Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רועי, ואתה יוצא מתוך נקודת הנחה שמי מבין מנהלי החברה יכל למנוע את העסקת עובדי הכפיה.

לדעתי במצב מלחמה הנורמות משתנות, כוח האדם ה"רגיל" מגויס למלחמה ואז מביאים עובדי כפיה כדי למלא את השורות.

המפעל עצמו מגויס למאמץ המלחמתי ככול יכולתו ואתה יודע מה - אילו הייתי מנהל המפעל באותם ימים אני בטוח שהייתי מנסה לעשות את המקסימום כדי להזרים ציוד ללוחמים בחזית.

העסקת עובדי כפייה היתה אינטרס משותף למשטר ולחברות, בעיקר על רקע כלכלי, על כך אין מחלוקת. לא יודע אם גם החברות הוכרחו להשתמש בכח עבודה כזה, מעריך בזהירות שלא, אבל הנקודה שאתה שוב מעלה, זו המצדיקה ריסוק של כל ערך מוסרי בתנאי מלחמה לרבות העסקת עובדי כפייה עד מוות ומבטלת למעשה את הצידוק לקיומם של החוק הבינלאומי ואמנות בינלאומיות הדנות בהתנהגות הצדדים בזמן מלחמה, כמו אמנת ג'נבה, היא המטרידה.

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מי שדופק "אותך" היום זה לא הגרמנים, זה דווקא היבואנים, והם כאמור- יהודים טובים, יודיעו מחר היצרניות הגרמניות על מתן "הנחת שואה" בגובה 20% על תוצרתה- היבואנים יפתחו בקבוקי שמפנייה כי זה עוד 20% שיגרפו, איכשהו- לכיסם.

במאמר מוסגר,

מסכים לגמרי עם דורקי, בדיוק כמו שהמשק הישראלי נרתם בעת צורך לטובת הצבא כך גם המשק והתעשייה הגרמנית נרתמו לטובת המדינה והצבא בזמן השואה, זה צעד לגיטימי.

במאמר מוסגר 2,

עברו כבר הרבה שנים מאז, התחלפו מאז 2 דורות, אסור לשכוח מה קרה שם אבל גם לא צריך לחפש "בנרות" למה לפסול תוצרת גרמנית גם כיום, צריך להתקדם באיזשהו שלב.

אני נכד לניצולי שואה שכבר ראו בעיניים את אושוויץ ובכל יום שואה סיפרו לנו בדמעות על תלאותיהם בגטאות ויחד עם זאת- הם ביקרו בגרמניה לא מעט פעמים לאחר השואה, קנו שם מתנות ומזכרות ולא רק שאינם פוסלים תוצרת גרמנית הם בעצמם אף קנו מוצרים חשמל מתוצרת גרמניה (כמובן בידיעה).

אגב, לכל אלה שעדיין כועסים על הגרמנים ופוסלים את תוצרתה, אתם גם פוסלים תוצרת אמריקאית? (הרי הם עצמו עיניים ונתנו לכל זה לקרות).

מה לגבי תוצרת איטלקית? גם שם היו גטאות.

יצא לי להתקל בכמה גרמנים פה כולל חבר גרמני בן 50 (כלומר כזה שהוריו נלחמו במלחמה), הם לא רק שלא גאים בשואה- הם מאוד נבוכים מעצם הזכרת העניין, הם מתביישים בכך.

הגרמנים משלמים עד היום על הפצע הפתוח הזה, הם תורמים רבות לביטחון ישראל ובעיקפין או במישרין- הם דואגים לכך שישראל תיהיה חזקה מספיק כדי שלא תתרחש עוד שואה.

יש הבדל תהומי בין רתימת האומה כולה ובמיוחד התעשייה הכבדה, למאמץ המלחמתי, ענין לחלוטין מובן ולגיטימי, לבין האופן בו אתה עושה זאת. שימוש באוכלוסיה זרה כבושה כפועלי כפייה הוא הענין. העולם כגוף מאוחד יצר את דיני המלחמה לא כאיזה שעשוע אינטלקטואלי לימי שלום, אלא כמדריך להתנהגות אומות בזמן מלחמה, גם אלו הנלחמות בפועל. חוסר היכולת להבחין בין התנהגות של חברה במלחמה שהיא לעולם אכזרית וקטלנית אבל נתפסת כלגיטימית, כמו האופן בו התנהגו בנות הברית במלחמת העולם השניה, לבין התנהגותן של גרמניה ובמידה פחותה בהרבה וגם שונה מבחינת ההתייחסות השילטונית לענין, גם יפן, באמת מטריד.

