Jump to content

ad12

  • הודעות

    24
  • כאן מאז:

כל מה שפורסם על ידי ad12

  1. בנסיעה לילית עצרו את חבר שלי לבדיקת ינשוף. לאחר מספר נשיפות ש״לא הצליחו״ לדברי השוטר, השוטר אמר לו ״אני לוקח לך את הקטנוע ומעכשיו אתה איתי״.... ו״אם לא תנשוף נעשה לך בדיקת ינשוף״... ואז התחילו לרשום דוח פעולה והחלו לתשאל אותו. הוא ענה לשוטר שהוא רק לקח ״שלוק״ מבירה של חבר לפני איזה 4 שעות. שוטר אחר התחיל לצלם אותו בוידאו עושה את הבדיקה הבאה ש״יהיו הוכחות״ שכאילו הוא ״מכשיל״ את הבדיקה. ואז היתה עוד בדיקה (ינשוף?), שהיא נעשתה עד הסוף. ואז אמרו לו: ״עברת את הבדיקה, בשביל מה כל הבלאגן ?״. נתנו לו את הרשיונות ושחררו אותו להמשיך לנסוע. האם זה נחשב כאילו הוא ״נעצר״ מבחינת הרישומים ? האם בכלל יש רישום פלילי כלשהו ? האם יש סיכוי ש״עבדו עליו״ והוא יקבל בקרוב זימון למשפט עם תוצאות בדיקה כאילו ״מפלילות״ ויסתבך ? או שזהו, עבר, נגמר, ואפשר לשכוח מזה. תודה.
  2. האם אפשרי להטעין מצבר רכב (מאזדה 323 שנת 96) עם מטען מצברים קטן שאני משתמש בו כדי להטעין מצבר קטנוע 12V ? הרכב לא היה בשימוש קצת זמן והמצבר די חלש.
  3. ... כמובן שהמוכר התקפל (ברח) חצי שעה אחרי שביקשתי שיתחייב על שילדה בבדיקה
  4. אלף פחות ממחירון לוי יצחק. הבעיה שהוא לא מוכן להתחייב בבדיקה על כלום, אפילו לא על שלדה. מה הסבירות לפגיעת שסי ממכה חזיתית ? הרי אם יגלו שסי והוא לא מוכן לרדת יותר מבערך 5 אחוז מהמחירון, זרקתי 500 שקל... מצד שני אם יסתבר שאין שסי (ואין דברים חמורים אחרים) אז נפלתי על אוטו טוב כנראה :/ עד 40 אלף קמ יש הסטורית טיפולים במורשה והחל מ40 טופל במוסכים לא מורשים שונים... מפלס המים במיכל העיבוי נמוך מדי ולא מאפשר לבדוק את סוג הנוזל... מצד שני עושה רושם שלא הזניחו אותו.
  5. תודה. מי יוכל לומר מה המחירון לפי לוי יצחק בבקשה ? לגבי רעש המזגן אז יש 2 דברים - 1. כאשר המאוורר מופעל על דרגה 3 או 4 אז בהחלט שומעים שהמאוורר רועש במיוחד 2. הכרכושים הם לא קבועים אלא פעם בכמה שניות יכולים להשמע רעידות מהמערכת. הן נעלמות כאשר מכבים את המאוורר (מזגן). בסך הכל הרכב נראה מטופל ומושקע, המכה החזיתית מטרידה אותי (מתחילים לראות קילופי צבע היכן שצבעו).
  6. חברים, דיינמיק יד ראשונה אוטומאט עם 70,000. רואים שפתחו את בית ידית ההילוכים (חסרה גומיה). רעש כרכוש שבא והולך כשפותחים את המזגן. חשמל/מזגן תקינים. ראיתי הודעה על הלוח שאומרת "Warning: Limited Range" מה זה אומר ? בנוסף הרכב עבר פגיעה מקדימה ורואים שצבעו את הטמבון וכנף שמאלית והמוכר טוען שמכסה המנוע הוחלף. שאלתי - האם שווה בכלל לקחת לבדיקה לדעתכם ? מדובר על 1000 ש"ח פחות ממחירון הוא לא מוכן להוריד על ליקויים שימצאו בבדיקה. תודה
  7. אמינות המוכר דלה ביותר לטעמי. מה זה "לא זכר" ? אישתו כן זוכרת ? שטויות. לדעתי יש פה סיכון שתיפול על משהו שאתה לא יודע עליו או שלפחות יגלו את זה בבדיקה ובגלל שהוא לא מתחייב תשלם שלא לצורך. מוכר אמין מתחייב בבדיקה.
  8. אני מחפש גרנדה ידנית וכמעט תמיד פוגש אותן תחת סוחרים וסוכנויות שונות... מדוע והיכן הקאטצ' ?
