Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

החלטתי שהגיע הזמן לעלות ברמה, והשבוע קניתי מכונת פוליש das6 pro.

חרשתי על הרשת בכל הסרטונים האפשריים לגבי הפוליש עצמו עם המכונה, את שאר תהליך ההכנה עשיתי כבר הרבה פעמיים.

אז ככה נתחיל מרשימת החומרים שלי:

1. das6 pro.

2. פדים של הקס לוגיק, כתום לחיתוך לבן לפיניש ואדום לאוטם- שלושתם 5.5, פד צהוב לחיתוך אגרסיבי 6.5 של הקס.

3.פוליש מנזרה FG400, ופוליש G TEC P2 לפיניש.

4. אוטם- מנזרה PL.

5. אוטו פינס IRON OUT.

6. לשטיפה עצמה- סבון של zaino

ONR לפרה וואש.

פלסטלינה סינית וסיכוך של דודו.

7. TRIM REVIVE של אוטו פינס.

ועוד APC, מנקה חלונות ועוד כל מיני משלימים, מסקנטייפ איזו מברשות ומגבות של הקוראני.

וכמובן IPA.

IMG_2895.jpg

נתחיל בתהליך, נחסוך את תהליך השטיפה הרגיל, קצת ONR, אז שני דלאים עם הזיינו והאוטו נקי ויבש.

השלב השני הוא הIRON OUR, שאמור לנתק מהאוטו מזהמים שנדבקו ולהקל על הפלסטלינה.

באיביזה:

IMG_2898.jpg

בוולו אחרי כמה דקות המזהמים ממש מתנתקים מהצבע ויורדים- הפעולה עצמה לוקחת מספר רב של דקות ואחרי חצי שעה עוד ועוד נוזל סגול מעורבב במזהמים יורד מכל מיני מקומות באוטו, צריך לתת למוצר תזמן שלו לעשות תעבודה ולא למהר להוריד.

IMG_2900.jpgIMG_2901.jpgIMG_2903.jpg

לאחר מכן שוב ONR מוקצף על האוטו וניקוי של החומר.

השלב הבא הוא פלסטלינה סינית עם חומר סיכוך- מוריד מזהמים שלא ירדו בשלב הקודם, אין ספק שהם מוריד רצו להשאר על האוטו, בערך 40 דקות של פלסטלינה לכל רכב.

IMG_2912.jpg

בסוף אני יעלה תמונות לפני אחרי עם מצב הרכב לפני, השלב הבא והוא אחד החשובים, מסקנטייפ לכל הרכב, בוולו זה לקח חצי שעה ובאיביזה 20 דקות.

חשוב מאוד לא להשאיר פלסטיק חשוף בעיקר אם מתוכנן מעבר עם מנזרה PL בסוף שמכתים פלסטיקה.

נעבור לפוליש, האיביזה הייתה ראשונה בתור, התחלתי עם פד כתום של הקס, בצעתי 2 מעברים על כל האוטו בלי הפוליש לפיניש.

IMG_2925.jpg

המשך בהודעה הבאה

IMG_2927.jpg

עריכה אחרונה על ידי shandor
פורסם

המשך:

לפני ואחרי הורדת סימני מים עם המנזרה באיבזה:

IMG_2927.jpgIMG_2928.jpg

לפני ואחרי המעבר הראשון במכסה מנוע:

IMG_2923.jpgIMG_2924.jpg

המצב בוולו בכלל לא מזהיר- עברתי לפד הצהוב לחיתוך אגרסיבי:

IMG_2938.jpgIMG_2945.jpg

החיתוך לטעמי היה דיי זהה בכתום והצהוב למרות שהפד הצהוב קשיח יותר.

זו תמונת 50-50 אחרי מעבר אחד:

IMG_2961.jpg

המשך בהודעה הבאה

פורסם

בוולו עברתי גם לפוליש פיניש של G TEC:

IMG_2947.jpg

לסיום עברתי לפד האדום ולמנזרה PL- לאחר עשרות יישומיים ידניים זה תענוג לעשות אוטו ב5 דקות בשכבה דקה ושווה.

IMG_2934.jpgIMG_2964.jpg

נתתי לו 20-30 דקות ונגבתי.

קצת תוצאות והשוואות: סריטה שכמעט וירדה אחרי שני מעברים.

IMG_2952.jpgIMG_2953.jpg

IMG_2966.jpg

נחסוך לכם את הניקוי הפנימי היסודי שעשיתי, עם חומריים יעודיים ( APC, G6, TRIM REVIVE, ....)

נחסוך לכם שעברתי על הפלסטיקה החיצונית והצמיגים עם הTRIM REVIVE המדהים.

סהכ הכל התהליך כולו לשני הרכבים לקח בערך 13-14 שעות שנפרסו על שלושה ימים נחמדים.

קצת תובנות, המכונה עצמה אדירה, לטעמי הפדים לא מדהימים, בלי ריסוס תדיר של חומר סיכוך, הם התחילו להתפרק.

אני אזמין מחול פדים של לייק קאנטרי פרווה הסגול, יש עליהם המלצות חמות.

המכונה נוחה מאוד לעבודה, וחוסכת זמן רב ביישום חומרים.

שכחתי לציין שבין הפוליש לאוטם ניקיתי טוב טוב עם IPA את שאריות הפוליש השומניות מהפח, לעזור להתחברות מושלמת של הPL עם הצבע.

מחר נעלה תמונות של הוולו.

פורסם

אין לי הרבה מה להגיד חוץ מכל הכבוד, אהבתי ממש את התמונה של ה50:50.

עשית לי חשק אדיר לקנות מכונה, משהו שלא היה לי עד עכשיו.

