Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פונטו גרנדה ידנית 1.4

Roy Rosenfeld
שימו לב! השרשור הזה בן 3811 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן חברים יקרים - מקווה שתוכלו לעזור.

לאחר מחקר רב ושעות קריאה מרובות בפורום התמקדתי על פונטו ידנית, תקציב של עד 35,000 וכבר זמן רב שאני מחפש 1.4 ידנית, אני ירושלמי וחושש שה1.2 לא תסחוב בעליות כמו שצריך. סוף סוף עלתה אחת כזו ביד 2 ואני לא בטוח עם ללכת על זה. ראיתי את הרכב הבוקר ולפני שאקח אותו לבדיקה רציתי לראות מה אנשים פה חושבים.

הרכב הוא 1.4 ידני אקטיב 2008 (עלה בנובמבר) יד שניה עם בעלות פרטית לאורך כל הדרך, ק״מ רק 72,000 על השעון. מבקש 34,000 ש״ח. נמצא אצל המוכר מספר שנים (הוא קנה אותו עם 15,000 ק״מ), נוסע חלק, במצב טוב מבפנים וסביר מבחוץ, טופל במורשה (עד לוי כפ״ס). מוכר כי קנו רכב אוטומטי חדש.

בגדול נראה כאילו המוכר לא השקיע יותר מדי ברכב, והוא מוכר די ממוצע לפני פנסיה שלא נראה כאילו הוא מנסה לרמות אלא רק להוציא כמה שיותר על הרכב. הוא לא מוכן להתחייב לשלם על הבדיקה אם יהיו ממצאים משמעותיים, וטוען שאין סיבה שיהיו כאלה. אני נוטה לקחת אותו לבדיקה בכל זאת רק כי אי אפשר למצוא 1.4 ידני בשום מקום, ואם לא יהיו בעיות אז לנסות להוריד קצת את המחיר ולעשות יישור קו כמו שצריך. מה אתם אומרים?

הנה עוד פרטים על מה שגורם לי לחשוש:

קבענו לראות אתמול בערב, המוכר מתקשר אלי שעה לפני ואומר שהרכב לא מניע, גם לא עם כבלים, ואולי זה בגלל שהרכב צריך טיפול. אחרי עוד שעה מתקשר להגיד שהחליף מצבר ועכשיו הכל בסדר. קצת מוזר אבל הבוקר, כשראיתי את הרכב, באמת שם מצבר חדש ולא ניסה לחפף באיזושהי צורה, מה שהוריד לי את מפלס הדאגה. נראה כאילו הרכב עמד תקופה של כמה שבועות לפחות מה שגרם לבעיית ההתנעה.

בטלפון אמר שלא היו תאונות רציניות. כשנפגשנו הבוקר אמר שהוחלפה דלת הנהג בשל פגיעה מסויימת מהצד. כששאלתי לפרטים נוספים הוא לא זכר וטען שזזה קרה לאישתו, אבל שהתאונה לא היתה רצינית ואין ירידת ערך.

הרכב, ע״פ המוכר, ״צריך טיפול גדול״.

הרכב לא מאוד שמור: ריצפת תא המטען מצ׳וקמקת מעט כי ״הבן שלי שפך על זה משהו וצריך להחליף את זה״, הסמל האחורי ״נגנב״ ולא הוחלף, שפשוף לא קטן בפגוש קדמי ימני, חסר לייסט/פלסטיק/גומי (לא סגור על זה) בין המכסה מנוע לגוף, מה שגורם למכסה מנוע להיראות כאילו הוא לא סגור עד הסוף.

יש נורת אזהרה שדולקת. ע״פ המוכר זה בעיה חשמלית קלה שגורמת לאיתות שמאלה להיות כפול מדי פעם (טיקטיקטיק במקום טיק-טיק, לא בטוח איך להסביר את זה :)).

לא בטוח אם השתמשו בנוזל קירור המקורי, אבל מכיוון שטופל במורשה אני מעט פחות מודאג מזה.