  9. היי חברים, אני בהתלבטות קשה לגבי האלנטרה הזו וחייב להחליט עד הערב, ממש אודה לעצתכם... הרכב עם 45,000 ק"מ והם כנראה אמיתיים (עשיתי השוואה עם התיעוד ביונדאי). בסה"כ בסיבוב עליו הוא נסע חלק חלק והיה מאד חזק יחסית לאוטומאטיות 1600 (נהניתי מהנסיעה). מצד שני זה רכב בן 12 שנה ואז - 1. יש התחלה של חלודה בקורות בין הדלתות 2. הדשבורד נראה שמור אבל מתגי חלונות, ידית הילוכים, ופלסטיקה "מסביב" נראית כמו 12 שנה... 3. זה רכב שעשה את ה45,000 בנסיעות קצרות כל יום לעבודה. 4. זה רכב ידני ולמרות שאני מעדיף אותו על האוטומאטית - האם לא יהיה לי קשה מאד למכור אותו עוד כמה שנים (הוא יהיה בן 15 בערך ואני מעריך עם 90-100 אלף ק"מ). אני מנסה לחשוב האם 12 שנה על מכונית קוריאנית דווקא יביא אותי למוסך לפחות כמו כל יונדאי אחרת בת 12 שנה... בעיות חשמל נגיד, חלודות, או מנרת ישנה.... ז"א אולי גיר ומנוע יצאו בבדיקה טובים מאד והוא יסע חיה, אבל מפחד שזה יעלה לי אח"כ בתיקונים של חשמל ובלאי של אוטו קוריאני מפאת השנתון... מה אתם חושבים ? האלטרנטיבה היא להמשיך לכוון פוקוס/לנסר ב 22-25 אלף יוצאי ליסינג עם כ 100 אלף ק"מ ולנסוע איתו כ 50 אלף ואז לשדרג. תודה על כל עיצה.
  10. לדברי המוכר לא נקבעה ירידת ערך ע"י הביטוח בזמן התאונה. הרכב מאד שמור (ממש כחדש) מבפנים, יש הסטוריית טיפולים עם טיפול גדול מלפני 8000 ק"מ שכלל טיימינג. דלת נוסע ימנית (אחורית) עשתה רעש קל של חריקה מאיזור הצירים בסגירה. לפי מצב הרכב מבפנים לא נראה שיש חדירת גשמים לרכב. הוא נראה ממש חדש. בהנחה שפונטו כזו עושה 1-15 אני עושה חשבון שבלווא הכי יש פה חסכון שנתי של כמה אלפים רק בדלק (לעומת אוטומאטית 1.6). השאלה היא גם מה קורה כשאני מוכר את הרכב ? הרי כל בר דעת יבקש התחייבות על שלדה לפני בדיקה, ולי יש הערכה שבדיקה תעלה כאן מכה כלשהי בשלדה (למיטב הבנתי מהמוכר את הקורה האחורית שעליה יושב הטמבון החליפו). ז"א אם אני מבין את התמונה נכון זה רכב שיצטרך להיות אצלי על לגריטה.... לא ?
  11. נראה לי שהאלנטרה קצת יותר מגושמת לא ? מכיוון שיש מינימום מידע על הדגם הזה, אפשר לשאול אחרת: כמה הגיוני שהיה הפער בצריכת דלק בין הדגם האוטומאטי לידני ? ז"א ברכבים אחרים נאמר, בכמה מתבטא השינוי ? 2 ק"מ לליטר למשל ?
  12. האם למישהו יש ניסיון עם אלנטרה ידנית בנזין ? מה אמורה להיות צריכת הדלק בעיר ? תודה רבה.
  13. ובאיזור נתניה ?
  14. תודה ותודה.
  15. היי, היכן הייתם ממליצים לבדוק אלנטרה לפני קניה ? חשוב לי מאד לדעת את מצבו לפני הקניה, מדובר במודל 2001. אפשר לבדוק באיזור נתניה-רעננה אבל גם מרכז אם אתעקש. תודה !!
  16. הבן אדם לצערנו נפטר והאשה יורשת של הרכב. היא רשומה כבעלים ועדיין כיד ראשונה. מעניין לראות שהרשיון מהשנה הקודמת מראה 42,000 ק"מ. ז"א שהשנה הרכב נסע 3000-4000 ק"מ בלבד. הצלחתי להגיע למי שטיפל ברכב, לא מוסך מורשה. המכונאי אומר שמלבד החלפת ברקסים קדמיים, טיימינג והחלפת שמן פעם בשנה לא היו תיקונים מיוחדים. אני לא חושב שהייתי הולך על אלנטרה אם היתה אוטומאטית מפאת צריכת הדלק המוגזמת, אבל מכיוון שזה במקרה הדגם הידני, אני מנסה לחשוב שבמידה וצריכת בדלק נמוכה משמעותית מהדגם האוטומאטי, זו יכולה להיות מציאה. אבל לא הצלחתי כמעט למצוא שום מידע על אלנטרה ידנית שהיא לא הדיזל... מה אמורה להיות הצריכה ב 1600 ידנית ? :/
