Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים!

לא פעם ולא פעמיים אנשים שנסעו איתי ברכב וחברים , שמו לב שבדרך כלל אני נוסע על טורים נמוכים(לפחות ככה הם אומרים :lol:)

בדרך כלל אני נוסע על 1800-2200 טור ולא יותר . חוץ מבהילוך ראשון כמובן .

אני מדבר על נסיעה שנחשבת מבחינתי לרגוע ויוםיומים . האם אלה נחשבים לבאמת "טורים נמוכים" האם למשוך יותר?

ולפי מה שרשמתי למעלה , במידה ואני באמת אתחיל קצת יותר למשוך האם הצריכת דלק שלי תשתנה? לטובה או לרעה?

הרכב המדובר הוא רנו מגאן קופה ידנית 1.6

תודה .

פורסם

לפי דעתי אני נוסע על טורים נמוכים יותר. אני מציע לך להעביר במישור הילוכים על בסביבות 3000סל"ד, בעליה יותר: 3500~4500 תלוי ממהירות, צורך ואופי העליה.

רכבים האלו מיועדים לעבוד סביב 3000ס"ד בשיוט. אתה נוסע על טורים נמוכים מידי, מה שגורם להווצרות פיח במנוע, עומס מיותר. לדעתי אם תנהג באופן אופטימלי לא רק שצריכה אצלך תשתפר, אלא גם בריאות של רכב.

אם אתה נוסע עד 2200סל"ד, הרי יוצא שאתה נוהג על עד 85 גג בערך.

לא ציינת איזה שנתון הרכב. אני מניח שמדובר על מגאן דור ראשון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

1800 נמוך מדי בגלל מאמץ מיותר של המנוע. 2000 מתחיל להיות סביר

אני ב-90 קמ"ש לפעמים נוסע אפילו הילוך רביעי כדי לתת קצת טורים (2700) העיקר לא לנסוע בטורים נמוכים מדי ולאמץ את המנוע יותר מדי

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

קשקוש מוחלט :puzzled:

לנסוע 80 קמ"ש במישור בהילוך חמישי עם לחיצה מינימלית על דוושת הגז ו 2,000 סל"ד לא גורם שום נזק או בלאי יתר למנוע, זה עומס קל.

לנסוע 80 קמ"ש בעלייה בהילוך חמישי עם מעיכה של הדוושה לרצפה ומנוע שלא מצליח לעבור 2,000 סל"ד - זה עומס כבד.

טורים נמוכים לא מאמצים מנוע. מנוע מתאמץ בהתאם ללחיצה על הדוושה הימנית ושילוב ההילוך הנכון.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר והשאר . ממה שנאמר כאן , האם עדיף לנסוע נגיד 80 על הילוך 4 או עדיף כבר ב5? (במישור בעל אופי עלייה קטנה)

פורסם

סגנון הנהיגה שלך חסכוני להחריד. אני חייב לשאול, מה הצריכת דלק אצלך?

אם תנהג כמו שצביפר הציע לך, צריכת הדלק שלך תהיה גרועה מאוד יחסית לעכשיו.

לפני שנה הייתי ברומניה ונסעתי הרבה במוניות, שמתי לב שהנהגים שם מעבירים הילוך בסביבות 2000 סל"ד. היה נראה לי נמוך מדי אבל ראיתי שהרכב סוחב יפה גם מ 2000 סל"ד וכשחזרתי לארץ יישמתי וראיתי שיפור בצריכת הדלק.

לגבי פיח ושאר שטויות- בולשיט.

פורסם

אין כאן נוסחת פלא. יש להתאים כל מנוע, מהירות הרכב והעברת ההילוכים לתנאי הדרך[עליות, מישור, ירידות, אנשים ברכב, מזגן וכו...]. אילו היית מציין את שנת הרכב, הייעוץ היה יעיל יותר. המשמעות לצריכת הדלק במגאן דור-1 שולית למדי כאן. הכל תלוי במומנט של המנוע הספציפי. ולהשתדל לא לעבור את המהירות המותרת כמובן או לחלופין להשתדל לא להיתפס.

פורסם

אם תנהג כמו שצביפר הציע לך, צריכת הדלק שלך תהיה גרועה מאוד יחסית לעכשיו.

לפני שנה הייתי ברומניה ונסעתי הרבה במוניות, שמתי לב שהנהגים שם מעבירים הילוך בסביבות 2000 סל"ד. היה נראה לי נמוך מדי אבל ראיתי שהרכב סוחב יפה גם מ 2000 סל"ד וכשחזרתי לארץ יישמתי וראיתי שיפור בצריכת הדלק.

לגבי פיח ושאר שטויות- בולשיט.

נהגי מונית כניראה על דיזל, שם אין בעיה להעביר הילוכים על 2000סל"ד. דיזל סוחב מעולה על סל"ד נמוך. מנוע בנזין ללא טורבו עובד על טורים גבוהים יותר. ולגבי פיח - על מה מבוססת טענה שלך?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מצטרף לשאלה של פותח השרשור, אני לרוב נוסע על טורים נמוכים מאוד, בנסיעה רגועה אני יכול להעלות הילוך גם ב1800 ולפעמים אני מוצא את עצמי משייט על 1200 סל"ד עם לחיצה עדינה על דוושת הגז.

אני לוחץ לחיצה עדינה על דוושת הגז, אם אני מרגיש שאני צריך ללחוץ על הדוושה יותר בכדי לקבל כוח אני מוריד הילוך בכדי לקבל עוד כוח.

השאלה היא האם בנסיעה שמצריכה לחיצה עדינה בסל"ד נמוך היא תקינה? או שלא משנה מה דוושת הגז עושה, ברגע שאני נוסע על טורים נמוכים (1200-2000 סל"ד) המנוע עצמו מתקשה.

עריכה: כמובן שאם אני נמצא במצב שדורש ממני יותר כוח מהמנוע, קרי עקיפה או עלייה, אני שומר על הסל"ד גבוה יותר ולא מדביק את הדוושה בסל"ד נמוך.

קשה לי להסביר את סגנון הנהיגה שלי, כשאני לא צריך מהרכב כוח אני פשוט מעלה את ההילוכים מאוד מוקדם כדי לחסוך בדלק.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
אין כאן נוסחת פלא. יש להתאים כל מנוע, מהירות הרכב והעברת ההילוכים לתנאי הדרך[עליות, מישור, ירידות, אנשים ברכב, מזגן וכו...]. אילו היית מציין את שנת הרכב, הייעוץ היה יעיל יותר. המשמעות לצריכת הדלק במגאן דור-1 שולית למדי כאן. הכל תלוי במומנט של המנוע הספציפי. ולהשתדל לא לעבור את המהירות המותרת כמובן או לחלופין להשתדל לא להיתפס.

רנו מגאן קופה שנת 2001 ידנית . קשה לי להעיד על צריכת דלק מכיוון שאני לא נוסע הרבה ברכב כי אני חייל . אבל עפ"י המחשב דרך יוצא לי 8 ליטר ל100 ק"מ .גר באיזור הררי - צפת.

• תוכן חדש...