Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ראיתם פעם מפתח מומנט במוסך ?? לא נראה לי שהם בכלל יודעים מה זה ,אתם מכירים מישהו בארץ שלא נכווה מבעל מקצוע/מוכר/נותן שרות ??

התרבות בארץ היא כסף קל להרוויח מבלי להשקיע ,וזה לא משנה אם זה תחום הרכב או תחום המזון או פיננסים או לימודים ,כולם מחפשים את הפרייר התורן .

אני באותה דעה ,חבל להגיע למוסכים בדרך כלל גורמים ליותר נזק מאשר תועלת ,אלא אם כן יש לך רכב ליסינג ואז לא ממש אכפת לך מה יקרה לו .

כבר יותר מחמש שנים ,אני מנסה להמנע מהתעסקות עם מוכרים ישראלים או בעלי שרות ,רק כדי לחסוך בעצבים ולחסוך נזק כספי מתמשך ,פשוט הוצאתי יותר כסף על כלי עבודה ולמדתי בדרך הקשה לבד ,כמה שיותר אני מזמין מחו״ל ! גם חוסך על הדרך אם לא כסף אז כאב ראש .

לפעמים עדיף לשלם פעמיים מאשר להתעסק עם ישראלי טיפוסי .

אכלתי כל כך הרבה מרורים מבעלי מקצוע בישראל ,שאני לא חושב שיש דבר כזה ״בעל מקצוע״ ואני בחיים לא אפנה לאחד כזה ,אלא אם כן בדקתי אותו בעצמי ועדיין לא השחיל לי :) באמת מסכנים האנשים ,שעדיין משתמשים בשירותים של בעלי מקצוע ,מחוסר בררה .

עריכה אחרונה על ידי bubens
פורסם (נערך)

והנה מתחילה ההלקאה העצמית. כל הישראלים הם חראות, גנבים בעלי מקצוע עלגים ובחו"ל הכל אחלה ואנשים זהב.

כמו בכל מקום, יש בעלי מקצוע טובים והוגנים ויש רמאים.

עריכה אחרונה על ידי שגיא 601
פורסם

ברור שיש ! רק הסיכוי ליפול על אחד שיעשה את העבודה נמוך מאוד ,לעומת מדינות מפותחות אחרות ולא שמשלמים כאן גרושים בשביל שרות אבל התמורה ?? כאילו אתה באיזה מדינת עולם שלישי .

ויש כמובן את אלה שלא באמת מבינים מה נעשה להם והכל נראה וורוד מבחינתם .

פורסם
והנה גם אתה מפזר המלצות על מוסכים שאין לך דרך אובייקטיבית לשפוט את טיב עבודתם. יחס טוב וקפה טעים זה חשוב אבל לא חשוב כמו איכות ומקצועיות העבודה עצמה.

אתה לא מאמין לאף אחד? באף אחד? הכל הכל אתה עושה לבד?

לא טוב. לדעתי.

שגיא 601 כבר כתב שבכל תחום יש טובים והגונים ויש כאלו שלא כדאי להתקרב לסביבתם.

אני יכול לשים ליפט בחניה, לרכוש ארגזי כלים יעודיים, מכשירי לחת ומדידה, או שאחרי הטיפול במוסך אני צריך לטעום את השמן ששמו במנוע, לנשום את האויר מהמנוע אחרי החלפת מסנן, לראות אם בלימה עם הנעל (סטייל אינדיאנה ג'ונס במכרה) טובה יותר מהרפידה החליפו. אולי לנסות לחטוף זרם חשמל כדי לוודא שהכל תקין.