  17. רוצים מחירון... האם אפשר לשנות קילומטראז' ברכב הזה ? ומה צריכת הדלק שלו (זה הדגם הידני 1600) ? אודה לכם.
  18. הי, ראיתי למכירה אלנטרה 2001 יד ראשונה (1600 בנזין) לכאורה עם כ 45,000 ק"מ. נמכרת עקב כך שהאב נפטר (הסיפור אמיתי). המשפחה טוענת שאין לה מידע לגבי העבר של הרכב, והוא כרגע רשום על שם בת הזוג. ספידומטר מראה כ 45,000, מים רגילים ברדיאטור (לא ירוקים). הוציא עשן לבן ונוזלים מהאגזוז כאשר הנענו אולם סיפרו כי הרכב עמד מספר חודשים. לאחר נסיעה של כ 20 דקות אין מים מהאגזוז ואין עשן. האם לדעתכם מצב תקין ? חום מנוע על האמצע... מבפנים הרכב לא נראה על פניו כמו רכב שנסעו בו כ"כ מעט (יש שחיקה של פלסטיקים, כפתור חלון תקוע), אבל הרכב מרגיש טוב מאד בנסיעה (סוחב ומגיב גם עם מזגן בעוצמה מלאה). מה האפשרות לדעתכם שספידומטר הוחלף או שונה כלפי מטה ? הרשיון מראה כ 42,000 לפני מספר חודשים. האם אפשרי לשנות מספר ק"מ על הצג הדיגיטלי ? אני פשוט יודע שזה רכב שהיה פופולרי ללימוד נהיגה וכו. בנוסף הרכב ללא טסט כרגע וממבט שטחי דרושה החלפת פנס אחורי שבור. כמו כן אחד הפנסים הקדמיים נראה חדש והשני ישן ועכור. האם יכול להורות על תאונה ? והאם בטסט חייבים לשייף פנסים עכורים ? האם בבדיקה ניתן לאמת את גיל הרכב מבחינת ק"מ ? ומה אמורה להיות צריכת הדלק שלו ? תודה רבה.
  19. תודה רבה ! ויתרתי כמובן !
  20. תראה שנה יותר שנה פחות, או אלף שקל לפה או לשם זה לא מש שישנה לי כשאני מחפש אוטו ישן כזה. יותר חשוב לי שיהיה שמור בכללי... אני חייב לציין שלא עשיתי לו בדיקה, ובאותה הזדמנות לשאול - מה הסיכוי לבעיות גיר בהנחה שנסעתי איתו כשעה (מהיר ועירוני) ולא נתקלתי בבעיה מיוחדת... כמו כן מה הסיכוי לבעיית מנוע אם הרכב לא התחמם (אפילו לא הגיע לחצי סקלת החום), והמנוע נראה נקי (ללא נזילות וכו) ואין עשן חריג ?
  21. תראה הרכב נראה יחסית מאד שמור (חיצונית ופנימית), יש אזעקה, אימובילייזר, נסעתי עליו שעה ולא שמתי לך לשום דבר חריג, אין הזעות על המנוע/עשן לבן, מים ירוקים, אין נזילות, שמנים נקיים, צמיגים פחות או יותר חדשים, עבר טסט ממש עכשיו וטיימינג לפני חצי שנה, וכל זה בקצת פחות מ 6000 שקל. אני מנסה לחשוב, איפה כבר אפשר ליפול ? אני מעריך שהמוכר לא רוצה לקחת אחריות על מנוע/גיר/שלדה ברכב כזה ישן (ואני יכול להבין אותו). מדובר באקסנט 96 אגב.
  22. אלו לא דברים שאפשר לבדוק בדואר ? (עיקולים-שעבודים-משכונים) ? בוא נאמר שאין זכרון דברים ובודקים בדואר את כל הנ"ל, האם אני מכוסה ?
  23. אני מעוניין לרכוש רכב ישן (שנת 96) שחוץ מהמזגן שלו שלא מקרר הכל על פניו נראה בסדר. המוכר מתעקש לא לחתום על זכרון דברים... מה קורה עם דוחו"ת שהצטברו על הרכב עד להעברת הבעלות אם אין זכרון דברים ? האם יש צורך בזכרון דברים שאומר במפורש שכל הדוחות והקנסות עד להעברת הבעלות חלים על המוכר או שאוטומאטית הוא המען לקנסות והדוחות והם רשומים בלווא הכי עליו ?
×
×
  • תוכן חדש...