Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

התחדשתי לי שבוע שעבר באלפא 159 שנת 2010.

עקב רעש גבוה בנסיעה מהאיזור האחורי, בדקתי את העניין במוסך ונמצא כי הצמיגים האחוריים פגומים (גבשושיות ע"ג פני הצמיג שגורמות לרעש).

מקדימה המכונית נעולה בצמיגים כמעט חדשים - מתוצרת סינית.

מדובר במידה: 235/45/18 98Y וההיצע יחסית מוגבל מהחיפוש ברשתות הצמיגים.

בכוונתי להחליף את כל הצמיגים מאחר ולא נראה לי מתאים לשים מאחורה צמיגים איכותיים כשמקדימה לא ממש.

כרגע על הפרק שתי אופציות מרכזיות:

1. Toyo Proxes T1 Sport מחיר 560 ש"ח לצמיג

2. Goodyear EAG F1 מחיר 860 ש"ח לצמיג.

מדובר בהפרש של 1200 ש"ח לרביעיה, ואני תוהה האם שווה להשקיע את זה או שלא יהיה הפרש כל כך משמעותי?

ואם המחשבה להחליף את ארבעתם היא מוגזמת.

בברכה, עמית.

פורסם

לדעתי - המחשבה שלך להחליף את כל הרביעייה איננה מוגזמת. בדר"כ הצמיגים הסיניים יספקו מענה פחות טוב אם ניתן לומר זאת ככה.

כשאני רכשתי את הרכב שלי - היו מורכבים צמיגים דיי גמורים מקדימה ושני סיניים דיי חדשים מאחורה.

החלפתי את כל הרביעייה (גם אצלי מידה עם היצע דיי מוגבל) ואחד הצמיגים הסינים - הפך לספייר בגודל מלא (הספייר הקטן המקורי הושם אחר כבוד במחסן).

תראה גם מה מצב צמיג ספייר הנוכחי ותחליט גם לפי זה .

(אם הוא במצב טוב ויש לך מקום איכסון - הייתי שומר את הצמיגים סינים היכנשהו או מציע למכירה).

alfa 156 2.5.

פורסם

קבלתי הצעה לצמיגי KUMHO דגם KU31, במחיר 525 לפני מע"מ, מישהו מכיר את הצמיגים האלו ויכול להמליץ?

כמו כן נאמר לי לא להחליף את ארבעת הצמיגים, ולהעביר את הסיניים שיש כרגע אחורה ואת החדש לשים מקדימה ע"מ לאבחן במידה ויש איזו תקלה שגורמת לדפורמציה בצמיגים האחוריים כגון בולמים תקולים וכד'. ואז במקרה שיש תקלה לא להרוס צימיגים איכותיים.

יש פה מישהו שנתקל במצב דומה?

פורסם

קומהו זה צמיג סביר לרוב, לא מכיר את הדגם, אבל חיפוש בגוגל יניב מידע בעניין בד"כ.

על הטויו והגודייר יש ביקורות טובות והגודייר F1 אסימטרי הוא צמיג טוב מאד על פי ביקורות בחו"ל, המחיר משקף את זה.

מעבר לזה ההצעה של חולגי טובה מאד, צמיג חלופי תקין זה עניין חשוב מאד שרוב האנשים מתעלמים ממנו לגמרי.

גם הרעיון שלך לאיבחון המתלים בעזרת הצמיגים הסיניים הוא לא רע בכלל.

פורסם (נערך)

ההצעה של חולגי טובה גם בעיני ואם היה אפשרי הייתי מיישם אותה. אבל יש באוטו גלגל ספייר דק, דבר שאני ממש לא אוהב, אבל אין מקום לגלגל מלא וגם אין לי ג'אנט נוסף בכל מקרה. בנוסף הצמיג הדק שעל הספייר חדש לגמרי - כנראה הוחלף לא מזמן מסיבה עלומה כלשהיא...

כרגע הכי מטריד זה מה גרם לבליטות בגלגלים האחוריים, מחיפושים בפורומים בחו"ל אומרים שהמקור לזה הוא בדרך כלל בעיית מתלים - כיוונים, חופשים, בעיות במוט מייצב (בוקסות?) בולמים תקולים או שמקור הבעיה בצמיגים פגומים או שחוקים.