שמח שאתה עדיין שומר על הוולוו :)

מאיפה קנית את המכונה? והאם יש לך (או למישהו) השוואה עם המכונה של מג׳ס?

"יאללה בירי".

פורסם

קניתי מחבר פורום את המכונה.

חבר פורום אחר עבד בעבר עם המגס והיום יש לו תדאס, הדר בוא תסביר למה הדאס עדיף.

רציתי לעשות השוואה בין האולטיימיט קומפאונד למנזרה אבל המאמץ הכריע אותי וויתרתי.

ומשתדל מאוד לשמור על הוולו היא בידיוק עברה טיפול גדול אחרי 4 שנים על הכביש ו20 אלף קילומטר.

פורסם

גם חומרים מצוינים וגם עבודה יפה,תודה על השיתוף.

איך הפלסטלינה הסינית?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האוטו בהזמנה מיוחדת, עם המתלים הספורטביים אבל ללא הקיט חצאיות, כן עם הספוליר המוגדל.

לגבי הפלסטלינה, הסינית סבבה, קצת פחות נוחה מפלסטלינה של דודו שניסיתי בעבר.

פורסם

זה הדייטלינג החמישי\שישי שאני משתף פה בפורום וכניראה גם האחרון, לתעד פרויקט תוך כדי עבודה הוא דבר מתיש והוא בא על מנת ללמד\לשתף\לקבל ביקורת.

בהמשך לפוסט הדרדרות הפורום, אני רואה שהענות לפרוייקטים רציניים היא אפסית לאומת "פרויקט הוספת ספוילר"\ פחיות ריח במצבע וכדומה..

לפני שנה על פוסט כזה הייתי מקבל הערות\ חיזוקים מתותחי הפורום שכניראה כבר אינם פה ואני לא מאשים אותם.

נסיים בתמונות של התוצאה בוולו:

IMG_2973.jpgIMG_2975.jpgIMG_2976.jpg

פורסם (נערך)
אני לא מבין רק ללפני שנה פרסמת איך עשית לוולבו הזו בדיוק דיטילינג מלא.

איך אחרי שנה היא הגיעה למצב כזה גרוע?

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?480382-דייטלינג-שלבים-לוולו-תמונות

לא יודע אם קראת את מה שעשיתי אז והיום, ההדבל בין פוליש ידני לפוליש עם מכונה הוא מהותי, ידני (בטח המוצרים שאז עבדתי איתם) זה מזכיר יותר תוצאות של גלייז, יש לפולישים האלה יכולות חיתוך נמוכות, וכמובן העבודה עם היד לא מתקרבת לרמה של מכונה ייעודית.

אגב בשנה כל אוטו עובר הרבה, בלי קשר לזה ששנה שעברה הסוורליז לא ירדו אלה התעממו מהפילרים שהיו במוצרי הפוליש.

אגב, המצב של הוולו לא היה קרוב לגרוע הוא היה טוב מאוד, אבל אני פרפקציוניסט, טוב זה לא מספיק, כל מי שמבצע דייטלינג לאוטו חולק את אותה התכונה הזאת.

עריכה אחרונה על ידי shandor
פורסם

נראה טוב, ברשותך כמה הערות.

1. אין לך מודד צבע וזאת כבר לא פעם ראשונה שאתה עושה פוליש ועוד פוליש אגרסיבי, או שתרכוש מודד צבע שתדע בוודאות שאתה לא מגלח את הלכה לגמרי או שתפסיק לעשות פוליש (תעבור נגיד לפוליש עדין מאוד אחת לשנה רק כדי להוריד סווירלס קלים ביותר ולהחיות את הצבע אם יהיה צורך).

2. מסביב לשפריצרים על מכסה המנוע יש לבן קצת, זה שאריות אוטם או סתם נראה ?, דטיילינג זה לנקות את הדברים האלה.

3. הפלסטיק שמתחת לשמשה, זה אחד הדברים שהכי מפריעים לי, הרבה פעמים הוא מאוד מוזנח, לא מסובך לטפל באיזור הזה (גם כן, הדברים האלה זה דיטיילינג).

4. ועכשיו לקטנוניות באמת, הסמל מאחורה (C30) מהתמונה זה נראה קצת שהוא מלוכלך, תעשה טובה תרכוש איזה מברשת או אפילו קיסם אוזניים ותנקה את זה, האוטו כזה יפה וכל לכלוך הכי קטן ישר בולט לעין (שוב, דיטיילינג).

5. אם יש לך ONR אין צורך לקנות נוזל החלקה יעודי, חבל על הכסף.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

shandor כל הכבוד ותודה על השיתוף.

גם אני שמתי לב שלצלם בזמן עבודה זה בעייתי ומעייף, העבודה נפרסת לזמן רב יותר.

הייתה עבודה שויתרתי מלפרסם עקב תמונות שלא יצאו כמו שתכננתי לכן אני מבין אותך.

התוצאה נראת יפה מאוד עד כמה שניתן לראות.

בקשר לפדים,

אני עובד עם פדים של LC ולא יצא לי לעבוד עם Hex אך אני די בטוח שהפדים חולקים את אותם החסרונות שחוית.

בקשר לפרווה הסגולה של LC, עבדתי איתה על מכונה רוטורית, הפרווה מצוינת אך אני לא יודע אם היא מתאימה למכונת DA.

כמו שמצאתי בשרשור הזה, הפרווה הזו לא בדיוק מתאימה למכונת DA. לפי הבנתי פרוות לא מתאימות במיוחד לDA וחלק ממליצים

על פדי MF לצורך חיתוך אגרסיבי יותר. בכל מקרה, הדעות חלוקות.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

• תוכן חדש...