Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל מה שאמרו זה תביא אתך עוד חבר/ה אחד לעבודה. אחד. זהו. וסעו ביחד. אם לא היינו פינוקי אז מספר הרכבים בכביש היה קטן פי 2 (כי כל אחד לוקח חבר) ואין פקק. לחלופין, יש אחלה תחב"צ מנתניה עד תל אביב. רכבת זמינה ומהירה (35 דק' להגנה - 22 לאונ') ואפילו פחות זמן למי שעולה בספיר או בית יהושע. אוטובוסים שתוך 50 דקות מעמידים אותך במרכז תל אביב מצפון נתניה.

בתוך תל אביב יש BUBBLE ואוטובוסים זמינים וכו'.

דווקא באזור שבו עשו את הנת"צ הזה, המגמה חיובית בעיניי.

נכון שיש חסרונות, גם אני לפעמים נדפק מזה, אבל פייר? לא רעיון גרוע. סתם יכל להיות יותר טוב.

המסר פשוט: תהיה יעיל/פחות מזהם/חברתי/סביבתי - תקבל פינוק נתיב מהיר.

אוהב לנסוע לבד ברכב? תקבל פחות עדיפות. זה הכל.

זה אולי נכון בהנחה וכל התנועה בכביש החוף נוסעת להרצליה/תל אביב.

מה עם מי שעובד למשל בפארק אפק שלשם אין אלטרנטיבה רצינית בדמות אוטובוס או רכבת?

לא הגיוני בשום צורה לקחת עורק תחבורה שיש בו כל יום פקק על שלושה נתיבים ולקצץ ממנו נתיב.

ממש גאונות של משרד התחבורה. התעלו על עצמם

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

(סקירה לאחר קניה) Alfa Romeo Giulietta 170 2014 Manual

Honda Civic 2006 Manual - Sold

• תגובות 392
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אכן. אני חשבתי לתומי שהנתיב החדש יהיה במקום הנת"צ הקודם, ולא שיקטינו את מספר הנתיבים בכביש.

למרות שהנתיב מומש חלקית בלבד, הבוקר כבר הורגש עומס נוסף. מסקר לא מייצג שערכתי, רוב המכוניות שראיתי על הנתיב היו עם נהג בלבד. כצפוי.

:turn-l:
פורסם

לפי פרסומים ברדיו הנתיב יכנס לתוקפו רק בחודש הבא אז נראה לי שזה חוקי.

אגב נסעתי במוצש אכן יוצר יותר עומס.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

פורסם

זה אולי נכון בהנחה וכל התנועה בכביש החוף נוסעת להרצליה/תל אביב.

מה עם מי שעובד למשל בפארק אפק שלשם אין אלטרנטיבה רצינית בדמות אוטובוס או רכבת?

הוא אכל אותה.

לא הגיוני בשום צורה לקחת עורק תחבורה שיש בו כל יום פקק על שלושה נתיבים ולקצץ ממנו נתיב.

ממש גאונות של משרד התחבורה. התעלו על עצמם

הרבה יותר קל להפקיע נתיב לטובת תחבורה ציבורית מאשר לסלול נתיב נוסף תהליך שיקח שנים.

אין מה לעשות צריך להתחיל לכפות על אנשים לצאת מהמכונית. זה תהליך ארוך וכואב שיקח הרבה מאוד שנים, אבל אין ברירה.

פורסם

כשיש אלטרנטיבה בדמות תחבורה ציבורית אז אני מסכים איתך. כל עוד אין אלטרנטיבה כזאת ויש אנשים שאין להם ברירה אלא להגיע לעבודה באוטו אז המהלך הזה שגוי ולא הגיוני בעליל.

מניח שאתה לא מהאיזור ולכן אתה אומר את מה שאתה אומר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

תוספת של עוד נתיב לא פותרת שום בעיה, זה רק מקל מעט על העומס לתקופה קצרה.

פיתרונות אמיתיים צריכים להוריד את כמות המכוניות הפרטיות מהכביש, לא לייצר מקום לעוד מכוניות.

אנחנו לא ארה"ב עם שטחים בלתי מוגבלים, אין פה תעשיית רכב שצריך לתמוך בה ואין סיבה שלמדינה הזעירה הזו לא תהיה מערכת תחבורה ציבורית יעילה שתפטור אותנו מהפקקים ומהזבל שהם גורמים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
כשיש אלטרנטיבה בדמות תחבורה ציבורית אז אני מסכים איתך. כל עוד אין אלטרנטיבה כזאת ויש אנשים שאין להם ברירה אלא להגיע לעבודה באוטו אז המהלך הזה שגוי ולא הגיוני בעליל.

