Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בבוקר לא היה לי חשמל באוטו. בכלל. התברר שהכבל של הפלוס במצבר התנתק. סודר, ונראה שהאוטו נוסע בסדר.

אך יש לי שאלה כי משהוא לא ברור לי.

הנעתי בבוקר בסדר, שילבתי הילוך, סובבתי גלגלים בשביל לצאת מהחניה ונסעתי 10 מטר ואז האוטו נכבה ולא היה יותר חשמל.

מה שאני לא מבין זה למה האוטו נכבה. תמיד חשבתי שברגע שהרכב מונע, אין צורך במצבר. אני טועה?

תודה.

פורסם (נערך)

כאשר הכבל ניתק, אין רציפות של המעגל החשמלי.

המצבר לא מספק את האנרגיה אחרי ההנעה והוא נטען על ידי האלטרנטור, אין משמעות הדבר שאפשר להסיר אותו מן הרכב או לנתק את הקטבים.

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

האם אני מבין נכון שבזמן שהרכב מונע, החשמל עדיין מסופק על ידי המצבר ולא על ידי האלטרנטור? האלטנרטור רק מטעין את המצבר ולא מספק זרם ישיר למערכת החמשלית של הרכב?

פורסם

שאלה קשורה בעקיפין - מה שונה מערכת החשמל באופנוע שהרי שם אפשר ( ועשיתי כך בעצמי מספר פעמים) לנתק את המצבר אחרי ההתנעה ולסוע?

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

ברכבים ישנים עקרונית ברגע שהרכב מונע ניתן לנתק את המצבר והרכב לא אמור להיכבות. החשמל מסופק דרך האלטרנטור. ברכבים חדשים יותר המצבר הוא מרכיב חשוב ואכן ישנם מנגנונים שדואגים למנוע להיכבות אם קיימת בעיית מצבר כלשהיא.

פורסם (נערך)

באופן תיאורטי, האלטרנטור יספק את הנדרש לפעולת המנוע אבל המצבר גם משמש לויסות המתח. ייתכן גם שבסל"ד נמוך האלטרנטור לא יצליח לספק את כל הצריכה. ללא מצבר גם יכול להגרם נזק לאלטרנטור.

ברכב מודרני יש צרכנים אשר זקוקים למתח המצבר ולכן באופן מעשי הרכב יכבה או שייגרם נזק למערכות.

באופנועים (בהכללה, וייתכן שגם באופנוע של yotams4) יש מגנטו ולא אלטרנטור , הוא יכול לספק מתח למערכת ההצתה ולכן ניתן היה להניע אותם גם ללא מצבר (בדחיפה אם הם עם הילוכים) או לנתק את המצבר אחרי ההנעה.

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

מאור30, אין לא זה ולא זה.

קודנית הייתה אבל הוסרה, יתכן ולא הוסרה כראוי. אימובולייזר עד כמה שיודע לי אין.

• תוכן חדש...