Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשתוי טויוטה קורולה שנת 2008 רובוטית שעשתה 71K קילומטר. לאחרונה הייתה בעייה בגיר שבאה לידי ביטוי בנסיעות יחסית ארוכות המלוות בעצירות. בשלב כלשהו בנסיעה, לאחר עצירה ברמזור, הרכב נמנע מלהכנס להילוך ובמקום זה הבהבה נורת הניוטרל. התקלה חולפת מעצמה, כיבוי הרכב לא בהכרח הועיל. להלן סרטון הממחיש את הבעייה:

https://www.youtube.com/watch?v=fu0YKKAd22Y

בעקבות הבעייה ניגשתי למוסך מורשה ראלקס באשדוד, שם הסבירו לי שזה קורה בגלל נהיגה לא נכונה ברכב. לטענתם, אני צריך להעביר את הרכב לניוטרל בכל עצירה ברמזור על מנת למנוע התחממות של המצמד. כלומר המצמד התחמם יתר על המידה, מנגון ההגנה של הרכב פעל והN הבהב על הצג. זה קצת לא נעים לשמוע שעד עכשיו לא נהגת כראוי ברכב ועליך להתרגל לצורת נהיגה די שונה, ובנוסף להיוודע שזה גרם לתקלה במערכת הגיר שעלות תיקונה הוא 6000 ש"ח.

בכל זאת, יש משהו שאני לא מבין בכל הסיפור. כשאני עוצר ולוחץ על הברקס, הרכב לא אמור להפריד בעצמו את המצמד מהמנוע? כיצד הוא התחמם בזמן עמידה? יש כאן משהו לא הגיוני, אלא אם הייתה תקלה שלא קשורה להרגל הנהיגה שלי. אני מקווה שהתביעה שלהם מול טויוטה יפן תעלה יפה, ואני אזוכה בתשלום הלא קטן.

רשימת החלפים בתיקון:

תודה!

20140815_113222.jpg

פורסם

לא שמעתי דבר כל כל הזוי כמו מה שכתבת כאן.

להעביר לניוטרל כל עצירה ברמזור? נראה לי או שאתה לא הבנת אותם או שהם לא יודעים מה הם אומרים.

בנינו, זה נשמע לך הגיוני כל רמזור להעביר לניוטרל ?

קצת הגיון..

אני עם יאריס גם גיר רובוטי ואני אף פעם לא מעביר לניוטרל.

פורסם
לא שמעתי דבר כל כל הזוי כמו מה שכתבת כאן.

להעביר לניוטרל כל עצירה ברמזור? נראה לי או שאתה לא הבנת אותם או שהם לא יודעים מה הם אומרים.

בנינו, זה נשמע לך הגיוני כל רמזור להעביר לניוטרל ?

קצת הגיון..

אני עם יאריס גם גיר רובוטי ואני אף פעם לא מעביר לניוטרל.

אני בטוח שזה מה שהם אמרו, אני יודע עברית.

פורסם

האם ההוראה שהם נתנו לך מופיעה בספר הרכב? האם יש להם איזה שהוא מסמך יבואן שמדבר על זה?

אם כן זה לא שווה כלום והם צריכים לתת לך תשובות מדוע הלך המצמד בק''מ כלכך נמוך.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

קח בחשבון שכל בערך 80 אלף הולך קלאצ..אני החלפתי ב 90 אלף ועלה לי 4000 שקל בלי להחליף שמן גיר ...אני חושב שזה הבעיה שלך .אני זוכר שזה מה שקרה..האם זה גם דופק לך שעובר ההילוכים? כלומר אתה שומע נקישות כאלה ...?

פורסם

כן, שמעתי נקישות וחיכוכים בעיקר בהעברה לרברס. הרגשתי שהמצמד לפעמים נלחץ יותר מדי כאילו המנוע הולך להכבות. הרכב טופל במוסך ואני מקווה שהבעיה לא תחזור. הרובוטי של טויוטה פשוט כשלון הנדסי.

פורסם

לא הבנתי מי אמור לתבוע את טויוטה ?

מה שאמר המוסך לגבי הניוטרל נשמע לי לא מדוייק לאור ההכרות שלי עם גירים רובוטיים של דגמים אחרים

פורסם

כן, המוסך הוא זה שמגיש תביעה לחברה ביפן. לטענתם זה הצליח להם עם לקוח אחר (אותה תקלה).

