Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככלל אני גם חושב שטיולי כוכב עדיפים מכל הסיבות שפרטת. רק העניין הזה של לארוז מזוודות כל בוקר מחדש ולחפש את בית המלון בערב הוא מציק ביותר.

אגב, לא יודע כמה זמן רצית להקדיש לדנמרק \ צפון גרמניה, אני הייתי שם משהו כמו 10 ימים, ובזמן הזה הספקנו לחרוש על כל דנמרק, ליבק וברמן בצפונה גרמניה ועוד כמה מקומות יותר קטנים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התוכנית המקורית שלי היתה שבוע, וזה נראה לי קצת לחוץ בשביל שלוב של דנמרק עם צפון גרמניה או עם דרום-מערב שבדיה, במיוחד עם הפידבקים הלא במיוחד חיוביים שקיבלתי לגבי מלמו. בסופו של דבר בחרתי ביעד אחר וגם הארכתי ביומיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן, שבוע זה קצת יחסית. בקרוב אני טס לעשרה ימים בערך בשוודיה. מאלמו גם לא בתכנון שלי (איכשהו היא מככבת יותר מדי בסיפורים על אלימות של מהגרים, גם אם זה לאו דווקא מורגש במרכז העיר).

פורסם

לגבי פאלמו קיבלתי פידבקים שליליים מההורים שלי - תאירו איך הגיעו למלון בשעות הערב ומצאו חדר אמבטיה מלא עובש, ועיר שהיתה לא סימפטית עוד לפני הפלישה מהמזה"ת. מעבר לכך - המרחקים בשבדיה גדולים ואאל"ט בין מלמו (וקופנהגן הסמוכה) לשטוקהולם מדובר ב-500 ק"מ.

אני ארחיב ואציין כי היעד שלי השנה הוא פינלנד, כמובן מתרכזים בחלקה הדרומי, התוכנית הסופית עדיין לא מגובשת לגמרי. בכל מקרה - נראה כי מדובר על 8 לילות בשלושה מוקדים, כפי שציינתי קודם לגבי אזורים בהם יש מרחקים גדולים בין האתרים. היתה מחשבה להתאים את הטיול לקפיצה לשטוקהולם - יש טיסות זולות בינה לבין הלסינקי - אולם לאור קוצר השמן יחסית לעושר היעד, והעלויות הגבוהות בשבדיה (כדוגמא - רכבת מנמה"ת לעיר - 130 ש"ח לאדם לכיוון) ירדנו מהנושא, ונתרכז בשטח יותר קטן בפינלנד בלבד. גם היא לא זולה ובינתיים הדבר שמטריד אותי ביותר הוא הרבה תלונות על הנקיון במלונות (בטריפאדוויזור).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל, בהתייחס לתגובתך הקודמת - הורדתי את אבא שלי מהרעיון הזה (שאמרתי מראש שהוא טיפשי ומיותר)

החלטנו ללכת על 4-5 ימים בשני הערים (פרנקפורט ומינכן), עם גיחות לערים הרלוונטיות.

ככה או ככה הטיול יכול להיות 9 ימים לכל היותר מכיוון שזו יתרת ימי הטיסה שלי בצבא (הקצו לי 21 ימים לכל השירות, ניצלתי שנה שעברה 12 ימים)

לגביי הנורבורינג - אני בספק אם ההורים שלי יזרמו עם זה, אין לי גם לחץ לזה כי שנה הבאה אני וחבר מהצבא מתכננים להגיע לשם בטיול שחרור, במטרה לנהוג.

דיברתי עם RS, הוא הציע לי גם את דכאו, ואני חושב שנבקר שם גם כן, זה חשוב.

אם יש עוד הצעות לכל מיני עיירות ציוריות ושקטות זה יכול להיות נחמד. ההורים שלי תמיד מזכירים את זה שהם היו לפני מספר שנים בפרובנס ובניס, וביקרו שם בעיירות שונות, והיו שמחים אם יש משהו דומה בגרמניה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

דכאו זה חשוב, תביא בחשבון בערך חצי יום על חשבון מינכן.

כקוריוז - המחנה נמצא בתוך פרבר של מינכן, וכמובן שאשתי מצאה שם חנויות. עד היום מדברת על המכנסיים שקנתה בדכאו...

לגבי עיירות בדרך - היידלברג שהוזכרה קודם נמצאת בדרך ממינכן לפרנקפורט, שלבו אותה בקטע המעבר. צריך להביא בחשבון שהעיר מצריכה קצת זמן כיון שאתר המעניין ביותר - המצודה - מצריך נסיעה בתוך העיר, מציאת חניה (לא בעיה, יש חניון מסודר) וקטע הליכה שלמיטב זכרוני אורך אי אילו מאות מטרים, חלקם בעליה משמעותית. אבל שווה את המאמץ.