מניח שאתה לא מהאיזור ולכן אתה אומר את מה שאתה אומר.

מה זה משנה אני מגיע מאזור אחר שסובל מפקקים איומים.

בשביל ליצר אלטרנטיבה צריך להתחיל איפשהו. אף אחד לא יעבור לאוטובוס כאשר אוטובוס תקוע באותו פקק יחד עם מכוניות. בשביל שאוטובוס יהפוך לאלטרנטיבה לאנשים מסוימים אוטובוס חייב לקבל עדיפות מוחלטת בכבישים וברמזורים.

בנוסף צריך להיות מציאותיים. תחבורה ציבורית לעולם לא תוכל לתת מענה לכל הצרכים והדרישות של כלל הציבור, אבל אנחנו צריכים לשאוף למצב שמי שיושב ברכב עושה זאת כי הוא פשוט חייב לנהוג ולא כי אוטו חוסך לו X דקות בהשוואה לתחבורה ציבורית או שלא מתחשק לו לשבת על מושב מלוכלך או שלא מתחשק לו לשבת עם זרים או שתחבורה ציבורית לא בכבוד שלו. (בחיי פגשתי כמה כאלה)

פורסם

מכיוון שתפיסות קומוניסטיות בדרך כלל לא עובדות, יש רק דבר אחד שיכול לעבוד - שהתח"צ תהיה אלטרנטיבה ראויה.

אף אחד לא שמח לקחת הלוואה ולשפוך 40 אלף שקל ומעלה על רכב, ואז לשלם אלפי שקלים בשנה על תחזוקה ועוד אלפי שקלים בשנה על דלק כי בא לו, לא בא לו.

כל עוד התח"צ היא לא אלטרנטיבה ראויה ההמונים לא יעברו אליה, ברגע שתהיה ראויה (או לפחות מתחרה ראויה) הם יעברו.

עובדה שהרכבות בין חיפה לת"א רוב הזמן בתפוסה יפה מאוד, בשעות העומס הן גם מפוצצות.

אפילו כאנקדוטה לפני אי אלו שנים נסעתי לאיזור חיפה, בדרכי חזרה איתי ברביעיה של הרכבת יושב ישראל אהרוני, אמנם זה היה לפני מאסטר שף, אבל גם אז הבנאדם היה סופר-עסוק ומצליח, אני בטוח שיש לו לפחות רכב אחד בבית ובטח שיש לו כסף כדי לקחת מונית ספיישל, ובנסיעה מחיפה לת"א בחר ברכבת, למה? כי זו אלטרנטיבה ראויה.

להוריד נתיב לא יעזור, כי זה לא יגרום לאנשים פתאום להעדיף מסלול שכולל 2 או 3 אוטובוסים עם החלפה והליכה והמתנה, רק יגרום להם לעמוד יותר באותו פקק.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מה שאתה אומר זה בעצם במקום לשפר את התחבורה הציבורית ובכך להפוך אותה לאטרקטיבית ולאלטרנטיבה אמיתית לרכב פרטי, זה לדפוק את הנהג, לתקוע אותו במקום וכשהוא כבר לא יכול לזוז אז שיעבור לתחבורה ציבורית גם אם היא לא מגיעה לאן שהוא צריך להגיע.

סורי, לא קונה את זה.

פורסם
מה שאתה אומר זה בעצם במקום לשפר את התחבורה הציבורית ובכך להפוך אותה לאטרקטיבית ולאלטרנטיבה אמיתית לרכב פרטי, זה לדפוק את הנהג, לתקוע אותו במקום וכשהוא כבר לא יכול לזוז אז שיעבור לתחבורה ציבורית גם אם היא לא מגיעה לאן שהוא צריך להגיע.

סורי, לא קונה את זה.

וזו ידידיי, הסיבה שתפיסות קומוניסטיות בדרך כלל לא עובדות.

או במילים אחרות "אתה תיקח את האוטובוס, מאיפה שנגיד לך, לאן שנגיד לך, תשלם מחיר מופרז, ומשם תסתדר וגם תגיד תודה, וכל זה בתנאי שאין שביתה באותו רגע"

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
הוא אכל אותה.

הרבה יותר קל להפקיע נתיב לטובת תחבורה ציבורית מאשר לסלול נתיב נוסף תהליך שיקח שנים.

