Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חח...הם מכרו את זה עד כה ב84 אלף, פתאום הורידו 5000 שקל. אמממ.. לחשוד? כדאי לי?

אני אומר שהרכב מיושן והם מאוד מפחדים מהגרסה החדשה שתגיע, כך נראה לי...

מה אתה חושב שלא משתלם? שהרכב עצמו יש בו בעיה או העסקה מסריחה?

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רציתי שתשתדרג קצת מהמיני, הקטע הוא, שבשביל הגרסה המאובזרת של היונדאי i10 צריך להוציא 80 אלף שקל כמו המאזדה. לא שווה יותר המאזדה? אתה מקבל יותר רכב...

אם אגיד לה i10 אז היא תפזול למחיר הנמוך שאתר מוטו דיל מציע ואז שוב 0 קמ מיבואן וכו'.. וגם גרסה לא מאובזרת.

עכשיו ראיתי בטלוויזיה שמאזדה 2 מוצעת מהיבואן בהנחה של 15 אלף שקל עם מערכת מולטימדיה מתנה. יענו במחיר 95. אממ עדיין 15 אלף שקל יותר מוואלה שופס אבל אין לך את הסחירות של הרכב וה20 אחוז הנחה..

פורסם

כבר לפני כמעט שנה היה ניתן להשיג את המזדה ב-85,000₪, כך ש-80,000₪ כיום זה מאוד הגיוני.

פות״ש שים לב, כמעט בטוח שמדובר ברכבים שנרשמו על שם חברת הליסינג כבר בתחילת השנה, כך ישי לקחת זאת בחשבון ירידת הערך.

בנוסף, ליסינג מימוני מוריד 8% על פי מחירון לוי יצחק, לא 20 כפי שרשמת.

מחירון עלק 110,000₪ של מאזדה אומר גם שתשלם כ-400₪ יותר באגרת הרישוי כל שנה..

בנוסף, המחירים שלהן כמשומשות דיי זהים ובצדק, אף אחד לא חושב שמישהו רכש את ה-2 במחיר מחירון (גם אצל היבואן יש הנחות גדולות).

ביום שישי הקרוב יש מבצע אצל דלק מוטורס בו ה-2 תמכר בהנחה גדולה ככל הנראה דבר שיוריד עוד יותר את כדאיות העסקה.

אם התקציב 80,000₪ הייתי שוקל את ה-I10 החדשה, אני מניח שהיא יותר מודרנית ואיכותית מה-2, ושם תקבל רכב חדש מהיבואן ובהתאם גם שמירת הערך.

מבחינת מרווח פנים אני חושב שהיא לא נופלת מהמיני הישנות.

פורסם

ואיי מה אני אגיד לכם אתם מערערים אותי ממש, וואלה לא יודע מה להמליץ לה כבר...

אם נרצה להחזיק את הרכב 5 שנים ויותר, מה זה משנה לי כבר מחירונים של מאזדה וכזה. לא?

לא שווה להסתכל יותר על הרכב עצמו? היא לא תקבל יותר נוחות במאזדה 2 מאשר בi10?

על מה ללכת?? מה הדבר הנכון??

פורסם

לנבא את העתיד לגבי ירידת ערך זה קצת קשה.

אבל, קח בחשבון שבעוד חמש שנים יהיו מאזדה 2 כמו זבל, חלקם הגדול יוצאות ליסינג מימוני/תפעולי, יהיה קשה מאוד למכור את הרכב.

בנוסף, בעוד חמש שנים זה יהיה מודל סופר מיושן (נמכר לישראל לראשונה בשנת 2008 ולא עבר שינויים מהותיים מאז).

כלומר הרכב שלכם יהיה זהה לאחד שנת 2008 וזה יהיה בשנת 2019, משמע יהיו אקסמפלרים דומים פחות או יותר לשלך בני 11 שנים כבר שככל הנראה יהיה ניתן להשיג אותם בגרוש וחצי.

לעומת זאת את ה-I10 רק התחילו לשווק עכשיו כך שבעוד חמש שנים זה יהיה עדיין מודל עדכני.