אם יש לכם עודף זמן במינכן ויש לכם ענין בארמונות (וגרמניה משופעת בכאלה) - אגם Chiemsee (בערך 2/3 הדרך לזלצבורג) עם שני האיים שבו יכול להיות טיול נחמד ומעניין, בתנאי שמזג האויר משתף פעולה. לנו היה שם נסיון שהחל נפלא והפך עגום - אחרי ביקור באחד האיים במזג אויר נפלא עברנו לאי השני, גם עם מזג אויר נפלא - ואז, תוך דקות בודדות - התפתחה סערה כם גשם זלעפות ורוח שמנעה מהמעבורת לאסוף אותנו חזרה ליבשת (ועמדנו חצי שעה בגשם סוחף). לכן - האגם מומלץ, אבל בתנאי שתחזית מזג האויר חיובית. ככל הנראה כך גם ביקור ב-Zugspitze (שעליו ויתרנו בגלל מזג האויר). העניין הוא שנושא מזג האויר מצריך Plan B בכל מקום באירופה, ואני מניח שאתה כבר מנוסה בכגון זה.

בכל מקרה - לאור תחומי העניין שלך אני ממליץ לך מאד על ה-deutsches museum ואולי גם על עיר הסרטים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

כשעה וחצי נסיעה מפרנקפורט יש עיירה בשם Cochem. זו עיירה ממש ציורית, הממוקמת על גדות הנהר מוזל. יש בה עיר ימי ביינימית שמורה היטב במרכז, ובמעלה ההר, כפי שאפשר לרואת בתמונה, ממוקמת טירה ציורית לא פחות, שאפשר לעשות בה סיור ולתצפת ממנה על כל האזור.

אני מאוד ממליץ, אפשר גם לדחוס את זה ביום אחד עם ביקור בקובלנץ שכבר המלצתי עליה והיא גם עיר נחמדה לעבור בה.

בכלל, האזור הזה של עמק המוזל הוא מרהיב ומלא בעירות ציוריות וטירות עתיקות (שהיו פעם לשיטה לגביית מיסים מכל מי שעבר שם). לדעתי אזור מאוד מומלץ ולא רחוק מדי.

בדרך ממינכן לפרנקפורט נמצאת עיירה בשם רוטנבורג, עוד עיירה מדיבאלית שמורה היטב (ודי גדולה).

בתוך מינכן עצמה יש כמה מסעדות לא רעות. ובכלל, כל אזור באווריה מצטיין בנקניקיות שכמותן לא יצא לי לאכלו באף מקום אחר בעולם. חוץ מזה, יש שם את Hofbrauhaus - פאב שהתפרסם בין היתר בגלל ניסיון המרד הכשל של היטלר בו, ב-1920. מדובר בפאב בן 4 קומות, שאם לרגע נעזוב את זה שבמקרה גם היטלר נעם בו - מדובר באחד מהמקומות היותר כייפים לשתות בהם כוס בירה במינכן. המקום כל הזמן מפוצץ באנשים, הבירה זולה יחסית וברקע יש גם להקה שמנגנת סוג של מוזיקה מקומית עממית.

פורסם

בקשר לHofbrauhuas - הפרסום של המקום קודם בהרבה להיטלר. התרגום המדויק של השם הוא "בית המבשלה הראשית". מדובר למעשה במבשלה שהייתה עושה את הבירה של מלך בוואריה. למרות שהיטלר אכן נאם שם בסיבוב הפאבים שלו במינכן לפני ובמהלך ניסיון ההפיכה, למיטב ידיעתי אין לפאב הזה תפקיד מיוחד בהפיכה עצמה, מעבר למקומות אחרים שגם בהם היטלר נאם. להגיד שההפיכה "היתה" שם זאת הגזמה פראית. דרך אגב, אני חושב שמי שכבר ביקר שם יכול להצטרף אלי באמירת "כל הכבוד" לכל מי שמצליח לגרום לקהל שם להקשיב לו ליותר מארבע מילים, שאף אחת מהן היא לא "בירה" או prost.

אני מאוד ממליץ על ביקור במקום, ובעיקר על הקומה השלישית. הראשונה אמנם נחמדה, השנייה היא מסעדה "מכובדת", ולמעלה - שמחה וששון. הקומה העליונה מזכירה מאוד אוהל של Oktoberfest עם שולחנות ארוכים, להקה וקישוטים (וכמובן כוסות Mass של ליטר בירת הבית). לפעמים היא עלולה להיות סגורה לאירוע פרטי אבל כשאפשר להגיע אליה אני לא הייתי מחליף אותה באף אחת מהקומות האחרות (כשאי אפשר גם הראשונה נחמדה כאמור).