מחירון משוקלל יד2 זה 36,000 ש״ח (לפני שקלול החלפת הדלת שאני לא בטוח שמשפיעה). הוא מבקש כאמור 34,000. בכמה לנסות לסגור אם בכלל? יש למישהו המלצה על מכון בדיקה טוב?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לטעמי בעקבות כל הריג'קטים שציינת המחיר הנדרש גבוה מידי,תן לו להתבשל,באיזה צבע נוזל הקרור של הרכב?בדוק מפלס שמן,זה ישפוך עוד קצת אור על הטיפול והדאגה לרכב.תנסה להרים את כיסוי תא המטען ולוודא שאיי חלודה או נזקים נסתרים אחרים,החלפת דלת זה לא סוף העולם.לגבי האיתות,הפעל איתות שמאלה ובדוק אם שלושת המנורות איתות דולקות,כניראה שיש נורת איתות שרופה וזה גורם לאיתות ה"כפול",ולנורת אזהרה בלוח שעונים.

עריכה אחרונה על ידי יניב alfa

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה יניב - הרמתי את הכיסוי בתא מטען ולא הייתה חלודה או בעיה אחרת. מפלס השמן היה בסדר.

עריכה אחרונה על ידי Roy Rosenfeld
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הקטע עם האיתות זה כנראה נורה שלא מתאימה. היה אצלי אותו דבר בדיוק - הייתה נורה שרופה שהוחלפה וזה היה מפעיל איתות מהיר כזה מתי שמתחשק לא (ממש לא תמיד). כאשר הוחלף לנורה מתאימה זה הפסיק. המחיר נראה לי גבוה, ניתן לקנות רובוטית במחיר נמוך משמעותית, אתה יכול לנהוג כל הזמן בידני אם ממש בא לך, רק בלי מצמד.

עריכה: בשביל לגלות איזה נורה זו, צריך ברגע שזה מתחיל את האיתות המהיר לעצור (במקום בטוח כמובן) ולבדוק איזה נורה לא פועלת.

עריכה אחרונה על ידי Arco
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נשמע ממש מוזנח.

אבא שלי מוכר אחת רובוטית 1.4 שנתון 2010 והמחיר לא כזה רחוק ממה שאתה מוכן לשלם, עם 42 אלף ק"מ על הספידומטר.

נשמע לי קצת יותר מוצלח ממה שאתה מנסה לקנות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אמינות המוכר דלה ביותר לטעמי. מה זה "לא זכר" ? אישתו כן זוכרת ? שטויות.

לדעתי יש פה סיכון שתיפול על משהו שאתה לא יודע עליו או שלפחות יגלו את זה בבדיקה ובגלל שהוא לא מתחייב תשלם שלא לצורך.

מוכר אמין מתחייב בבדיקה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסכים שיש כאן בעיית אמינות, וככל הנראה גם בעיית הזנחה. מכיוון שבכל זאת אני מחפש הרבה זמן, השאלה היא האם בדיקה במכון ו/או במוסך תוכל לחשוף אם ההזנחה גרמה לבעיות קשות או שזה משהו שאין דרך לגלות ופשוט ייפול עלי יום אחד ויגרום לי להצטער שלא המשכתי הלאה?

לגבי הרובוטית - זה לא שיש לי בעיה עם העיקרון, אבל לפי איך שזה נראה יש סיכוי של 50/50 שאפול על תיבה דפוקה שפשוט תתפרק יום אחד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השאלה מה הדחיפות לקנות עכשיו,אם ניתן לדחות תמשיך לחפש כי יכול להיות שמכיוון שהמוכר מסרב להתחייב שאין דברים קריטיים בבדיקה, דווקא מצביע על כך שבבדיקה יצא רכב פח וביזבזת לשווא כ500שח..

סעו בצד ימין!!

,Giulietta QV. היום

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם נוזל הקירור בצבע חום עכור או שלא?

בהתחלה כתבת שנוזל הקירור בצבע חום עכור וערכת את ההודעה שלך.

אם כן, חבל לבזבז את הכסף במכון בדיקה.

החיפזון מהשטן. עדיף שתמשיך לחפש.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם נוזל הקירור בצבע חום עכור או שלא?

בהתחלה כתבת שנוזל הקירור בצבע חום עכור וערכת את ההודעה שלך.

אם כן, חבל לבזבז את הכסף במכון בדיקה.

החיפזון מהשטן. עדיף שתמשיך לחפש.

מחזק!!!הנזק יהיה בטווח הארוך

סעו בצד ימין!!

,Giulietta QV. היום

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3811 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...