Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 2014 - זקוק לעזרכתם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היי, ביום ראשון ישלי ישיבה עם סוכן של מאזדה ועל אף שמאוד בא לי ג'יפ . המאזדה 3 החדשה מאוד מצאה חן בעיניי.

מישהו פה מכיר את הרכב? יודע איך הוא מבחינת ביצועים? צריכת דלק? אמינות? אשמח לעזרה וייעוץ

נ.ב תודה מראש לעוזרים.

המאזדה רכב מצוין אבל אם אתה רוצה ג'יפ באותו המכיר, יש לך את הסובארו XV החדשה.

ב 136,000 ש"ח אתה מקבל רכב שטח לכל דבר.

ראיתי את הביצועים שלו בשטח ונדהמתי, עושה דברים שלא מביישים LAND CRUISER.

ממליץ ללכת ולראות.

בהצלחה.

פורסם
היא ללא ספק אחת משלושת מובילות הקטגוריה של "סדאן תת-קומפקטית עם מנוע אטמוספרי קטן יחסית, אוטומטית, תוצרת יפאן, בישראל".

היא מכונית לא רעה ועיתונאי רכב בעולם מחבבים אותה. אבל מכאן ועד "כל העולם מתלהב ממנה" יש עוד דרך ארוכה.

באירופה נמכרות כל חודש 3000 עד 5000 מאזדה3. המכירות של המאזדה3 הן פחות מחצי מכמות הטויוטה אוריס, כרבע מכמות הפורד פוקוס כשביעית מאלו של השקודה אוקטביה ופחות מעשירית (1/10) מכמות הגולף. שלא לדבר שכמעט כל המאזדה3 שנמכרות באירופה הן דיזל, שכמובן אסורות כניסה לישראל.

היא אחת משלושת מובילות קטגוריית המשפחתיות הקומפקטיות (קטגוריית C), וביניהן גם הקורולה והאוקטביה. כמות מכירות לא אומרת כלום, הקורולה היא הדגם הכי נמכר בעולם במשך תקופה ארוכה. זה אומר שהיא המכונית הכי טובה בקטגוריה? ועם זאת באוסטרליה ובקנדה ה-3 היא המכונית הכי נמכרת שם.

כל בוחני הרכב בכל העולם מתלהבים ממנה ולא פעם אמרו שהיא אחת מהטובות בקטגוריה ואפילו גם אמרו שהיא ה"טובה ביותר" (מגזין AutoGuidׂׂ) אם להיות מדויקים:

- אתה מוזמן להסתכל מדקה 7:44 אם לא בא לך לבזבז 8 דקות.

יש עוד מלא הוכחות ברשת למה שכתבתי כמו אלו:

- אותו מגזין בוחר ב-3 כמכונית השנה שלו.

- ה-3 מנצחת את הפוקוס.

- ה-3 יוצאת המנצחת מהשוואה בינה לבין הפוקוס והגולף.

- ה-3 מנצחת את הפוקוס. שוב.

- ה-3 מנצחת את הקורולה.

ה-3 מנצחת את הפוקוס ואת האימפרזה.

http://www.caranddriver.com/comparisons/2014-honda-civic-ex-l-vs-2014-kia-forte-ex-2014-mazda-3-i-touring-2014-toyota-corolla-s-2014-volkswagen-jetta-se-comparison-test - מנצחת מבחן השוואתי גדול שמשווה אותה להונדה סיוויק, קיה פורטה, טויוטה קורולה ופולקסווגן ג'טה.

http://www.autos.ca/car-comparisons/comparison-test-2014-mazda3-vs-2014-toyota-corolla/ - מבחן נגד הקורולה. שוב ה-3 מנצחת. בסיכום אפילו כתוב כך, ואני מצטט:

The winner, just as we knew it always would be, is the Mazda3 – right now, it’s the best compact car in the segment, even if you don’t really care about cars. If we get to the end of the year and it doesn’t hit a podium finish in sales results, it doesn’t make one whit of difference. This is the one you should buy.

אל תטעה אחרים. ה-3 היא מכונית טובה גם עם המנוע הקטן בעל הביצועים הפושרים. עדיין מדובר באחת מהאופציות המובילות בקטגוריה שלה, והיא מביאה תמורה טובה מאוד לכסף.

פורסם (נערך)

לא אמרתי שמדובר במכונית גרועה. גם ציינתי שעיתונאי הרכב אוהבים אותה. אבל מכאן ועד האהבה חסרת המעצורים שלך לדגם והכתרים שאתה קושר לראשו יש עוד דרך ארוכה. לציין גם שרוב המוחלט של הביקורות לא מתייחסות בכלל למנוע ה-1.5 הדי מוגבל. אתה אמרת שכמות המכירות לא אומרת כלום ואז בנשימה אחת ציינת שה-3 מובילה בשני שווקים מסוימים, אז אם כבר העלת את זה -

השוק האוסטרלי הוא יוצא דופן, כמו הישראלי. יש שם כל מיני דגמים שנכשלו בכל העולם והצליחו מאוד שם. לא בדקתי את הנתונים המדויקים בשוק זה אבל...