לא הבנתי מה טופל במוסך מה הם עשו לך ? חוץ מהחלפת קלאצ לא נראה לי שיש פתרון אחר

החליפו את כל הרשימה שצירפתי

פורסם

קודם כל אין סיכוי שתקבל החזר כי זה בלאי טבעי של רכב בלי קשר לזה שהרכב לא באחריות כבר מזמן . התקלה שהיתה לך היתה בגלל מנוע הפעלת מצמד .המנוע הפעלה אחראי על הפרדת המצמד מהגלגל תנופה במקום שהרגל שלך תעשה את זה (ברכב עם גיר ידני רגיל ) .עם הזמן הפחמים והמגעים של המנוע הפעלה נשחקים והוא לא מצליח לעשות את העבודה שלו ולכן הגיר נשאר בניוטרל ולא מצליח להכניס הילוך .זה קורה בעיקר כשהמנוע הזה לקראת סוף חייו במאמץ במיוחד בפקקים כשהוא פועל הרבה ,מתחמם ,התנגדות עולה ,והופ.. קופץ לניוטרל .

בהתחשב בקילומטרז' יש מצב גם שהמיסב של המצמד גם כן שחוק והוא מקשה על מנוע ההפעלה לעשות את עבודתו .לצורך החלפת המיסב כבר מורידים את הגיר ועל הדרך מחליפים גם את המצמד .

פורסם (נערך)

גילוי נאות: ברשותי יאריס רובוטית עם 88300 ק"מ, פלטות קלאץ' הוחלפו במסגרת האחריות ב13000 ק"מ.

לגבי מה שרשם פות"ש:

1. אין שום הוראה כתובה בספר הרכב להעביר את הגיר לניוטרל בעצירה ברמזור. למיטב ידיעתי, כאשר ההילוך משולב במצב E והרכב עומד ברמזור, התיבה אוטומטית מעבירה לN לאחר פרק זמן מסוים על מנת למנוע התחממות של הקלאץ'. יחד עם זאת, מכיוון שהגיר עובד כמו גיר ידני, קראתי המלצות בפורומים שונים שמומלץ בהמתנה ממושכת להעביר את הגיר לN באופן יזום.

2. כאשר אתה לוחץ על הברקס, הקלאץ' לא עובר לN. מה שמעביר את הקלאץ' לN זו הרמת בלם היד שולחת הוראה למחשב הגיר לנתק את הקלאץ'. אם תפתח את ספר הרכב, תראה הוראות מדויקות איך להתחיל נסיעה בעמידה ובשיפוע עולה/יורד, ואיך לחנות כשהרכב בהילוך. למיטב זכרוני, מציינים שם להרים בלם יד בכל התחלת נסיעה. למיטב זכרוני אסור להחנות כאשר מעבירים הילוך ורק לאחר מכן מרימים בלם יד-כי הרכב נשען על מכלול הקלאץ' במקום על הבלם.

3. הקלאץ' ברכב נשחק בשימוש שוטף ונקודת ההפרדה שלו משתנה עם הזמן וכתוצאה מכך מחשב הגיר מפעיל יותר כוח על פלטות הקלאץ'.

נראה שהמוסכים בארץ לא מקפידים על ביצוע ההליך (רק אם הלקוח מתלונן)-איפוס גיר בכל טיפול (או אפילו כל חצי שנה באופן יזום) יאריך את אורך חיי הקלאץ' והמכלולים ע"י כך שמחשב הגיר יפעיל פחות לחץ על פלטות הקלאץ' והמכלולים ההידראוליים בתיבה. לדעתי החלפת שמן גיר כל שנתיים (שמן גיר 75W של טויוטה) רק תעשה טוב.

4. איני יודע מדוע המוסך החליט שצריך להחליף את כל המכלולים המכניים בגיר ברכב שלך. יתכן שבאמת השחיקה היתה גדולה ועלה הצורך להחליף הכל, ומצד שני יתכן שהם פשוט לא רצו להתעסק יותר מדי עם כיוון קלאץ' והחליטו ללכת על בטוח ולהחליף קומפלט. אני רואה שנדרש 1 ליטר של שמן גיר.כשאני מחליף שמן גיר נדרש 4 ליטר. האם הם לא מרוקנים את כל השמן מהמערכת?

5. יתכן שזה היה יכול להגמר בהחלפת פלטות קלאץ' בלבד. ניתן למצוא סט מקורי של פלטות קלאץ' של aisin (היצרן של התיבה) במחיר יותר נמוך ממה שהמוסך נתן לך, לא חסר מוסכים שמתעסקים עם הגיר הנ"ל ויכלו לבצע את ההחלפה בעלות נמוכה יותר.

6. מה הרגלי הנהיגה של פות"ש?

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

אוקיי . התייעצתי עם טויוטה כדי לשאול האם מחליפים שמן גיר בטיפולים ואמרו לי לפי הוראות יצרן לא מחליפים בכלל שמן גיר.

אחרי החלפת מצמד ממליצים , אבל לא הבנתי למה ...

• תוכן חדש...