אין מה לעשות צריך להתחיל לכפות על אנשים לצאת מהמכונית. זה תהליך ארוך וכואב שיקח הרבה מאוד שנים, אבל אין ברירה.

שמע אתה ליצן, את הנתיב הנוסף בציר חבצלת דרומה סללו רק לא מזמן, בכמה שנים האחרונות, ועשו את זה מסיבה אחת, 2 נתיבים לא מספיקים.

קם גאון בבוקר והחליט "בוא נפקיע להם נתיב שעבדנו שנים כדי לבנות להם".

החלטה מטומטמת.

אני מהאנשים שעובדים בפולג. אתה יודע כמה זמן לוקח להגיע בעזרת אוטובוס/רכבת לעבודה שלי מחדרה? 50 דקות לפחות. למה? כי האוטובוס לא עוצר במחלף הרלוונטי וגם משם אין אוטובוס נוסף.

אתה לא יכול לכפות על אנשים שום דבר, זה לא עובד ככה. אתה צריך לייצר לאנשים אלטרנטיבה שהם יגידו לעצמם "רק מטומטם יסע לשם עם אוטו בשעה הזו". אני מכיר גם את הצד הזה, במקום העבודה הקודם הייתי נוסע בכל יום ברכבת+אוטובוס. לא נהגתי דקה, כי רק מטומטם היה עושה את זה. הלוואי והייתי יכול גם עכשיו.

בקיצור רוצים להפקיע נתיב? תדאגו שלאנשים יהיה איך להגיע לעבודה, תדאגו לתחנות לאורך כל הציר. או שאולי אנשים שלא עובדים בהרצליה/תל אביב (שלהם יש רכבת בכל חור) הם לא חשובים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בהנחה והכסף שנחסך כתוצאה מסגירת נתיב במקום סלילת נתיבים חדשים הולך לטובת פיתוח התח"ץ כדי שתהיה אלטרנטיבה ראויה לרכב פרטי, זה עדיף מכלום.

פורסם

אנחנו חיים בישראל שכחת? אפשר לראות איך הדברים עובדים כבר עכשיו. קודם סוגרים את הנתיב ושהתפוצצו, יהיה או לא יהיה תחב"צ אחר כך? זה כבר בעיה של השר הבא.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

התכנון כולו מראשיתו מפגר לגמרי, לדוגמה קריית אריה, יש פארק עופר (IBM, מארוול ועוד), פארק עופר 2 (סייברארק, אינטויט ועוד) ממול, מלם-תים ממול, קצת קדימה יש את כל האיזור של אינטל החדש, וכו' וכו'. בנו תחנת רכבת ב-2008 (לא בשנות המנדט הבריטי!), איפה בנו אותה? רחוק מכל העשרות אלפי עובדים (ואולי יותר אם מחשיבים גם תעשייה אחרת) וצמוד למגרש הכדורגל, שפעיל במקרה הטוב פעם בשבוע.

וגם אז, תחשוב שבאצטדיון המושבה יש מקום נניח ל-12 אלף איש, זה אפילו לא כמות העובדים באחד מהפארקים.

בהנחה והכסף שנחסך כתוצאה מסגירת נתיב במקום סלילת נתיבים חדשים הולך לטובת פיתוח התח"ץ כדי שתהיה אלטרנטיבה ראויה לרכב פרטי, זה עדיף מכלום.

איזה פיתוח תח"צ, נניח שאני מקים חברת תח"צ מחר כי אני רואה צורך ואני רוצה לעשות קווי אוטובוס מהירים למקומות עבודה, סתם לדוגמה מפסגות אפק ראש העין לקריית אריה פתח תקווה, אתה יודע כמה זמן ייקח עד שאני אקבל אישור להפעיל את הקו הזה ממשרד התחבורה? במקרה הטוב 3 שנים, וזה בתנאי שאף "מקושר" לא ישים רגליים לקו הזה.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אנחנו חיים בישראל שכחת? אפשר לראות איך הדברים עובדים כבר עכשיו. קודם סוגרים את הנתיב ושהתפוצצו, יהיה או לא יהיה תחב"צ אחר כך? זה כבר בעיה של השר הבא.
כן, אבל זאת בעיית מנטליות. הציבור מעוניין בפתרונות קסם, אז איזה פוליטיקאי שרוצה להמשיך להיות פוליטיקאי יעיז להשקיע בפתרונות לטווח הרחוק? זה בתרבות.

• תוכן חדש...