Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפשת לרכוש רכב עד 55-60 אלף ש"ח עם עדיפות לסכום הנמוך יותר (אם אפשר עד 50 אז בכלל נפלא). הסתכלתי המון ועכשיו אני יותר מבולבלת לגבי החיפוש.

מחפשת רכב שיהיה מהנה לנהיגה, בטיחותי (חובה עם ESP), לא זולל דלק בהיסטריה ושיהיה הצ'בק (לא מתחברת לסדאן). ואוטומט אם אפשר כדי שאמא שלי תוכל לנהוג אם יתעורר הצורך.

אני נוסעת ברכב בעיקר לבד או עם שני כלבים אך צריכה תא מטען בנפח נורמלי. עושה כרגע בעיקר נסיעות בתוך תל אביב ושלוש פעמים בשבוע הלוך חזור ת"א-חדרה. מעדיפה רכב שיהיה מעט גבוה כדי שלא יגרד עם הגחון כל בור/מהמורה/מדרכה אבל פחות קריטי. ואין לי בעיה לרכוש מליסינג או רכב שהיה בעבר בליסינג. לא סגורה לגבי השכרה.

בחיפושים נתקלתי במכוניות הבאות ואשמח לחוות דעת או הצעות נוספות:

פיאסטה 1.4 2010-11 - מצאתי מספר אופציות של יד 2 מליסינג או השכרה במחירים ממש טובים אך האם כדאי (בעיקר לנוכח חולשת המנוע)?

פיז'ו 308 2010-11

סוזוקי SX4 - יחסית יקרה, במחיר שלי רק 2009 באה בחשבון וגם זה לא תמיד.

פיאט בראבו 2010 - מאוד קשה למצוא אחת במצב טוב ואם כן, האם דגם הדינמיק טוב מספיק?! מבחינת נהיגה ניסיתי אחת ונהניתי ממנה.

קיה סיד

יונדאי I20 שנת 2009

סיאט איביזה 1.2 או 1.6 2010-11

סקודה רומסטר 1.6 2009

קיה סול 1.6 2011 - יקרה יותר, אני יודעת אך הצורה משכה אותי. שמעתי דעות סותרות לגבי המנוע והגיר בשנה זו, האם שווה את העלאת התקציב?

מכוניות שלא נהניתי לנהוג בהן: פיאט פונטו גרנדה רובוטית, מיצובישי ספייס סטאר.

אני מאוד אודה לכל עזרה כאן בצימצום הבחירה לדגם אחד או שניים (אם מבין הרשומים מעלה ואם אחרים).

תודה וסליחה על אורך הפוסט!!!

פורסם (נערך)

מה גודל הכלבים?

הרכב היחיד שאני מכיר, מבין כל אלה שציינת, הוא ה-SX4. אם אתב וחרת בדגם זה מומלץ משנת ייצור 2010 ומעלה (שנמכר החל מאמצע 2009) בגלל המנוע המשופר. ניתן לזיהוי לפי רישום הספק המנוע ברשיון 119 כ"ס. הדגם הקודם הוא בעל מנוע 107 כ"ס של הליאנה, משמעותית פחות זריז.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הכלבים הם בינוניים עד בינוניים פלוס בגודלם, מתוכם אחת מעדיפה לשבת על רצפת הרכב במושב האחורי כך שיש צורך במרווח מסויים עבורה.

תודה על האינפורמציה!

פורסם

לאור העובדה שאת לרוב מסתובבת בת"א הייתי ממליץ לך להישאר בתחום הסופר מיני (פיאסטה, I20, איביזה וכו') ולוותר על המכוניות הגדולות יותר (כל השאר).

הפיאסטה מכונית נהדרת לנהיגה, היא נוחה ואיכותית ובעלת מרווח ותא מטען בינוניים-סבירים לגודלה, היא מעט איטית ולא הכי חסכונית.

היונדאי תהיה מעט מרווחת יותר, אבל פחות נוחה, מעט זריזה יותר ובקשר לצריכת הדלק, אינני יודע מנסיון אישי, אבל אני לא צופה הבדל מורגש מול הפיאסטה/

מתוך ה-2, הפיאסטה היא הבחירה האישית שלי בעיקר בגלל שהשילדה שלה עדיפה (התנהגות יותר כיפית) ומע' היגוי כייפית בהרבה (היונדאי פשוט מחרידה מהבחינה הזאת).

איביזה אוטומטית תהיה חזקה משתיהן, במיוחד עם מנוע 1.2, ואז גם חסכונית יותר. אבל שומעים יותר מידי על בעיות גיר ולפעמים גם מנוע ב1.2, לפעמים זה נפתר ללא עלות, לפעמים העיניינים מסתבכים. אני הייתי נמנע.

יש אופציה נוספת, הונדה ג'אז, שיש לה 2 יתרונות גדולים:

1. מרווח פנימי ותא מטען של מכונית גדולה יותר+יכולת לקפל את המושב האחורי מטה וליצור משטח גדול וחלק מאחורי הנהג, או לקפל את המושב האחורי למעלה ואז יהיה נוח לכלבה שיושבת על הרצפה.

2. היא חסכונית וזריזה.

החסרונות הם:

1. היא יקרה מאוד ונדירה בחברות הליסינג, לכן בתקציב שלך תצטרכי להסתפק במודל 2009.

2. הגיר האוטומטי שלה הוא רובוטי (כמו בבראבו), אז למרות שהיא אוטומטית היא עדיין חסכונית, אבל פעולת הגיר לא חלקה, יש מי שמפריע לו יותר ויש מי שפחות.

בתור בעלים של 2 כלבים בינוניים גדולים שמסתובב בת"א, ועושה 2-3 גיחות צפונה בחודש, ג'אז (ידנית במקרה שלי) עומדת בראש רשימת המועמדות להחלפת הרכב שלי, אבל אני לגמרי יכול להבין אותך אם העובדה שאת צריכה ללכת שנתיים אחורה בגיל הרכב מבאסים.

פורסם

מבין מה שאני מכיר הקיה סול יכולה לתת לך מענה לצרכים... כן תצטרכי להוסיף קצת כסף. אני עדיין לא נכנס לאף אחד כאן לכיס, אז תבדקי אם את יכולה לעמוד בזה כלכלית לפני הכל.

העיצוב אכן מעניין, ומדובר ברכב יחסית גבוה ככה שלא תיתקעי בחניות ובכלל (מכיר את זה ממזדה נמוכה, לא נעים לשפשף את זה כל הזמן...). הרכב מאובזר טוב ומרווח כך שמאמין שהכלבים ייכנסו במושבים האחוריים. מבחינת המנוע לא שמעתי על בעיות, אבל תעשי סקר שוק קצת ותעשי חיפוש כאן בפורום ותראי מה אנשים כתבו.

• תוכן חדש...