כל זה אומר שככל הנראה יהיה לך הרבה יותר קל למכור בעוד חמש שנים I10 מאשר מאזדה 2.

מחירון של מאזדה 2 בת חמש כיום הוא 50,000₪, תוריד 10% ליסינג מימוני והגעת ל-45,000, תוריד עוד איזה 10-15% והגעת למחיר שניתן למכור.

וזה כמובן היום, אני מניח שהמצב בעוד חמש שנים לא יהיה טוב יותר, להיפך..

לגבי נוחות, זה לדעתי הרבה יותר חשוב מירידת ערך.

ממליץ לכם לעשות נסיעת מבחן ארוכה ולהחליט.

הייתי שוקל אפילו להשכיר את הרכב ליום בכדי להתרשם יותר לעומק.

פורסם

פירוט מעניין... תכלס תכלס, גם הסוזוקי סוויפט שלה שנת 2008 תימכר עכשיו כנראה במחיר של 45 בערך, אחרי 6 שנים על הכביש. הרכב נקנה חדש מהיבואן ב102 אלף, זאת אומרת ירידת ערך של 57 אלף שקל. אז בעצם גם אם היא תקנה את המאזדה ב80 עכשיו ותמכור אותה עוד שלוש שנים ב30 אלף זה בעצם אותו הדבר....

היא נהגה גם על המאזדה וגם על שתי היונדאיות. אממ.. אני חושב שמרווח ונוחות ונסיעה טובה תהיה יותר בסופר מיני מאשר המיני.

היונדאי i10 שווה 80 אלף, המאזדה גם 80 אלף והi20 שווה 85. נראה לי הכי משתלם לקחת את המאזדה לא?

מישהו התרשמם מהנוחות של שני הרכבים?

פורסם

ה-I20 יותר מודרנית ומאובזרת, המאזדה יותר חזקה ומהירה. המאזדה הנוכחית בסיום חייה ומחליפה בדרך. למרות זאת, בגלל המחיר האטרקטיבי הייתי בוחר במאזדה אבל רק אם מדובר בדגם הבטיחותי. בכל מקרה, כל בחירה במקרה הזה היא סבירה, מכיוון שמדובר ברכבים מאוד אמינים ויחסית זולים לתחזוקה. שתעשה נסיעת מבחן על שניהם ותראה מה מרגיש לה יותר נוח.

פורסם

אני לא בטוח שמאזדה 2 היא "יותר רכב".

מדובר על רכב דיי מיושן אשר מרגיש דיי צפוף.

אין לי ניסיון עם ה- I10 החדשה, אך אני הייתי בודק אותה לעומק ועושה השוואה למאזדה.

ולרכוש מאזדה 2 ב-95K ש"ח מהיבואן זאת שטות גדולה.

כנראה שהם מעדיפים למכור אותה דרך ליסינג בהנחה ולא ישירות דרכם.

אני מניח שהליסינג רוכש אותן בפחות מ-75K ש"ח...

פורסם (נערך)
שוב, הרעיון הוא להחליף מהסיבה של למנוע בעיות בעתיד. הרכב כבר די ישן עם 150 אלף קילומטר.

תודה!!

יש משהו בדבריך, אבל אל תשכח שהמכוניות תוכננו למדינות הרבה יותר גדולות מישראל. ישראל כ"כ קטנה שאפילו את השם שלה רושמים בים.

במדינות הגדולות, נסיעה רגילה ביום יכולה להיות כמו כל מדינת ישראל, כך שאם מטפלים ברכב כראוי ונוהגים במתינות (טיפולים בזמן, עם חלקי חילוף איכותיים לפי הנחיות יצרן) המכונית יכולה לנסוע עוד הרבה שנים.

יצא לי כבר לראות מוניות מסוג סקודה אוקטביה שגמעו מעל 800000 ק"מ, וכשאתה נוסע ברכב אתה לא מאמין שהרכב נוסע כ"כ יפה וכל הפלסטיקה שלמה ואין קרקושים, כי הבעלים שמר עליו מאוד.