אבל אני סתם בן אדם: מרגיש שהרכב נוסע מצויין, שאני מביא אותו לטיפול פעם השנה וחצי - שנתיים, ועוד מתווכח עם ניצן כי אני רוצה להחליף משהו והוא אומר שלא צריך. וגם בהשוואת מחיר הכל יוצא טוב. אז אני מרוצה. מאוד. ומעביר את תחושתי לאחרים, והתגובות הם עזרה מצויינת שיש בפורום, כדי שינסו מוסך שנותן גם חווית שרות.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

לא לכול אחד יש את הזמן, מקום, סבלנות ו2 ידיים ימניות לטפל לבד באוטו,

בשנים הספורות שנותרו עד שמכוניות עם מכניקה סופר-פשוטה כמו הטסלה S יוזלו ויהיו חזון נפרץ אין מנוס מביקורים במוסך.

הבעיה באיכות המכונאים מתחילה בהוראת המקצוע ופיקוח רופף מידי של הרשויות, אני למשל לא מכיר כמעט מכונאים ששולטים בשפה

האנגלית מספיק טוב כדי לקרוא ולהתעדכן בספרות מקצועית, שליטה באנגלית טכנית חייבת להיות תנאי הכרחי לקבלת דיפלומת המכונאי,

כבר נתקלתי במכונאי שאמנם השתמש במד מומנט, אבל נאלץ בכל פעם להתקשר למישהו שיודע אנגלית כדי שימצא לו את ערכי ההידוק של ברגי ראש המנוע

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות וחג עצמאות שמח.

לפני הרבה מאוד שנים עוד יכולתי להרשות לעצמי לטפל ברכב במו ידי ולא לדאוג לכל מיני זוטות כמו אחריות וזמן מבוזבז. הייתי צעיר בן 18 שכל מה שעיניין אותו זה סקס...ס....בעצם רק סקס , בוא נגיד שאדרנלין וזמן פנוי היה לי בשפע!

תוסיפו לכל הבלילה הזאת את הסיטרואן וולקן מודל 93 שלא מפחדת מכלום והרי לכם פתרון ל"בעיית" המוסכים.

בקושי הייתי נכנס למקומות האפלים והמפחידים הללו. קניתי מדריך היינס(מדריך לפירוק ה"אמא" של הרכב) ומאז עשיתי(לפחות ניסיתי) הכל בעצמי.

אכלתי שמן חצי סינטטי ונוזל בלמים ופעם אחת אפילו טעמתי נוזל קירור. טעים זה לא, אבל הסיפוק שהייתי מקבל בתום העבודה התעלה על כל החסרונות שפגשתי בדרך. חוץ מזה, תמיד הייתי עושה את זה עם חבר או שניים וההנאה הייתה מכפילה את עצמה.

היום אני יושב במונדאו הסופר ספורטיבית החדשה שלי ואין לי מושג איך להחליף לה את רפידות הבלמים(אני מניח שזה מעשי, רק צריך ללמוד) בנוסף לזה אם אבצע טיפול במו ידי אני עלול יום אחד למצוא את עצמי ללא אחריות על הרכב ושוב בלי תחתונים. גם אם החלפתי רק מסנן אוויר ובמקרה משהו מתפקשש, תהיו בטוחים שהיבואן או המוסך יבדקו את כל היסטוריית הטיפולים שלי כדי לראות באיזו נקודה בדיוק פיקששתי(למרות שאולי הנזק לא נגרם בגללי). אני חייב לציין שרק מוסכים בעלי IQ משותף גבוה מהממוצע ישכילו לבצע את הבדיקה הנ"ל, לאור נתונים אלה ניתן להסיק שב-99% מהזמן ידפקו אתכם בפוזה המסיונרית הרגילה אז אין מה לחשוש, אפשר להחליף את המסנן ברכב גם לפני תום האחריות.

אני מתגעגע לימי הוולקן שלי. אני אשכרה מעדיף לחזור בזמן כדי שאוכל להיות תלוי כמה שפחות בנותני השירות.

וולקן...היכן את(במגרש גרוטאות ברמת גן)...יפה שלי...לאן לקחו אותך הזמנים(למגרש גרוטאות!!!)...

יום טוב שיהיה לכולם!

מיכאל

• תוכן חדש...