Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן או פג'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

אני מחפשת רכב לא גדול בתקציב מסוים, גם לא גדול.

חשוב לי שיהיה חזק מבחינה מכנית ואמינות (פחות חשוב לי נוחיות, כסאות מרווחים, מראה)...

יש 2 רכבים על הכוונת. אשמח לדעתכם:

1. פיג'ו 307, שנת 2004, יד ראשונה, 90.000 ק"מ, אוטומט, 19,000 ש"ח

2. סיטרואן C4, שנת 2006, יד שנייה מפרטי, 108.000 ק"מ, אוטומט, 25,000 ש"ח

יש לציין שהפער הוא 6000 ש"ח (הפיג'ו יותר זולה)...

מה דעתכם?

תודה :)

פורסם

אם מדובר באותו נפח מנוע אז הגיר והמנוע בשני הרכבים זהים, מה שאומר כוח ואמינות בערך אותו דבר.

ברכבים האלה ידוע שתיבת ההילוכים רגישה לכן מומלץ לבדוק את העניין במוסך שמתמחה בצרפתיות, במידה ותרצי המלצות יש כמה מוסכים ידועים בפורום.

פורסם

שניהם לא מומלצים.

הם לא נותנים שום ערך מוסף מכול משפחתית אחרת, וסובלים מגיר מפגר ובעייתי, ובכלל מוניטין אמינות לא בשמיים.

ואני אומר מנסיון עם פיז'ו 307 ומיצובישי לנסר, ששניהם עולות בערך אותו מחיר לאותו שנתון רק שהמיצובישי רכב הרבה יותר מומלץ.

פורסם

את מחפשת רכב לא גדול, ומתלבטת בין 2 רכבים בגודל של משפחתית...

נקודת התורפה המיכנית בשניהם היא הגיר האוטומט, שבשנים האלה לא ידוע באמינותו, ושיפוץ/החלפה פירושם הוצאה כספית גדולה מאוד.

ה- C4 לדעתי תהיה פחות אמינה מיכנית, בגלל שהיא מורכבת חשמלית יותר (הרבה פיצ'פקעס עם נטייה ל"מצבי רוח").

אם אלה הברירות היחידות, אז לדעתי ה307.

אבל- בתקציב כזה, לרכב לא גדול (וצרפתי), גם עם ההתעקשות על אוטומט, אפשר בהחלט לחשוב על 206 משנתון מתקדם יותר מה307 הנ"ל, שלדעתי הנתונים שלה על הנייר אולי נראים טוב, אבל כנראה רחוקים מלהעיד על גיר בריא (הגיר הזה ממש ממש סובל מנסיעות קצרות ופקוקות).

לחילופין, אם אמינות מיכנית היא ב"טופ" של הצרכים, אז יונדאי גטס אוטומטית משנים 2007 ומעלה תיתן מענה יותר טוב מאלה.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

מבין השתיים הייתי הולך על הפיג'ו.

אם הגודל לא משנה הייתי הולך על פיאט פונטו עם הגיר הרציף (לא הרובוטי) בתקציב שלך תכנס גם 2005.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שיפוץ הגיר הרציף (במידה וצריך) יקר אפילו יותר מ-al4

פורסם

תודה לכולם.

אני דוקא לא מתעקשת על אוטומט, להפך.

אוהבת ורוצה ידני, אבל לא מוצאת. אין הרבה כאלה.

אם כך, אשמח להמלצות על רכבים עד 25,000, חזקים ואמינים, עדיף שנתון מתקדם וצריכת דלק סבירה.

שמעתי מהרבה שהיונדאי גטס אמינה, אבל היא פצפונת מדי.

המלצות?

את מחפשת רכב לא גדול, ומתלבטת בין 2 רכבים בגודל של משפחתית...

נקודת התורפה המיכנית בשניהם היא הגיר האוטומט, שבשנים האלה לא ידוע באמינותו, ושיפוץ/החלפה פירושם הוצאה כספית גדולה מאוד.

ה- C4 לדעתי תהיה פחות אמינה מיכנית, בגלל שהיא מורכבת חשמלית יותר (הרבה פיצ'פקעס עם נטייה ל"מצבי רוח").

אם אלה הברירות היחידות, אז לדעתי ה307.

אבל- בתקציב כזה, לרכב לא גדול (וצרפתי), גם עם ההתעקשות על אוטומט, אפשר בהחלט לחשוב על 206 משנתון מתקדם יותר מה307 הנ"ל, שלדעתי הנתונים שלה על הנייר אולי נראים טוב, אבל כנראה רחוקים מלהעיד על גיר בריא (הגיר הזה ממש ממש סובל מנסיעות קצרות ופקוקות).

לחילופין, אם אמינות מיכנית היא ב"טופ" של הצרכים, אז יונדאי גטס אוטומטית משנים 2007 ומעלה תיתן מענה יותר טוב מאלה.

פורסם

אם הגטס קטנה לך מדי אז גם 206 לא תתאים, בערך אותו גודל.

הייתי ממליץ לך להיסגר על העניין הזה קודם ואז יוכלו להכווין אותך

פורסם

אני פשוט לא מבינה כל כך ולכן לא סגורה.

אני יודעת שרוצה רכב אמין עם מינימום תקלות.

לא יודעת לפי מה עדיף ללכת. לפעמים עדיף שנתון מוקדם יותר אבל קילומטרז' נמוך, מאשר שנתון מתקדם אבל קילומטרז' גבוה?

