Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

מה עדיף? טויוטה קורולה 2004, 120,000 קילומטר, ב 30,000? או שעדיף לבדוק את המאזדות בשנים האלו השש או השלוש?

מעדיף אוטומט, חסכוני ואמין. מה הצדדים לכאן או לכאן?

תודה.

פורסם

מאזדה 3 ב-30000 ש"ח תוכל למצוא גם 2005 ואולי גם 2006. המאזדה היא מקטגוריה גבוהה יותר, ולא נראה לי ששווה להכניס גם אותה לרשימה.

לגופו של עניין הטויוטה קורולה 2004 (היה לי כזאת 3 שנים בליסינג) היא דגם מוצלח שטיפול "חסכוני" בחלק מציי הרכב גרם לתקלות שחייבו החלפת מנוע בגלל הצטברות בוצה.

המחיר קצת גבוה יחסית לגיל הרכב (למעלה מ-10 שנים) אך בתקציב הזה (לדעתי) הוא אחת האופציות הטובות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה על ההתייחסות.

באמת במסגרת התקציב נכנס לי רק טויוטה קורולה 2004, למעלה מזה המחיר קצת קופץ.

אבל קראתי על הבוצה ועל ה p042 וזה קצת הבהיל אותי...

כשמעמידים מאזדה 3 2006 אל מול קורולה 2004, האם האמינות של הקורולה שווה את השנתיים הפרש במחירון? מה עדיף בעצם?

תודה!

פורסם

תלוי ברכבים הספיציפיים לp042 נמצא פתרון כבר מזמן, ונגד הבוצה משתמשים במסנן שמן מקורי בלבד.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אתה אומר בעצם שמבחינת אמינות הם שוות? אין ייתרונות לכאן או לכאן? לשנתון המעודף של המאזדה אין עדיפות משמעותית?

תודה!

פורסם

הקורולה בשנתון 2004 מרווחת יותר מה3 בשנתונים האלה - אם ה3 מרגישה לך כרכב קטן אז במאזדה הייתי מציע לשקול את ה6 אבל לקחת בחשבון עליה קטנה בעלויות השטופות הודות לנפח מנוע גדול יותר.

מעבר לכך - אם אתה מוצא קורולה מטופלת, שמורה - אני בעד ואני כותב את זה כאחד שהחזיק 4 שנים את הדגם של 2007 שזה בעצם אותו הרכב כמעט רק שלא יוצר בטורקיה (גם זה לא באמת בעל משמעות בעיניי)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

המחלה העיקרית של מאזדה 3 היא בולמים, הבולמים הקדמיים שלה מתעייפים מהר מאוד ונוזלים.

מעבר לזה, כשברכב שלי הוחלף ממיר קטליטי הבנתי שגם זה מגיע מתישהו סביב 150 אלף קילומטרים ברוב ה-3 1.6.

הבולמים לא מאוד יקרים, קצת יותר מאלף ש"ח לזוג, ממיר אפשר להשיג משומש מפירוק, יש חלפים בשפע.

לקורולה בשנים האלה תקלת הבוצה הידועה, מצוף דלק רגיש ותא נוסעים שלא מזדקן יפה, תקרה צונחת, תאים שלא נסגרים בגלל מגנט שנחלש, כיסוי קורות קדמיות שצונח ובד בדלתות שמשתחרר. בדגמים שהגיעו מ-2005 מיפן המצב השתפר וגם בעיית הבוצה טופלה אבל המחירים גבוהים.

לדעתי המאזדה נותנת תמורה גבוהה יותר ואני אישית העדפתי אותה.

פורסם
אתה אומר בעצם שמבחינת אמינות הם שוות? אין ייתרונות לכאן או לכאן? לשנתון המעודף של המאזדה אין עדיפות משמעותית?

תודה!

מדובר בשני דגמים מוצלחים ואמינים, במכוניות בגיל כזה המצב יכול להיות מאוד שונה בין רכב לרכב כך שאין כלל אצבע. אם מציעים לך טויוטה במצב טוב היא בבחינת "ציפור ביד" מאזדה 3 2006 במצב טוב - צריך לחפש.

אם הטויוטה קיימת וזמינה - הייתי לוקח לבדיקה, ואם הכל תקין - הולך על זה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אם אתה צריך יותר מרווח - אז ה-6 תתאים לך. אם אין לך צורך ברכב בגודל של ה-6, המאזדה 3 והטויוטה קורולה יעשו את העבודה לא פחות טוב.

מבין ה-3 או הקורולה הבחירה די קשה. שני הדגמים אמינים למדי, קלים לטיפול ועלויות האחזקה שלהם כמעט זהות.

המאזדה 3 מתנהגת יותר טוב, אוחזת יותר, בעלת היגוי טוב, מהנה לנהיגה יחסית, מרגישה נמרצת יותר (אם היא לא באמת כזאת) תא הנוסעים שלה נראה ומרגיש טוב יותר, היא מאובזרת יותר, המושבים שלה עדיפים והמרווח שהיא מציעה טוב יותר, גם מאחור (אם כי הכניסה קצת פחות נוחה בגלל דלת צרה וגג משתפל. תא המטען שלה קטן במעט מזה של הקורולה (419 במאזדה לעומת 435 בקורולה) ופתח ההטענה צר ומקשה קצת על העמסת דברים גדולים. לעומת זאת תא המטען נפתח ע"י מוטות טלסקופיים ולא רגילים, כך שקל יותר לנצל את הנפח של תא המטען במלואו. חסרונות: למרות התחושה הנמרצת, המנוע רועש למדי והקורולה מציעה ביצועים עדיפים, צריכת דלק גבוהה יותר והמתלים נוקשים יחסית ומעבירים יותר מידע מהכביש לישבן. הייתי ממליץ לך לחפש את דגמי הקומפורט שנמכרו פחות לציי הרכב ומציעות 6 כריות אוויר כסטנדרט (האקטיב עד אמצע 2007 הוצעה רק עם 2), שליטה על המערכת דרך גלגל ההגה, חישוקים קלים ועוד.

הקורולה לעומת זאת מרגישה יותר משפחתית. היא רגועה יותר, המנוע שקט יותר, הגיר קצת יותר עצל אך עושה את העבודה טוב מאוד, צריכת הדלק טובה, נוחות הנסיעה טובה, שומרת יותר טוב על ערכה כמשומשת ונהנית מביקוש ערני יותר. בנוסף הקורולה פחות אהודה בקרב צעירים ולכן קל יותר למצוא אחת שמורה שטופלה כראוי. חסרונות: היא מיושנת למדי בתא הנוסעים, לא ממש מאובזרת בגרסת הבסיס, יקרה יותר לרכישה, מעט צפופה יותר, מתנדנדת קצת יותר מדי מחוץ לעיר (בעיקר על שיבושים גדולים) ומשעממת מאוד לנהיגה.

מבין שתיהן אין באמת בחירה גרועה, לטעמי מדובר בשתי משפחתיות מהטובות שהיו באותה תקופה. אם אתה אוהב יותר נהיגה אז ה-3 צריכה להיות הבחירה ואם אתה צריך יותר שימושיות אז הקורולה היא התשובה.

לדעתי תחפש את שני הדגמים ותבחר בראשונה שתמצא שמורה ובמצב טוב. אני אישית אוהב יותר את המאזדה.

פורסם

תשובה יפה ומפורטת! תודה.

עכשיו נשאר רק למצוא את האחת... אני כל כך מיואש שאני רגע מלסגור אצל סוחר שאני יודע שעובד עלי...

• תוכן חדש...