אני פחות חושד במתלים או בולמים פגומים מאחר ואני לא מבחין בהתנהגות לא תקינה מהחלק האחורי. החשד העיקרי הוא צמיגים פגומים או שהגיע זמנם (הצמיגים משבוע 42 שנת 2012), במידה וזה לא כך אני מעדיף לאבחן את התקלה כראויי ולתקן אותה ורק אח"כ להחליף צמיגים (אחרי שאשים את הצמיגים הסיניים מאחורה).

ד"א - נראה לי שאני אלך על הגודייר האסימטרי, לפי הביקורות שלו הוא צמיג טוב מאוד.

עריכה אחרונה על ידי עמית_כ
פורסם

עמית תתחדש, מאיפה אתה בארץ? כך יהיה יותר להפנות אותך לצמיגיה איכותית ולמוסך מקצועי והגון שיבדוק הכצעקתה.

לגופו של עניין, אני הייתי מחליף רביעיה ומיישר קו בעניין הזה. אבל אני פנאט בענייני צמיגים מכיוון שבעיני זה אביזר הבטיחות השני הכי חשוב ברכב אחרי הנהג.

מה השימוש שלך ברכב? מנהלה, יותר אגרסיבי? שילוב?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מהן אותן בליטות בצמיגים האחוריים ? (תמונה תמחיש הכי טוב. תמונה היא גם מוצר צריכה בסיסי בפורום...:-D ).

תיתכנה בליטות בצמיג גם עקב פגיעה / שפשוף במדרכה או כניסה לבור.

אצלי דווקא (156) כן נכנס גלגל ספייר בגודל מלא (ע"ח ערכת הכלים ש"יצאה" החוצה, כי לה אין כבר מקום בסידור החדש).

לדעתי - אל תחפש בעיות היכן שכנראה הן אינן קיימות. ז"א אם זה כ"כ מדאיג אותך - תבדוק בהזדמנות את המתלים האחוריים - זה אולי כן, אבל לא נראה לי שהבעייה משם (קלוש).

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

תמונה מהגלגל שלי אין, גם קצת קשה לראות את זה, אבל צירפתי תמונה שממחישה את הדפורמציה

cupped_tire.jpg

לצורך העניין, אצלי מדובר בגלגלים אחוריים בצד החיצוני של הגלגל.

בהחלט יכול להיות שהגורם לזה הוא לחץ אויר נמוך, מייד אחרי שרכשתי את האוטו בדקתי לחץ בכל הגלגלים ומאחורה היה חוסר משמעותי (איזור 26~22 PSI) במקום המומלץ מספר הרכב.

בנוסף אני מגדרה, את הבדיקות עשיתי אצל ברוך מ"אוטו איטליה" פ"ת שנעזר גם במכון כיוון פרונט שהוא עובד איתו.

נ.ב. - זאת הכלה: MyAlfa1.jpgMyAlfa2.jpg

:wink:

עריכה אחרונה על ידי עמית_כ
פורסם

תיבדוק כמה עולים מישלין פילוט ספורט 3. הם הטובים ביותר , גודייר רק אסימטריק 2 , אבל מבחינת מחיר נראה לי שהtoyo t1sport מנצח.

פורסם

הם המליצו לי להחליף צמיגים.

המישלין האמור עולה כ- 1100 ש"ח לצמיג.

וזה מחזיר אותי לשאלה המקורית, האם ההבדל באיכות הצמיגים בין Toyo t1sport לבין הגודייר אסימטריק 2 מצדיק את הפרש המחירים?

(מדובר ב- 300 ש"ח לצמיג)

אני רואה ע"פ הנתונים שהגודייר טוב בכל הפרמטרים מהטויו, אבל כמה מזה בא לידי ביטויי?

הנהיגה שלי ברובה מנהלתית, נהנה ללחוץ מדי פעם אבל לא נוסע במיוחד להתגרזנויות בנס הרים...

פורסם

זה תלוי כמובן במידה, אבל לשים 1100 לצמיג לרכב שלך זה זריקת כסף בעיני.

אם אתה כבר מטופל באוטו איטליה, תבקש שיבררו לך ב"צמיגי אביטל", אצל עידו או אוהד, לגבי מה טרי וזמין במחירים סבירים למידות ולקוד שלך.

לשימושים כמו שאתה מתאר גם צמיג מנהלתי איכותי (ככל שיש כזה למידה) יספיק.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אמרתי קודם הTOYO T1 SPORT מנצח . אל אף שיש לי פיילוט ספורט 3 ,והקודמים שחי היו אסימטריק 2 . והם יותר טובים ,אבל המחיר של הTOYO מנצח לגבך , אל אף העליונות של האחרים .

• תוכן חדש...