Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פנצ'ר פשוט שהסתבך, סיאט איביזה 2013

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

לפני כשנה (אוגוסט 2013) רכשתי סיאט איביזה ידנית 1.4 מהסוכנות בראשון לציון,

הרכב נירכש מהחברה עם מגנזיום "מקורי", ובמשך שנה שלמה הרכב נסע יופי יופי,

ביום ראשון האחרון (25.8.2014) נדלק באוטו חיישן אוויר ובהזדמנות הראשונה עצרתי בתחנת הדלק ובדקתי את לחץ האוויר בגלגלים,

בבדיקה שמתי לב שחסר אוויר בגלגל האחורי השמאלי ובנוסף נעוץ בתוכו בורג שכנראה גרם לבעיה,

ניגשתי לפנצ'ריה סמוכה, שם מסרו לי שלא מצליחים לפתוח שלושה אומים בגלגל ובמידה ויפעילו כוח מידתי המגנזיום עלול להישבר, המליצו לי לגשת לחברה עקב כך שהרכב עוד באחריות,

משם מילאתי אוויר בגלגל ונסעתי ישירות למוסך סיאט "קלדס" בראשון לציון (עלי לציין שהאוויר בגלגל ירד באטיות רבה מה שאפשר לי להמשיך בנסיעה) ,

בבדיקה ראשונית של מנהל העבודה נדהמתי לגלות שהמגנזיום שקבלתי מהחברה כלל לא מקורי מהיצרן, וזהו מגנזיום שהורכב בארץ ע"י סוכנות סיאט,

במוסך קלדס גם כן לא הצליחו לפרק את הגלגל ועקב כך הגישו בקשה ליצרן לבטח את המגנזיום במקרה של שבר,

היצרן ובצדק לא הסכים לקחת אחריות על הפירוק מכיוון שהרכבת המגנזיום בוצעה בארץ ע"י הסוכנות,

כרגע המצב הוא שבבוקר אני הולך לפנות לסוכנות לחפש פתרון,

עלי לציין שהגלגל לא פורק מיום הוצאת הרכב מהסוכנות,

מה לדעתכם האופציות העומדות בפני?

שלומי

• תגובות 169
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פנית לצ׳מפיון עצמם? לפי מה שאתה אומר, נשמע שהם צריכים לבטח את הג׳אנטים. כ״כ, זה נראה כאילו יש לך עילה לתביעה (אני לא עו״ד, אז קח את זה בערבון מוגבל), מאחר והג׳אנטים אינם מקוריים (אע״פ ששילמת על כאלה). תבדוק מה כתוב בטופס ההזמנה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

פניתי ל-*6363 שזה השרות של סיאט והם הפנו אותי ישירות למוסך, אשמח לדעת כיצד פונים לצ'מפיון?

בטופס ההזמנה המגנזיום רשום תחת הכותרת "תוספות מקומיות" לא הוזכר המונח מקורי/חלופי.

פורסם

מקומי זה מקומי. לא הגיע על המכונית במקור...

זה עדיין מותיר ספק מסויים שאולי היה ניתן לקבל מקורי. אבל זה די קלוש מבחינת יכולת ההוכחה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אין דבר כזה שייכים,לי יש מגנזיום מקומי עם סמל של מיצובישי,אם המגנזיום היו מגיעים מהיצרן זה משהו אחר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קודם כל לפי מה שאתה מתאר מדובר בתוספות מקומיות. כנראה דגם הרכב שלך הגיע עם טאסות, ולפני המסירה התקינו לך סגסוגת.

תוכל להעלות צילום של החישוקים כולל זום על הברגים? אולי מדובר בברגי נעילה?

פורסם

אם היו ברגי נעילה היו מבקשים ממנו את המפתח. בכ״א, אפשר גם לפתוח ברגי נעילה עם מפתח אוויר ובוקסה שדופקים על הבורג.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

כנראה נעלו חזק מאד, ויש סיכוי טוב שזה ישבר.

לדעתי האישית המוסך הוא הנציג של היבואן מבחינת שירות, והוא צריך לשבור את הראש.

פורסם

קודם כל רכב יפה.

דבר שני, אתם בתור יבואן לקוח מגיע לאחר שנה וטוען שהברגים נתקעו בהכנה למסירה ולא נפתחו מאז, כאשר יש עוד עשרות לקוחות ביום שמתלוננים סתם. מה תעשו?

אני מאמין לפותח השרשור, אבל זה מאוד בעייתי להוכיח דבר כזה. אני הייתי מתחיל לנסות לפרק עם מפתח רגיל כל פעם קצת, עזר לי פעם אחת עם הפאביה שנתקעתי פעם עם פנצ'ר. בסוף יצא! אחרי שעה. תלחץ כל פעם קצת בעדינות.

תברר אולי אפשר לרסס איזה ספריי, אולי יש שם חלודה או לך תדע, רק תבדוק טוב טוב על שטח נסתר אם זה לא מוריד את הצבע של החישוק!

פורסם

הבעיה היא שהוא עלול לשחוק כך את ראש הבורג ואז זה יהפוך לכאב ראש של ממש.

עדיף לא להתעסק ולתת למוסך לטפל בעניין. בשביל זה הם קיימים.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

הבעיה אצלך ברכב מאוד נפוצה.

במגרש מסירה פירקו את הגלגלים והרכיבו את הגלגלים החדשים (''מגנזיום'')

כשסגרו את הברגים אותו בחור לא שם את הבורג בצורה ישרה וכנראה יש התחיל לסגור עם הפטיש אוויר מבלי לסובב קודם כל את הבורג ביד כמה סיבובים

מה שגרם לבורג להיכנס בצורה עקומה.

לך למוסך מורשה תגיד להם לפרק את כל הגלגלים מהרכב ולתקן את הנזק שניגרם.

תכה בברזל כל עוד הוא חם!

חשוב מאוד שתסתכל שהם מפרקים את כל הגלגלים לבדוק את כל הברגים שהם מסתובבים בקלות עם היד.

מה שפגום תדרוש שיחליפו ואל תתבייש להתלונן ואפילו פיצוי כמו טיפול חינם וכ''ד.

אחרת לא ייקחו אותך ברצינות.

לתקן את הנזק הזה יכול לעלות כמה מאות שקלים בקלות ואנחנו מדברים רק על גלגל אחד!

בקשר לפירוק של הברגים מבלי לגרום נזק לג'אנט מגנזיום זה מאוד קל!

לוקחים בוקסה 17 עם מאריך הכי קצר וידית כוח ופשוט מתחילים לפחות את כל הברגים התפוסים לאט לאט.

זה לא צריך לקחת יותר מ 5 דקות לכל גלגל גם אם כל הברגים בכל הגלגלים תפוסים חזק.

פשוט מסובבים עד שהבורג יוצא או שהראש של הבורג נישבר ואז אני חושב שמחליפים את הנאבה או הצלחת ברקס לא זוכר בדיוק.

בהצלחה במלחמה נגד הפשע (-:

אצלי בעבודה אני נתקל בהרבה מקרים כאלה לא משהוא חדש ולא מקרה חד פעמי.

פשוט עצלנות.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

• תוכן חדש...