות את הטמפרטורה במעלה או שתיים ?

פורסם

יש לי בעיה דומה, חדר קטנטן ומזגן שמקרר יותר מדיי. אני מכוון בדר"כ ל-24 מעלות, כי ב-25 הוא כבר לא מקרר, אלה סתם מוצאי אוויר מסריח.

גפ אני פותח קצת את החלון וזה פותר את הבעיה.

פורסם

הבעיה היא לא שקר מדי, אלא שאוויר בעוצמה גבוהה מדי זה לא נעים וזה גם מרעיש.

אי אפשר לכוון אותו בצורה שלא תפגע במישהו מתישהו, אז כיוון תריסים זה לא פיתרון, ועניין הרעש מהווה בעיה נוספת שתיפתר מבחינתי אם עוצמת האוורור תפחת.

אני לא מחפש להנמיך את עוצמת הקירור (למרות שאין דבר כזה במזגן שהוא לא אינוורטר) אלא אך ורק את עוצמת המפוח.

פורסם
הבעיה היא שזרם האוויר בעוצמה גבוהה מדי. זה לא נעים וזה גם מרעיש. אני לא מחפש להנמיך את עוצמת הקירור אלא אך ורק את עוצמת המפוח.

אני מכיר שני סוגים של מפוחי מאיידים (החלק התלוי של המזגן המפוצל שבתוך הבית). אחד מנוהל ע"י כרטיס אלקטרוני ואז אינני יכול להועיל, אבל ברוב הסוגים המנוע הוא בעצם בעל 3 סטים של ליפופים, וממסרים ממתגים בכל מהירות ליפוף אחר. בנוסף יש למנוע הזה קבל עבודה קטן, וכאן נעוץ הטריק. אפשר להקטין את ערך הקבל ואז מהירות המנוע תפחת. העניין הוא שכל המהירויות תפחתנה, אבל אם תפעיל שיקול דעת ולא תגזים בהפחתת ערך הקבל סביר שיימצא פתרון לבעיית הרעש ועוצמת הרוח.

החיסרון הוא שאתה מפחית את את החלפת החום עם החדר ויש סיכוי מסוים שנוזל (פראון שלא התאייד כליל) יחזור למדחס. אם המדחס מותקן על גג הבניין אז הסיכון נמוך ובכל מקרה לדעתי הסיכון הקטן שווה את הפחתת מטרד הרעש.

לאחר ביצוע האלתור בדוק שאין התקרחות ממשית של צלעות הקירור של המאייד.

בעבר עשיתי זאת במזגן שרעש אבל הוא בטח לא היה זהה לזה שמפריע לך.

מדגיש שוב, הקטן את הקבל בתבונה, נניח 3 מיקרופרד במקום 4 במקור, 2.5 במקום 3 במקור וכך הלאה. מקווה שהעיקרון ברור.

יוסי

פורסם

הקבל נמצא על הכרטיס, לרוב מדובר בקבל של 1uF בלבד.

לחלק מהמנועים יש חיבור *נפרד* לקבל: מדובר בשקע-תקע של 2 חוטים שמתחבר מהמנוע לכרטיס ובעצם כך משיג את החיבור לקבל שעל הכרטיס. תמיד ניתן לנתק את החיבור ולשים קבל אחר, אבל צריך לוודא, בראש ובראשונה, שזה אופן החיבור - ואם לא, אז לבדוק ולוודא היכן החיבור בין המנוע לקבל שעל הכרטיס.

בתדיראן (בני שנים בודדות) זו אכן בעיה, במיוחד בדגם 1.25 כ"ס. המהירות הנמוכה מאוד רועשת ואצל אחי בדירה השכורה שהוא עבר אליה ממש זה עתה, זה מטריד ברמות קשות.

יוסי בהחלט צודק במה שאמר, צריך להיזהר שבעתיים שלא יחזור קרר במצב נוזל למדחס, זה הרסני. במידת הצורך, אם המצב קריטי ואתה עובד הרבה על המהירות הנמוכה, תצטרך להוריד את כמות הקרר במערכת.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הייתה לנו בעיה דומה עם מזגן עילי 2.5 כ"ס של תדיראן (בן כשנתיים-שלוש). המפוח היה חזק מדי ורועש.

פתרנו אותה כשהעברנו את המזגן מהסלון למטבח (אין הפרדת קיר או דלת). עכשיו הרבה יותר נעים ושקט.

פיתרון נוסף הוא מכירת המזגן הגדול והעוצמתי והתקנת שני מזגנים קטנים של 1 כ"ס.

• תוכן חדש...