אין שום בעיה להביא דוגמאות למעשי זוועה שעושות מדינות או צבאותיהן, אפילו החברה האזרחית שבתוכן, גם היום, באף אחת מהן לא תמצא מדיניות ממשלתית מכוונת ומוסדרת שממסדת מעשים כאלו. העובדה שנעשית כאן השוואה לכאורה הגיונית בין מה שעשתה גרמניה הנאצית לבין מה שעשו או עושות עדיין אומות אחרות, מצביעה על כך שכנראה לא למדנו מספיק מה היה בבסיס הזוועה של הנאציזם ומעשיו וזה כאמור מתסכל ומטריד.

פורסם
לגמרי.

מי שיקרא את השרשור עלול להניח שזורקי האטום על הירושימה ונאגסקי היו צדיקים גמורים וגם ה"ג׳נטלמנים הבריטיים" שהחריבו את דרזדן על אוכלוסייתה האזרחית היו מל"ו הצדיקים.

אבל היי, הם ניצחו את המלחמה ולכן גם יכולים לכתוב את ההסטוריה כפי שניראתה מנקודת מבטם.

למנצח תמיד היו ויהיו צידוקים מוסריים לכל פשעי המלחמה שעשה (למען הסר ספק - מעשים אלה אינם מהווים צידוק למעשי הגרמנים במלחמה).

יפה שאתה מעלה את זה, כי אלו הן שאלות שאנשים בדרך כלל לא שואלים את עצמם, ואז העולם שחור ולבן ופשוט יותר לחיות בו.

צריך גם לזכור שבשנים הראשונות שלאחר הקמת המדינה הפיצויים מגרמניה היוו מקור הכנסות חשוב ביותר למדינה שלנו ובלעדיהם לא בטוח שהיתה יכול להמשיך ולהתקיים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
העסקת עובדי כפייה היתה אינטרס משותף למשטר ולחברות, בעיקר על רקע כלכלי, על כך אין מחלוקת. לא יודע אם גם החברות הוכרחו להשתמש בכח עבודה כזה, מעריך בזהירות שלא, אבל הנקודה שאתה שוב מעלה, זו המצדיקה ריסוק של כל ערך מוסרי בתנאי מלחמה לרבות העסקת עובדי כפייה עד מוות ומבטלת למעשה את הצידוק לקיומם של החוק הבינלאומי ואמנות בינלאומיות הדנות בהתנהגות הצדדים בזמן מלחמה, כמו אמנת ג'נבה, היא המטרידה.

אני מוטרד מכך שאתה מוטרד, אבל בוא ונעשה תרגיל מחשבתי קטן:

השנה 1941, בבעלותנו מפעל בגודל בינוני לייצור מסבים למכונות ומנועים (מוצר שייצרנו בד"כ לשוק האזרחי עד שפרצה המלחמה), נציג ממנהל הרכש הממשלתי בא ודורש מאתנו להגדיל בדחיפות את כושר הייצור כי "חסרים טנקים לבחורים בחזית".

אנחנו כמובן נענים בחיוב אבל מזכירים לו שעיקר כוח האדם הכשיר של המפעל כבר מזמן גויס לשורות הוורמאכט ולכן אין לנו אפשרות לייצר יותר.

הוא אומר שהעניין ברור לו ולכן הפתרון היחידי האפשרי הוא הפעלת עובדים מקרב "שבויי מלחמה ואסירים".

האם בנקודה הזו אתה תסרב להפעלת כוח האדם הזה? הרי העניין מנוגד לאמנת ז'נבה..., בכל אופן אתה מנסה לסרב והוא כתגובה מזכיר לך את הבן שגויס לשריון וחסר טנקים ואת האח שמשרת כטייס וחסרים להם מנועי מטוסים...

בשלב הזה אתה עדיין מתנגד? נכון שלא?

נמשיך, עובדי הכפייה מגיעים וחלקם מנסים לחבל בתוצרת (חבלות שיעמידו בסכנה את הלוחמים שישתמשו בכלי שבו יותקן המסב), אתה מנסה לשכנע אותם ב"טוב" שישתפו פעולה, ומה יקרה שזה לא ילך? מישהו שנתפס בחבלה מכוונת פשוט נורה למוות מול שאר הפועלים כדי שגם הם יבינו את המסר כי שלומו של החייל חשוב בהרבה משלומו של אותו הפועל...