ואם זה רכב חזק ובנוי מכנית בצורה פשוטה כמו אופל קורסה, אבל אז מה עם הביטוח, שנהיה יקר יותר ומשנה מסוימת כבר לא עושים...

יש הרבה גורמים לקחת בחשבון, ולא יודעת איך לכלכל את זה כך שאבחר ברכב אמין, עמיד, וחסכוני בתקציב מסוים...

בקיצור, שאלה פתוחה יותר:

איזה רכב חזק וטוב, אפשר לקנות בתקציב של עד 25,000 שח...

פורסם

לפי דעתי המיצובישי לנסר קלאסיק תפורה עלייך אמנם היא לא חזקה מאוד וגם לא הכי חסכונית אבל לפי מה שחברי הפורוס מספרים היא סופר אמינה..עוד אופצייה?

אני נוהג ברנו מגאן האצ'בק משנת 2007(אחרי מתיחת הפנים) שקניתי לפני חצי שנה ב26 אלף ש"ח מיד ראשונה פרטית עם 100 אלף קילומטר,בנתיים אין שום בעיות...

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

לכי על ה307,בתנאי שהרכב תוחזק ברמה טובה כמובן,רכב מעולה,יש לי כזה 12 שנים,הרכב מאד אמין,איכותי,נעים לנהיגה,אם את מוצאת כזה גיר ידני אפילו יותר טוב.

את לא תמצאי תמורה טובה יותר במחיר הזה.

מכיוון שבעברי היה לי לנסר צמוד אני יכול להמליץ לך לא לגעת בלנסר,פשוט גועל נפש של רכב,אוכל דלק ברמה של משאית קטנה,הוא די אמין אבל זה באמת לא זה.

פורסם

אני מת על ההגדרות האלה... בוא תביא מספרים מדוייקים ולא מיטב הקשקשת של עם ישראל. כי לי יש מספרים-אני ואבא שלי היינו נוסעים בדיוק באותה דרך ו באותו יחס(80 אחוז בינעירוני) לי הייתה רגל די בינונית על הגז ו הייתי עושה 1 ל 11.5-12 בלנסר שלי .אבא שלי עם רגל כבדה על הגז היה מוציא 1 ל 10.5-11 מה 307 שלו. בוא ונגזים ואם הייתי נוהג כמו אבא שלי, ה מיצובישי הייתה צורכת 1 ל-10. זהו? מסתבר שזאת צריכת דלק של "משאית קטנה" ואצל הפיז'ו זאת צריכת דלק של טויוטה פריוס!

פורסם (נערך)

1-12 בלנסר??אתה כנראה קוסם..,אני נהגתי על לנסר כמעט חדשה עם רגל קלה למדי על הדוושה,ומרבית הנסיעות שלי היו בין עירוניות והכי טוב שהרכב צרך זה 1-8.5 משוקלל.

הפיגו שלי,שהיא עם מנוע 2000 סמק,אני נוהג פחות או יותר באותם תנאים ובאותה הצורה,הרכב צורך 11.5,וקח בחשבון שמדובר ברכב בן 12.5 שנים[כיום הצריכה לא השתנתה],בצעתי את הבדיקה כמה פעמים,כי לא האמנתי איזה הבדלים בשני רכבים בגודל[לפחות חיצוני] דומה.

ה307 1600 יאכל אפילו קצת פחות דלק משלי..

ועוד לא הגעתי להבדלים הגדולים בנוחות,איכות,שקט בנסיעה,מרווח,אבזור,אחיזת כביש,וכו.

אם תמצאי 307 1.6 ידנית,תקבלי בכלל רכב נהדר,חסכוני,וללא תחרות ברמת המחירים האלה ובכלל.

עריכה אחרונה על ידי GUGY
פורסם (נערך)

שלומית, כאשר את קונה רכב משומש אין אפשרות לדעת בצורה חד משמעית איזה דגם יהיה יותר אמין, במיוחד שמדובר על רכבים שנושקים ל-10 שנים על הכביש.

כל אקזמפלר ננהג וטופל אחרת ואת זה את צריכה לבדוק. מכיוון שהמכלולים של ה-307 וה-C4 דומים את לא יכולה לדעת מי תהיה יותר אמינה, אבל את כן יכולה לבדוק הסטוריית טיפולים במוסך (ולבדוק אם הוחלפו השסתומים בגיר AL4) ולבצע בדיקה במכון. אם נניח בטיחות מעניינת אותך, תוכלי להיכנס לאתר של EURONCAP ולגלות שה-C4 בטיחותית משמעותית במקרה של התנגשות.

אם צריכת דלק גם מעניינת אותך אז מן הסתם שה-206 תהיה עדיפה על שניהם. רכב 1.4 ידני ששוקל פחות מ-1000 קילו יהיה יותר חסכוני מרכב 1.6 אוטו' ששוקל 1300 קילו ב-99% מהזמן. ה-206 שלי צורכת בממוצע 1/14 ואני לא נהג איטי (אפשר גם להגיע ל-1/17).

אם את מחפשת שילוב של אמינות וצריכת דלק חפשי רכב קטן וידני משנתון מתקדם שעבר את כל הטיפולים שלו בזמן.

עריכה אחרונה על ידי XENON
  • תוכן חדש...