Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום,

רכשתי רכב מסוג יונדאי אקסנט 2011, הרכש נרכש מחברת שלמה לשעבר רכב ליסינג, מצ"ב סרטון שמתאר מצב שמידי בוקר אני מנסה להניע את הרכב ותמיד אותו הדבר, חשוב לצפות בסרטון ולשמוע, ניתן להבחין שהרכב מניע מהנסיון השני, מצב כזה לא תקין לדעתי וזה ממש משגע לעשות זאת כל בוקר

לפני כן נעשתה בדיקת חשמלית כללית והכל נמצא תקין לחלוטין מצבר בשימוש 5 חודשים מסוג VARTA, פלאגים הוחלפו לפני 5000 ק"מ, מערכת טעינה תקינה, סטרטר תקין לחלוטין, הרכב נוסע תקין לגמרי.

המלצות חשמלאי הרכב הם:

1. לקחת את הרכב לאחד ממוסכי היבואן של יונדאי כדי לבדוק את מחשב הרכב, לדעתו יש בעיה בתזמון של האות שאמור להתריע מתי לשלוח ניצוץ או משהו כזה ?

2. יכול להיות שמשאבת הדלק עושה בעיות ?

אשמח לקבל המלצות להמשך פעילות

תודה מראש,

פורסם

אם יש קודן ברכב,כדאי לנסות לנתקו /לבצע גישור ולבדוק,האם עדיין התקלה קיימת.

חוץ מזה,ניקוי יסודי של קטבי המצבר ובדיקת חיבורים כנראה שלא יזיקו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

רכב נמצא באחריות שנה של שלמה, אז הם חשבו שצריך להחליף פילטר דלק, כי יכול להיות שהוא סתום, בכל מקרה הוחלף הבעיה לא נפתרה עדין מניע בניסיון השני כל בוקר, או במידה והרכב נח 6-7 שעות, העלאתי את הסרטון גם ליוטיוב, הנה הלינק

שכחתי להוסיף שקיימים חיישני רוורס, יכול להיות שזה משפיע?

פורסם
תנסה דבר אחר,תקיש קוד ואחרי האישור תכניס את המפתח לסוויץ

היי תודה על התגובה, אם שמת לב הקוד הוקש ראשון ואז המפתח הוכנס לסוויץ

פורסם

אז ככול הנראה עשו ניתוק לא מתאים לרכב וזה מה שקורה. אני מציע שתגשר את הניתוק לצורך בדיקה ומשם נדע איך להמשיך..

עשית סריקת תקלות מחשב? אולי זה גם יתן כיוון לפיתרון

פורסם (נערך)

מופיע בפורום הרבה פעמים שמעלים הצעה לפו"ש לגשר על הקודן כדי לוודא אם הוא המקור לתקלה. למעשה גישור הקודן לא אמור להיות פשוט וקל במיוחד לבעל הרכב הלא מקצועי , הרי מהות קיומו של הקודן זו ההגנה מפני גניבה. אם באמת כל כך קל לגשר מדוע לבזבז לגנבים את הזמן שהגישור הטריוילי מצריך ולוותר מראש על המטרד הזה.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

משום מה מרגיש לי על משהו שקשור לפילטר דלק או משאבת דלק.

לפני שאתה מסובב את המפתח להנעה, סובב חצי סיבוב (תשמע את הפעולה של המשאבת דלק) , לאחר שתסיים ההזרמה של הדלק נסה להניע, האם התקלה חוזרת?

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

אני מקווה שהתשובה שלי תעזור כי מדובר על יונדאי אקסנט מדגם ישן יותר (2002), הייתה לי את אותה הבעיה, גם ניסיתי לגשר את הקודן, אחר כך גם החלפתי אותו, בסופו של דבר כשהוא כבר בכלל סרב להניע הגיע אליי טכנאי דרך החברת ביטוח, החליף לי חלק שהוא קרא לו "חיישן התנעה" והבעיה נפתרה.