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, עדכון קטן:

אישרו לי את הטיסה בצבא ואנחנו טסים ל9 ימים. (הזמנו כבר טיסה)

בעקרון התכנון הוא להיות 4 לילות במינכן ו4 לילות בפרנקפורט.

אשמח אם מישהו יכווין אותי לעוד אתרים מעניינים. מוזיאונים לאומנות? אאוטלטים?

אם אפשר כתובות או אתרים זה יעזור לי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אאוטלט - בדרך לפרנקפורט, בקרבת שטוטגרט - יש עיר האאוטלטים Metzingen. גם מינכן עצמה משופעת בחנויות זולות.

אתרים במינכן - לא חסרים. לדוגמא - המוזיאון הגרמני (מדע וטכנולוגיה), איזור הקריה האולימפית ולידה גם מוזיאון BMW ואצטדיון אליאנץ, עיר הסרטים (במיוחד אם יש אח צעיר, ואם רוצים לראות קצת פעלולים, כולל פעלולי רכב), ארמון נימפנבורג, במרכז העיר ארמון ה-Residenz ועוד כמה מוזיאונים, וכל זה רק בשליפה. יש עוד הרבה. בנקודה היסטורית - מחנה דכאו, צריך להביא בחשבון שנמצא מחוץ לעיר ומצריך כמה שעות.

ברדיוס נסיעה ממינכן יש עוד הרבה ארמונות ואתרים אחרים.

אני מבין שאתם טסים למינכן - ממליץ מאד לא לשכור רכב בנמה"ת אלא לטייל בעיר על בסיס תח"צ, ולקחת את הרכב רק לקראת עזיבת העיר, רצוי בתחנת השכרה בשולי העיר (אבל לא בשדה התעופה, כיון שהוא רחוק מהעיר כשעת נסיעה ברכבת הפרברית).

פורסם

אנחנו מתחילים בפרנקפורט ומסיימים במינכן.

פורסם (נערך)

אם כך ממליץ להחזיר את הרכב עם הגעתכם לעיר, או אחרי הביקור בדכאו (אם אתם מתכוונים להגיע לשם). הנסיעה מהעיר לנמה"ת אמנם ארוכה, אבל שירות ה-S-bahn (דומני קוים 1 ו-8 ) מצויין. ממליץ לכם לא להכנס למרכז העיר עם רכב.

עם זאת - אם תלונו במלון בשולי העיר המצב שונה - את הנסיעות לאתרים בהיקף ניתן לבצע ברכב, ואילו למרכז העיר בתח"צ. אישית שהיתי פעמיים במלון בקרבת יציאה 2 של A94 כך שיכולתי לנצל את הרכב בשולי העיר.

פורסם

אם אני זוכר טוב המלון שאנחנו עתידים לקחת במינכן יושב על יציאה A8-1 או משהו כזה. (צריך לבדוק)

את האמת שממינכן אבא שלי רוצה לנסוע לשטוטגרט ואולי לאיזור זלצבורג, אז אולי כן כדאי להשאיר את הרכב?

פורסם (נערך)

שטוטגרט נמצאת בדרך מפרנקפורט (כמובן. תלוי באיזה דרך תבחרו). נסיעה ממינכן הלוך ושוב היא קרוב ל-500 ק"מ, לא מתאימה לטיול של יום אחד. כמובן אפשר לשלב אותה וגם את מצינגן במעבר משטוטגרט למינכן (אם תבחרו במסלול של A5-A8)- אבל צריך לתכנן יציאה מוקדמת מאד משטוטגרט והגעה מאוחרת, כיון שמדובר בדרך של למעלה מ-400 ק"מ וצריך להוסיף את הסטיות בתחנות הבינייים.

נסיעה לזלצבורג גם היא כ-150 ק"מ לכל כיוון. כיון שזלצבורג מצריכה לפחות יומיים והסביבה לפחות 2-3 ימים נוספים אני ממליץ להשאיר אותה לפעם אחרת, עם לינה בעיר או באיזור. בכל מקרה - אם אתם נוסעים לזלצבורג אל תשכחו לקנות מדבקת אוטובאהן אוסטרית לפני מעבר הגבול, למרות שתסעו בצד האוסטרי פחות מ-10 ק"מ.

פורסם

אני זוכר שגוגל מפות הראה טווח קצר יותר.

בכל מקרה הבנתי שיש מוזיאונים של טכנולוגיה גם באיזור מינכן.

• תוכן חדש...