תפנים, בעתות כאלה האדם הופך לחומר גלם ולתשומה, אל מול זמן ההכשרה המקצועית שלוקח ללמד עובד כפייה את תפקידו עומדת התפוקה שלו, יש להניח שעשו חישובים מדוקדקים של כמויות מזון שנדרשות לפועל כדי שיתפקד בתפוקה מלאה מצד אחד וכדי להעמיס מינימום הוצאות מזון על משק שנמצא בחירום ואיננו מצליח לספק את צרכי האזרחים שלו.

וזו על רגל אחת הבנאליות של הרשע.

פורסם

מעבר לזה שכולם תחת השלטון שהיה שם נאלצו לשתף פעולה או למות כבר לא מדובר באותם האנשים.

החברה עצמה היא רק הבית והאנשים הם התוכן. אם היום היא היתה מנוהלת על ידי קצין נאצי בדימוס או תומכת בגלוחי הראש אז הייתי מחרים תוצרת שלה גם אם הם היו מחסידי אומות העולם בזמן המלחמה.

במאמר מוסגר, הלואי ואנחנו היינו מלמדים על המעשים הלא מוסריים שלנו כמו שבגרמניה מלמדים את השואה. יש לנו הרבה מה ללמוד מהם בכל הקשור להפקת לקחים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לגבי פולקסווגן גם יש סיפור מענין. במקור רעיון של חיפושית היה של יהודי, אבל היטלר רצה שזה יהיה רכב גרמני ולכן נתן לפתח את הרעיון לפורשה.

אגב, אתם יודעים שלפולקסווגן במפתח חרוט AH?

פעם משיעמום ורצון לדעת שלחתי מייל ליד ושם.

טענו שלא היה הדבר מעולם

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
אין לי בעיה שאנשים אחרים קונים מה שבא להם, אני מנסה עד כמה שאפשר להתרחק "מציוד" גרמני במיוחד אם זו חברה שהייתה פעילה באותה תקופה.

כל אחד והשיקולים שלו וזה ליגיטימי לחלוטין.

אבל אני בגישה של אם כבר אז כבר. אם להחרים את הגרמנים על הפשעים שלהם ממלחמת העולם השניה, צריך להחרים גם את כל השאר שבאופן כלשהו פגעו בעם שלנו ו/או היו עם הגרמנים באותה תקופה. יוצא שבסוף נצטרך להחרים את כולם ובתור כלי תחבורה נשאר עם גמלים.

אם נבודד את עצמינו מהעולם, נשאר לבד. דוגמא של לבד זה צפון קוריאה והעם שלהם לא חיי טוב מי יודע מה. הם חיים במחסור של הכל, ברעב ובעוני, מבודדים ולא יודעים מה קורה סביבם, לא נהנים מפירות הציויליזציה. ראינו אחת הפליטות משם כאשר היא הגיע לארה"ב והיא אמרה בראיון: "כאן כניראה אפילו כל תינוק מקבל 800גרם אורז ביום"

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מעבר לזה שכולם תחת השלטון שהיה שם נאלצו לשתף פעולה או למות כבר לא מדובר באותם האנשים.

החברה עצמה היא רק הבית והאנשים הם התוכן. אם היום היא היתה מנוהלת על ידי קצין נאצי בדימוס או תומכת בגלוחי הראש אז הייתי מחרים תוצרת שלה גם אם הם היו מחסידי אומות העולם בזמן המלחמה.

במאמר מוסגר, הלואי ואנחנו היינו מלמדים על המעשים הלא מוסריים שלנו כמו שבגרמניה מלמדים את השואה. יש לנו הרבה מה ללמוד מהם בכל הקשור להפקת לקחים.

נכון באופן חלקי, גרמניה לא טיהרה עצמה מנאצים שהשתלבו בממשל במשך שנים רבות.

פורסם

אני לא חושב שהיא צריכה לטהר את עצמה מלאומנים. מגזענים כן אבל תורת הגזע לא היתה הדבר היחיד בנאציזם.

הרי בכל מדינה יש לאומנים שמשתלבים בשלטון ואין בזה פסול. לפגוע או להפלות אחרים על סמך מוצא זה משהו שונה לחלוטין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני באמת לא חושב שאפשר לבוא בטענות לחברות גרמניות שהעסיקו פועלי כפיה, הלך הרוח באותם ימים בגרמניה היה "תעשה מה שה SS אומר או שתקבל כדור בראש" וזה היה תקף ליהודים, פולנים וגם גרמנים ארים שלא יישרו קו עם האידיאולוגיה.