פורסם

היי ושוב תודה לכולם על התגובות,

למשאבת דלק יש פיוז ועוד רליי, את שניהם בדקתי בעצמי עם טסטר כלומר יש מגע חשמלי, כשהרכב מונע ובזמן נסיעה אין גמגום הרכב מאיץ בסדר ואני לא מרגיש בעיות כלשהן, קראתי שיכול להיות שהשסתום של המשאבה אבל אני בספק אחרת הייתי מרגיש זאת בזמן נסיעה או בזמן מנוחה, בעיניין הקודן, אני לא פוסל אפשרות זאת, אבל נדמה לי שאם הרכב מניע בכל פעם לאחר מיכן בלי בעיה זה נראה מוזר שהקוד הוא מקור התקלה,

בכל מקרה מחר אני מוסר את הרכב להמשך טיפול של שלמה, מקווה שיעלו כבר על הבעיה, מקסימום אשלם 250 ש"ח במוסך יבואן שמתמחה והם יעשו את הבדיקות של איבוד מתח וכו', כדי לראות אולי יש משהו אחר.

ושוב תודה לכולם על התגובות ואם למישהו יש עוד הצעות אשמח לשמוע וליישם תודה מראש.

פורסם

שוב שלום לחברי הפורום,

והפעם כנראה העדכון האחרון לסאגה הזאת, בקיצור עושים בדיקת לחץ דלק, מחברים שני הדקים, מתסכלים על הלחץ כאשר הרכב עובר ממצב עבודה למצב מנוחה (כבוי) הלחץ אמור להישאר פחות או יותר אותו הדבר (כמובן שמאבדים כמה Psi לאחר כיבוי המנוע) לא היה לי זמן לצלם את הבדיקה, אבל הבעיה זה בשסתום שאמור לשמור את הדלק שמגיע לכיוון המנוע, כנראה שהשסתום (סוג של שסתום אל חזור כזה) פגום ואז הוא לא מצליח להחזיק לחץ ואז הדלק חוזר חזרה למיכל, זה גורם לזמני הנעה ארוכים ולפעמיים שניים עד שלוש הנעות, כאשר הרכב מניע ועובד תקין אומר שמשאבת הדלק עובדת מצוין אבל השסתום הוא מקור הבעיה,

כנראה שלא ניתן להחליף שסתום אלא את כל המשאבה.

שאלה אחרונה לחברי הפורום היקרים, היכן ניתן למצוא משאבת דלק מקורית של יונדאי במחיר הוגן, הרכב יונדאי אקסנט 2011 1.4.

עוד דבר קטן מצאתי סרטון ביוטיוב שמתאר בדיוק את מה שהמוסכניק שלי עשה:

מקווה שעזרתי איכשהו, ושוב תודה לכולכם על העזרה.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

היי,

נתקלתי בהודעה של בפורום - יש לי אותה בעיית התנעה ברכב שנרכש משלמה סיקסט.

שני מכונים סיפרו לי שזוהי מחלתה של היונדאי אקסנט ואין לכך פיתרון.

שלמה מתנערים מכל אחריות.

כיצד הצלחת לפתור את הבעיה?

שלום רב לחברי הפורום,

רכשתי רכב מסוג יונדאי אקסנט 2011, הרכש נרכש מחברת שלמה לשעבר רכב ליסינג, מצ"ב סרטון שמתאר מצב שמידי בוקר אני מנסה להניע את הרכב ותמיד אותו הדבר, חשוב לצפות בסרטון ולשמוע, ניתן להבחין שהרכב מניע מהנסיון השני, מצב כזה לא תקין לדעתי וזה ממש משגע לעשות זאת כל בוקר

לפני כן נעשתה בדיקת חשמלית כללית והכל נמצא תקין לחלוטין מצבר בשימוש 5 חודשים מסוג VARTA, פלאגים הוחלפו לפני 5000 ק"מ, מערכת טעינה תקינה, סטרטר תקין לחלוטין, הרכב נוסע תקין לגמרי.

המלצות חשמלאי הרכב הם:

1. לקחת את הרכב לאחד ממוסכי היבואן של יונדאי כדי לבדוק את מחשב הרכב, לדעתו יש בעיה בתזמון של האות שאמור להתריע מתי לשלוח ניצוץ או משהו כזה ?

2. יכול להיות שמשאבת הדלק עושה בעיות ?

אשמח לקבל המלצות להמשך פעילות

תודה מראש,

• תוכן חדש...