לפי נתוני המכירות של יוני 2014 בקנדה המאזדה3 אכן מכרה מצוין ובאופן כללי סוכנות מאזדה בקנדה מצליחה נהדר, אבל היא עדיין פיגרה אחרי הקורולה, הסיוויק ואפילו האלנטרה (i35). ד"א - לא ה-3 וגם לא אף אחת ממתחרותיה אפילו קרובה לכתר "הנמכרת ביותר" בקנדה. כי הכתר הזה שייך, כמו בארה"ב, כבר הרבה שנים לסדרת F של פורד, כאשר קצת אחריה מפגרת סדרת ה-RAM של קרייזלר.

אז בהשראה מדבריך - אכן המאזדה3 מכונית לא רעה בכלל, מהווה אופציה טובה למי שמחפש רכב משפחתי קטן אוטומטי (ואני לא מבין למה פות"ש שהוא רווק בן 22 מחפש רכב כזה), אבל בבקשה "אל תטעה אחרים".

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

רכשתי את המאזדה 3 החדשה לפני כשבועיים.

לפני כן היתה לי קיה פורטה 2010.

הבדל עיקרי מבחינתי: "ברירת המחדל" של התיבה. למנוע ה2000 כמובן אין בעיה להיענות לבקשת הנהג, אבל אתה צריך לבקש. התיבה פשוט לא משחררת לרכב להאיץ מהתנופה שלו, בירידה וכד', אם אתה לא לוחץ על הגז. למרות שלא תשמע רעשי מנוע חריגים, זה עדיין מפריע לי לכשעצמו.

מעבר לזה השליטה על המולטימדיה דורשת הסתגלות, ומערכת הi-stop זה משהו שאתה צריך להסתנכרן איתו בנוהגי הבלימה שלך, אבל זה בסדר.

הבלמים קצת הפתיעו אותי כי יש להם טווח ראשוני עדין ואז נקודת בלימה חזקה יחסית. כבר התרגלתי כמעט לגמרי.

"רכב חופשי, אזרח!"

פורסם
היא אחת משלושת מובילות קטגוריית המשפחתיות הקומפקטיות (קטגוריית C), וביניהן גם הקורולה והאוקטביה. כמות מכירות לא אומרת כלום, הקורולה היא הדגם הכי נמכר בעולם במשך תקופה ארוכה. זה אומר שהיא המכונית הכי טובה בקטגוריה? ועם זאת באוסטרליה ובקנדה ה-3 היא המכונית הכי נמכרת שם.

כל בוחני הרכב בכל העולם מתלהבים ממנה ולא פעם אמרו שהיא אחת מהטובות בקטגוריה ואפילו גם אמרו שהיא ה"טובה ביותר" (מגזין AutoGuidׂׂ) אם להיות מדויקים:

- אתה מוזמן להסתכל מדקה 7:44 אם לא בא לך לבזבז 8 דקות.

יש עוד מלא הוכחות ברשת למה שכתבתי כמו אלו:

- אותו מגזין בוחר ב-3 כמכונית השנה שלו.

- ה-3 מנצחת את הפוקוס.

- ה-3 יוצאת המנצחת מהשוואה בינה לבין הפוקוס והגולף.

- ה-3 מנצחת את הפוקוס. שוב.

- ה-3 מנצחת את הקורולה.

ה-3 מנצחת את הפוקוס ואת האימפרזה.

http://www.caranddriver.com/comparisons/2014-honda-civic-ex-l-vs-2014-kia-forte-ex-2014-mazda-3-i-touring-2014-toyota-corolla-s-2014-volkswagen-jetta-se-comparison-test - מנצחת מבחן השוואתי גדול שמשווה אותה להונדה סיוויק, קיה פורטה, טויוטה קורולה ופולקסווגן ג'טה.

http://www.autos.ca/car-comparisons/comparison-test-2014-mazda3-vs-2014-toyota-corolla/ - מבחן נגד הקורולה. שוב ה-3 מנצחת. בסיכום אפילו כתוב כך, ואני מצטט:

אל תטעה אחרים. ה-3 היא מכונית טובה גם עם המנוע הקטן בעל הביצועים הפושרים. עדיין מדובר באחת מהאופציות המובילות בקטגוריה שלה, והיא מביאה תמורה טובה מאוד לכסף.

אתה קורעת אותי.

האהדה העיוורת שלך למותג גורמת לך להביא מבחנים שלא קשורים לשוק הרכב הישראלי. אשמח אם תספר לי אם באמת אתה מאמין שההבדל בין הרכבים הנבחנים שם ובין הרכבים שמגיעים לישראל אינם מהותיים ואינם משפיעים על המבחן...

לא שאני חושב שהמזדה רעה, אבל היא איטית, צפופה, אין לה תא מטען נורמאלי, ותפעול המדיה שם בעייתי ולא טריוויאלי. מול קורולה למשל - בגרסאות שמגיעות לישראל - ה- 1.5 של ה- 3, פשוט מפסידה בכל פרמטר למעט הגה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...