מכונית זו לא השקעה, זו שקיעה, אין מה לעשות. אם אתה מחפש השקעה, שים את הכסף בבנק ותתייעץ עם יועץ ההשקעות ;).

באחזקת רכב יש הפתעות, אני אתן לך דוגמה מאז שהתחתנו לפני כמה חודשים, אישתי ואני השכרנו יחידת דיור. הכל טוב ויפה, כנראה שלאחד השכנים זה לא נאה ולא יפה, למרות שיש חנייה בשפע כנראה שיש אנשים שזה מפריע להם (במיוחד כשהם רואים רכב מבריק :twisted: ).

אני לא מדבר כבר על השריטות החדשות או על הדפיקות הקטנות שמשאירים לרכב, אלא על כך לאישתי שברו את המראה ברכב, תיקנתי אותה ב 120 ש"ח אצל זגג אבל מאז המראה לא מתקפלת (עלות התיקון כ 1000 ש"ח) ושבוע לאחר מכן חתכו לי את הצמיגים בהונדה, אמנם לא ירד האויר אבל היה מסוכן לנסוע איתם (נזק של כ- 1000 ש"ח).

בקיצור- אני חושב שכדאי לה לרכוש את הרכב שהיא הכי אוהבת והכי נוח לה. בכל מקרה, עקב ההצפה בשוק הרכב, ממליץ לך לבדוק עוד אפשרויות ולא להילחץ מסוכני המכירות שמבטיחים ש"הזדמנות כזו עוד לא תחזור". סבלנות היא מילת המפתח :).

עריכה: האם פרסמתם כבר את הרכב הישן? ואם כן, כמה מציעים לכם עליו?.

בהצלחה,

איתמר.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

מצטער לשמוע... אין ספק שבחרת מקום מוצלח לגור בו:) ועוד עם מכונית נוצצת.

מסכים איתך שהרכב יכול לרוץ עוד, אני גם בעד, אבל הם יכולים להרשות לעצמם, הם טיפה מקובעים, ושיהיה להם בהצלחה!

נכון, הכי נוח, זאת באמת השאלה, היא קצת לא יודעת להחליט אז בשביל זה התייעצתי פה וקיוויתי שמישהו שנהג בשתי המכונית יוכל לתת חוות דעת, וכן קיבלתי...

גם סקרנו הרבה זמן את השוק, אלו לא סוכני מכירות אלא הצעות באינטרנט( שזה גם סוג של...). נמאס כבר לסקור האמת, לפעמים צריך לחתוך(לא צמיגים), אבל עדיין אני רוצה שהרכב יחזיק לה הרבה שנים ואני מפחד שהמאזדה 2 אולי לא תהיה הכי נוחה מבין שתי האופציות, כאילו מנקרת בי המחשבה שהi20 השקעה יותר בטוחה בקטע הזה...

פורסם
אז ככה: שתי ההצעות נקנות ב 0 קמ ליסינג. המאזדה 2(דינמיק-המאובזרת) מוצעת במחיר של 79,900 והיונדאי(אינסייט- הפחות מאובזרת) במחיר של 84,900.

שני הרכבים מגיעים עם פחות או יותר אבזור, למאזדה מגיע גם בקרת אקלים ושליטה מההגה, מה שליונדאי אין...

ואני יודע שעומדות לצאת גרסאות חדשות לרכבים הללו, אך זה לא כזה מעניין...

גם חשוב להוסיף את ה20 אחוזים שירדו לה כשהיא תרצה למכור את הרכב, מה שמציב את המאזדה במקום טוב לעומת היונדאי שיהיה הפסד...

אני יודע ששני הרכבים טובים, והיא לא נוסעת הרבה בשנה בנסיעות פשוטות למדי. מה אתם אומרים מבחינת רכב לאחזקה של 5 שנים לפחות?

נוחות? מרווח בפנים(היא טוענת שהמאזדה 2 מרגישה לה פחות מרווחת בפנים)? ובכללי!

תודה לכם אנשים יקרים!

מאזדה 2. לחמותי יש כזאת. עברה את אותה התלבטות. מאוד מרוצה מהאוטו.

• תוכן חדש...