Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש באג כל שהוא, זה מציג רק חצי שורה מתוך כל מה שכתבתי.

היי,

הרכב המדובר- פיאט פונטו ספייס שנת 2001 דגם ELX 16V גיר אוטומט(רובוטי\רציף\טיפטרונ

עריכה אחרונה על ידי Oren da man
פורסם

מה הבעיה? אצלך זה גיר רציף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

טוב אני אנסה לרשום שוב.

כשאני משלב ל D אז להילוך לוקח שניה-שתיים להכנס. נניח ושילבתי ל D ולחצתי על הגז אז הטורים יעלו כאילו הוא בניוטרל. בגדול אני משלב לD ומחכה איזה 2 שניות עד שהוא ישתלב, מרגישים כמו מכה כזאת שהוא נכנס. חוץ מזה שאר ההילוכים עובדים טוב גם ב+-(טיפטרוניק?), גם רוורס נכנס מיד.

המוסך אמר שעדיף להשאיר את זה ככה כי ככל שיתעסקו עם הגיר יותר ככה הוא רק יעשה יותר צרות, אבל אני סקפטי, לדעתי עדיף לטפל בבעיה.

מה דעתכם?

הבעיה השניה:

לא יודע אם זה בעיה או לא אבל כדאי לשאול. כשהסוויץ' על ON אז יש זמזום כזה מהקונקטורים האלו מעל המצערת. צילמתי:

שבת שלום וחג שמח!

עריכה אחרונה על ידי Oren da man
פורסם

כאמור אצלך הגיר רציף. לא נהגתי מספיק ברכב על מנת לדעת אם זה קרוב למצב הרצוי של פעולת הגיר או מעיד על תקלה.

הרכב אצלך זמן רב והבעיה החמירה?

בכל מקרה בגיר רציף אין הילוך ראשון אלא רצף הילוכים. בעמידה בסרק (רמזור למשל, מנוע פועל) צריך להיות מנגנון כלשהו שמפריד את הגיר מהמנוע, ומחבר בתחילת נסיעה. זה המנגנון הבעייתי אצלך. אני מניח שהמנגנון הזה מזה תחילת נסיעה בדוושות, אז תעזור לו קצת ותתחיל נסיעה כמו ברכב ידני: עזוב ברקס ומייד תן כמות קטנה של גז.

פורסם

לא הבנת עד הסוף. הרכב אצלי בערך שנתיים אולי יותר, הבעיה הזאת היא רק מהחצי שנה האחרונה, לפני כן היה משתלב יופי ומאז שהבעיה צצה היא נשארה אותו דבר. כשאני עומד ברמזור אין את הבעיה הזו.

כאמור, רק כאשר אני משלב לD. ואין הבדל אם אני מחכה שישתלב או לוחץ מעט גז, עדיין יש את אותו הדיליי. חוץ מזה אני לא חושב שזה טוב לרכב שאני אתן גז לפני שהוא השתלב כי ההילוך נכנס במכה כזאת אז זה די אלים.

רוצה שאני אצלם סרטון?

פורסם

עכשיו אתה יותר מובן!

זה נשמע לי עניין של בורר ההילוכים, נשמע שאין בעיה עם ממיר המומנט, אבל כמו שרשמתי אני לא ממש מכי את הגיר הזה על בוריו. אם זה משהו שקרה לפני חצי שנה ולא משתנה, הייתי בודק בעוד מקום אם אין במקרה פתרון פשוט, או פשוט חי עם הבעיה הפעוטה הזאת.

חס וחלילה לא התכוונתי שתתן גז בהילוך סרק תוך כדי שילוב D, זה אחד מהחסרונות של התייעצות בהתכתבות (אי ההבנות האלה, גם אני לא הבנתי אותך בהתחלה).

• תוכן חדש...