אפשר כמובן לבחור להחרים את המוצרים ואני מכבד את זה, אבל "למה השתמשתם בפועלי כפיה?" זה מגוחך.

מצד שני, תראו איזה יופי בכל בית זוללים את מוצרי נסטלה.

נסטלה השוויצרית שבאה מארץ (אעלק) נייטרלית ונלחמה על מקומה להיות ספק המזון הראשי של צבא גרמניה הנאצית.

אני מוטרד מכך שאתה מוטרד, אבל בוא ונעשה תרגיל מחשבתי קטן:

השנה 1941, בבעלותנו מפעל בגודל בינוני לייצור מסבים למכונות ומנועים (מוצר שייצרנו בד"כ לשוק האזרחי עד שפרצה המלחמה), נציג ממנהל הרכש הממשלתי בא ודורש מאתנו להגדיל בדחיפות את כושר הייצור כי "חסרים טנקים לבחורים בחזית".

אנחנו כמובן נענים בחיוב אבל....

פה מבחינתי איבדת במקצת את המציאות כפי שהייתה בגרמניה הנאצית.

הנציג שהיה מגיע אליך היה קצין SS בעל סמכויות אבסולוטיות בשטח, הוא פשוט היה מודיע לך מה קורה החל מהרגע ואם לא, ללוגר בד"כ אין מעצורים.

אני לא מרחם על אף גרמני מאותה תקופה, הם הביאו את החורבן על עצמם, אבל חשוב להבין שהם היו אחוזים בצבתות של השלטון הנאצי בצורה מאיימת ביותר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

פה מבחינתי איבדת במקצת את המציאות כפי שהייתה בגרמניה הנאצית.

הנציג שהיה מגיע אליך היה קצין SS בעל סמכויות אבסולוטיות בשטח, הוא פשוט היה מודיע לך מה קורה החל מהרגע ואם לא, ללוגר בד"כ אין מעצורים.

בגירה, פספסת את הנקודה - ניסיתי להבהיר שאפילו אם לבעלי המפעל היית זכות בחירה - גם אז הם היו מגיעים מהר מאוד להפעלת עובדי כפייה במתכונת שהתרחשה.

אין ספק שהתיאור שלך הרבה יותר קרוב להתרחשות ההסטורית וזה רק מחזק את הנקודה שטענתי לאורך כל השרשור - שלבעלי המפעל לא הייתה שום יכולת לשלוט במציאות הזו.

גם אם נניח שהייתה יכולת כזו אז התיאור שלי ממחיש שהתוצאה הסופית הייתה זהה - קרי הפעלת עובדי כפייה תחת משטר נוקשה ביותר.

עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם
אני לא חושב שהיא צריכה לטהר את עצמה מלאומנים. מגזענים כן אבל תורת הגזע לא היתה הדבר היחיד בנאציזם.

הרי בכל מדינה יש לאומנים שמשתלבים בשלטון ואין בזה פסול. לפגוע או להפלות אחרים על סמך מוצא זה משהו שונה לחלוטין.

לא דיברתי על לאומנים, אלא על נאצים שכיהנו לפני כן ברייך של היטלר

פורסם

צקצוק הלשון כלפי תוצרת גרמנית ובאותה עת הרעפת שבחים בצורה כמעט אירוטית על תוצרתם של חבריהם מארץ המגף היא צבועה בלשון המעטה. אני מקווה שלכלל המחרימים כאן אין מוצרים של סימנס, נסטלה או באייר בבית.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

הנה סיפור טרי משבוע שעבר, אני אספן וינטאג' והתגלגלה לפתחי האפשרות לרכוש תנוע AEG ישן ויפה, מאוד.

הלכתי לראות אותו, רצו מחיר לא זול, החלטתי לפני שאני רוכש לבדוק אם יש הצדקה כלכלית למחיר.

צילמתי, לקחתי דגם ואפילו מקט של המוצר, נכנסתי לאינטרנט, מסתבר שהוא מהשנים 39-41.

זה שיא התקופה הנאצית, AEG היו עמוק בעיסקי הכפיה (לא כפו עליהם כלום, הם היו שותפים מלאים לרעיון הנאצי) ועלתה השאלה, האם אני מעוניין להכניס כזה דבר לבית שלי.

האם אני לא ארגיש איזה צמרמורת עמוק בעצמות כל פעם שאני אראה אותו?

בסופו של דבר החלטתי שאני לא מעוניין בו בבית, היה תנור יפה!

AEG.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...