Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי רכב מסוג שברולט אפיקה שנת 2008.

לפני כחודש המזגן התחיל לעשות לי בעיות. אחרי נסיעה של כשעה היה מפסיק להוציא קור. הייתי עוצר מכבה את האוטו לעשר דקות ואז היה חוזר לפעול כרגיל. ולאט לאט השעה התקצרה. עד שכרגע הוא לא מקרר בכלל ואפשר לומר שאפילו מוציא חום.

הלכתי למוסך, הוא אמר לי חסר לך גז, ויש לך דליפה. סגרנו שהוא מסדר אותו. הוא סיים את העבודה והמזגן עדיין לא עובד. ואז הוא אמר לי הלך המדחס. צריך להחליף. אמרתי לו תודה והלכתי למוסך אחר. הוא עשה את אותם פעולות ואמר לי הלך המדחס. מדחס יעלה לך כ2500 שקל.

בדיעבד התברר לי ששניהם מוסכניקים רגילים. אך לא מתמכים במזגנים לרכב.

העניין הוא שכשאני מפעיל את המזגן ואז לוחץ על כפתור ה A/C שומעים את הקליק של המדחס שניכנס לפעולה.

שאלתי היא איך אוכל לדעת מה הבעיה? האם זו באמת הבעיה? או במילים אחרות איך אוכל לדעת שלא עובדים עלי במוסך??

תודה רבה רבה!!

פורסם

אם היית בכמה מקומות, וניסו לשים לך גז וזה לא עזר, יכול להיות שבאמת הלך המדחס, תנסה בעוד מקום.

תכתוב מאיפה אתה ימליצו לך על איש מזגנים.

*אתה יכול לקנות מדחס משופץ, יעלה לך בסביבות 1000 שקל, או מפירוק.

פורסם

א. אני גר בקרית מלאכי. אשמח למידע על מוסכים אמינים באיזור.

ב. בדקתי בחנויות חלפים המחיר בערך 900 שקל למדחס חדש. ( כמובן לא כולל עבודה)

ג. לא מוזר שכשני לוחץ על הA/C שומעים שהמדחס ניכנס לפעולה? ודווקא הוא זה שהתקלקל?

תודה רבה!!

פורסם

יכול להיות שאתה שומע את המאווררים מתחילים לעבוד?

תחליף גם פילטר בנוסף למדחס בלי קשר אם עדיין עובד או לא.

יש לי אוטו כמו שלך.

פורסם

החלפתי פילטר לפני חודש וקצת.. עשיתי טיפול 10,000

יכול להיות שאתה שומע את המאווררים מתחילים לעבוד?

תחליף גם פילטר בנוסף למדחס בלי קשר אם עדיין עובד או לא.

יש לי אוטו כמו שלך.

פורסם

בחור יקר.

גש למומחה למזגנים ולא לפני שימליצו לך כאן על מישהו מוכח באמינותו ובמקצועיותו.

המוזר כאן שאם אתה שומע קליק, אמורה להיות תחילת קירור לפחות. אם לא ולמשל אין גז, המערכת אמורה "להגן" על עצמה ולא להפעיל את המדחס. יתכן והיא מפעילה את המדחס ומנתקת מייד ואתה לא שם לב לניתוק.

בכל אופן יש לבצע אחד ויותר מהבדיקות הבאות:

בדיקה בסיסית הינה לבדוק האם יש בכלל גז במערכת.

לחבר שעוני לחץ למערכת ולראות כמה מראה לחץ גבוה וכמה הלחץ הנמוך בשעון השני.

אם יש בעיה בלחצים [וכנראה שכן שהרי המזגן לא פועל] לבדוק אם הדבר נובע כפי שרשמתי קודם מחוסר גז [ניתן להוציא את הגז הקיים ככל שקיים ואז להחזיר לפי משקל של הוראות היצרן] ואז לבדוק שוב מצב הקירור עם שעונים.

אם הקירור טוב אז יש לבדוק מדוע היה חסר גז.

אם אין קירור טוב למרות שהוכנס גז בכמות המדוייקת יש לבדוק האם הדבר נובע מפעולה לקויה של המדחס או אפשרות למשל של סתימה במערכת ולפי זה להתקדם.

אם ירצו לספר לך סיפורים ו"להשחיל" אותך, לצערי יצליחו.

לכן מאוד חשוב לגשת למישהו מאוד אמין אפילו אם הוא נחשב יקר. היקר יוצא פחות יקר מהזול שיוצא בסוף מאוד והרבה יותר יקר.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

יש לי אותו רכב עם אותה בעיה.

שנה שעברה החליפו לי שסתום אחורי ב800 שח ואמר שיש אחריות חצי שנה ואם זה לא יחזיק צריך להחליף מדחס.

והשנה שוב חזר עשו מילוי גז וכרגע מחזיק מעמד כבר חודש .

מקווה לעבור את הקיץ .

יש לך ריח מסריח כשאתה מפעיל עם סירקולציה פנימית בלבד?

פורסם

ראיתי את זה היום- אולי זה יכול לעזור לחברים פה?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

היי..

שנה שעברה באמת החליפו לי גם שסתום עד כמה שזכור לי. ועבד מעולה עד עכשיו.

לפני כחודש אחרי שהמזגן דולק איזה שעה.. הוא כאילו מתעייף ומפסיק להוציא קור..

מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

המזגן אצלי לפעמים מוציא אויר פושר שהטמפרטורה בחוץ קרוב ל25 (מכוון ל22) אבל רק לכמה שניות. חוץ מזה ללא תקלות.

פורסם

מתי החלפת פילטר מזגן? הרכב אצלי קרוב ל5 שנים (דגם x שנה 2009) ולא יצא לי למלא גז. רוב הזמן אני ללא מזגן, אני מעדיף לפתוח חלון.

פורסם

בבעלותי שנה וחצי אני 2008 x החלפתי פילטר לפני חודש ,משתמש במזגן קבוע,

עושה כמעט 30000 קמ בשנה ,הסבתי לגז לפני 30000 קמ,

עדיין יש לי ריח חריף אם אני מפעיל במצב פנימי ליותר מ10 דקות.

פתרתי את זה כשהמזגן קבוע עם אוויר מבחוץ ואז אין ריח,

אם כל שנה אני ימלא גז וזה יפתור את הבעיה שווה לי מאשר להחליף מדחס.

פורסם

מרב שאהבתי את הרכב קניתי גם לאישתי אפיקה 2007 לא x .כרכב שני.

במחיר מצחיק הייתה השכרה פעם ועם 140000 ב15k , נוסעת כל יום 15 קמ חמשה ימים בשבוע .

היא ואני מרוצים עד הגג .

• תוכן חדש...